Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*29.04. LJU  7xAI839 €
Hurghada Grand Seas 4*30.12. LJU  7xAI898 €
Antalija CLUB-MAGIC- 5*29.04. LJU  7xUAI849 €
Dubaj (Emirati) RAMADA BEAC 4*06.01. ZAG  7xNZ769 €
Tenerife - jugLA PAZ 4*26.12. LJU  6xPOL1199 €
Puerto Plata Barceló 4+*04.12. VIE  7xAI924 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*15.12. VIE  7xPOL442 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*11.05. MUC  7xPOL775 €
Dubaj (Emirati) Rixos The P 5*06.02. MUC  7xPOL2080 €
Madeira Santa Catar 3*28.11. MUC  7xPOL368 €
Phuket (Tajska) Emerald Bea 4*06.05. VIE  7xPOL831 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI310 €
Varadero Starfish Ca 4*22.11. MUC  7xAI587 €
Punta Cana Hotel Grand 5*08.05. MUC  7xAI1009 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*21.04. VIE  7xPOL420 €
Maldivi Holiday Isl 4*29.04. MUC  7xPP1210 €
Gran Canaria Beverly Par 3*10.12. VIE  6xPOL406 €
Cancun (Mehika) Riu Lupita 5*06.12. VIE  7xAI965 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*01.04. MUC  9xAI899 €
Mauritius Seaview Cal 4*04.04. VIE  7xPOL1206 €
Rodos Cathrin 4*01.05. VIE  7xPOL378 €
Hurghada Grand Resor 5*04.01. VIE  7xAI288 €
Zanzibar BRAVO CLUB 4*26.11. MUC  8xAI999 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Zlati indijski trikotnik in Armitsar

Zlati indijski trikotnik in Armitsar
  • min. 25 potnikov po programu
    • odhod: 25.12.2017 | dni: 11 | cena: 1760 €

  • spoznavanje indijskih živopisanih bazarjev - Jaipur
  • ogled najlepšega spomenika ljubezni, marmornatega Tadj Mahala

Zbirališče potnikov na odhodnem mestu in polet v Delhi preko evropskega letališča. Po pristanku v večmilijonskem glavnem mestu Indije bo sledil prevoz do hotela in nastanitev...


 




PROGRAM:
1. dan: SLOVENIJA - EVROPA | POLET V INDIJSKO PRESTOLNICO

Zbirališče potnikov na odhodnem mestu in polet v Delhi preko evropskega letališča. Po pristanku v večmilijonskem glavnem mestu Indije bo sledil prevoz do hotela in nastanitev..



2. dan: DELHI | OSUPLOST IN HARMONIJA RAZLIČNOSTI STAREGA IN NOVEGA DELHIJA

Po poznem zajtrku se bomo odpeljali na ogled Delhija. Očarala nas bo barvitost stavb in kulturno zgodovinskih spomenikov iz različnih zgodovinskih obdobij. To je mesto templjev, mošej, palač in čudovitih vrtov. Delhi navdušuje s kolonialnimi stavbami iz britanskega imperialnega obdobja kot je parlament, predsedniška palača (Rashtrapati Bhawan) in zgradbe različnih ministrstev, ... Tu je tudi veličastni 42 metrov visok vojni spomenik »Vrata indije«. Stari Delhi je bil glavno mesto muslimanske Indije od 12. do 19. stol. Obisk največje mošeje Indije - Jami Masjid in kompleksa Qutub Minar - prve mošeje v Indiji iz 12. stol. z najvišjim minaretom. Sledila bo vožnja do Lotusovega templja, ki je ime dobil po obliki cveta lotusa in je dobil številne arhitekturne nagrade. Zgrajen je bil leta 1986 in predstavlja glavni žrtveni tempelj na indijski podcelini. Ob koncu dneva bomo obiskali še spomenik Mahatmi Gandiju - Raj Ghat. Doživetje Delhija pa ne bi bilo popolno brez odhoda na Chandi Chowku, na spletu ulic vsakodnevnega trženja, kjer je kaotična podoba hrupnih prodajalcev in kupcev, živali, pešcev, kolesarjev in avtomobilskih siren. Povratek v hotel, večerja in nočitev.



