Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) PALAZZO GRE 4*01.07. LJU  7xNZ549 €
Zakintos Argassi Bea 3*21.08. LJU  7xNZ442 €
Kalamata ELITE CITY 4*26.08. LJU  7xNZ669 €
Lefkas-Preveza Ionian Blue 5*02.07. LJU  7xPOL586 €
Malta Plevna 3*24.08. LJU  7xNZ561 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*23.08. LJU  7xAI679 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*26.04. LJU  7xAI339 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*23.08. LJU  7xUAI359 €
Rodos Kresten Pal 4*02.07. LJU  7xPOL589 €
Karpatos Seven Stars 3+*14.07. LJU  7xNZ473 €
Mauritius Blue Lagoon 3*24.04. VIE  7xPOL1138 €
Gran Canaria IFA BUENAVE 3*16.03. VIE  5xPOL481 €
Maldivi Holiday Isl 4*19.06. MUC  7xPOL1044 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*27.01. VIE  7xAI399 €
Mallorca Morlans 4*03.02. VIE  5xPOL293 €
Rodos Blue Horizo 4*03.05. VIE  7xPOL430 €
Hurghada The Grand M 4*+*26.01. GRZ  7xAI299 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

V kraljestvu Šive

Zagotovljeni termini:
28.01.2017

V kraljestvu Šive


Odhod
: 28.01.2017 | št. dni: 15 | aktualna cena: od 1587€

V kraljestvu Šive

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – DELHI. Polet z ljubljanskega ali bližnjega letališča preko vmesnega letališča proti Delhiju (v primeru bližnjega letališča je vključen prevoz iz Ljubljane). Obroki in nočitev na letalu. (letalo)

2. dan DELHI – AMBER – DŽAJPUR. Po pristanku se vkrcamo na avtobus in počivamo na vožnji proti Džajpurju. Na poti obiščemo slikovito trdnjavo Amber (UNESCO), kjer so celih 700 let živeli in uživali radžputski vladarji. Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Palača nam pripoveduje zgodbo o razkošju in blišču življenja "kraljevih sinov". Vožnja do mesta Džajpur. Popoldanski ogled mesta – prevzame nas pogled na mestni simbol Palačo vetrov (Hava Mahal), potem pa obiščemo višek razkošne arhitekture v palači Džaj Singha. Danes je velik del palače preurejen v muzej. Sprehodimo se skozi stari observatorij Džantar Mantar (UNESCO). Prost čas na glavni ulici je nekaj enkratnega – puščavski Radžastanci s turbani in domačinke v barvitih oblačilih na vsakem koraku. Namestitev v hotel in nočitev. (H)

3. dan DŽAJPUR – ADŽMER – PUŠKAR. Zajtrk. Vožnja proti Adžmerju, ki je najbolj sveto muslimansko mesto v Indiji. Vzdušje ob grobnici perzijskega sufija Čistija prav moramo doživeti! A je doživetje že sama pot do grobnice; v pomoč so nam sicer konjske vprege ali rikše, ko pa ne gre več, preprosto "zaplavamo" skupaj z množico. Po ogledu mavzoleja sledi kratka vožnja do Puškarja, ki je eno najlepših mestec v Indiji. Namestitev v hotel in prvi puškarski večer. Čarovnija vključena, le najti jo morate. Nočitev. (H, Z)

4. dan PUŠKAR. Zajtrk. Po želji se pridružimo romarjem in se še v temi povzpnemo do Savitrijinega templja na hribu, ki bdi nad celotno panoramo Puškarja, kjer pričakamo nov dan. Tempelj ima čudovit pogled na mesto s svetim jezercem v sredini in okoliško puščavo, v kateri se vsako leto odvija kamelji sejem. Potem se spustimo v pisani vrvež, izgubimo se v morju barv in zvokov … Obiščemo edini še dejavni tempelj Brahme – boga vsega stvarstva in postopamo po obrednih ploščadih ob jezeru, na katerih se odvijajo posebni rituali. Prosto popoldne za uživanje v hindujskem svetem mestecu, ki so ga konec 60-ih let odkrili hipiji in je vse od takrat priljubljeno popotniško zbirališče vandrovcev z vseh koncev sveta. Kaj pa sončni zahod ob zvokih bobnov na obredni ploščadi? To je najbolj poseben čas, ko Puškar oživi v vsej svoji luči ... Pravljica iz Tisoč in ene noči. Nočitev. (H, Z)

5. dan PUŠKAR – FATEHPUR SIKRI – AGRA. Zgodnji zajtrk. Vožnja proti Fatehpur Sikriju – mestu zmage (UNESCO). Mesto je zgradil mogulski vladar Akbar ob rojstvu prvega sina. Danes nam kot mesto duhov priča o takratni moči in veličine velikega Akbarja. Obdano je s 17 m visokim obzidjem, v njem najdemo prelepe palače, mavzoleje, mošeje, bazene in vrtove, ki nam odkrijejo zgodbe in razkošje, prav tako pa nam razkrijejo Akbarja, ki še zdaleč ni bil kar nekdo; poročen je bil s hindujko, muslimanko in kristjanko. Nič posebnega? Vožnja v Agro. Po prihodu namestitev v hotel in prost večer. Nočitev. (H, Z)

