Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Lesbos SUN RISE RE 4*27.06. LJU  7xNZ452 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*16.08. LJU  7xUAI429 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*07.06. LJU  7xAI279 €
Antalija Fortuna-5zv 5*03.08. LJU  7xAI499 €
Rodos BLUE SKY CI 4*22.09. LJU  7xPOL569 €
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*08.07. LJU  7xAI598 €
Kefalonija Cephalonia 4*03.09. LJU  7xNZ619 €
Hurghada Sunrise Gar 5*08.07. LJU  7xAI739 €
Zakintos Zakantha Be 4*17.07. LJU  7xNZ629 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*12.09. MUC  7xAI888 €
Šri Lanka Citrus Wask 4*08.06. MUC  7xPOL734 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*30.05. MUC  7xPOL475 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*26.05. VIE  7xAI379 €
Madeira Hotel Jardi 4*14.11. MUC  7xPOL479 €
Dubaj (Emirati) Acacia Hote 4*21.06. MUC  7xPOL406 €
Phuket (Tajska) Ocean Breez 4*28.06. MUC  7xPOL783 €
Varadero Be Live Exp 4*21.06. VIE  7xAI830 €
Punta Cana Hotel Grand 5*26.09. MUC  7xAI1164 €
Heraklion (Kreta) Elmi Suites 4*26.05. VIE  7xAI365 €
Mallorca BQ Sarah 4*17.10. VIE  5xPOL316 €
Maldivi Sun Island 4+*13.06. MUC  7xPOL1086 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*24.10. MUC  7xAI983 €
Mauritius Blue Lagoon 3*23.06. MUC  7xPOL1152 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*08.06. VIE  9xAI1317 €
Antalija Drita 4*26.05. VIE  5xAI309 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Uganda


Uganda

Datumi odhodov in cene:
  • odhod: 23.6.2017 | dni: 12 | cena: 4190 EUR

Uganda

V osrčju afriškega kontinenta, v objemu veličastnega mozaika narave, plemen in različnih kultur leži Uganda. Upravičeno jo imenujejo tudi »Biser Afrike«, saj dežela, kjer se vzhodna afriška savana sreča z zahodnimi džunglami, vsako leto očara številne obiskovalce z neverjetno naravo. Ponaša se z edinstvenim živalskim svetom, saj tam še danes živi več kot polovica vseh gorskih goril.Osnovne informacije:

Čas potovanja: 12 dni / 10 noči 
Čas za prijavo: do 60 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 8

Vizumi:
ugandskiVrhunci potovanja: srečanje z belimi in črnimi nosorogi, vožnja po Nilu, v družbi s šimpanzi, prečkanje ekvatorja, nepozaben safari v narodnem parku Queen Elizabeth, oprezanje za levi v krošnjah dreves in vrhunec vrhuncev – obisk pravih gorskih goril
 Program:

1. dan: LJUBLJANA–ENTEBBE/KAMPALA

Odhod letala iz Ljubljane na eno izmed evropskih letališč ter nadaljevanje leta proti Entebbi, kamor boste predvidoma prispeli ponoči. Po opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do hotela v Entebbi ali Kampali − prestolnici Ugande. Ugando še vedno upravičeno imenujejo »Biser Afrike«, kljub temu, da je njen sijaj nekoliko zbledel zaradi državljanskih vojn in bojev za oblast v preteklosti. Sedaj je to varna dežela, pripravljena deliti svoje lepote z obiskovalci. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: ENTEBBE/KAMPALA−NAKASONGOLA−NARODNI PARK MURCHISON FALLS (350 km) / zajtrk, večerja
JE BELI NOSOROG RES BEL?
Po zajtrku se boste odpeljali proti severu države. Prvi postanek bo v okrožju Nakasongola, kjer si boste ogledali zavetišče za nosoroge − Ziwa Rhino. Zaradi pomanjkljive človeške odgovornosti do narave sta bili v letu 1982 obe endemični vrsti nosoroga (beli in črni) v državi popolnoma iztrebljeni. Zavetišče Ziwa je edini prostor v Ugandi, kjer boste lahko opazovali nosoroge v naravnem okolju, poleg teh pa boste lahko videli tudi številne druge živali; ptice, nilske konje, opice … Po ogledu nadaljevanje poti skozi največji gozd mahagonija v vzhodni Afriki − Budongo − do največjega ugandskega narodnega parka Murchinson Falls. Z vrha največjih slapov reke Nil se bo odprl veličastni razgled. Vožnja do enega od okoliških lodžev, večerja in prenočevanje.

