Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) PALAZZO GRE 4*08.07. LJU  7xNZ589 €
Zakintos Argassi Bea 3*21.08. LJU  7xNZ442 €
Lefkas-Preveza Ionian Blue 5*02.07. LJU  7xPOL586 €
Malta Plevna 3*24.08. LJU  7xNZ561 €
Costa Brava (Girona)Tossa Beach 4*24.08. LJU  7xAI679 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*23.08. LJU  7xUAI359 €
Karpatos Seven Stars 3+*14.07. LJU  7xNZ473 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*20.01. VIE  7xAI319 €
Punta Cana Grand Palla 4+*25.02. MUC  7xAI1757 €
Varadero Hotetur Pal 4*29.01. VIE  7xAI927 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*24.01. VIE  6xPOL648 €
Mallorca Hotel Bahia 4*02.03. VIE  7xPOL323 €
Maldivi The Barefoo 4*21.03. MUC  7xPOL1436 €
Gran Canaria Koala Garde 3*27.01. VIE  5xPOL468 €
Cancun (Mehika) Gran Bahia 4*21.03. MUC  7xAI1604 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*26.02. MUC  9xPP1051 €
Antalija Seher Resor 5*21.01. VIE  6xAI232 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

V osrčju Indokine (odhod 25.01.2017)

Zagotovljeni termini:
25.01.2017

V osrčju Indokine (odhod 25.01.2017)


Odhod
: 25.01.2017 | št. dni: 19 | aktualna cena: od 2397€

V osrčju Indokine (odhod 25.01.2017)

PROGRAM:

1. – 2. dan LJUBLJANA – HANOJ. Zbor na letališču v Ljubljani, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti Hanoju. Po prihodu v Hanoj se namestimo v hotel. Nočitev. (letalo) (H)

3. dan HANOJ. Zajtrk. Raziščemo glavno mesto Vietnama, ki je praznovalo 1000-letnico obstoja in z več kot 6 milijoni prebivalci predstavlja politično in upravno središče dežele. Mesto parkov in jezer slovi po starem mestnem jedru, ki je sestavljen iz pravega labirinta ulic, kjer lahko spoznavamo značilno podobo mesta. Od zunaj si ogledamo mavzolej očeta naroda Ho Chi Minha in spoznamo njegovo življenje v bližnjem muzeju. Ogledamo si pagodo enega stebra in katedralo sv. Jožefa, etnološki muzej in hram literature. V prostem času zaživimo s starim mestnim jedrom. Zvečer obiščemo edinstveno gledališče vodnih lutk. Nočitev. (H, Z)

4. dan HANOJ – izlet v HOA LU in NINH BINH. Zajtrk. Vožnja proti Hoa Lu-ju, ki je bil stara prestolnica Vietnama. Okoli nas prevladuje značilna kraška pokrajina z mnogimi stožci, ki se dvigujejo proti nebu. Dan izkoristimo za sprehode po riževih poljih in raziskovanje prelepe narave; s čolni se zapeljemo po reki, od koder se nam odstirajo vedno novi pogledi na prelepo pokrajino. Sproščeni in napolnjeni z vtisi narave, se vrnemo v Hanoj. Prost večer in nočitev. (H, Z)

5. dan HANOJ – HALONG BAY (UNESCO). Zajtrk. Čaka nas 3-urna vožnja do Zmajevega zaliva oz. Halong Baya. Odpravimo se na izlet z ladjico in odkrivamo lepote kraškega sveta, ki se razprostirajo pred našimi očmi. Iz morja se dviga več kot 2000 apnenčastih otokov, ki predstavljajo enega najlepših pogledov na svetu. Z ladjico se vozimo med otoki. Postrežejo nam s tradicionalnim kosilom. Potem raziščemo kraški svet in eno izmed najlepših podzemnih jam. Povratek na ladjo in plovba do mraka. Zasidramo se v prijetnem zalivu. Večerja in spanje na ladji v dvoposteljnih kabinah, z WC-ji in tekočo vodo. (ladjica, ZKV)

6. dan HALONG BAY – HANOJ – vlak spalnik v HUE. Zajtrk. Nadaljujemo s plovbo po Zmajevem zalivu in se navdušujemo nad lepotami kraškega sveta. Z majhnimi čolni odkrivamo zalive in obalo čisto od blizu. Po želji lahko sedete tudi v kajak (za doplačilo) in po svoje zaveslate po okolici. Po zgodnjem kosilu na ladji se počasi odpravimo proti obali in dalje proti Hanoju. Zvečer se vkrcamo na vlak spalnik, na katerem preživimo drdrajočo noč na poti do mesta Hue. Nočitev na vlaku, v kupeju za 4 osebe. (ladjica, ZK, vlak spalnik)

