Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI649 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1045 €
Rodos Olympic Pal 5*23.11. VIE  6xPOL565 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Šrilanka

Zagotovljeni termini:
12.03.2017

Šrilanka


Odhod
: 12.03.2017 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 1470€

Šrilanka

PROGRAM:

1. in 2. dan LJUBLJANA – KOLOMBO – ANURADHAPURA. Zbor V Ljubljani in vožnja do Zagreba, od koder ob 18.20 poletimo proti Dohi in dalje proti Kolombu. Počitek in prehrana na letalu. Po pristanku v Kolombu ob 09.20 uri sledi prvi stik s tropsko deželo in vožnja proti Anuradhapuri s postanki na poti. Popoldne se vzpnemo na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tu Ašokin sin, budistični menih Mahinda, srečal takratnega kralja Devanampiyo Tisso … Vas zanima zgodbica? Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku! Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (letalo) (H, V)

3. dan ANURADHAPURA – SIGIRIYA. Zajtrk. Šrilanka se ponaša z eno najstarejših civilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prva prestolnica cesarstva in tudi danes je mesto alfa in omega šrilanške identitete. V svetem trikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosi do najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stari Anuradhapuri obiščemo še največjo "skledo" na svetu, znameniti lunin kamen ter kamnite varuhe … Vožnja v Habarano, kjer si po želji lahko privoščimo ježo s sloni ter ajurvedsko masažo. Popoldne se vzpnemo na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočno mesto izdajalskega Kasyape. Z višine 200 m se nam odpira veličasten pogled na okolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan SIGIRIYA – DANBULLA – KANDY. Zajtrk. Jutranje razvajanje? v trgovini s svilo. Sledi vožnja v Dambullo, kjer obiščemo Zlati tempelj, ki je največji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večina kipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo v ajurvedski medicini. Pustimo se masirati izkušenim domačinom. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy, ki je skrita v odmaknjenem višavju, slovi pa kot najlepše otoško mestece ter središče šrilanškega čaja. V skladu s časom se sprehodimo ob jezeru. Zvečer nas navduši folklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa ob zvokih težkih bobnov obiščemo še slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost ... Namestitev v hotel, večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan KANDY – vzpon na gorski hrib Alagalla 1.140 m in izlet v PERADENIYO. Zajtrk. Zelo zgodnji odhod iz hotela ter vožnja do vznožja gore Alagalla. Vzpon na vrh traja okoli 2-3 ure, prav tako sestop. Pogled z vrha je fantastičen, na poti nazaj obiščemo čajno plantažo in menjamo kar nekaj vegetacijskih pasov. Sestop v dolino in vožnja v Kandy. Popoldne obiščemo Peradeniyo, kjer obiščemo čudovit botanični vrt in občudujemo eksotične rastline, med katerimi je zanimiv drevored kraljevskih palm in nasad dreves državnikov … Vrnitev v mesto in prosto v mestnem središču. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan KANDY – ČAJNA PLANTAŽA – KITULGALA – sprehod po plantaži Gumijevca. Zajtrk. Vožnja po čudoviti pokrajini. Obisk čajne plantaže, kjer se preizkusimo v obiranju čaja, spoznamo postopek same pridelave čaja in ga seveda tudi okusimo. Vožnja v Kitulgalo, v osrčje tropskega raja, kjer so snemali film Most na reki Kwai. Namestitev v prijetnem penzionu ob reki. Sredi dneva se lahko okopamo v reki ali si privoščimo rafting. Popoldne se z lokalnim prevozom odpeljemo do izhodišča za sprehod do predzgodovinske jame, potem pa se peš skozi nasad gumijevca spustimo nazaj domov. Večerja in nočitev v sproščenem vzdušju ob šumenju reke. (P, ZV)

7. dan KITULGALA – ADAMOV VRH – vzpon na VRH 2.243 m. Zgodaj zjutraj se odpravimo na čudovit botanični sprehod ob reki, ki je obdana zenkratno tropsko naravo - eksotično prečkanje reke Kelani bo še dodatno popestrilo jutranji dogodek. Vrnitev v hotel in zajtrk. Sledi vožnja v otoško višavje, popoldne doživimo višek potovanja - vzpon na Adamov vrh. Do vrha nas loči 5.800 stopnic in 1.100 višinskih metrov. Tu začutimo vzneseno energijo svetega mesta vseh štirih religij otoka, saj je Adamov vrh sveti kraj vseh štirih ver. Eno glavnih doživetij pa so romarji na poti, ki nas z iskreno željo vzpodbujajo pri vzponu. Višinski večer na svežem zraku s pogledom na osvetljenega Adama. Občutek osebne zmage. Večerja in nočitev. (P, ZV)

Kdor ne bo želel na vrh se lahko z nami sprehodi prvo uro poti do začetka strmih stopnic, potem pa se prepusti vzdušju v počasnem sprehodu nazaj. Prijetno vzdušje, nič dolgčasa, odličen stik z domačini.

