Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*28.10. LJU  7xAI599 €
Hurghada Fortuna-5zv 5*30.09. LJU  7xAI469 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*18.10. LJU  7xAI319 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Antalija Annabella D 5*28.10. LJU  7xUAI599 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*09.12. VIE  7xAI385 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*26.09. MUC  7xPOL957 €
Dubaj (Emirati) MANGROVE 4**26.09. VIE  7xPOL586 €
Madeira Galo Resort 4*11.01. MUC  7xPOL393 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL701 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*02.12. VIE  7xAI1017 €
Varadero Hotel Brisa 4*01.11. MUC  7xAI1055 €
Punta Cana Hotel Grand 5*05.12. MUC  7xAI1092 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*20.10. VIE  7xPOL469 €
Mallorca BQ Sarah 4*19.10. VIE  5xPOL267 €
Maldivi Sun Island 4+*04.10. MUC  7xPOL1259 €
Gran Canaria Aparthotel 3*09.12. VIE  5xPOL487 €
Cancun (Mehika) Gran Bahia 4*25.10. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*27.11. VIE  9xAI979 €
Mauritius Seaview Cal 4*07.03. GRZ  7xPOL1100 €
Rodos LABRANDA KI 4*19.10. SZG  7xAI358 €
Antalija CLUB CALIME 5*15.10. VIE  5xAI308 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. SZG  7xAI310 €
Zanzibar BRAVO CLUB 4*03.10. MUC  8xAI1005 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Velika Mehiška tura


Velika Mehiška tura

  • Minimalno 25 oseb
    • odhod: 21.10.2017 | dni: 14 | cena: 2495 EUR
    • odhod: 09.12.2017 | dni: 14 | cena: 2495 EUR- sprehod po sledeh starodavnih civilizacij
- spoznavanje čudovitih mest in raznolike pokrajine
- zaznamovala nas bo glasba, ples in veselje do življenja
- vse večerje in vstopnine vključene v ceno


1. DAN polet LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE - EVROPA - CIUDAD DE MEXICO
POLET V NAJVEČJO SVETOVNO METROPOLO
Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet preko evropskega letališča v Ciudad de Mexico, mehiško prestolnico, ki leži na nadmorski višini 2.240 metrov. Odvisno od časa leta prispete v večernih ali jutranjih urah naslednjega dne. Prevoz do hotela in nastanitev.

2. DAN zajtrk, večerja, nočitev CIUDAD DE MEXICO - XOCHIMILCO
MESTO PALAČ IN AZTEŠKI PLAVAJOČI VRTOVI
Ogled glavnega mesta Mehike, ki ima več kot 22 milijonov prebivalcev in je eno največjih mest na svetu, kjer se prepleta staro z modernim. Mesto je zgrajeno na ruševinah azteške prestolnice Tenochtitlan. Ogled starega zgodovinskega središča s trgom Zocalo in znamenito katedralo, ki velja za eno najstarejših, Antropološkega muzeja, ki hrani svetovno znane zbirke starih indijanskih kultur in Narodne palače, kjer so na ogled freske Diega Riviere. V popoldanskem času ogled azteškega parka, plavajočih vrtov v Xochimilcu in vožnja z ladjicami po kanalih nekdanjega jezera, kjer si bomo ogledali kako so si Azteki organizirali poljedelstvo. Pred vrnitvijo v hotel bomo obiskali znamenito modro hišo (Casa Azul) slikarke Fride Kahlo, prevzela nas bo eksplozija živih barv njenih znamenitih del. Frida Kahlo, žena Diega Riviere spada med nadrealistične slikarke, njena izrazita obsedenost z žensko tematiko pa jo uvršča tudi med kultne osebnosti feminizma. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN zajtrk, večerja, nočitev CIUDAD DE MEXICO - GUADALUPE - TEOTIHUACAN - PUEBLA