7. dan HUE – plaža LANG CO. Zajtrk. Mesto Hue leži ob Dišeči reki in dejansko tu najdemo vse dišave dežele. Hue je bil prestolnica Vietnama vse do leta 1945. V starem mestnem jedru si ogledamo citadelo s prepovedanim mestom (UNESCO). Ogledamo si grobnici cesarjev Minh Manga in To Duca. Grobnica To Duca slovi po svoji izjemni arhitekturi, saj jo je cesar uporabljal kot prostor za sprostitev, molitev, meditacijo. Sledi ura vožnje do obale Južnokitajskega morja, kjer se nastanimo na plaži Lang Co. Nastanitev v hotelu in zaslužen počitek. (H, Z)

8. dan Plaža LANG CO – HOI AN (UNESCO). Zajtrk. Prosto za uživanje in potovalni odklop na tropski plaži vse do popoldanskega odhoda proti Hoi Anu. Raziskujemo lahko kilometre plaže in spoznavamo tropski svet. Mehka peščena mivka, pesek in voda nam masirajo stopala. Popoldne se v prijetni vožnji po panoramski cesti vodi skozi osrčje dežele zapeljemo do enega najlepših vietnamskih mest, Hoi Ana. Mimo nas bežijo tradicionalne vasice in riževa polja. Proti večeru prispemo v Hoi An, namestitev v hotel in počitek. (H, Z)

9. dan HOI AN – DANANG – let v SAIGON. Zajtrk. Mesto Hoi An (nekoč Champa) je nekoč kot eno največjih pristanišč obvladovalo trgovino z začimbami in je bilo eno najpomembnejših trgovskih središč dežele. Tu so pristajale ladje iz Indije, Indonezije, Japonske, arabskega sveta in Evrope, zato staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov. Danes je to manjše mestece, toliko bolj atraktivno, saj si ga lahko ogledamo peš. Obiščemo pagodi Phuc Kien in Trieu Chau, stare tradicionalne hiše ter sloviti pokriti japonski most. Po kosilu se zapeljemo v bližnji Danang, od koder poletimo proti Sajgonu. Namestitev v hotel in nočitev. (letalo, H, Z)

10. dan SAJGON – izlet v CU CHI. Zajtrk. Dan namenimo spoznavanju prestolnice juga Vietnama, ki se od leta 1975 uradno imenuje Ho Chi Minh. Danes urbana džungla predstavlja gospodarsko središče dežele. Neskončne reke motoristov se vijejo po mestnih ulicah, ki dajejo mestu značilen zvok in utrip. Pogledamo si palačo ponovne združitve in obiščemo katedralo Notre Dame, ki nas spomni na čase francoske Indokine. V mestnem centru si ogledamo največjo pokrito tržnico, ki je pravi kraj za nakupovanje. Zgodovino vietnamske vojne spoznavamo v muzeju, nato pa se odpeljemo v okolico Sajgona spoznavat okrožje Cu Chi. Med vojno so Vietnamci tukaj izkopali več kot 200 km dolg sistem podzemnih rovov, v sklopu katerih so bila prava mala mesteca z zaklonišči, kuhinjami, bolnišnicami … Povratek v hotel in nočitev. (H , Z)

11. dan SAJGON – DELTA REKE MEKONG. Zgodnji zajtrk. Vožnja proti delti mogočne reke Mekong, ki je ena največjih na svetu. Gre za širok, izredno rodoviten del zemlje, ki jo Vietnamci imenujejo "Velika skleda riža". To je svet neštetih bolj in manj širokih rečnih kanalov, ob katerih v tipičnih hiškah na kolih živi ogromno ljudi. To je svet neskončnih riževih polj, nasadi tropskega sadja in številne palme nas spremljajo vsepovsod. Izgubljamo se v odtenkih zelene barve. V kraju Cai Be se presedemo na čoln in z njim obiščemo ribjo farmo. Nadaljujemo plovbo po kanalu Vinh An in od blizu spoznamo različne domače obrti (izdelavo riževega papirja …). Odpravimo se proti vasi ljudstva Cham in spoznavamo, kako živijo vietnamski muslimani. Proti večeru prispemo v kraj Chau Doc. Namestimo se v hotel. Večerja in počitek. (H, ZV, čoln)

12. dan DELTA REKE MEKONG – PHNOM PENH. Po zajtrku se zgodaj zjutraj presedemo v hiter čoln, ki nas odpelje proti meji in dalje proti prestolnici Kambodže, Phnom Penhu. Drsimo mimo značilnih vasic na kolih, opazujemo življenje na vodi in ob vodi, videvamo ribiče in spoznavamo, kako je življenje tukajšnjih prebivalcev odvisno od velike reke Mekong. Čeprav plujemo proti toku, prispemo v prestolnico Kambodže v času kosila. Namestitev v hotel, kratek počitek, nato pa se odpravimo na prvo raziskovanje mesta. Nočitev. (H, Z, čoln)

