Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Fortuna-5zv 5*26.08. LJU  7xAI398 €
Rodos SMARTLINE E 3*27.08. LJU  7xAI579 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*20.09. LJU  7xUAI409 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*27.09. LJU  7xAI349 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*06.09. LJU  7xPOL559 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*27.08. LJU  7xPOL539 €
Kefalonija APOLLONION 5*24.09. LJU  7xPOL687 €
Kos Gaia Villag 3+*30.08. LJU  7xAI599 €
Puerto Plata Casa Marina 4*09.10. MUC  7xAI885 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*25.09. MUC  7xPOL765 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*09.12. MUC  7xPOL457 €
Madeira Hotel Jardi 4*12.12. MUC  7xPOL418 €
Dubaj (Emirati) Acacia Hote 4*18.09. MUC  7xPOL521 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.01. VIE  7xAI390 €
Punta Cana Grand Palla 5*10.10. MUC  7xAI1206 €
Varadero Occidental 4*06.09. VIE  7xAI903 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*20.10. VIE  7xPOL418 €
Maldivi Holiday Isl 4*27.11. MUC  7xPOL1269 €
Gran Canaria Astoria 3*24.01. VIE  7xPOL486 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*22.10. MUC  7xAI1006 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*14.11. MUC  9xAI977 €
Mauritius Seaview Cal 4*31.01. GRZ  7xPOL1110 €
Rodos STUDIJI VIR 2*19.10. SZG  7xAI362 €
Antalija Club Konakl 4+*27.09. VIE  5xAI332 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. SZG  7xAI310 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Spiritualna Kitajska: Potovanje k Budi, Tau in Konfuciju - 11 dni


Spiritualna Kitajska: Potovanje k Budi, Tau in Konfuciju - 11 dni

  • odhod: 23.11.2017 | dni: 11 | cena: 1.789,00 EUR
Kitajska: Spiritualno potovanje na daljni vzhod nam predstavi bisere kot so veliki kitajski zid pri Pekingu, budistični tempelj v Luoyangu in predstavo Šaolin mojstrov, skrivnostni Wudangshan - center Taoizma in tempelj Žadovega Bude v Šanghaju.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - PEKING
Zbor potnikov na letališču v Ljubljani. Prijava na let in polet s postankom proti Pekingu. Obrok na letalu.

2. dan: PEKING (večerja)
Po pristanku na Beijing Capital in ureditvi obmejnih formalnosti sledi prevoz v velemesto. Namestitev in osvežitev v hotelu. Proti večeru pa bo sledilo prvo spoznavanje s kitajsko kulturo: obiskali bomo veličastni trg Tian An Men - nedvomno prvi simbol enotnosti Kitajske. Podoba današnjega trga je v veliki meri plod kreacije vodilne osebnosti v kitajski novejši zgodovini - Maa Zedonga. Osrednji voditeljev mavzolej obdajajo znamenita poslopja Kitajskega Narodnega muzeja in Velika dvorana ljudstva, kjer zaseda tudi kitajski parlament. Severni rob trga omejujejo Nebeška vrata, do katerih vodi 7 mostov, na njih pa dominira podoba velikega Maa, ki v večnosti dominira Tian anmenu in Kitajski. Trg je danes tudi priljubljeno shajališče množic in družin, ki na njem izkazujejo spoštovanje kitajskim idealom ali pa zgolj uživajo v družabnih igrah, med katerimi prednjačita spuščanje zmajev in sproščujoče posedanje ali opazovanje protokola dviga in spusta kitajske zastave (sončni vzhod / zahod). Sledi večerja v restavraciji in prevoz v hotel. Nočitev.

3. dan: PEKING - Veliki kitajski zid (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Celodnevni izlet do Badalinga, za ogled velikega kitajskega zidu, nekoč obrambne linije in transportne poti na severu Kitajske. Veličastni zid se kljub svojim več kot 2.000 letom še vedno razprostira po 2.800 kilometrih razgibane in gorate pokrajine severno od Pekinga pa vse do obrobja puščave Gobi. V svoji skupni dolžini je na vrhuncu svoje dobe presegal magičnih 6000 kilometrov. Prosto za odkrivanje mogočnosti zidu. Po ogledu vožnja nazaj v Peking, kosilo na poti v restavraciji. Napravili bomo še kratek postanek za obisk grobnice iz časov dinastije Ming, kjer so bili pokopani kitajski cesarji tega obdobja. Sprehodili se bomo tudi po sveti spiritualni poti, po kateri je zadnjikrat v sprevodu potoval tudi cesar pred svojim vstopom v onostranstvo. Ob vrnitvi prosto v Pekingu. Nočitev.