6. dan AGRA. V soju sončnega vzhoda obiščemo Tadž Mahal (UNESCO), veličasten simbol najčistejše večne ljubezni velikega Mogula Šah Džahana do soproge Mumtaz Mahal. Skozi ogromna vrata iz rdečega peščenjaka vstopimo v "raj". Sprehodimo se po parku do bele marmorne grobnice in uživamo ob pogledu na prekrasne intarzije z lapis lazulijem in drugim poldragim kamenjem, ki ga zagledate šele, ko se čisto približate. Vrnitev v hotel in zajtrk. Nato se odpeljemo na drugi breg reke Jamune in obiščemo "mali Tadž". Popoldne sledi ogled Rdeče trdnjave (UNESCO) – mojstrovine, ki pripoveduje zgodovino mogulskega imperija; ogromno obzidje je dal postaviti vladar Akbar, elegantne marmorne palače v notranjosti pa Šah Džahan – mogočnost in eleganca prevzameta vsakogar, upajmo da tudi nas. Vrnitev v hotel in nočitev. (H, Z)

7. dan AGRA – vlak v Džansi – ORČA. Zajtrk. Vožnja z vlakom v Džansi (3 ure) in z avtobusom dalje do Orče, prestolnice nekoč enega večjih srednje indijskih kraljestev. Namestitev v hotel in krajši počitek. Sledi ogled zdaj prijazne vasice, a nekdaj pomembne prestolnice dinastije Bundela. Glavna palača je skrita za zidovi na otoku reke Betwa, njena zdaj prazna dvorišča in sobane pa ljubosumno varujejo jastrebi. V okolici je več skupin svetišč, ki tej skriti vasici dajejo očarljivo in prepoznavno silhueto. Večerna romantika ob reki. Nočitev. (H, Z, vlak)

8. dan ORČA – KADŽURAHO. Zajtrk. Potovalni predah se več kot prileže! Prosto dopoldne za počitek ali sprehod ob reki in podeželski okolici, za doplačilo pa si lahko privoščimo rafting po reki Betwa (glede na vodostaj reke). Popoldanski odhod proti Kadžurahu in namestitev v hotel. Večerni sprehod po mestecu in prvi pogled na slavne erotične templje v soju luči. Po želji si ogledamo folklorni program indijskih tradicionalnih plesov (za doplačilo). Nočitev. (H, Z)

9. dan KADŽURAHO – let v VARANASI. Zajtrk. Raziščemo templje dinastije Čandela (UNESCO), ki so se skrivali v gozdu datljevih palm celih 1000 let. Očara nas že četrtina izmed nekdanjih 80-ih templjev, navduši nas poezija kamnite erotike, prava Kamasutra v kamnu ... Privoščimo si še obisk druge skupine templjev. Vožnja na letališče in polet v Šivino mesto – Varanasi, hindujsko romarsko mesto smrti in ponovnega rojstva. Namestitev v hotel. Z rikšami se odpeljemo v nedri "Večnega mesta". Ob sončnem zahodu se udeležimo večernega artija na reki Ganges, kjer lahko zamaknjeno prepevamo s hindujci v večerni molitvi na obrežnih kopalnih ploščadih svete reke. Vrnitev v hotel in nočitev. (H, Z, letalo)

10. dan VARANASI. Zajtrk. Čaka nas ves dan v Šivinem mestu smrti, imenovanem tudi Kaši (mesto luči), pravijo pa tudi, da naj bi bilo eno izmed najstarejših naseljenih mest na svetu, saj njegovi začetki segajo v čas Teb in Babilona. Mesto leži na zahodnem bregu svete reke Ganges in tisoči hindujcev romajo sem, da bi se pred smrtjo očistili grehov. Dopoldne se odpravimo v bližnji Sarnath in v Jelenovem gozdu doživimo vzdušje Budine prve pridige. Smo na mestu, kjer se je zagnalo "kolo spoznanj", ki se danes vrti vse hitreje … Obiščemo glavno svetišče, stupi Dharmaradžika in Dhamekh ter Ašokin steber. Popoldne z rikšami raziščemo ozke varanaške ulice in si ogledamo t.i. "goreče gate", kjer na očeh javnosti kremirajo prednike. Nočitev. (H, Z)

11. dan VARANASI – spalnik v DELHI. Jutranji izlet s čolnom po Gangesu je za mnoge eden vrhuncev potovanja. V rdeče oranžni svetlobi prebujajočega se dneva verniki na številnih kopalnih ploščadih spirajo s sebe človeške zmote. Ganges je reka odrešitve, večni simbol upanja za preteklost, sedanjost in prihodnost in pravo središče vsega dogajanja, utripajoče srce hindujskega univerzuma ... Vrnitev v hotel in zajtrk. Prost dan za samostojno raziskovanje mestnih ulic, kopalnih ploščadi, obisk pri brahminu ali zgolj doživet fotosafari na mestnih ulicah … Kajti Varanasi je mesto, kjer bi lahko preživeli tedne … Popoldanski odhod na železniško postajo ter vožnja s spalnikom v Delhi. Nočitev na spalniku. (PT- spalnik, Z)
Po želji (za doplačilo) se lahko odločite tudi za polet z letalom v Delhi, prosto popoldne in nočitev v hotelu.

