Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI649 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*30.11. MUC  7xAI1020 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Rodos Olympic Pal 5*17.11. VIE  6xPOL589 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Šrilanka in počitnice - posebna ponudba

Zagotovljeni termini:
6.11.2016
Šrilanka in počitnice - POSEBNA PONUDBA

Šrilanka in počitnice - posebna ponudba
 
 
 
Eden od najlepših otočkov na svetu, s prijaznimi domačini, očarljivimi nasadi čaja, starodavno kulturo in mogočnimi templji – vse to in še mnogo več je Šrilanka. Imenujejo jo tudi solza v Indijskem oceanu in še mnogo drugih imen ji dajejo. Pot nas bo vodila od severa s starimi prestolnicami, preko Kandyja, ki velja za kulturno središče otoka, v hribovito osrčje čajne dežele. Za konec si privoščimo še kratek oddih, kjer se prepustimo toplim vodam Indijskega oceana.
 

Odhod: 
06.november 2016  ZAGOTOVLJENO
 
Cena 
1.490 € (najmanj 20 potnikov),
1.570 € (najmanj 15 potnikov),
1.670 € (najmanj 10 potnikov),
 
Program potovanja
1. dan: Maribor-Ljubljana-Zagreb-Colombo
Zbor potnikov v Ljubljani, od koder sledi prevoz na letališče v Zagreb (prevoz iz Maribora je urejen). Polet z enim postankom proti Colombu.
 
2. dan: Colombo-ribja tržnica-slonja sirotišnica Pinawella-Sigiriya/Habarana.
Po pristanku, ureditev obmejnih formalnosti in začetek našega potovanja. Najprej si pogledamo ribjo tržnico v Negombu, potem pa se odpravimo na avtobusni ogled prestolnice Šrilanke. Colombo je staro mesto, ki so ga periodično naseljevali Arabci, Kitajci, Indijci in ostali tuji trgovci. Šrilanka je namreč od nekdaj postojanka na pomorski poti vzhod-zahod. Trgovali so predvsem s cimetom, slonovino, dragimi kamni in sloni. Tukaj je tudi parlament, konferenčni center Bandaranaike, mestna hiša…Obiščemo zavetišče za slone v Pinnaweli, kjer poskrbijo za mnoge mlade poškodovane ali osirotele slončke, ki bi sicer sami v naravi ne mogli preživeti. Posebno zanimivo je njihovo hranjenje in kopanje v bližnji reki. Nadaljevanje poti proti hotelu, namestitev, večerja in nočitev.
 
3. dan: Sigiriya ali Habarana-izlet v Polonaruwo in vzpon na kamniti osamelec v Sigiryi
Zajtrk. Vožnja po čudoviti pokrajini do Polonnaruwe, ki je ena od nekdanjih prestolnic singhalskega kraljestva. Med izgubljanjem po starodavnem mestu se vživimo v zlate čase nekdanje civilizacije. Domačini najbolj častijo tempelj Gal Vihara, ki predstavlja vrhunec tedanje umetnosti klesanja v skalo. Vožnja do Sigiriye in vzpon na znameniti osamelec, kjer je na vrhu nekoč stala mogočna utrdba, vhod pa je varoval mogočen lev. Med potjo občudujemo znamenite freske, z vrha pa se nam odpre veličasten pogled daleč naokrog. Vrnitev v hotel, večerja. Nočitev.

