Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Zakintos Argassi Bea 3*21.08. LJU  7xNZ448 €
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*17.06. LJU  7xAI538 €
Antalija Fortuna-5zv 5*03.08. LJU  7xAI499 €
Kefalonija Cephalonia 4*13.08. LJU  7xNZ669 €
Kalamata AKTI TAYGET 4*08.07. LJU  7xNZ639 €
Rodos Kresten Pal 4*02.07. LJU  7xPOL659 €
Karpatos Seven Stars 3+*14.07. LJU  7xNZ496 €
Šri Lanka Club Palm B 4*11.05. MUC  7xAI701 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*02.05. MUC  10xAI1401 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.06. VIE  7xAI469 €
Phuket (Tajska) KAMALA BEAC 4*02.06. MUC  7xPOL858 €
Dubaj (Emirati) Golden Tuli 4*26.04. VIE  7xPOL513 €
Punta Cana Grand Palla 4+*30.05. MUC  7xAI1105 €
Varadero Hotetur Pal 4*26.04. VIE  7xAI931 €
Heraklion (Kreta) Blue Aegean 4*08.05. VIE  7xPOL388 €
Maldivi Holiday Isl 4*18.05. MUC  7xPOL1240 €
Mauritius Blue Lagoon 3*02.09. MUC  7xPOL1136 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*14.05. MUC  9xPP918 €
Cancun (Mehika) Hotel Catal 4*15.05. VIE  7xAI1497 €
Gran Canaria Koala Garde 3*16.04. VIE  7xPOL432 €
Antalija Lti Serra R 5*01.04. VIE  6xAI273 €
Hurghada Grand Resor 5*23.06. LNZ  7xAI417 €
Zanzibar Uroa Bay Be 4*16.04. MUC  8xPOL909 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Velika portugalska tura

Zagotovljeni termini:
31.3.2017

Velika portugalska tura

Datumi odhodov in cene:
 • odhod: 31.3.2017 | dni: 7 | cena: 959 EUR

Velika portugalska tura

Kdor ni videl Lizbone ni videl lepote; tako nekako pravijo Portugalci - prepričajte se sami na sanjskem potovanju po Portugalski!Osnovne informacije:

Čas potovanaj:  7 dni / 6 noči
Najmanjše št. potnikov: 20VRHUNCI POTOVANJA: sanjska pot po Portugalski se začne v Lizboni, gre proti zahodu do rta Cabo da Roca, nato pa proti severu mimo mest s čudovito arhitekturo do Porta; pokušina sladkega Porta; ogled trdnjave nekdanjega samostana Kristusovih vitezov, Tomar; sprehod skozi staro univerzitetno mesto Coimbra in ogled veličastne univerze.

Program:

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−LIZBONA /večerja (pribl. 120 km)
DOBRODOŠLI V DEŽELI TREH F–JEV: “FADO, FUZBAL IN FATIMA”
Zbirališče potnikov na beneškem letališču v zgodnjih jutranjih urah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani (doplačilo za prevoz) ter vožnja do letališča.
Odhod letala v Lizbono predvidoma v jutranjih urah. Po predvidenem pristanku na lizbonskem letališču sledi ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo. Ogledali si boste stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. st.) in samostan sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Postanek tudi ob spomeniku
slavnih pomorščakov – raziskovalcev. Sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone ter vzpon na grad Sao Jorge in prosto popoldne za ogled
katerega izmed muzejev (npr. Narodni muzej kočij, ki vsebuje eno največjih zbirk na svetu ...). Prenočevanje v hotelu.