4. dan: PEKING - LUOYANG (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Še obisk »Prepovedanega mesta«, prebivališča dinastij kitajskih cesarjev Ming in Qing, ki je bilo 500 let zaprto za navadne smrtnike in je največji in najbolje ohranjeni kompleks starodavnih poslopij na Kitajskem. V mestu nenehno potekajo obnovitvena dela. Po predvidevanjih je potrebno 10 let za popolno obnovo vseh poslikav, a po teh desetih letih, je potrebno ponovno obnoviti dele, kjer se je obnova začela. Nikoli dokončano delo, predstavlja velik izziv vsem, ki so zadolženi za ohranjanje izjemno bogate kitajske kulturne dediščine. Sledil bo ogled Nebeškega templja, ki je bil ustvarjen kot ogromno prizorišče za izvajanje najsvetejših obredov. Leži v parku, velikem 267 hektarjev in je bil sveti kraj, kjer je cesar opravljal najpomembnejše daritve pred zimskih solsticijem. Z okroglega oltarja pa je sam cesar ohranjal vez s svojim nebeškim očetom, črpal energijo in vizijo za prihodnje vladanje, kot priljubljeno verjamejo Kitajci še danes. Po ogledih sledi večerja v restavraciji. Prevoz na postajo in vkrcanje na vlak spalnik. Nočitev v štiri posteljnih kupejih. Nočna vožnja v Luoyang.

5. dan: LUOYANG (zajtrk, večerja)
Ob prihodu vlaka v Luoyang. Prevoz v hotel na zajtrk in nato sledijo ogledi: eno najpomembnejših Budističnih mest Kitajske se ponaša s templjem White Horse, ki je po izročilu prvi te vrste na Kitajskem postavljen in posvečen leta 68 n.š., ko je imel cesar Ming iz dinastije vzhodnih Hanov v Luoyangu svojo prestolnico in hkrati bil eden največjih podpornikov Budizma v kitajski zgodovini. Sam tempelj je izrednega pomena, saj so semkaj pripeljali prva Budistična meniha na belih konjih, ki sta s seboj prinesla skripte in kipce Bude. Po prvi budistični izkušnji pa se bomo podali še do čudovitih jam Zmajevih vrat s podobami Bude vklesanimi v skalne votline in pročelja. Na območju se iz časov dinastij Severnih Wei-jev in Tang-ov nahaja kar 2300 votlin in jam kjer je bogato dekoriranih 40 stup, preko 2000 stel in 100.000 podobic Bude. Večerja v restavraciji. Nočitev.

6. dan: LUOYANG - WUDANGSHAN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Obiskali bomo še Šaolinski tempelj borilnih veščin. Menih Bodhirama je v Šaolinu zasnoval tempelj z izkušnjo, katero je pridobil ob devetletni meditaciji in doseganju stanja razsvetljenja. Z opazovanjem postopka meditacije sebe in ostalih je ugotovil težave s fizično pripravljenostjo in slabljenjem telesnih moči menihov. Posledično je v svojem templju razvil metodo borilnih veščin danes poznanih kot 18 rutinskih vaj šaolinskih borilnih veščin. Po spoznanju z veščinami bomo nadaljevali pot z vlakom do Xiangfana in nato z avtobusom do Wudangshana. Ob prispetju večerja v restavraciji in nočitev v hotelu.

