Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI498 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1298 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI694 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*22.01. VIE  6xPOL548 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Beverly Par 3*17.12. VIE  6xPOL389 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*12.12. MUC  7xAI1161 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*14.01. VIE  9xPP874 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
Mauritius Blue Lagoon 3*23.01. MUC  7xPOL1246 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Uzbekistan


Uzbekistan

Datumi odhodov in cene:
  • odhod: 25.3.2017 | dni: 9 | cena: 1595 EUR
  • odhod: 24.4.2017 | dni: 9 | cena: 1595 EUR

Uzbekistan

Starodavna Khiva, Buhara in Samarkand – biseri nekdanje svilene poti – vabijo. Spoznavanje zgodovine centralne Azije, pogledi na modro-turkizno barvo minaretov, na trge, obdane s srednjeveškimi arhitekturnimi dragulji, uživanje na orientalskih bazarjih – UZBEKISTAN.Osnovne informacije:
ČAS POTOVANJA: 9 dni / 8 noči
ČAS ZA PRIJAVO: do 45 dni pred odhodom oz. do zasedbe prostih mest
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 15
VIZUM: uzbekistanski


Uzbekistan – država v osrčju centralne Azije

Z zahoda je prišel Aleksander Veliki, z vzhoda je vdrl Džingiskan in prek je tekla Svilena pot, ki jo je odkrival Marco Polo. Stoletja so se v velikih trgovskih in kulturnih središčih srečevale karavane trgovcev in vplivale na razvoj Samarkanda, Bukhare, Khive in drugih mest, ki nam danes v misli prikličejo podobe iz Tisoč in ene noči. Še vedno opazimo ostanke mogočne sovjetske arhitekture in ne glede na to, da se je država leta 1991 osamosvojila, je ruski jezik še vedno daleč najbolj uporabljen jezik za sporazumevanje. Kljub prizadevanjem, da bi območje postalo »sovjetsko«, so Uzbeki ohranili svojo tradicijo in vero. Ženske se še vedno sprehajajo v dolgih pisanih oblekah, imenovanih ikat, moški si radi nadenejo dolge črne plašče in črne kapice z vtkanim belim vzorcem. Največji arhitekturni biseri so gotovo mesta ob nekdanji svileni poti. Očarala vas bo Khiva, navdušeni boste nad Buharo, presežke lepote boste doživeli v Samarkandu. Mogočne stavbe, ki vas vabijo so večinoma islamski spomeniki spretno in umetelno oblečeni v bleščečo keramično oblogo. Med barvami prevladujejo modra, zelena in bela, ki se prepletajo v različnih vzorcih, podobah in odlomkih iz Korana. Slovenci smo Uzbekistan množično obiskovali v 70. letih, ko zgodovinske znamenitosti in spomeniki še niso bili pod okriljem Unesca. Leta 1993 se je Uzbekistan uradno pridružil Unescu, ki je začel z obnovo večino kulturne dediščine države. Obiščite Uzbekistan znova in videli boste, kako biseri iz preteklosti ponovno sijejo.

VRHUNCI POTOVANJA: Veličastna mesta svilene ceste: Khiva - turkizno mesto pod okriljem Unesca, Buhara – »rjavo mesto« s številnimi medresami in Samarkand – arhitekturni biser; nakupovanje na pisanih in živahnih bazarjihProgram:

1. dan: LJUBLJANA–ISTANBUL–TAŠKENT
POLET V CENTRALNO AZIJO
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in odhod letala proti Istanbulu. Po pristanku nadaljevanje poleta proti Taškentu. Prihod v Taškent, glavno mesto Uzbekistana, v poznih večernih urah. Prevoz do hotela in prenočevanje.

2. dan: TAŠKENT / zajtrk, večerja
SVILENA CESTA JE POKOPANA GLOBOKO POD SOCIALISTIČNIMI CESTAMI
Zajtrk in celodnevni ogled mesta. Romantična predstava o oazi ob svileni poti je sicer pokopana pod širokimi socialističnimi avenijami, saj so prvo prestolnico v centralni Aziji po potresu leta 1966 Sovjeti zgradili na novo. Nastalo je sodobno in zračno mesto, ki ima danes 2,3 milijona prebivalcev. Kljub temu je v starem delu mesta mogoče slediti 2.000–letni zgodovini. Ogledali si boste Kukeldashovo medreso iz 16. st., še danes namenjeno islamskim študijem, mošejo Tila Shaikh in umetniški muzej. Zanimiv je Chorsu bazaar. Večerja in prenočevanje.

3. dan: TAŠKENT–URGENCH/KHIVA / zajtrk, večerja
ČUDOVITO MESTO NA BREGU REKE AMU DARJE
Po zajtrku prevoz na letališče in let v Urgench. Po pristanku avtobusni prevoz do bližnje Khive in celodnevni ogled mesta, ki je najbolj oddaljeno in najbolj ohranjeno mesto ob svileni poti in je pod zaščito Unesca. Bilo je naselje, odkar so karavane vlekle vodo iz vodnjaka Khievak in je Shem, Noetov sin, kot menijo, trgoval pod njenim mogočnim obzidjem. V 16. st. je nomadsko pleme Uzbekov iz nje naredilo svojo prestolnico. Danes lahko rečemo, da je to »turkizno mesto« muzej. Obdano je z 2,2 km dolgim mogočnim obzidjem. V mestu najdemo odlično ohranjene palače, javna poslopja, medrese, mavzoleje in minarete, ki se s svojo neverjetno ornamentalno krasitvijo svetijo v značilni turkizni barvi. Večerja in prenočevanje.