2. dan: LIZBONA–EVORA–LIZBONA / zajtrk (pribl. 220 km)
IZLET V NAJOČARLJIVEJŠE IN NAJBOLJ LJUBKO MESTO PORTUGALSKE
Zajtrk v hotelu in izlet v pokrajino Alenteju. Ime pokrajine pomni onstran reke Tejo in predstavlja največjo portugalsko provinco. To je pokrajina z nasadi plutovca in oljk ter majhnimi mesteci z belimi hišicami. Ta dan se boste odpravili v najlepše in najočarlivejše mesto pokrajine Alenteju, čudoviti celoti spomenikov iz različnih obdobij, z ljubkimi stavbami, tlakovanimi uličicami ter srednjeveškimi kotički. Staro mestno središče se nahaja za mestnim obzidjem. Zgodovina mesta sega nazaj vse do rimskih časov in iz tega obdobja je ohranjenih kar nekaj spomenikov, najpomembnejši pa je seveda Rimsko svetišče, ki je hkrati najbolje ohranjeni rimski ostanek v državi. Središče mesta predstavlja trg Largo Marques de Marialva, okoli katerega se nahaja kar nekaj glavnim mestnih znamenitosti. Zanimiv je vsekakor tudi samostan sv. Janeza Evangelista, ki je danes spremenjen v enega najlepših portugalskih pousad (posebnih hotelov) ter vojvodska palača iz 14 st. Pozno popoldne vrnitev v Lizbono. Večerja in prenočevanje v hotelu. Zvečer priporočamo obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim, portugalskim šansonom − fadom.

3. dan: LIZBONA−SINTRA−CABO DA ROCA−ÓBIDOS−NAZARE / zajtrk, večerja (pribl. 200 km)
ENKRATNA SINTRA; KRAJ KAMOR JE RAD ZAHAJAL TUDI LORD BYRON
Po zajtrku vožnja v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled Narodne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. st. V okolici Sintre se razprostira Park Pena, očarljiva mešanica zelenih gozdov in nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic. Vožnja do najzahodnejše točke Evrope − Cabo da Roca. Nadaljevanje do »poročnega mesta« Óbidosa, ki ga je za poročno darilo dobila dona Isabela Aragonska. Postanek za ogled slikovitega, s srednjeveškim obzidjem obdanega mesta, ki leži na vrhu apnenčaste pečine. Značilnost mesta so belo pobarvane hišice in tlakovane uličice, ki večkrat služijo tudi kot kulisa za filme. Krajši postanek v nepozabni in slikoviti ribiški vasici Nazare, ki je danes letoviško mesto na obali Atlantskega oceana.. Privlačen je tudi zgornji del mesta Sito, ki leži na 110 m visokem vrhu pečine in nudi čudovit razgled. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: NAZARE− BATALHA–FATIMA−TOMAR−COIMBRA / zajtrk, večerja (pribl. 160 km)
SPREHOD SKOZI UNIVERZITETNO MESTO
Po zajtrku vožnja v Batalho, znano po eni najlepših gotskih cerkva na Portugalskem − Santa Maria de Victória s samostanom in znamenito nedokončano kapelo. Naprej do Fatime in krajši postanek v najbolj znanem romarskem mestu Portugalske − Fátimi, ki jo imenujejo tudi »oltar Portugalske«. Za milijone romarjev je to kraj skrivnosti in svetosti, prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Nadaljevanje poti v Tomar, kjer nad mestom kraljuje mogočni grad–samostan reda Kristusovih vitezov, ki so ga gradili od 12.−17. st. in je s pričo visoke kulturnozgodovinske vrednosti na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Ogled čudovitega samostana, ki
se dviga nad mestom. To je samostan viteškega reda templjarjev, ki je bil ustanovljen leta 1118 med prvo križarsko vojno. Nadaljevanje poti do najstarejšega univerzitetnega mesta Portugalske Coimbre, ki je prav zaradi študentov ohranila značaj živahnega mesta. Številni študentje ohranjajo značilne tradicionalne šege, nekatere stare že več kot 400 let. Ogled mesta, med drugim univerze, knjižnice, katedrale in starega mestnega središča, ki predstavlja pravi labirint ozkih ulic, ki se vijejo okoli strmega griča. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan: COIMBRA−AVEIRO−PORTO / zajtrk, večerja (pribl. 150 km)
OKUS PO SLADKEM PORTU
Po zajtrku vožnja na sever Portugalske v drugo največje mesto − Porto. Na poti postanek v mestecu Aveiro, ki ga imenujejo tudi »portugalske Benetke« zaradi
zanimivih in živahnih kanalov ter nizkih mostov. Ogled mesta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. V številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro obiskovalci še vedno poskušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare ladje pa krasijo staro pristanišče. Pokušnja desertnega Porta − tipičnega portugalskega vina, v znamenitih vinskih kleteh ob reki Douro. Številne portovske kleti so raztresene po Villi Nova de Gaia. Zgodovina kleti sega nazaj v začetek 18. st., ko so Britanci začeli sodelovati pri trgovanju z vinom, najbolj poznane kleti pa so Sandeman, Croft, Dow, Warre, Graham . Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