12. dan DELHI – vlak v AMRITSAR. Jutranji prihod vlaka. Zajtrk. Sledi ogled indijske prestolnice skozi kontrast starega in novega mesta. Stari Delhi je bil prestolnica muslimanske Indije od 12. do 19. stoletja in v nedrih skriva številne mošeje, trdnjave in palače. V starem delu mesta si ogledamo Džamo Masdžid (največja mošeja v Indiji) in okoliške ulice, polne prave Indije. Sprehodimo se skozi tržnico Čandni Čovk (Srebrna ulica), kjer začutimo prave indijske vonjave (začimbe) in nas bogato okrašeni predmeti (svila, srebrnina in podobno) zavedejo v ulično pogajanje. Novi Delhi so kot prestolnico zgradili Britanci v začetku 20. stoletja. V novem Delhiju nas bo ogled s trga Connaught vodil do parlamenta Sansad Bhavan in Vrat Indije – mogočnega spomenika, posvečenega indijskim žrtvam, padlim v 1. svetovni vojni. Popoldne s slovitim vlakom "Puščica" nadaljujemo pot proti Amritsarju, obmejnemu mestu s Pakistanom. Večerja na vlaku. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z, vlak, obrok na vlaku)

13. dan AMRITSAR. Zajtrk. Amritsar je prvovrstno doživetje. Sikhovska duhovna in kulturna prestolnica je bila vedno zavita v mistiko – bojeviti in samobitni prebivalci, bradati in s turbani na glavah, s svojo vero nekje med hinduizmom in islamom … Zgodaj se odpravimo do posebnega vzdušja Zlatega templja, glavnega svetišča sikhovske vere. Prevzame nas mir v marmorno belino odetega in z zlatom kritega svetišča, ki ga obkrožajo ogromni bazeni vode (samo ime Amritsar izhaja iz Amrit Sovar – bazeni nektarja nesmrtnosti). Kot bi mignil nam mine nekaj ur, ki jih preživimo med romarji ob svetem bazenu, ob poslušanju svetih himen, enakomernem bobnanju in opazovanju romarskih ritualov ... Staro mesto pa je svet zase – spet drugačna Indija, ki je do sedaj še nismo spoznali. Popoldne se odpeljemo na indijsko-pakistansko mejo, kjer smo v sončnem zahodu priča barvitemu dogodku menjave straže in spuščanja zastave, pri katerem prijateljski državi skušata prikazati svojo superiornost. Kdo bo tokrat boljši? Vrnitev v Amritsar. Nočitev. (H, Z)

14. dan AMRITSAR – vlak v DELHI. Jutranji ekspresni vlak v Delhi. Zajtrk na vlaku. Po prihodu vožnja čez reko Jamuno do skritega dragulja Delhija. Ogledali si bomo sodobni tempeljski kompleks Akshardham – svetišče 22. stoletja! Gre za neverjetno popotovanje skozi 10.000 let indijske zgodovine, kulture in religije. Za konec našega potepanja si privoščimo prosti čas na znani tržnici Pahar Ganj, ki je pravi raj za vsakršne nakupe in še zadnje poskušanje indijske kulinarike ali pa čas izkoristimo zgolj za posedanje in občudovanje množice. Nočitev. (H, Z, vlak)

15. dan DELHI – LJUBLJANA. Zgodnje jutranji odhod na letališče in polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani (v primeru bližnjega letališča je vključen prevoz do Ljubljane). (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
V kraljestvu Šive
od 1587€
od 1587€
Obvezna doplačila:
Indijski vizum
65€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
90€
Doplačilo za skupino v velikosti 11 - 14 oseb
120€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, posamično *
18.75€
Doplačilo za enoposteljno sobo
270€
Doplačilo za dodatni let
180€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, po potrebi prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča in nazaj, letališke in varnostne pristojbine (280 EUR), notranji let Kadžuraho - Varanasi, nočitve in prehrano po programu, vožnje na ekspresnih vlakih, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki, jutranji izlet s čolni v Varanasiju, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitve: 12 nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, 1 nočitev na vlaku spalniku (razred 2A/3A). Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 12 nočitev v hotelih.
Ogledi: vstopnine v ceno niso vključene in znašajo okoli 70 EUR. Potnik jih po želji poravna na kraju samem.

Doplačilo za dodatni polet vključuje: polet iz Varanasija v Delhi, nočitev v Dehiju ter pripadajoče prevoze.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):