4. dan: KHIVA–BUHARA (456 km) / zajtrk, večerja
V OBJEMU PUŠČAVE
Po zajtrku vožnja po obsežni polpuščavi Kizil Kum mimo oaz ob Amur Darji (reki Oxus), zelo zgodovinsko pomembni azijski reki, proti Buhari. Nekoč je prav tam tekla pomembna trgovska pot. Pozno popoldne prihod v Buharo – »rjavo mesto«. Večerja in prenočevanje.

5. dan: BUHARA / zajtrk, večerja
MESTO Z VEČ KOT 2500 LETNO ZGODOVINO
Ves dan boste namenili spoznavanju Buhare, ki v nasprotju s Khivo še vedno živi. Zaradi številnih zgodovinskih zgradb, ki so to mesto krasile od najzgodnejših časov perzijskega princa Siyavusha (ravno on naj bi bil ustanovitelj Buhare), je danes mesto uvrščeno v seznam Unescove kulturne dediščine. V mestu se srečate z arhitekturo za žive in mrtve: s simbolom Buhare – minaretom Kalon – in njegovo prefinjeno opečno krasitvijo, mavzolejem Tschor Bakr, mavzolejem Ismael Samani, letno palačo emirjev iz Buhare, trdnjavo, ki izgleda kot mogočna barka, in ostanki 25 km dolgega mestnega obzidja. Neskončna fantazija umetnikov vas bo vedno znova navduševala s svojimi mogočnimi vhodi, izjemno podrobno okrašeno keramiko, zunanjosti kupol in notranjosti zgradb. Večerja in prenočevanje.

6. dan: BUHARA–SHAKHRISABS–SAMARKAND (284 km) / zajtrk, večerja
OD BUHARE PREK SHAKHRISABSA DO SAMARKANDA
Po zajtrku vožnja proti Samarkandu. Na poti ogled mesteca Shakhrisabs, ki leži v dolini, obdan z griči pogorja Pamir. V mestu naj bi se leta 1337 rodil Timurlenk, tam sta pokopana njegova sinova. Nadaljevanje poti do Samarkanda, večerja in prenočevanje.

7. dan: SAMARKAND / zajtrk, večerja
BISER STARE SVILENE POTI
Še en biser stare svilene poti – arhitekturni biser, ki so ga rušili tako Aleksander Veliki, Arabci in Džingiskan, a si je vedno znova opomogel. Ogledali si boste čudoviti trg Registan; verjetno eden najlepših trgov na svetu, s tremi medresami in mošejo Bibi Khanum. Ogled Timurlenkove grobnice, narodnega muzeja. Srečali se boste z zanimivo uzbekistansko tržnico. Ta dan boste verjetno že ugotovili in se strinjali, da so imeli Uzbeki prav, ko so trdili, da je: »Samarkand lepota na zemlji, Buhara pa je lepota duha, kupola islama in steber vere«. Večerja in prenočevanje.

8. dan: SAMARKAND–TAŠKENT (320 km) / zajtrk, večerja
OBSERVATORIJ KRALJA ASTRONOMOV
Po zajtrku ogled observatorija iz 15. st., ki ga je zgradil Timurlenkov vnuk Ulug beg. Že Timurlenk je poznal veliko nadarjenost svojega vnuka, zato ga je poimenoval Mirza (Učeni). Kasneje ga je ljudstvo imenovalo Kralj astronom. Žal je Ulug begov sin observatorij porušil in očeta spravil s prestola. Na srečo so observatorij obnovili ob 600–letnici Ulug begovega rojstva in pomeni posebno lep primer centralno azijske arhitekture. Ogled mavzoleja Gur–Emir. Vožnja proti Taškentu, večerja in krajši počitek v hotelu.

9. dan: TAŠKENT–ISTANBUL–LJUBLJANA
POLNI VTISOV NA POTI DOMOV
Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in let čez Istanbul v Ljubljano, kamor je predviden prihod v popoldanskih urah.

Opomba

  • Letalski prevoz je možen tudi v poslovnem razredu. Prosimo, preverite razpoložljivost in znesek doplačila, ki je različen glede na datum odhoda.

Opozorilo

  • zaradi prilagajanja letalskim prevoznikom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridružujemo pravico do obrnjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa.


Cena vključuje:

mednarodni letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu
letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
notranji let Taskent–Urgench
avtobusni prevozi po Uzbekistanu po programu
hotelske in gostinske storitve v hotelih 3/4* po programu (v dvoposteljnih
sobah)
vsi ogledi in vstopnine po programu
lokalno vodenje v angleščini in vodenje v slovenščini
organizacija potovanja
Cena ne vključuje

uzbekistanskega vizuma
storitev, ki so navedene v doplačilih
storitev po posebnih naročilih
napitnin za šoferje in lokalne vodnike-|-letalo

Obvezna doplačila:
  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 200 EUR/osebo


Možna doplačila ob prijavi:
  • enoposteljna soba, 225 EUR/na oseboPrijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):