Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI549 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI804 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1227 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*11.01. VIE  6xPOL607 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Beverly Par 3*17.12. VIE  6xPOL389 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*05.12. GRZ  7xAI1126 €
Mauritius Blue Lagoon 3*29.01. MUC  7xPOL1124 €
Hurghada Grand Resor 5*16.12. VIE  7xAI329 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*16.01. VIE  9xPP868 €
Antalija PRIMASOL SA 5*13.12. VIE  7xAI233 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

VELIČASTNO NOVOLETNO POTOVANJE - VIETNAM IN KAMBODŽA - 12 dni

Zagotovljeni termini:
25.12.2016, 25.12.2016

VELIČASTNO NOVOLETNO POTOVANJE - VIETNAM IN KAMBODŽA - 12 dni

  • odhod: 25.12.2016 | dni: 12 | cena: 2.359,00 EUR
  • odhod: 25.12.2016 | dni: 12 | cena: 2.199,00 EUR
Potovanje v Vietnam in Kambodžo je neponovljivo doživetje. V času novega leta pa je to nepozabno novoletno potovanje. Vietnam in Kambodža, oziroma kar Indokina krajše, je pravi izbor potovanja za vsakogar. Angkor templji in stožci v zalivu Halong, široka 9 kraka delta Mekonga, idilični Hoian.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - HANOI
Zbor potnikov v Ljubljani. Polet s postankom proti Aziji. Obrok na letalu.

2. dan: HANOI
Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz v mesto in pričetek ogledov prestolnice. Spoznali bomo središče s trgom Badinh in mavzolejem Ho Chi Minha, nato bomo obiskali Hojevo hišo na stebrih ter enostebrno pagodo z veliko legendo o njenem nastanku. Spoznavanje prestolnice nadaljujemo na zahodnem jezeru, kjer stoji pagoda in lep tempeljski kompleks na otočku. Nato bomo obiskali prvo univerzo Vietnama, ki je pričela delovati v sklopu templja literature 1076 leta. Skozi stari del ob jezeru Hoan Kiem je bomo zapeljali tudi z lokalnim prevoznim sredstvom - cycloji, nato pa si ogledali še legendarno in zelo tradicionalno predstavo vodnih lutk. V času ogledov naše prvo vietnamsko kosilo v restavraciji. Namestitev in nočitev.

3. dan: HANOI IN HALONG ZALIV
Po zajtrku sledi celodnevni izlet v idilični zaliv Halong s potopljenimi stožci in skalnimi gmotami. Vsekakor glavna naravna atrakcija Vietnama in pravi UNESCO-v zaklad zaščiten leta 1994. Več kot 3000 otočkov različnih velikosti krasi ogromno obalno linijo severnega Vietnama in na našem dnevnem izletu se bomo z značilnimi plovili podali odkrivat en del tega nepozabnega sveta. V odvisnosti od vremena in gostote obiska je vselej prilagojen tudi ogled otočkov in atrakcij. V normalnih pogojih se obišče kraško jamo ali dve, obalo in plavajoče ribiške naselbine… Na krovu naše ladjice bomo imeli tudi kosilo iz morskih dobrot. Po ogledih in ležernem križarjenju pa bomo s polnimi fotoaparati krenili nazaj v Hanoi. Nočitev.

4. dan: HANOI-HUE
Po zajtrku prevoz na letališče in prijava na let v Hue, nekdanjo cesarsko prestolnico, kjer je tudi zadnji cesar Vietnama predal svoje žezlo in zaključil imperialno dobo. Za prvo doživetje nekdanjega cesarskega vzdušja se bomo zapeljali po dišavni reki do pagode Tienmu in nato še zavili na lokalno tržnico Dong Ba, kjer se bomo prizemljili in prepričali o dobri založenosti grosistične ponudbe praktično vsega kar si je mogoče zamisliti. Nato sledi odkrivanje nekdanje cesarske palače, bolje rečeno rožnatega prepovedanega mesta, kjer so v vsem blišču živeli cesarji in njihov dvor. Spoznali bomo paviljon petih feniksov, palačo najvišje harmonije, kjer so bili cesarji tudi ustoličeni in so opravljali svoje formalnosti, nato si bomo ogledali še lepo ohranjeno poslopje cesarske opere in teatra ter tempelj posvečen prednikom. Več ali manj so vse ostale zgradbe porušile detonacije v času ameriškega osvajanja mesta v vietnamski vojni in nas na fantastično podobo mesta nekoč opominja zgolj maketa. Da so cesarji razkošno živeli tudi po svoji telesni smrti pa se bomo prepričali na ogledu grobnice cesarja Tu Duc-a. Večerja in nočitev.