3. dan: AGRA | OBISK SLIKOVITEGA INDIJSKEGA BAZARJA V AGRI

Po zajtrku bo sledila avtobusna vožnja v Agro, glavno mesto države Uttar Pradesh in v 16. in 17. stol. glavno mesto mogulske indije. Mesto se ponaša z veličastno trdnjavo in spomenikom zaradi katerega pride v mesto večina obiskovalcev - Taj Mahal. Nastanitev v hotelu. Pozno popoldne prosto za obisk slikovitega bazarja.Povratek v hotel, večerja in nočitev.



4. dan: AGRA | TAJ MAHAL, NAJLEPŠI SPOMENIK LJUBEZNI IN REMEK DELO INDIJSKE ARHITEKTURE

Zgodaj zjutraj obisk spomenika in simbola večne ljubezni velikega Mogula Šaha Jahana do svoje žene Mumtaz Mahal, imenovanega tudi »kronska palača«, danes pod zaščito UNESCA. Prekrasni beli marmorni mavzolej z intarzijami iz poldragega kamenja - Taj Mahal - boste opazovali v vsej njegovi lepoti v času vzhajajočega sonca. Kasneje bo sledil obisk Rdeče trdnjave, zgrajene v 16. stol. na bregovih reke Yamuna, veličastne mojstrovine iz časov, ko je bila Agra prestolnica Indije. V trdnjavi so živeli vsi veliki mogulski vladarji od Humayuna do Aurangzeba. Obdana je s 17 metrskim obzidjem, v njeni elegantni notranjosti pa se nahajajo številne palače, apartmaji, sprejemne dvorane in vrtovi. Šah Jahan je kot zapornik lastnega sina v zadnjih dneh življenja od tu opazoval spomenik svoji ljubezni - znameniti Taj Mahal.Povratek v hotel, večerja in nočitev.



5. dan: AGRA - JAIPUR | PREKO MESTA DUHOV FATEHPUR SIKRI V ROŽNATO MESTO JAIPUR

Vožnja s krajšimi postanki v Jaipur, prestolnico države Rajastan. Med potjo ogled Fatehpur Sikri - mesta zmage, ki ga je gradil Veliki Akbar v 16. stol. za svojo prestolnico a ga je zapustil, ko je gradil trdnjavo v Lahoreju. Mesto je danes »mesto duhov«, vendar je dobro ohranjeno veličastno obzidje, prelepe palače, mošeje, mavzoleji in vrtovi, ki so edinstven spomenik graditeljstva Mogulov in tudi sožitja muslimanske, hindujske in jain arhitekture. Po prihodu v glavno mesto države Rajastan - Jaipur, imenovano tudi »rožnato mesto«, zaradi rožnate barve v katero je obarvano, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.



6. dan: JAIPUR | PALAČA VETROV V JAIPURJU - ENA NAJBOLJ FOTOGRAFIRANIH INDIJSKIH PALAČ

Ogled trdnjave Amber, domovanja dinastije Radžiputov in ene najbolj veličastnih trdnjav Indije. Do trdnjave boste pojezdili na slonih ali pa se popeljali z jeepi. Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Notranjost je bogata z izdelki iz slonovine, stekla, poldragih kamnov, fresk in pripoveduje zgodbo o blišču radžputskega domovanja. S trdnjave je lep pogled na okolico. Popoldne nadaljevanje ogleda starega dela mesta, ki so ga v 17. stol. gradili najboljši umetniki iz različnih krajev. Ogled mestne palače in muzeja. Številni balkoni, kupole, dvorišča in obokani vhodi krasijo palačo, ki je še vedno domovanje vladarske družine. Ob koncu dneva boste obiskali Jantar Mantar - enega od petih observatorijev, ki jih je zgradil Jai Singh in ki deluje še danes ter si ogledali zunanjost Palače Vetrov - Hava Mahal, simbol mesta. Povratek v hotel, večerja in nočitev.



