Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*29.04. LJU  7xAI839 €
Hurghada Grand Seas 4*30.12. LJU  7xAI898 €
Antalija CLUB-MAGIC- 5*29.04. LJU  7xUAI849 €
Dubaj (Emirati) RAMADA BEAC 4*06.01. ZAG  7xNZ769 €
Tenerife - jugLA PAZ 4*26.12. LJU  6xPOL1199 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*11.05. MUC  7xPOL775 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*04.12. VIE  7xAI916 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*15.12. VIE  7xPOL442 €
Dubaj (Emirati) Rixos The P 5*01.02. MUC  12xPOL2386 €
Phuket (Tajska) KAMALA BEAC 4*12.05. MUC  7xPOL866 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*01.12. VIE  7xAI322 €
Varadero Starfish Ca 4*13.12. MUC  7xAI782 €
Punta Cana Hotel Grand 5*15.05. MUC  7xAI1054 €
Heraklion (Kreta) Studios &Ap 4*04.05. VIE  7xPOL566 €
Maldivi Holiday Isl 4*29.04. MUC  7xPP1210 €
Gran Canaria Hotel Astor 3*07.01. VIE  6xPOL438 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*11.12. VIE  7xAI1014 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*01.04. MUC  9xAI899 €
Mauritius Seaview Cal 4*19.03. VIE  7xPOL1152 €
Rodos Mare Palace 4*06.05. VIE  7xPOL388 €
Antalija Ela Quality 5*11.03. VIE  10xAI511 €
Hurghada Grand Resor 5*13.01. VIE  7xAI280 €
Zanzibar Ocean Parad 4*12.04. MUC  7xPOL1021 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Sončna Sicilija


Sončna Sicilija


Odhod
: 27.04.2018 | št. dni: 6 | aktualna cena: od 699€

Sončna Sicilija

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – BENETKE – KATANIJA – PIAZZA ARMERINA – ENNA. Zgodnji jutranji odhod iz Ljubljane, vožnja do Benetk, od koder poletimo proti Kataniji. Uživamo na prvi vožnji po Siciliji, ko se na naši desni že bohoti Etna (če ni v megli), okrog nas pa žito in nasadi agrumov. Na poti proti Piazzi Armerini se pogovarjamo o življenju Rimljanov v teh krajih. Obiščemo starorimsko Villo Romana del Casale (UNESCO) z neverjetno dobro ohranjenimi talnimi mozaiki, polnimi mitov in legend. Še kratka vožnja do geografskega središča in žitnice Sicilije – Enne. Namestitev v hotelu v okolici Enne in zaslužena večerja. Nočitev. (letalo, H, V)

2. dan ENNA - TURŠKE STOPNICE – DOLINA TEMPLJEV – ENNA. Zajtrk. Vožnja na Enno, ki kot orlovo gnezdo bdi visoko nad rodovitno ravnico. Sprehodimo se okrog trdnjave in v jutranjem soncu se nam odpre izjemen pogled na mesto, ki je zaradi svoje strateške lege veljalo za neosvojljivo. Z nekaj sreče v daljavi zasledimo prvi obris Etne. Od tu se podamo na razgibano vožnjo proti južni obali Sicilije, do čudovite stvaritve narave – snežno belih Turških stopnic. Sprehodimo se po njih in občudujemo moč vetra in morja. Popolnoma se sprostimo in regeneriramo. Pripravljeni smo na nove zmage in že nas čaka enkratno doživetje najlepše sicilijanske antike – sprehod po Dolini templjev (UNESCO), starogrškega mesta Akragas iz 5. st. pr. n. št., ki jo je Pindar opisal kot "najlepše mesto smrtnikov". Popoldan se po sicilijanskem podeželju vračamo nazaj proti Enni. Večerja v hotelu in prost večer. Nočitev. (H, ZV)

3. dan ENNA – neznana Sicilija (ADRANO, BRONTE in RANDAZZO) – KIKLOPSKA RIVIERA. Po zajtrku se podamo neznani Siciliji naproti. Ustavimo se v manj znanih, a zato nič manj zanimivih krajih pod pobočji Etne. Naredimo cel krog okrog vulkana, pri tem pa se spoznamo z različnimi pridelki, ki jih vulkanska pobočja nudijo prebivalcem in na ta način definirajo siclijansko pestro kulinariko. Ogledujemo si širne nasade pomaranč, nikakor pa izpustimo mesteca, ki velja za središče pistacij – skoraj nujna je kava s pistacijo ali originalni pistacijin sladoled. Na severnih pobočjih Etne je morda še sneg. Ustavimo in sprehodimo se po poljih lave in začutimo razsežnost Etne. Na strjeni lavi uspeva vinska trta? O tem se podučimo med degustacijo vina v eni od lokalnih vinskih kleti. Popoldan nas čaka še izjemno zanimiv geološko-botanični vrt s kanjonom. Nastanimo se v hotelu ob vzhodni obali Sicilije. Večerja in nočitev. (H, ZV, obisk vinske kleti z degustacijo).