5. dan: HUE-DANANG-HOI AN
Zajtrk in pričetek novega dne odkritij. Zgodaj se odpravimo mimo čudovite lagune Langco, preko Hai Van prelaza in nadaljevanje do Nam-o plaže slovitega ameriškega izkrcanja v času vietnamske vojne ter do China beach predela, kjer se odpira divji ocean. Prispemo v slikovito idilično mestece Hoian, katero nas bo prijazno sprejelo s svojo kombinacijo starodavne japonsko-vietnamsko-kitajske arhitekture. Obiskali bomo japonski pokriti most, sprejemne sale kitajskih trgovcev, vietnamsko hišo… Po prijetnem kosilu še krajši izlet v zaledje mesta, kjer si bomo oči napasli na čudovitih riževih poljih, volovskih vpregah, idiličnih domovanjih… Vse to pa bomo opazovali s koles, saj si bomo pozno popoldne začinili s kolesarsko izkušnjo. Zvečer še možnost nočnega pohajkovanja po slikovitem mestecu polnem raznobarvnih luči in bogate ponudbe trgovinic, restavracij in barčkov. Nočitev.

6. dan: HOI AN-SAIGON
Po zajtrku se odpravimo na letališče in poletimo v Ho Chi Minh city, krajše in nam bolj domače kar Saigon. Po pristanku se podamo na odkrivanje mesta. Najprej v poslopje vojne zgodovine in zločinov v Vietnamski vojni, nato bomo obiskali nekdanjo predsedniško palačo Južnega Vietnama, sledilo pa bo panoramsko spoznavanje poslopij v območju Saigon 1; katedrale Notre Dame, Saigon pošte, ki je hkrati odličen primer kolonialne dobe, centralnega teatra in opere, znamenite Hotel de Ville... V popoldanskem času še ogled Ben Than tržnice in na vrsti bo zaslužena večerja. Nočitev.

7. dan: SAIGON IN DELTA MEKONGA
Zajtrk. Zgodnje dopoldne bomo izkoristili za pot na jug do prvega kraka mogočne delte Mekonga. Delta naj bi imela devet krakov, kar je samo po sebi simbol blagostanja in božanstva, zato je tudi praktični pomen te reke in njene delte ogromen. V delti se bomo do tržnice odpravili z dolgimi motoriziranimi čolni, preverili kaj je naprodaj, okusili svežino, nato pa nadaljevali do otoških skupnosti in se spoznali z njihovo lokalno ekonomijo in predvsem občudovali razsežnost delte. Del naše vodne izkušnje bo tudi v slovitih malih čolnih na vesla, ko nas bodo domačini zapeljali v tradicionalnem slogu. Zgodaj popoldan se od delte poslovimo. Zopet bomo spoznali grozote in prekletstvo sleherne vojne, ko bomo obiskali slovite tunele Chu Chi in se seznanili s povodom za vietnamski siloviti odpor proti Američanom ter kako odlično logistiko so s sistemom podzemnih tunelov razvili na tej vlažni tropski lokaciji. Kako težko življenje je predstavljalo bivanje in načrtovanje v teh rovih bomo lahko izkusili sami, saj se bomo skozi del njih sprehodili, ali bolje rečeno preplazili. Po ogledu nazaj v mesto in sledila bo večerja v značilni restavraciji, kjer bomo tudi nazdravili prihajajočem novem letu. Po večerji prosto za samostojno načrtovanje najdaljše noči. Nočitev.

8. dan: SAIGON-KAMBODŽA ali počitnice na obali
Opcija A: Po zajtrku se odpeljemo na zahod proti mejnemu prehodu s Kambodžo. Po ureditvi izstopno/vstopnih formalnosti prevoz do glavnega mesta Phnom Penh. Večerja v restavraciji bo na slovitem predelu riverfront, kjer je tudi lepa in slikovita promenada z nočnim dogajanjem. Po večerji namestitev in nočitev. Opcija B: Zajtrk in prevoz do obalnega letovišča Mui Ne. Ustavili se bomo za ovekovečenje čudovitega vilinskega toka, nato pa na rumene in bele sipine Mui Ne-ja, ki so same po sebi fenomen, saj se nahajajo v neposredni bližini obale in s sipin se lepo vidi celotno naselje in morje v ozadju. Preden se namestimo v našem obalnem resortu pa še skok skozi zgodovino, saj bomo obiskali tempeljski stolp iz časov dinastije Cham. Namestitev v reosrtu 3* na obali in nočitev.

