Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*16.06. LJU  7xPOL499 €
Zakintos Zakantha Be 4*18.06. LJU  7xNZ559 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*10.07. LJU  7xAI719 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*11.07. LJU  7xUAI449 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ549 €
Rodos SMARTLINE E 3*15.06. LJU  7xAI499 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI439 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*29.08. LJU  7xPOL620 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ515 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*13.09. MUC  7xAI786 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*30.05. MUC  7xPOL742 €
Madeira Monte Mar P 4*24.07. MUC  7xPOL591 €
Dubaj (Emirati) Landmark Su 4*20.06. MUC  7xPOL1155 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*19.06. MUC  7xPOL886 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.06. VIE  7xAI439 €
Varadero Be Live Exp 4*06.06. MUC  7xAI839 €
Punta Cana Hotel Grand 5*29.05. MUC  7xAI1033 €
Heraklion (Kreta) Studios &Ap 4*19.05. VIE  7xPOL450 €
Mallorca Delta Hotel 5*01.10. VIE  5xPOL308 €
Maldivi Holiday Isl 4*29.05. MUC  7xPP1131 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*14.10. MUC  7xAI952 €
Mombasa-Kenija Severin Sea 4*17.05. MUC  9xPP973 €
Mauritius Seaview Cal 4*01.06. MUC  8xPOL1090 €
Rodos Blue Horizo 4*03.05. VIE  7xPOL389 €
Antalija Nox Inn Bea 5*03.05. VIE  7xAI320 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Ukrajina in Belorusija

Zagotovljeni termini:
23.05.2018

Ukrajina in Belorusija

Ukrajina in Belorusija

Tri vzhodnoslovanske prestolnice in še marsikaj drugega - Kijev, Minsk in Varšava
Zanimivo potovanje po deželah izza nekdanje železne zavese, ki nam bo odkrilo presenetljivo živahen slovanski svet in izjemne kulturne spomenike pod zaščito Unesca.


Odhod:
23.05.2018

Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Varšava

Zberemo se na ljubljanskem letališču in poletimo v Varšavo. Popoldne ogled poljske prestolnice, ki se je v zadnjih letih izredno razvila, saj tu odpirajo svoje prostore vse največje svetovne družbe. Poljska namreč skoraj ni občutila svetovne gospodarske krize in stopa naprej z velikimi koraki. Stari del Varšave je uvrščen na Unescov seznam neprecenljive kulturne dediščine. Na Grajskem trgu nas bo pričakal kip kralja Sigismunda III, vladarja, ki je sedež glavnega mesta Poljske prenesel iz Krakova v Varšavo. Največja znamenitost trga je Kraljevi dvorec, ki je bil popolnoma uničen ob koncu II. svetovne vojne, obnovljen pa v 70. letih prejšnjega stoletja. Na drugi strani trga je mogočna gotska katedrala sv. Janeza, nekaj sto metrov južneje pa nas bo pričakal mogočen dvorec Radzivill, ki mu pravijo tudi poljska »Bela hiša«. Ogled bomo nadaljevali na vzhodnem delu mesta, kjer je v cerkvi Svetega križa shranjeno srce enega največjih Poljakov, skladatelja Chopina. Večerja in nočitev.
2. dan: Varšava-Lublin-Zamošč

Odhod v Lublin, še eno izredno slikovito poljsko srednjeveško mesto, ki je vedno igralo pomembno vlogo v poljski zgodovini. Sprehod po starem mestnem jedru s številnimi cerkvami, trgi in drugimi zgodovinskimi stavbami. Tu se je rodila tudi poljska »Solidarnost«. Mesto na pomembnih trgovskih poteh ter prepihu vzhoda in zahoda, severa in juga je vedno veljalo za tolerantno ter pravo mešanico narodov in veroizpovedi. Nato še vožnja do Zamošča, zanimivega mesteca blizu ukrajinske meje. Večerja in nočitev.
3. dan: Zamošč-Ukrajina-Lvov
Pot proti ukrajinski meji, carinske formalnosti ter vožnja v Lvov, prestolnico zahodne ukrajinske pokrajine Galicije. Lvov ima dolgo in bogato zgodovino, saj prvi zapisi o mestu izvirajo iz leta 1256. Mesto je bilo večino časa pod poljsko oblastjo, v njem je ustvarjalo veliko poljskih piscev, poljščina pa je bila še v začetku 20. stoletja jezik večine prebivalcev. Sprehodimo se po starem mestnem jedru, ki je zaradi izjemnih kulturnih spomenikov pod zaščito Unesca. Občudovali bomo prelepo Opero, katedralo, armensko cerkev in druge impozantne stavbe... Čas bo tudi za dobro kavo ali morda kozarček ukrajinskkega piva. Nato se odpeljemo do znamenitega pokopališča Lychakiv, enega od najimenitnejših pokopališč v Evropi z izjemnimi spomeniki, sarkofagi, kjer počiva veliko slavnih ljudi iz ukrajinske zgodovine. Večerja in nočitev.
4. dan: Lvov-Kijev