4. dan KIKLOPSKA RIVIERA – ETNA – KATANIJA – TAORMINA – KIKLOPSKA RIVIERA. Zajtrk. Vožnja na Etno je enkratno doživetje, ko pred nami kot na dlani leži cela vzhodna Sicilija. Vulkan je eden vrhuncev potovanja! Po želji se z doplačilom z žičnico zapeljemo na višino 2.500 m, za še bolj doživet obisk pa od tam s terenskimi vozili do kraterja na višini 2.900 m. Spektakularno, neverjetno in nepozabno doživetje! Sicer pa se lahko sprehodimo po vulkanski pokrajini in med manjšimi kraterji na višini 1.900 m. Nadaljujemo proti čutni Taormini, kamor se vzpnemo z gondolo ali s kombiji. Sprehodimo se skozi letoviško mestece do njene največje znamenitosti. Prosto za lastno raziskovanje in obisk grško-rimskega gledališča, ki ponuja dih jemajoč razgled na Etno. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan KIKLOPSKA RIVIERA (po želji izlet na Eolske otoke). Zajtrk. Prost dan za lastno raziskovanje ali počitek, a toplo priporočamo edinstven izlet na Eolske otoke (doplačilo): celodnevni obisk otokov Lipari in Vulcano. Na prvem je na voljo prosti čas za ogled mesteca, okusno kosilo in kozarec lokalne malvazije ter nakupe spominkov, na drugem pa se lahko kopamo v naravni blatni vulkanski kopeli in morju ali se odpravimo na pohod do vrha kraterja. V hotel se vrnemo do večerje. Zadnji večer na Siciliji. Nočitev. (H, ZV)

6. dan KIKLOPSKA RIVIERA – KATANIJA – SIRAKUZE - BENETKE - LJUBLJANA. Zajtrk. Vožnja v Katanijo, kjer si najprej ogledamo znamenito tržnico. Ob obalah Katanije kraljujejo mečarice in jate drugih rib. Možnost nakupa vrečke suhih paradižnikov, pistacij, mandeljnov ali kaper za domov. Ogledamo si baročne trge in mestne palače, cerkev sv. Agate, teater Massima Bellinija in mestni grad iz 13. stoletja. Katanija slovi po prigrizkih, ki so lahko odlično kosilo: arancini, canoli … Popoldan preživimo v slavnih Sirakuzah. Najprej obiščemo antično mesto (UNESCO), potem pa še sodobno središče na otoku. Na kraju Ateninega templja danes stoji katedrala, tu je Arethuzin vodnjak in mestne palače. Z zadnjim espressom se poslovimo od Sicilije. Prevoz na letališče Katanija. Polet v Benetke in vožnja v Slovenijo. V Ljubljano prispemo pozno zvečer. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Sončna Sicilija
od 699€
od 747€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 39 oseb
40€
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb
100€
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb
70€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Coris, do 8 dni, posamično *
12.33€
Doplačilo za prtljago na letalu (do 20 kg)
50€
Izlet na Eolske otoke
75€
Doplačilo za enoposteljno sobo
125€
Doplačilo na kraju samem - Etna: žičnica in prevoz do kraterja na 2900 m
63€
Doplačilo na kraju samem - Etna: žičnica na 2500 m
30€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
15%


Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz iz Ljubljane do Benetk in nazaj, letalski prevoz (vključena le ročna prtljaga) po programu in letališke pristojbine (85 EUR), 5 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom in večerjo, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, ogled vinske kleti in degustacija vina, slovensko vodenje (vključeni so ogledi od zunaj), lokalne vodnike, kjer je potrebno, kombiji v Taormino in nazaj, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Okvirni znesek vseh vstopnin znaša okrog 40 EUR: PIAZZA ARMERINA: Villa Romana del Casale: 10 EUR; AGRIGENTO: Dolina Templjev 10 EUR; TAORMINA: Grško gledališče 10 EUR; SIRAKUZE: arheološki park 10 EUR, katedrala na Ortigii 2 EUR.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):