9. dan: PHNOM PENH ali počitnice na obali
Opcija A: Po zajtrku si bomo najprej ogledali kraljevo palačo, nato bomo namenili čas žalostni zgodovini Khmerov in režimu Pola Pota, ko bomo obiskali muzej Toul Sleng, še postanek pri spomeniku neodvisnosti in z edinega hriba v mestu si bomo ogledali okolico in tempelj Wat Phnom. Phnom v kmerščini namreč pomeni vzpetina. Zaključili bomo na poljih smrti, katerih ime govori o strašnih zločinih proti človeštvu, katere so zagrešili rdeči Kmeri, kjer bomo postali pri spominski pagodi. Po večerji v restavraciji pa nazaj v naš hotel in nočitev. Opcija B: Zajtrk in prost dan za samostojne aktivnosti, kopanje, sončenje… Nočitev.

10. dan: PHNOM PENH-SIEM REAP ali počitnice na obali
Opcija A: Zajtrk in prevoz na letališče, dopoldanski let v Siem Reap, kjer bomo pričeli s spoznavanjem dosežkov velike Angkor dobe. Najprej bomo obiskali Angkor Thom, največji kraljevi kompleks na območju, katerega južna vrata s podobami Avalokitešvare so naravnost fantastična. Sledil bo tempelj obrazov - Bayon, ki je bil nekoč osrednje svetišče Angkor Thoma, nato pa naprej skozi gosto rastje mimo Baphuon templja in kraljevega sedeža na teraso slonov in kraljev, proti templju zdravilcev Neak Poan, in zaključek pri Ta Som templju ter Pre Rup, kjer bomo počakali sončni zahod. Sledila bo večerja v restavraciji s programom plesov apsar-nimf. Nočitev. Opcija B: Zajtrk. Prosto na obali za lastne aktivnosti. Nočitev.

11. dan: SIEM REAP ali počitnice na obali-EVROPA
Opcija A: Zgodaj bomo vstali za obeleženje nečesa nepozabnega - sončnega vzhoda pred Angkor Wat-om, kraljem templjev. S seboj si bomo ponesli zajtrk pakete in obedovali po sončnem vzhodu. Sledil bo ogled samega Angkor Wata, kateri nas bo navdušil s svojo podobo in arhitekturo, globokimi reliefi iz legendarnih bitk med demoni in bogovi… Po ogledu pa še do enega najbolj mističnih templjev, preraščenega s tropskim drevjem, slovitega Ta Prom, ki je bil prizorišče lokacije snemanja filma Tomb Raider. Zaključili pa bomo na Phnom Bakhengu, prvemu iz območja Angkor in hkrati čudoviti terasi s katere se vidi veličastni Angkor Wat. S te točke bo tudi prijetno slovo od območja, še osvežitev v hotelu pred povratkom, kosilo v restavraciji in prijava na polet via Saigon nazaj proti domu. Opcija B: Zajtrk in prosto do prevoza na letališče v Saigon. Prijava in pričetek dolgega povratka s prestopanji proti domu.

12. dan: LJUBLJANA
Nadaljevanje leta s presedanjem do Ljubljane.


CENA VKLJUČUJE:
Vse navedene mednarodne in domače letalske prevoze in trenutne pristojbine (vračunane v znesku 351 €, končni obračun 10 dni prej), vse prevoze po programu vključno z ladjico, čolni, vse namestitve v hotelih 3*-4* z zajtrki, vse navedene obroke (kosila ali večerje), vse prepustnice in vstopnine, oglede po programu z lokalnimi vodniki in slovensko vodenje ter spremstvo ves čas programa*, zdravstveno asistenco v tujini, organizacijo potovanja ter posredovanje pri vizumih ob vstopu. * -program s Kambodžo – opcija A

OBVEZNA DOPLAČILA:

  • Vizuma ob vstopu (Vietnam, Kambodža) = ~ 75 €
MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba opcija A/B = 222€/239€
  • hotel 4* na obali = 108€
  • hotel 4* na obali enoposteljna soba = 89€


Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje v skupini bomo organizirali v primeru minimalno 10 potnikov. Cena pri rangu 10-19 potnikov je višja za 180 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike/voznike 60 € opcija A in 50 € opcija B - po osebi.
Cepljenje:
Niso obvezna. Več na: www.zdravinapot.si.

Vizum:
Za obe državi je potreben.
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Potovanje je zagotovljeno in bo izvedeno z lokalnimi angleško govorečimi vodniki.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena)..

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):