4. dan: Sigiriya ali Habarana-Dambula-Matale-Kandy
Zajtrk. Na poti v Dambullo nas spremljajo tipični prizori šrilanškega življenja. Obiščemo najveličastnejši jamski budistični tempelj na otoku. Zidovi in stropi predstavljajo eno največjih poslikav na svetu. V pečinah je okoli 150 kipov Bude, od katerih je največji kip, vklesan v živo skalo, visok štirinajst metrov. Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo številne eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo. Začimbe bomo lahko tudi kupili. Vožnja v najlepše otoško mestece, ki se je zaradi svoje lege kar 300 let upiral evropskim kolonizatorjem. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
5. dan: Kandy-botanični vrt Peradeniya-tempelj Budinega zoba-Kandy
Zajtrk. Zapeljemo se ob jezeru, obiščemo tržnico, tradicionalne delavnice, poldragi kamni…Zelo zanimiv je tudi kraljevi botanični vrt Peradeniya, kjer se bomo res lahko v miru sprehodili med tisočimi vrstami zanimiv rož in dreves. Zvečer nas navduši tradicionalna folklorna predstava in slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost, budov zob. Večerja in nočitev.
 
6. dan: Kandy-Nuwara Eliya
Zajtrk. Po slikoviti poti se vzpenjamo v kraljestvo čaja. Kmalu se znajdemo v čudovit pokrajini, ki ji pečat dajejo neskončne plantaže čaja. Ceylon Tea je eden od najpomembnejših simbolov otoka in proizvod, na katerega so domačini posebej ponosni. Spoznamo postopek predelave čaja in s čajem tudi nazdravimo. Sprehodimo se po čajni plantaži in mogoče ugledamo katero izmed številnih obiralk čaja. Zaradi blagodejne klime so si svoje letne rezidence tukaj omislili tudi Angleži in tu zgradili celo golfsko igrišče. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
7. dan: Nuwara Eliya-Ella-Yala
Zajtrk. Počasi se bomo začeli spuščati z osrednjega višavja in plantaže čaja bodo zamenjale terasasto obdelana polja z različnimi vrstami zelenjave. Pokrajina je zelo slikovita, po Elli, od koder se vidi vse do Indijskega oceana, pa se bomo dokončno spustili v nižavje. Opazili bomo tudi mogočni slap Rawana, ob poti pa je tudi nekaj zanimivih hindujskih templjev. Popoldan se po želji odpravimo na safari v narodni park Yala, kjer bomo lahko opazovali slone, opice, številne ptice...Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

8. dan: Yala-Galle-zavetišče za želve-počitnice
Zajtrk. Pot nas vodi do južne obale, kjer srečamo na ribiče, ki na svoj plen čakajo na visokih kolih. Zelo zanimivo je tudi mesto Galle, ki ima še danes zelo dobro ohranjeno obzidje iz kolonialnih časov, ustavimo se še ob zavetišču za želve. Popoldan pridemo do našega hotela ob morju, namestitev, večerja in nočitev,
 
9. dan: Počitnice
Zajtrk. Dva dneva namenjena počitku in prepuščanju obmorskim užitkom. Sprostite se ob ajurvedski masaži, privoščite si odlično morsko hrano ali se prepustite toplim valovom indijskega oceana. Večerja in nočitev.

10. dan: Počitnice
Zajtrk. Prosto za počitnice. Večerja in nočitev.
 
11. dan: Počitnice-zvečer v Colombo
Zajtrk, prosto do odhoda na letališče, od koder poletimo proti Evropi.
 
12. dan: Zagreb-Ljubljana-Maribor
Čaka nas še polet v Zagreb in prevoz v Ljubljano in Maribor, kjer bomo zaključili potovanje.
 
 
Vključuje: prevoz Ljubljana-letališče Zagreb-Ljubljana, letalski prevoz, letališke pristojbine, prenočevanje v hotelih 4-5****, 3*** v Nuwara Eliyi, zajtrk in večerja (večerje ni 1. dan), vse vstopnine in lokalne prevoze, slovenskega vodiča na Šrilanki in lokalne spremljevalce, urejanje vizuma (potrebujemo fotokopijo potnega lista), vizum, zdravstveno zavarovanje;

Obvezno doplačilo: izhodne pristojbine (cca 25 USD na letališču ob odhodu);
 
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 330 evrov, napitnine 45 USD vodiču na poti; safari v parku Yala 40 USD;
 
Splošni pogoji: so sestavni del programa in so na voljo v agenciji.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):