8. dan ADAMOV VRH – vlak Hatton – Nuwara Eliya – BANDARAWELLA. Zajtrk. Zgodnji odhod. Sledi vožnja do Hattona. Na poti postanemo in si privoščimo kratek sprehod, ob najlepših pogledih na čajne plantaže in Adamov vrh v ozadju. V Hattonu se vkrcamo na vlak, ki nas bo popeljal po čudoviti višinski Šrilanki, ki je polna panoramskih prizorov. Izstopimo na postaji Nuwara Eliya, ki ji pravijo "Mala Anglija", saj se tu plantaže čaja umaknejo poljem vrtnin in kolonialni arhitekturi. Na poti v Bandarawello postanemo pri hindujskem Sitinem hramu in obudimo mitsko zgodbo Ramayane. Sledi vožnja do simpatičnega, majhnega mesteca Bandarawelle. Večerja in nočitev. (H, ZV, vožnja z vlakom).

9. dan BANDARAWELLA – Mali Adam – TISSAMAHARAMA - izlet v NP YALA. Zajtrk. Zjutraj se vzpnemo na osvežilen pohod na Mali Adamov vrh, kjer se nam odpre čudovit pogled skozi Ellino vrzel … Sledi vožnja do Ravaninega slapu, ki je eden najvišjih slapov na otoku. Po želji se osvežimo v prijetno hladni vodi. Počijemo na vožnji po nižinskem svetu "šrilanške Etiopije" vse do Tissamaharame. Namestimo se v hotel. Popoldne se odpeljemo na safari v narodni park Yala, ki je najbolj poznan živalski rezervat. Tu bomo lahko opazovali divje eksotične živali v njihovem naravnem okolju. Z nekaj sreče bomo videli slone, jelene, bivole, krokodile, množico pisanih ptičev in drugih živali. Večerja in nočitev. (H, ZV)

10. dan YALA – JUŽNA OBALA - POČITNICE. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja po južni obali do našega počitniškega kraja. Gre za preprost klimatiziran hotel ob morju, kjer bomo lahko zadnje trenutke uživali v obmorskih radostih. Prosto popoldne za počitek in kopanje. Zvečer se lahko odpravimo v bližnje mesto, kjer bomo ob sproščenem vzdušju lahko uživali v bogati ponudbi morskih sadežev. (H, Z)

11. in 12. dan POČITNICE – GALE - KOLOMBO – LJUBLJANA. Zajtrk. Prost dan ob morju. Popoldanski odhod in opazovanje sončnega zahoda ter raziskovanje enega najlepših kolonialnih mestec, Gale, kjer začutimo starostni pridih. Večerni odhod na letališče od koder ob 03.25 uri zjutraj preko Dohe poletimo proti Zagrebu. Sledi še vožnja do Ljubljane in prihod okoli 21.00 ure. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Šrilanka
od 1470€
od 1599€
Obvezna doplačila:

Vizum za Šrilanko
35€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
99€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, posamično *
18.75€
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
35€
Doplačilo za enoposteljno sobo
270€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, avtobusni prevoz Ljubljana – Zagreb - Ljubljana, letališke pristojbine in varnostne takse (60 EUR), nočitve in prehrano glede na spodnji opis*, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki, vstopnine po programu**, folklorno predstavo v Kandyu, džip safari v Yali, skupinsko dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, stroške priprave in organizacije potovanja.

*Namestitev in prehrana: 7 nočitev v hotelih na nivoju 2-3* z zajtrkom, 2 nočitvi (Adamov vrh in Kitulgala) v preizkušenem preprostem penzionu. Potovanje vključuje 8 večerij, ki jih organiziramo v hotelih ali lokalnih restavracijah.
**Vključene so vse glavne vstopnine po programu: Anuradhapura in Mihintale, Sigiriya, tempelj v Dambulli, Tempelj Budinega zoba in folklorna predstava v Kandyu, obisk čajne plantaže in NP Yala. Eventualne druge vstopnine potniki poravnajo sami.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):
- ajurvedska masaža: 30 EUR,
- jahanje slonov: 25 EUR,
- safari z džipi v narodnem parku Yala (vstopnina in džipi): 40 EUR,
- rafting po reki Kelani: 30 EUR.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):