Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI649 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1045 €
Rodos Olympic Pal 5*23.11. VIE  6xPOL565 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Teksaški Ranger - Potovanje na jug ZDA - 8 dni


Teksaški Ranger - Potovanje na jug ZDA - 8 dni

  • odhod: 29.10.2016 | dni: 8 | cena: 1.999,00 EUR
  • odhod: 27.12.2016 | dni: 8 | cena: 2.349,00 EUR
Potovanje na ameriški jug - odkrivanje ZDA malo drugače. Na potovanju v Teksas gremo do enega manj poznanih a hkrati enega največjih parkov ZDA, ki je ravno zaradi manjše obiskanosti veliko bolj pristen in doživet. Med kanjoni in rečnimi zavoji bomo imeli obilje pejsažev. Stopnjevanje do bivanja na pravem teksaškem ranču in aktivnosti po želji v okviru bogate ponudbe. Vsekakor si bomo ježo konj privoščili v slogu starih kavbojev iz znanih vesternov. Eden izmed prijetnejših doživetij bo gotovo tudi obisk slovitega Alama - samostana in prizorišča velike zgodovinske bitke. Še San Antonio in prestolnica žive glasbe v Austinu ter pokrito bo skoraj vse.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA-DALLAS
Zbor potnikov in prijava na polet s presedanjem proti Dallasu. Obrok na letalu. Po pristanku in ureditvi formalnosti sledi prevoz v mesto in krajša orientacijska panorama mimo skylina in slovite točke Kennedyjevega umora na Dealey Plazi z zloglasno Grassy knoll, nato pa v objektiv ujamemo še domovanje Dallas Starsov in Dallas Cowboysov. Priložnost za obisk katerega od znanih barov ali restavracij, nato pa zaslužen predah. Nočitev.

2. dan: DALLAS - SAN ANGELO - BIG BEND NP
Po zgodnjem zajtrku pričnemo dolgo pot na mejo z Mehiko. Na poti se bomo ustavili v San Angelu in si ogledali nekdaj slovito mejno obrambno linijo fort Concho, ki je na svojem vrhuncu gostila tudi znameniti regiment »Buffalo soldiers«. Tako vojaki, kot popotniki, trgovci in eminentneži pa so za svojevrstno zabavo vzdrževali enega najbolj poznanih bordelov Zahoda, poznanega lokalno kar kot Miss Hattie, kateri je danes ohranjen kot muzej. Po obisku nadaljevanje vožnje in proti večeru prispemo na naš dnevni cilj v sklopu parka Big Bend. Nočitev.

3. dan: BIG BEND NP
Zajtrk in pričetek odkrivanja čudovitega in zelo podcenjenega parka na jugu ZDA. Big Bend sledi reki Rio Negro kar 400 km in v tej pokrajini kraljujejo kanjoni, puščava Čihuahan, zelenje in gore, vse pa se stilno prepleta in tvoji enkratno krajino. Mnogotera nepozabna področja bomo najbolje v objektive ujeli z najboljše možne točke, to je na poldnevnem spustu po reki. Kar ne bomo uspeli ujeti v objektiv pa bomo poskušali uloviti v objektive na panoramskih točkah poti skozi park. Park je domovanje redkih gorskih levov in gosti tudi zgledno število medvedov. Starodavne apnenčaste tvorbe v kombinaciji s kaktusi pa bodo prav tako fenomenalna tarča naših fotografskih aparatov. Po celodnevnih aktivnostih bomo pošteno utrujeni in prilegel se bo počitek, a morda bo še nekaj energije in želje po opazovanju zvezdnega neba, ki je tod posebej zanimiv zaradi odročnosti lokacije in pomanjkanja mestnih razsvetljav, katere bi ta kontrast na nebu izničile. Nočitev.

4. dan: BIG BEND NP - TEKSAŠKI RANČ
Zajtrk. Heeejaaahhh! Oddirjali bomo proti našemu ranču, kjer bomo preživeli sledeči dve noči. Najbolje da kar nadenemo svoje westrn škornje in se zlijemo z aktivnostmi na ranču. Ranč nam bo nudil vse možno udobje a bo hkrati zagotavljal pristnost in doživetje. Možnost ježe konj, udeležbe na kuharskem tečaju, pohodništva, ogleda posestva ali zgolj namakanje v bazenu in opazovanje dnevnih aktivnosti ranča. Večer je vselej živahno ob ognju kjer se dogaja – ples, petje in še marsikaj. Namestitvene kapacitete so vse stilno »westrn« opremljene, nosijo pa imena »cowboy« legend kot so Wyatt Earp, Doc Holiday, Buffalo Bill ali morda Jesse James, kateri bi bil vaš izbor? Nočitev.

5. dan: TEKSAŠKI RANČ - SAN ANTONIO
Zajtrk. Naši pravljični izkušnji bomo rekli zbogom in se odpravili nazaj v kraljestvo mest in velemest. Čaka nas San Antonio, kjer domuje znameniti samostan (ruševine) Alamo. Obiskali bomo prizorišče legendarne bitke med Mehičani in republiko Texas, katero so leta 1836 Mehičani sicer dobili a žrtev vseh padlih Teksašanov v Alamu je spodbodla nacionalizem in željo po maščevanju in že dober mesec in pol kasneje je Mehika izgubila pri San Jacintu. Nato se bomo podali na prijetna doživetja ob Riverwalk četrti z butičnimi trgovinicami, restavracijami, vse skupaj pa krasi zelenje ob reki. Mesto ima slikovito preteklost in močno kulturno mešanico današnjih velikih sosed. Namestitev in nočitev.

6. dan: SAN ANTONIO - AUSTIN
Zajtrk in počasi krenemo dalje, tokrat proti »očetu Teksasa«, kot Austin tudi ljubkovalno imenujejo, saj nosi ime po ustanovitelju današnje zvezne države SF Austinu, kateri je tukaj naselil prvih 300 ameriških družin in vodil uspešno diplomacijo s sosednjo Mehiko. Današnji Austin se je oklical za svetovno prestolnico žive glasbe in vsekakor bo ena od naših nocojšnjih tarč klasični pub z živo glasbo. Še prej pa ogled zanimivih poslopij - državno hišo, kopalni kompleks Barton Springs, se sprehodili ob jezeru in nato namestili za to noč.

7. dan: AUSTIN - DALLAS
Po zajtrku bomo počasi odrinili proti Dallaškemu letališču. Na poti postanek za obisk muzeja »Hall of fame« teksaških rangerjev, se poučili o zgodovini in funkciji tega spoštovanega poklica in sklenili našo osrednjo nit potovanja. Prijava na let in polet s presedanjem proti domu. Obrok na letalu.

8. dan: LJUBLJANA
Nadaljevanje leta proti Ljubljani.


MOŽNA DOPLAČILA:
  • enoposteljna soba = 335 €
  • vstopnine na poti (samo ob prijavi) = 56 €
  • ESTA = 20 €


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 10/12-2015 4 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 2 % popust

Opombe:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje v skupini bomo organizirali v primeru minimalno 7 potnikov. Cena pri rangu 7-12 potnikov je višja za 128 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za vodnika/voznika 30 € po osebi.

Cepljenje:
Niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:
Potrebna je ESTA registracija pred odhodom v ZDA. ESTA ni zagotovilo za pot pač pa predpogoj za potovanje.
POMEMBNO:
Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum.
Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):