6. dan: PORTO / zajtrk, večerja
UŽIVANJE V LEPOTAH ZLATE REKE
Po zajtrku prost dan v Portu ali priporočamo celodnevni izlet po dolini reke Douro (doplačilo), ki je dala ime »Ouro« = zlato za dolino polno vinogradov za
proizvodnjo svetovno znanega Porta. Za dolino Doura je značilno veličastno gričevje s čudovitim razgledom na slikovito pokrajino.Vožnja do prekrasnega mesteca Amarante s slikovito lego na bregovih lene reke Tamega. Ogled mesta in največje znamenitosti v mestu cerkve in samostana Sao Goncao iz leta 1540, v času vladanja Joa III. Nadaljevanje poti po slikoviti pokrjini čez prelaz Alto Do Espinho v dolino Corgo do mesteca Villa Real. Postanek pri ljubki baročni vili
Solar de Mateus, ki jo krasi milijone steklenic vina Mateus Rose.Vožnja do kraja Pinhau, ki velja verjetno za najpomembnejše središče vinogradništva ob reki Douro.Ogled ene izmed številnih kleti in vožnja v Peso da Regua. Krajši postanek in vrnitev v Porto. Večerja in prenočevanje v hotelu.

7. dan: PORTO–LIZBONA–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
SLOVO OD DEŽELE F–JEV: FADO, FUZBAL, FATIMA
Po zajtrku ogled stolnice, cerkvice in samostana sv. Frančiška ter borze za vrednostne papirje zgrajene že leta 1834 ... sprehod po najznamenitejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mestom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko, Ponte Dom Luís iz leta 1886. Vožnja na letališče pri Portu in polet predvidoma zgodaj popoldne preko Lizbone v Benetke. Predviden pristanek na beneškem letališču v večerih urah. Prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Pomembno

 • vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje.
 • vsi popusti, ki so izraženi v odstotkih (npr. popusti za otroke, popusti za dodatno ležišče), bodo obračunani na znesek, ki ne vključuje letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo in morebitnih drugih doplačil.
 • v primeru družin z dvema otrokoma, otroka bivata v svoji sobi, za morebitne popuste nas pokličite.
 • pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.


Cena vključuje:

letalski prevoz Benetke–Lizbona/Porto-Benetke
stroški letaliških in varnostnih pristojbin 
avtobusni prevozi po programu
6 polpenzionov v dvoposteljnih sobah v hotelih 3* v navedenih mestih
lokalne pristojbine
ogledi po programu brez vstopnin
ogled in pokušina v Evori in Portu
spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika ves čas potovanja
stroški organizacije
DDV-|-letalo

Možna doplačila ob prijavi:
 • izlet v dolino reke Douro z ogledom Casa de Mateus (ob prijavi najmanj 15 potnikov), 59 EUR/na osebo
 • enoposteljna soba, 169 EUR/na osebo
 • prevoz na letališče in nazaj, 50 EUR/na osebo

Možna doplačila na mestu:(vodniku na poti)
 • fado pribl. 35 EUR
 • vstopnine in javni prevoz pribl. 70 EUR


Popusti:
 • 10% za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):