ČRNA MARIJA IN MESTO KJER SO LJUDJE POSTALI BOGOVI
Po zajtrku bomo obiskali največje romarsko središče obeh Amerik - cerkev Guadalupe, ki je posvečena črni Madoni in kjer se naj bi leta 1531 prikazala Marija. Nadaljevanje v znameniti Teotihuacan, nekdanjo bleščečo azteško prestolnico, ki je štela kar 200.000 prebivalcev. Ogled veličastne piramide Sonca, piramide Meseca in tempelj Pernate kače. Posebej zanimiv bo ogled Ceste mrtvih, po kateri so Azteki vodili ujetnike in jih žrtvovali božanstvom. Vožnja po obsežnih drevoredih agav, iz katerih pridobivajo tekilo. Postanek za degustacijo. Nadaljevanje ob vznožju Iztaccihgatl in Popocatepetel, kjer bomo od daleč občudovali vrhove ognjenikov, proti staremu kolonialnemu mestu Pubeli. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. DAN zajtrk, večerja, nočitev PUEBLA - MONTE ALBAN - OAXACA
MESTO ANGELOV, BELA GORA IN ŽIVAHNA INDIJANSKA TRŽNICA
Puebla de los Angeles, »Mesto angelov«, je četrto največje mehiško mesto in je bilo v 16.stoletju pomembna postojanka na trgovski poti v Veracruz. Slovi po baročni kolonialni arhitekturi in številnih cerkvah, zgodovinski center mesta je pod zaščito UNESCA. Navdušile nas bodo fasade hiš, okrašene s keramiko - azulejos in katedrala ter cerkev sv. Dominika. Nadaljevali bomo skozi čudovite gozdove kaktusov proti mestu Oaxaca.
Najprej pa še vzpon na Monte Alban /bela gora/, do nekdanje prestolnice Zapotekov, kjer bomo obiskali arheološki park, ki se nahaja na višini 1941m. Zapoteki so sloveli kot tradicionalni trgovci pred Kolumbovega sveta in so tukaj pustili največji pečat. Mesto je bilo versko in astronomsko središče. Osrednji park Grand Plaza obkrožajo ruševine gomil stopničastih piramid, grobov in templjev. Pozno popoldan prihod, po mnenju mnogih najlepše mesto Mehike, v Oaxaco. Nastanitev v hotelu, pred večerjo še ogled mestnega trga, s številnimi cerkvami in muzeji, z zanimivo in živahno indijansko tržnico, navdušile nas bodo ročno tkane živobarvne indijanske preproge. Večerja in nočitev.

5. DAN zajtrk, večerja, nočitev OAXACA - EL TULE - MITLA - TEHUANTEPEC
NAJDEBELJEŠE DRVEO IN LJUDSTVO OBLAKOV
Zgodaj zjutraj vožnja v indijansko vas Tule, kjer raste najdebelejše drevo na svetu, cipresa naj bi bila stara med dva tisoč in dva tisoč petsto leti. Nadaljevali bomo v arheološko najdišče Mitla, ki je eden izmed mističnih verskih krajev in je imel veliko vlogo kot kraj pokopavanja. Mitla je bila središče kulture Indijancev Mixtekov ali ljudstva oblakov. Zgradbe so znane po ornamentiki na zidovih in vsi motivi so povezani z vodo in so resnično nekaj izjemnega. Nadaljevali bomo po dolini Oaxaca, ki je znana po nasadih agav, iz katerih pridobivajo pijačo mezcal. Ogledali si bomo destilarno in postopek nastanka ene najbolj priljubljenih pijač domačinov. Pred nami bo še dobršen del zahtevne in vijugaste poti po pogorju Sierra de Oaxaca, čez 3000 m visoki prelaz, zvečer pa bomo prispeli v mesto Tehuantepec. Večerja in nočitev v hotelu.

6. DAN zajtrk, večerja, nočitev TUXTLA - KANJON SUMIDERO - SAN CRISTOBAL
S ČOLNOM PO KANJONU SUMIDERO
Bližina Tihega oceana nam bo zjutraj pokazala drugačno vegetacijo. Ko se bomo vozili po ravnini proti Chiapaškem višavju nas bodo spremljale palme in mangova drevesa. Tu je tudi najožji del Mehike, samo 328 km loči Tihi in Atlantski ocean. Ponovno se bomo pričeli vzpenjati do mesta Tuxtla ter naprej do naravnega parka Sumidero. S hitrimi čolni se bomo popeljali po 28 km dolgem kanjonu in občudovali sotesko, ob kateri
se dvigajo skoraj 1000 metrov visoke pečine. Park je čudoviti preplet živalskega in eksotičnega rastlinskega sveta. Nadaljevanje vožnje v San Cristobal. Na poti bomo obiskali zanimivi indijanski vasici Zinacantan in San Juan Chamula. Le nekaj kilometrov narazen sta kot dva ločena svetova, ki ju ločuje krščanska vera in stara verovanja. Prihod v San Cristobal. Sprehod po starem zgodovinskem središču kolonialnega mesta.