Odhod proti Kijevu. Pot nas vodi skozi ukrajinsko podeželje do Kijeva, imenitne prestolnice in enega najlepših mest nekdanje Sovjetske zveze. Popoldne se sprehodimo po glavnem trgu (Majdan), kjer je pred leti potekala ukrajinska revolucija. Morda obiščemo Podil, nižji predel mesta del ob reki Dniper, kjer je bilo nekoč središče različnih obrtnikov, rokodelcev, trgovcev... Večerja in nočitev.
5. dan: Kijev
Dan za izjemno ukrajinsko prestolnico. Kijev je v 9. stoletju postal prestolnica Kijevske Rusije. Ogledali si bomo katedralo sv. Sofije s čudovitimi freskami in mozaiki iz 11. stoletja, ki je pod zaščito Unesca. Skozi stoletja je imela cerkev veliko vlogo, saj so tu potekala kronanja cesarjev in srečanja tujih državnikov. Ogled kijevskega Montmartra, kjer se na najstarejšem in najbolj strmem pobočju nahaja baročna katedrala sv. Andreja. Sprehodili se bomo po trgu neodvisnosti in ulici Hreščatki, pot nadaljevali mimo parlamenta in prišli do katedrale sv. Mihaela. Kosilo. Popoldne sledi ogled znamenitega samostana in največjega ukrajinskega spomenika, Kijevsko-Pečerske Lavre iz 11. stoletja, zaščitene s strani Unesca. Znotraj samostanskega kompleksa so številne cerkve, pod samostanom pa katakombe z meniškimi grobovi. Nočitev.
6. dan: Kijev-Černobil-Belorusija
Pot nas bo danes peljala proti severu, v Belorusijo, še pred mejo pa se bomo ustavili v bližini Černobila, mesta zloglasne jedrske nesreče, kjer pa danes, seveda v primerni obliki in na varen način potekajo celo turistični ogledi nekaterih delov mesta. Po kosilu vožnja proti meji in vstop v »Lukašenkovo« Belorusijo ter vožnja proti Minsku. Večerja in nočitev.
7. dan: Minsk

Odhod v Minsk in ogled živahne beloruske prestolnice: Gornje mesto z mestno hišo, Trg Neodvisnosti z vladno palačo in Leninovim spomenikom, Rdečo cerkev, videli bomo zgradbo nekdanje KGB in zanimivo Narodno knjižnico ter gledališče Maksima Gorkija. Kosilo. Obiskali bomo nabrežje reke Svislač, Otok solza, predmestje Troitskoye. Nekaj prostega časa za nakupe spominkov, kavo ali samostojne oglede. Nočitev.
8. dan: Minsk-Nezvish-Mir-Brest
Pot nadaljujemo v Nezvish, enega najstarejših mest v Belorusiji, ki je svoj razcvet doživelo v obdobju vzpona družine Radizvilli. Tu si bomo ogledali park in dvorec, ki je danes pod zaščito Unesca prav tako kot čudovit grad v kraju Mir, ki ga prav tako obiščemo. Že v bližini poljske meje nas pričaka Brest, »mesto herojev«. Največja znamenitost je spominski park Brestskaya Krepost s trdnjavo iz 13. stoletja, ki je med drugo svetovno vojno služila kot pomembno oporišče sovjetskih vojakov. Večerja in nočitev.
9. dan: Brest-Varšava-Ljubljana
Prestop meje in zopet smo na Poljskem, še vožnja do Varšave in popoldanski polet v Ljubljano.

Cena:
940 € (najmanj 25 potnikov),
990 € (najmanj 20 potnikov),
1.040 € (najmanj 15 potnikov)

Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, prenočevanje v hotelih 3*** in 4****, polpenzione po programu in dodatno kosilo v Černobilu, vse prevoze, oglede s slovenskim vodnikom, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 160 evrov, beloruski vizum 60 evrov, vstopnine in dovolilnica za Černobil cca 80 evrov (poravnate pri vodiču);


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):