Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) PALAZZO GRE 4*01.07. LJU  7xNZ549 €
Zakintos Argassi Bea 3*21.08. LJU  7xNZ442 €
Kalamata ELITE CITY 4*26.08. LJU  7xNZ669 €
Lefkas-Preveza Ionian Blue 5*02.07. LJU  7xPOL586 €
Malta Plevna 3*24.08. LJU  7xNZ561 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*23.08. LJU  7xAI679 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*26.04. LJU  7xAI339 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*23.08. LJU  7xUAI359 €
Rodos Kresten Pal 4*02.07. LJU  7xPOL589 €
Karpatos Seven Stars 3+*14.07. LJU  7xNZ473 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*27.01. VIE  7xAI399 €
Punta Cana Grand Palla 5*28.05. MUC  7xAI1045 €
Mallorca Morlans 4*03.02. VIE  5xPOL293 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*14.04. VIE  7xPOL418 €
Maldivi Holiday Isl 4*19.06. MUC  7xPOL1044 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*15.05. MUC  7xAI1011 €
Gran Canaria Astoria 3*14.03. VIE  5xPOL468 €
Antalija Lti Serra R 5*28.01. VIE  6xAI266 €
Hurghada The Grand M 4*+*26.01. LNZ  7xAI339 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Sončna Sicilija

Zagotovljeni termini:
27.04.2017

Sončna Sicilija


Odhod
: 27.04.2017 | št. dni: 6 | aktualna cena: od 666€

Sončna Sicilija

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – BENETKE – SIRAKUZE – CALTAGIRONE – PIAZZA ARMERINA – ENNA. Zgodnji jutranji odhod iz Ljubljane, vožnja do Benetk, od koder poletimo proti Kataniji. Prvi postanek je v Sirakuzah, kjer najprej obiščemo antično mesto (UNESCO), potem pa še sodobno središče na otoku. Na kraju Ateninega templja danes stoji katedrala, tu je Arethuzin vodnjak in mestne palače. Pot nadaljujemo proti "pravi Siciliji" do baročnega Caltagironeja. Kratek postanek za sprehod po zavitih in stopničastih uličicah mesteca vse do ogromnega centralnega stopnišča, obdanega z delavnicami keramičnih izdelkov, po katerih mestece slovi. Na poti proti Piazzi Armerini se pogovarjamo o življenju Rimljanov v teh krajih. Obiščemo starorimsko Villo Romana del Casale (UNESCO) z neverjetno dobro ohranjenimi talnimi mozaiki, polnimi mitov in legend. Še kratka vožnja do geografskega središča in žitnice Sicilije – Enne. Namestitev v hotelu, večerja, uživanje v prijetno toplem sicilijanskem večeru in nočitev. (letalo, H, V)

2. dan ENNA - AGRIGENTO – TURŠKE STOPNICE – DOLINA TEMPLJEV – ENNA. Sprehod do trdnjave, od koder se v jutranjem soncu razpira enkraten pogled. Po zajtrku vožnja do čudovite stvaritve narave – snežno belih Turških stopnic. Sprehodimo se po njih in občudujemo moč vetra in morja. Sledi vožnja do Agrigenta in prosto za kosilo. Čaka nas čudovito doživetje najlepše sicilijanske antike – obisk Doline templjev (UNESCO), starogrškega mesta Akragas iz 5. st. pr. n. št., ki jo je Pindar opisal kot "najlepše mesto smrtnikov". Po sicilijanskem podeželju se vračamo nazaj proti Enni. Po srednjeveški lepotici, ki kot orlovo gnezdo bdi visoko nad rodovitno ravnico, se sprehodimo in uživamo v tipičnem vzdušju. Večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan ENNA – neznana Sicilija (ADRANO, BRONTE in RANDAZZO) – KIKLOPSKA RIVIERA. Po zajtrku se podamo neznani Siciliji naproti. Ustavimo se v manj znanih a zato nič manj zanimivih krajih pod pobočji Etne. Ogledamo si Adrano, Bronte in Randazzo in si privoščimo obisk vinske kleti, ker izvemo veliko o vinogradniški tradiciji in vinskih sortah Sicilije, vino pa tudi poskusimo. Nadaljujemo proti Kiklopski rivieri, kjer se namestimo v hotelu. Večerja in nočitev. (obisk vinske kleti z degustacijo vina, H, ZV)

4. dan KIKLOPSKA RIVIERA – ETNA – KATANIJA – TAORMINA – KIKLOPSKA RIVIERA. Zajtrk. Vožnja na Etno je enkratno doživetje, ko pred nami kot na dlani leži cela vzhodna Sicilija. Po želji se (doplačilo) z žičnico in terenskimi vozili vzpnemo do kraterja na višini 2.900 m. Spektakularno, neverjetno in nepozabno doživetje! Sicer pa se lahko sprehodimo po vulkanski pokrajini in med manjšimi kraterji na višini 1.900 m. Pot nadaljujemo do Katanije in si ogledamo njeno bogato okrašeno mestno središče. Popoldne obiščemo še Taormino, kamor se vzpnemo s kombiji. Sprehodimo se skozi letoviško mestece do njene največje znamenitosti. Prosto za lastno raziskovanje in obisk grško-rimskega gledališča, ki ponuja dih jemajoč razgled na Etno. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan KIKLOPSKA RIVIERA (po želji izlet na Eolske otoke). Zajtrk. Prost dan za lastno raziskovanje in obmorske užitke ali izlet na Eolske otoke (proti doplačilu). Večerja in nočitev. (H,ZV)

6. dan KIKLOPSKA RIVIERA – KATANIJA – BENETKE - LJUBLJANA. Zajtrk. Prost dan za lastno raziskovanje in obmorske užitke. Večerni prevoz na letališče, let v Benetke in nočni prihod v Ljubljano. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Sončna Sicilija
od 666€
od 699€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 39 oseb
40€
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb
70€
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb
100€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Coris, do 8 dni, posamično *
12.33€
Izlet na Eolske otoke
85€
Doplačilo za enoposteljno sobo
120€
Doplačilo na kraju samem - vzpon na Etno: žičnica in prevoz do kraterja na 2900 m
66€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
10%


Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz iz Ljubljane do Benetk in nazaj, letalski prevoz po programu in letališke pristojbine (85 EUR), 5 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom in večerjo, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, ogled vinske kleti in degustacija vina, slovensko vodenje (vključeni so ogledi od zunaj), lokalne vodnike, kjer je potrebno, kombiji v Taormino in nazaj, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Okvirni znesek vseh vstopnin znaša okrog 30 EUR (AGRIGENTO : Dolina Templjev 10 EUR; SIRAKUZE : arheološki park 10 EUR; TAORMINA : Grško gledališče 8 EUR).


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):