13. dan PHNOM PENH. Zajtrk. Spoznavamo Phnom Penh, mesto, ki nikoli ne spi, mesto kaosa in hkrati mesto upanja za množice domačinov, ki se dnevno zlivajo vanj. V njem spoznamo preteklost in prihodnost Kambodže. Mesto se je včasih imenovalo "Biser Azije", potem je zaradi vojne in revolucije izgubil del sijaja, sedaj pa je na dobri poti, da si povrne nekdanji sloves. Obiščemo bazo S-21, nekdanje zloglasne zapore Rdečih Kmerov, in se poklonimo žrtvam za časa vladavine Pola Pota. Ogledamo si kompleks Kraljevih palač s Srebrno pagodo. Sledi ogled mestne tržnice, potem pa se odpravimo na bližnji hrib, kjer leži mogočni tempelj Wat Phnom, simbol in zaščitnik glavnega mesta. Vrnitev v hotel in nočitev. (H , Z)

14. dan PHNOM PENH – SIAM REAP. Zajtrk. Dopoldanska vožnja v Siam Reap nam ob pogledih na zanimivo pokrajino hitro mine. Siam Reap je bil še pred nekaj leti zaspana preprosta vasica, danes pa kraj ponosno stoji na turističnem zemljevidu sveta. Po prihodu namestitev v hotel, kratka osvežitev in kosilo po želji. Popoldne se odpravimo na izlet z ladjico po največjem jezeru JV Azije: Tonle Sap. Jezero predstavlja srce Kambodže in zagotavlja hrano in pitno vodo polovici prebivalstva. Vožnja z ladjico je doživetje zase, vrhunec pa predstavlja ogled značilne ribiške vasi na kolih. Povratek v Siam Reap. Skupaj se odpravimo proti centru mesta okoli stare mestne tržnice. Pravi kraj za spoznavanje vedno nasmejanih obrazov. Po želji si privoščimo pravo tradicionalno večerjo. Povratek v hotel in nočitev. (H, Z)

15. dan SIAM REAP – izlet v ANGKOR. Zajtrk. Ne zamudimo sončnega vzhoda pri templju Angkor Wat (UNESCO), ki je nepozabno doživetje. Potem si ogledamo starodavno mesto Angkor Thom, ki je bilo v 12. stoletju z milijon prebivalci največje mesto na svetu. Veličasten vhod je okrašen z 52 skulpturami bogov in demonov, ki predstavljajo večni boj med dobrim in zlim. V središču mesta stoji mogočen tempelj Bayon, znan po mnogih glavah Bodisatve. Sledi ogled največjega med templji, Ankgor Wata, ki je bil zgrajen v čast Višnuju, hkrati pa je služil kot grobnica kralju Suryavarmanu II., ki je tempelj zgradil. Obiščemo še tempelj Banteay Srey, v katerem so reliefi narejeni s filigransko natančno, kot bi jih klesala ženska roka. Vrnitev v Siam Reap. Zvečer si ob večerji ogledamo tradicionalni ples apsara v izvedbi lepotic, ki na zemlji poosebljajo božansko lepoto. Povratek v hotel in nočitev. (H, ZV)

16. dan SIAM REAP – TAJSKA – POČITNICE (okolica mesta RAYONG). Zgodnji odhod in vožnja do tajske meje. Eksotični zajtrk v obmejnem vzdušju. Vstop na Tajsko, tretjo izmed naših dežel. Po njenem podeželju potujemo do našega letovišča. Zgodnje-popoldanski prihod v naš počitniški resort. Zaslužene počitnice … Večerja in nočitev. (H*, ZV)
Po želji (za doplačilo – glejte spodaj) polet v Bangkok in vožnja do letovišča.

17. in 18. dan RAYONG – POČITNICE (okolica) – BANGKOK. Zajtrk. Prosto za dva dni odklopa na plaži. Skočite v vodo in uživajte v božanju valov, predajte se sončnim žarkom ali pa se v senci sladkajte z obrokom tropskega sadja. Lahko si nataknete maske in odkrivate čarovnijo podvodnega sveta, zaveslate do bližnjega zaliva ali se razvajate s tajsko masažo. Večerja in nočitev. 18. dan popoldan se odpravimo proti letališču v Bangkoku. (H*, ZV) (Z, letalo)

19. dan BANGKOK – LJUBLJANA. Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani. Konec potovanja. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
V osrčju Indokine (odhod 25.01.2017)
od 2397€
od 2397€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120€

Vizum za Kambodžo (podan okvirni znesek)
34€
Vietnamski vizum - plačilo na kraju samem
25€
Doplačilo za skupino v velikosti 11 - 14 oseb
150€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Zdr. zav. Coris, do 21 dni, posamično *
23.44€
Let iz Siam Reapa v Bangkok in prevoz do letovišča v Rayongu
150€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
70€
Doplačilo za enoposteljno sobo
360€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine (377 EUR), dvodnevni izlet z ladjo po zalivu Halong (polni penzion), dvodnevni izlet v delto reke Mekong, nočitve glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom ali kombiji, predstavo vodnih lutk, ples apsara z večerjo, obroki po programu, vstopnine po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške uradnega pisma za vietnamsko vizo, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitve: 12 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom, 2 nočitvi v hotelih 4* polpenzion na Tajskem, 1 nočitev v dvoposteljni ladijski kabini z WC-jem, 1 nočitev – spalnik na vlaku v kupeju za 4 osebe.

Doplačilo za enoposteljno sobo velja za nočitve v hotelih.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):