7. dan: JAIPUR - DELHI | SPOZNAVANJE INDIJSKIH ŽIVOPISANIH BAZARJEV

Vožnja v Delhi, predvidoma bomo prispeli v popoldanskih urah. Čas namenjen samostojnim ogledom in nakupom na pisanih indijskih bazarjih. Z vodnikom boste lahko obiskali vrveža polni Connaught Place s številnimi trgovinicami in tradicionalnimi bazarji - tibetanskimi, indijskimi,....V središču se nahaja sloviti sikhovski tempelj Gurudwara Bangla Sahib, ki je poznan kot kraj čaščenja guruja Har Krišne. Povratek v hotel, večerja in nočitev.



8. dan: DELHI

Prosto za samostojne oglede Delhija ali pa se bomo podali na raziskovanje tradicionalnih bazarjev. Obiskali tržnico Čandni Čovk (Srebrna ulica), kjer bomo začutili prave indijske vonjave in kjer nas bodo bogato okrašeni predmeti (svila, srebrnina in podobno) navdušili za nakupe. V popoldanskem času bomo obiskali katero izmed številnih restavracij in okušali pravo indijsko hrano. Povratek v hotel in nočitev.



9. dan: DELHI - ARMITSAR | SVETO MESTO SIKHOV

V dopoldanskem času vožnja na železniško postajo in vkrcanje na vlak za Armitsar, sikhovsko duhovno in kulturno prestolnico ter njihovo sveto mesto. Po svetu živi 12 milijonov in zagovarjajo enakost vseh ljudi. Na zunaj se razlikujejo po laseh, ki si jih nikoli ne ostrižejo in jekleni zapestnici. Prihod v Armitsar in nastanitev v hotelu. Zvečer se bomo z njihovim lokalnim prevozom zapeljali do Durgiana Mandire, zanimivega svetišča, kjer so hindujske matere od nekdaj prosile za zdravje in srečo svojih otrok. Naslednja zanimivost nam bo tržnica, ki nam bo pokazala vse kar pridelujejo v tem delu Panjaba. Večerja in nočitev.



10. dan: AMRITSAR - DELHI | ZLATI TEMPELJ IN SPUŠČANJE ZASTAVE

Po zajtrku si bomo ogledali Zlati tempelj, glavno svetišče sikhovske vere. Tempelj je zgrajen iz belega marmorja in zlata, ki ga obkrožajo ogromni bazeni vode (samo ime Amritsar izhaja iz Amrit Sovar - bazeni nektarja nesmrtnosti). Navdušili nas bodo romarji ob svetem bazenu, poslušanju himen, bobnanje in romarski rituali. Najpomembnejši je tempelj na otočku, v njem je tudi sveta knjiga iz katere lahko bere vsak človek tega sveta, ker smo pač vsi enaki. Tempelj ima streho, ki ščiti romarja pred soncem in dežjem in da bi bila zares dobra, so si pomagali z zlatimi ploščami, ki jih je za 400 kg. Popoldne si bomo ogledali še spuščanje zastave na indijsko pakistanski meji, kjer bomo priča vsakodnevnemu tekmovanja med državama. Sledilo bo vkrcanje na vlak in vožnja v Delhi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 



11. dan: DELHI - EVROPA - SLOVENIJA

Avtobusni prevoz na letališče in po opravljenih letaliških in mejnih formalnostih polet proti Evropi in naprej na bližnje letališče/Ljubljano.



CENA VKLJUČUJE:

CENA VKLJUČUJE:Letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče-Evropa-Delhi-Evropa-bližnje letališče/Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, prenočevanja v hotelih 4*, zajtrke in večerje v hotelih po programu, zunanje oglede po programu, jahanje slonov na trdnjavo Amber, stroške lokalnega vodnika, stroške slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja.



POMEMBNO :

OPOMBA: V primeru poleta z bližnjega letališča je doplačilo za transfer; 35 € za Zagreb in 50 € za Benetke

 



DOPLAČILA IN POPUSTI :

DOPLAČILA: pri manj kot 25 potnikov 100 € .

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: stroški vizuma in urejanja indijskega vizuma 65 €, enoposteljna soba 180 €, manjše število potnikov 100 €.

CENA NE VKLJUČUJE /DOPLAČILA NA POTI: napitnine lokalnim voznikom in vodnikom (tudi otroci) pribl. 40 €




Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):