3. dan: NARODNI PARK MURCHINSON FALLS / zajtrk, večerja
NEPOZABEN SAFARI MED LEVI, SLONI, LEOPARDI… NATO PA ŠE Z LADJO PO NILU
Zajtrk. Ves dan bo namenjen uživanju lepot parka in opazovanju divjih živali v naravnem okolju. Podali se boste na čudovit safari, kjer boste med drugim lahko videli leve, žirafe, antilope, slone, … Nato vrnitev v lodž, kjer bo na voljo nekaj prostega časa, popoldne pa nadaljevanje nepozabnega dne s plovbo po reki Nil. Ladja vas bo peljala vse do edinstvenih slapov, na poti pa boste lahko v fotografski objektiv ujeli bizone, nilske konje in morda celo krokodile. Vrnitev v lodž, večerja in prenočevanje.

4. dan: NARODNI PARK MURCHINSON FALLS−NARODNI PARK KIBALE (400 km) / zajtrk, večerja
VOŽNJA ŠE NIKOLI NI MINILA TAKO HITRO
Po zajtrku vožnja z vmesnimi postanki proti jugu. Pribl. 8−urna vožnja bo vodila po brežini Rift Valley, mimo številnih lokalnih vasic in čudovite pokrajine do narodnega parka Kibale − največjega zaščitenega območja tropskega deževnega gozda, kjer živi največje število primatov v Afriki, med njimi šimpanzi, rdeče gvereza opice, rdečerepe opice. Po prihodu v park nastanitev v lodžu, večerja in prenočevanje.

5. dan: NARODNI PARK KIBALE / zajtrk, večerja
SPOZNAJTE ŠIMPANZE IN SE SPREHODITE PO MOKRIŠČU BIGODI
Po zajtrku se boste podali v zeleni pragozd, ki slovi po številnih vrstah primatov, med katerimi so v ospredju predvsem ljubki šimpanzi. V spremstvu lokalnih varuhov narodnega parka boste uživali v spoznavanju teh simpatičnih živali in povratek v kamp. Popoldne se boste sprehodili še po mokrišču Bigodi v močvirskem predelu Magombe, ki se ponaša s pestrim rastlinstvom in živalstvom. To je tudi pravi raj za ornitologe, saj tam domuje okoli 200 različnih vrst ptic. Večerja v lodžu in prenočevanje.

6. dan: NARODNI PARK KIBALE−NARODNI PARK QUEEN ELISABETH (120 km) / zajtrk, večerja
NA POTI V ENEGA IZMED NAJBOGATEJŠIH AFRIŠKIH PARKOV BOSTE PREČKALI EKVATOR
Po zajtrku vožnja proti narodnemu parku Queen Elisabeth. Na poti vas bo v daljavi spremljala najvišja afriška gorska veriga – Ruwenzori. Vmes tudi postanek na ekvatorski liniji in nekaj časa za fotografiranje. Po prihodu v enega najlepših in najbogatejših afriških parkov se boste že popoldne podali na safari, kjer boste lahko videli slone, hijene, ugandske antilope, leoparde, svinje bradavičarke in številne vrste ptic. Večerja in prenočevanje v lodžu.

7. dan: NARODNI PARK QUEEN ELISABETH / zajtrk, večerja
PARK, KI JE OČARAL KRALJICO ELIZABETO II.
Po zgodnjem zajtrku boste ves dan uživali v narodnem parku, ki leži ob vznožju gorovja Ruwenzori, med jezeri. Poimenovan je po kraljici Elizabeti II., ki je obiskala park v letu 1952. Zaradi slikovite lege se na območju 1978 km2 vrstijo številna različna naravna okolja − od hribovitih predelov, do tropskega deževnega gozda in do prostranih savan. Temu primerno pestra je tudi biotska raznovrstnost parka (več kot 600 vrst ptic in pribl. 100 vrst zveri), ki jo boste spoznavali na safariju; od levov, slonov, antilop, hijen, do leopardov, žiraf in drugih. Popoldne se boste odpravili na vožnjo z ladjico po kanalu Kazinga, ki povezuje jezeri: Lake Edward in Lake George. Oprezali boste za povodnimi konji, z obale vas bodo pozdravljali sloni, bivoli, ptice … Vrnitev v lodž, večerja in prenočevanje.

