Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI549 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI804 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1227 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*11.01. VIE  6xPOL607 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Beverly Par 3*17.12. VIE  6xPOL389 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*05.12. GRZ  7xAI1126 €
Mauritius Blue Lagoon 3*29.01. MUC  7xPOL1124 €
Hurghada Grand Resor 5*16.12. VIE  7xAI329 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*16.01. VIE  9xPP868 €
Antalija PRIMASOL SA 5*13.12. VIE  7xAI233 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Sončna Sicilija


Sončna Sicilija


Odhod
: 27.04.2017 | št. dni: 6 | aktualna cena: od 597€

Sončna Sicilija

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – BENETKE – SIRAKUZE – CALTAGIRONE – PIAZZA ARMERINA – ENNA. Zgodnji jutranji odhod iz Ljubljane, vožnja do Benetk, od koder poletimo proti Kataniji. Prvi postanek je v Sirakuzah, kjer najprej obiščemo antično mesto (UNESCO), potem pa še sodobno središče na otoku. Na kraju Ateninega templja danes stoji katedrala, tu je Arethuzin vodnjak in mestne palače. Pot nadaljujemo proti "pravi Siciliji" do baročnega Caltagironeja. Kratek postanek za sprehod po zavitih in stopničastih uličicah mesteca vse do ogromnega centralnega stopnišča, obdanega z delavnicami keramičnih izdelkov, po katerih mestece slovi. Na poti proti Piazzi Armerini se pogovarjamo o življenju Rimljanov v teh krajih. Obiščemo starorimsko Villo Romana del Casale (UNESCO) z neverjetno dobro ohranjenimi talnimi mozaiki, polnimi mitov in legend. Še kratka vožnja do geografskega središča in žitnice Sicilije – Enne. Namestitev v hotelu, večerja, uživanje v prijetno toplem sicilijanskem večeru in nočitev. (letalo, H, V)

2. dan ENNA - AGRIGENTO – TURŠKE STOPNICE – DOLINA TEMPLJEV – ENNA. Sprehod do trdnjave, od koder se v jutranjem soncu razpira enkraten pogled. Po zajtrku vožnja do čudovite stvaritve narave – snežno belih Turških stopnic. Sprehodimo se po njih in občudujemo moč vetra in morja. Sledi vožnja do Agrigenta in prosto za kosilo. Čaka nas čudovito doživetje najlepše sicilijanske antike – obisk Doline templjev (UNESCO), starogrškega mesta Akragas iz 5. st. pr. n. št., ki jo je Pindar opisal kot "najlepše mesto smrtnikov". Po sicilijanskem podeželju se vračamo nazaj proti Enni. Po srednjeveški lepotici, ki kot orlovo gnezdo bdi visoko nad rodovitno ravnico, se sprehodimo in uživamo v tipičnem vzdušju. Večerja v lokalni restavraciji. Prost večer za osebna vzdušja. Nočitev. (H, ZV)

3. dan ENNA – neznana Sicilija (ADRANO, BRONTE in RANDAZZO) – KIKLOPSKA RIVIERA. Po zajtrku se podamo neznani Siciliji naproti. Ustavimo se v manj znanih a zato nič manj zanimivih krajih pod pobočji Etne. Ogledamo si Adrano, Bronte in Randazzo in si privoščimo obisk vinske kleti, ker izvemo veliko o vinogradniški tradiciji in vinskih sortah Sicilije, vino pa tudi poskusimo. Nadaljujemo proti Kiklopski rivieri, kjer se namestimo v hotelu. Večerja in nočitev. (obisk vinske kleti z degustacijo vina, H*, ZV)

4. dan KIKLOPSKA RIVIERA – ETNA – KATANIJA – TAORMINA – KIKLOPSKA RIVIERA. Zajtrk. Vožnja na Etno je enkratno doživetje, ko pred nami kot na dlani leži cela vzhodna Sicilija. Po želji se (doplačilo) z žičnico in terenskimi vozili vzpnemo do kraterja na višini 2.900 m. Spektakularno, neverjetno in nepozabno doživetje! Sicer pa se lahko sprehodimo po vulkanski pokrajini in med manjšimi kraterji na višini 1.900 m. Pot nadaljujemo do Katanije in si ogledamo njeno bogato okrašeno mestno središče. Popoldne obiščemo še Taormino, kamor se vzpnemo s kombiji. Sprehodimo se skozi letoviško mestece do njene največje znamenitosti. Prosto za lastno raziskovanje in obisk grško-rimskega gledališča, ki ponuja dih jemajoč razgled na Etno. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. (H*, ZV)

5. dan KIKLOPSKA RIVIERA (po želji izlet na Eolske otoke). Zajtrk. Prost dan za lastno raziskovanje in obmorske užitke ali izlet na Eolske otoke (proti doplačilu). Večerja in nočitev. (H*,ZV)

6. dan KIKLOPSKA RIVIERA – KATANIJA – BENTKE - LJUBLJANA. Zajtrk. Prost dan za lastno raziskovanje in obmorske užitke. Večerni prevoz na letališče, let v Benetke in nočni prihod v Ljubljano. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Sončna Sicilija
od 597€
od 642€
Obvezna doplačila:
Odstopnina (5 %) od vrednosti aranžmaja **
5%
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb
120€
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb
70€
Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 39 oseb
35€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Coris, do 8 dni, posamično *
12.33€
Doplačilo na kraju samem - vzpon na Etno: žičnica in prevoz do kraterja na 2900 m
63€
Doplačilo za enoposteljno sobo
120€
Izlet na Eolske otoke
85€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
10%


Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz iz Ljubljane do Benetk in nazaj, letalski prevoz po programu in letališke pristojbine (85 EUR), 5 nočitev v hotelih 3 – 4* z zajtrkom in večerjo, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, ogled vinske kleti in degustacija vina, slovensko vodenje (vključeni so ogledi od zunaj), lokalne vodnike, kjer je potrebno, kombiji v Taormino in nazaj, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Okvirni znesek vseh vstopnin znaša okrog 30 EUR (AGRIGENTO : Dolina Templjev 10 EUR; SIRAKUZE : arheološki park 10 EUR; TAORMINA : Grško gledališče 8 EUR).


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):