7. dan: WUDANGSHAN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dan bomo pričeli z ogledom ene najsvetejših točk Taoizma - bisera na gori Wudang. Skozi dolga stoletja so se na območju gorstva Wudang razvili številni Taoistični templji in kompleksi, kjer so mojstri in učenci prakticirali meditacije, borilne veščine in tradicionalno zeliščno medicino, ter dosegali stanje najvišje razsvetljenosti in iskali pot k nesmrtnosti. Zlata dvorana iz leta 1416 se nahaja na višini 1612 m in je najdominantnejši pomnik Taoizma. Dvorana je čudovito zgrajena iz kar 20 ton bakra in 300 kg zlata ter ima funkcijo templja najvišje harmonije. Obiskali bomo tudi Tempelj Nanyan, ki je postavljen na mestu kjer je razsvetljeni cesar Zhen Wu dosegel nesmrtnost in odšel v nebesa. Za zaključek še obisk templja Purple Cloud - rožnatega oblaka, ki se ponaša s čudovitimi dvoranami: Zmajeva in Tigrova, Dvorana Rožnatega neba, Vzhodna in Zahodna ter Dvorana staršev cesarja Zhen Wuja. Večerja. Nočitev.

8. dan: WUDANGSHAN - WUHAN - ŠANGHAJ (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Z avtobusom se bomo odpeljali do Wuhana, mesta kjer se čez veliko reko Chang Jiang (Jangcekjang) razprostira mogočni most. Ob prihodu panoramski ogled mesta in obisk nekdanje vile Maa Zedonga. Po kosilu v restavraciji prevoz na postajo in vkrcanje na vlak spalnik. Namestitev v štiri posteljnih kupejih. Nočna vožnja v Šanghaj.

9. dan: ŠANGHAJ (zajtrk, kosilo)
Prihodu sledi prevoz v hotel na zajtrk in začetek ogledov te metropole: vožnja z avtobusom skozi četrti mesta, ki ga reka Huangpu deli na dva dela: Pudong in Puxi. Pot nas bo vodila do starega mestnega jedra s čudovito ohranjenimi vrtovi Yu iz leta 1559. Sledil bo obisk ene od čajnic. Nadaljevanje do mestnega predela Bund - starega poslovnega središča, katerega arhitekturna podoba priča, da so ga postavili evropski in drugi trgovci za svoje poslovanje in postanek na trgovinski aveniji Nanjing. Po kosilu v hotel, namestitev in prosto. Nočitev.

10. dan: ŠANGHAJ (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po odjavi še obisk znamenitega templja Žadovega Bude, ki je priljubljeno romarsko središče kitajskih Budistov. V templju iz 1882 leta hranijo 2 kipa Bude - sedeči in ležeči, katera so pripeljali iz Burme (Mjanmara). Po ogledih prosto za zadnje nakupe spominkov ali zgolj uživanje v spoznavanju z mogočno ponudbo kitajske robe. Barantanju bo sledila še večerja v restavraciji in prevoz na letališče. Prijava in polet proti Evropi. Obrok na letalu.

11. dan: - LJUBLJANA
Nadaljevanje leta s postankom proti Ljubljani. Predvideni pristanek v popoldanskih urah.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Peking in Šanghaj-Ljubljana v ekonomskem razredu in letališke pristojbine , vse prevoze in transferje po Kitajski kot je navedeno v programu potovanja, 6 x nočitev z zajtrkom v hotelih 4* na Kitajskem in 2 x nočitev na vlaku spalniku ( ¼ kupeji ), 2 x zajtrk v hotelu, kosila / večerje v nacionalnih restavracijah, kot je navedeno v programu, oglede po programu z vstopninami, nezgodno zavarovanje, vzpenjača do Zlate dvorane, dodatno zdravstveno zavarovanje, spremstvo lokalnih vodnikov v angleškem jeziku, vodenje v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba v hotelih = 195 €
  • Skupinski vstopni vizum in urejanje = 75 €
  • Dvoposteljni kupe spalnik = 135 €


RANA URA, ZLATA URA!

PRI REZERVACIJI DO 60 DNI PRED POTOVANJEM 3 % POPUST
Potovanje bomo organizirali v primeru min. 15 prijavljenih potnikov, cena potovanja v primeru 15-19 prijavljenih potnikov je 1.879 €.OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 45 € po osebi.

CEPLJENJE:
Ni obvezno; (več na: www.zdravinapot.si)

VIZUM: Je potreben.
V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):