8. dan: NARODNI PARK QUEEN ELISABETH−NARODNI PARK (250 km) / zajtrk, večerja
ALI LEVI RES PLEZAJO NA DREVESA?
Po zajtrku vožnja v južni del parka Queen Elisabeth, kjer si boste na safariju ogledali predel Ishasha, znan predvsem po plezajočih levih, ki jih boste lahko opazili v krošnjah velikih figovih dreves. Videli pa boste tudi številne druge živali, kot so topiji, svinje bradavičarke, bivoli … Po safariju boste zapustili območje parka Queen Elisabeth in se podali še južneje, do narodnega parka Bwindi. Nastanitev v okolici, večerja in prenočevanje.

9. dan: NARODNI PARK BWINDI / zajtrk, večerja
IZ OČI V OČI S PRAVIMI GORSKIMI GORILAMI
Po zgodnjem zajtrku se boste pripravili na vrhunec vašega potovanja − srečanje z gorskimi gorilami. Območje je zelo gosto poraslo z drevjem in podrastjem, vendar so gorile skozi vso to goščavo naredile sledi, po katerih se boste podali tudi vi. Gorske gorile vsakodnevno gradijo nova gnezda, kjer prenočujejo, in se potem naslednjega dne za kakšen kilometer premaknejo. V narodnem parku Bwindi živi več kot polovica svetovne populacije gorskih goril. Tura je fizično dokaj zahtevna, vendar vsak napor odtehta srečanje z gorilami, saj je izkušnja res nepozabna in veličastna. Po zaključeni turi vrnitev v uradne prostore parka, kjer boste prejeli certifikat o gorila trekingu. Vrnitev v lodž, večerja in prenočevanje.

10. dan: NARODNI PARK BWINDI−JEZERO MBURO (150 km) / zajtrk, večerja
SREČANJE S VAŠKIM PLEMENOM
Po zajtrku vožnja do jezera Mburo. Eno najlepših ugandskih jezer. V eni od okoliških vasic boste spoznali domače pleme ter se seznanili z njihovim načinom življenja in običaji. Ogled manjšega vendar bogateka parka, ki slovi po podvodnih konjih in elandih, posebno po raznovrstnih ptičih. Večerja in prenočevanje.

11. dan: JEZERO MBURO−ENTEBBE/KAMPALA (245 km) / zajtrk, večerja
VOŽNJA PO SLIKOVITI POKRAJINI
Po zajtrku vožnja proti prestolnici Entebbe. Popeljali se boste čez slikovito pokrajino in se večkrat ustavili ter se spoznavali z različnimi kulturami območja. Popoldan predviden prihod v prestolnico Entebbe. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

12. dan: ENTEBBE / KAMPALA–EVROPA–LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in odhod letala proti Evropi. Pristanek v Evropi in nadaljevanje leta v Ljubljano. Predviden pristanek v Ljubljani v popoldanskih urah.

Opomba

  • v kolikor leti ne bodo iz Ljubljane, bo za doplačilo pribl. 75 EUR organiziran prevoz do odhodnega letališča in nazaj

Opozorilo

  • število dovolilnic za treking do gorskih goril je dnevno omejeno, zato je za izvedbo programa NUJNA ZGODNJA PRIJAVA na potovanje (vsaj 2 meseca pred potovanjem); zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Odkrita beseda

  • v Ugandi so v nekaterih krajih lahko tradicionalni dogodki. V kolikor boste prispeli na tak dan, bomo program prilagodili.

Cepljenja

  • obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici; priporočajo tudi zaščito pred malarijo.


Cena vključuje: navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo prevozi po programu (avtobus / mini bus oz. prirejena safari vozila) prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah (hoteli 2*-4* oz. lodži) večerje po programu voda na safarijih ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vse vstopnine v narodne parke po programu dovoljenje za ogled šimpanzov dovoljenje za ogled goril vodenje v slovenščini in organizacija potovanja
Cena ne vključuje ugandskega vizuma (pribl. 50 USD na meji ob vstopu v državi) storitev, ki so navedene v doplačilih storitev po posebnih naročilih napitnin za šoferje in lokalne vodnike (pribl. 70 USD) plačila za fotografiranje in snemanje -|-letalo

Obvezna doplačila:
  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 10 oseb 300 EUR/osebo


Možna doplačila ob prijavi:
  • enoposteljna soba, 290 EUR/na oseboPrijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):