7. DAN zajtrk, večerja, nočitev SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS - SLAPOVI AGUA AZUL - PALENQUE
SLAPOVI TROPSKEGA GOZDA
Nadaljevanje ogleda San Cristobala, prav tako še enega v nizu starodavnih kolonialnih mest, ki se vam bo vtisnilo v spomin zaradi številnih in v pisana oblačila oblečenih Indijancev, potomcev Majev. Tudi samo mesto ima nizke hiše živahnih barv, seveda s tipičnim trgom v sredini, s katedralo in cerkvijo Sv. Dominika. Nadaljevanje vožnje v Palenque. Na poti postanek za ogled čudovitih slapov tropskega gozda, Aqua Azul. Osvežitev v turkizni vodi, pa četudi samo z nogami ali rokami bo več kot dobrodošla. Prihod v Palenque, večerja in nočitev v hotelu.

8. DAN zajtrk, večerja, nočitev PALENQUE - CAMPECHE
MAJEVSKO MESTO V TROPSKEM GOZDU
Palenque velja za enega najlepših majevskih mest. Obisk znamenitih arheoloških ostankov, kjer se mogočna arhitektura prepleta z bujno vegetacijo tropskega gozda. Nekoč veličastno mesto s pet tisoč stavbami, jih ima danes samo še štiriintrideset. Najveličastnejši med njimi je tempelj napisov, kjer so leta 1952 našli grob svečenika, prekritega z osemtonsko ploščo. Prihod v mesto Campeche, ki je obdano z obzidjem. Panoramski sprehod skozi mesto. Večerja in nočitev.

9. DAN zajtrk, večerja, nočitev CAMPECHE - KABAH - UXMAL - MERIDA
ČAROVNIŠKA MAJEVSKA PIRAMIDA
Naslednje jutro si bomo ogledali mesto KABAH, ki sodi med večje majevske kraje. Našo pozornost bosta pritegnila predvsem sloviti »Codz - Poop« kot domačini imenujejo Palačo mask, in slavolok, ki je največji v majevskem svetu. Opoldne postanek v eni od značilnih majevskih vasi ter ogled nekdanjega majevskega mesta UXMAL, ki je z znamenitim nunskim kvadratom, guvernerjevo palačo ter devetintrideset metrov visoko čarovniško piramido biser stare majevske arhitekture. Popoldne vožnja v Merido, sprehod po bulvarju Montejo, ogled katedrale, guvernerjeve palače in tržnice. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

10. DAN zajtrk, večerja, nočitev MERIDA - CHICHEN ITZA - CANCUN (PLAYA DEL CARMEN)
SKRIVNOSTNI VODNJAKI MAJEVSKE KULTURE
Vožnja v Chichen Itzo. Na poti ogled sisalove tovarne in pokopališča Majev. V najveličastnejšem mestu Majev na Jukatanu bomo ostrmeli ob pogledu na Tempelj vojščakov, svetem vodnjaku, znamenitem Observatoriju in veliki strmi piramidi Kukulcan. Popoldne vožnja v mondeni Cancun ob Karibskem morju. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

11 in 12. DAN zajtrk, večerja, nočitev CANCUN (PLAYA DEL CARMEN)
SLADKO BREZDELJE
Dneva namenjena počitku in aktivnostim po lastni izbiri.

13. DAN zajtrk, polet CANCUN - EVROPA
HASTA LA VISTA
Prosto do odhoda avtobusa na letališče. Polet proti Evropi.

14. DAN EVROPA - LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje poti v Ljubljano oziroma na bližnje letališče.

CENA:
2.495 € min. 25 potnikov
2.595 € min. 20 potnikov
2.695 € min. 15 potnikov


Odhodi v 2017:

18.02. -
23.04. -

21.07.
20.09.
21.10.
09.12.CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz bližnje letališče - Mexico City - bližnje letališče v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, nočitve z zajtrki v hotelih 3*/4* lokalne kategorije v dvoposteljnih sobah, vse večerje po programu, vožnjo z ladjicami v Xochimilco, vse avtobusne prevoze po programu, angleško govorečega lokalnega vodnika, vstopnine za oglede kot so v programu, stroške slovenskega spremstva in organizacije potovanja.

DOPLAČILA: napitnine vozniku in lokalnemu vodniku (približno 45 €).

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 328 €, dodatne nočitve oziroma podaljšanje počitnic v Cancunu /zahtevajte dodatni izračun/.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: pijače pri obrokih, izleti in druge storitve osebne potrošnje, izstopne takse iz Mehike in ostale pristojbine 27 USD.

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je transfer do letališča za doplačilo.

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):