Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Hurghada Jasmine Pal 5*17.12. LJU  7xAI498 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ469 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Varadero Sol Sirenas 3+*23.11. MUC  7xAI846 €
Punta Cana Grand Palla 4+*05.12. VIE  8xAI1124 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*05.11. VIE  7xAI646 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL294 €
Gran Canaria Koala Garde 3*14.12. VIE  7xPOL413 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*30.11. MUC  7xAI1024 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI855 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Antalija Hane Garden 5*07.12. VIE  7xAI218 €
Rodos Olympic Pal 5*19.11. VIE  6xPOL580 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Skrivnostni Romunija in Bolgarija

Zagotovljeni termini:
30.10.2016

Skrivnostni Romunija in Bolgarija


Odhod
: 30.10.2016 | št. dni: 8 | aktualna cena: od 495€

Skrivnostni Romunija in Bolgarija

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – BUDIMPEŠTA - SATU MARE .
Odhod iz Ljubljane ob 03.00 uri. Postanek v Celju, Mariboru in Murski Soboti. Mejo prečkamo v Dolgi vasi. Vožnja do Budimpešte, kjer se sprehodimo skozi strogo mestno središče in si ogledamo glavne mestne znamenitosti. Popoldne se peljemo proti romunski meji, jo prestopimo in nadaljujemo do prve večje naselbine Satu Mare. Zaznamo prvo drugačnost in neenakost med enakimi, kar nas bo spremljalo vsak dan do konca potovanja. Nastanitev. Večerja in nočitev. (H, V)

2. dan SATU MARE – SAPINTA – BARSANA – CLUJ - NAPOCA. Zajtrk. Vožnja do Sapinte, vasice v Karpatih, ki je daleč po svetu znana po "veselem pokopališču" (UNESCO) in manj po veselju do smrti določene osebe. Tik ob meji z Ukrajino se popeljemo po lokalnih cestah mimo številnih ruralnih vasic v katerih so živeli tesarji, mizarji in vsi tisti obrtniki, ki so predelovali les. Njihovo delo je danes okronano s številnimi nekaj sto let starimi unikatnimi cerkvicami in samostani, zaščitenimi od Unesca. Eno takih obiščemo v vasici Barsana, v eni najbolj ruralni in najbolj tipični pokrajini stare Romunije, Maramures. Človek bi tukaj kar obstal, popotnik pa dobi občutek, kot da so vsi civilizacijski dosežki tukaj prepovedani. Pozno popoldne prispemo do prvega večjega in živahnega mesta Cluj-Napoca, znano tudi kot prestolnica Transilvanije. Ogled zgodovinsko pomembnega mesta za naše sosede Hrvate. Tukaj, v osrčju Transilvanije, se je namreč rodil ogrsko-hrvaški kralj Matija Korvin in ni naključje da je mesto pobrateno z Zagrebom. V mestu je ohranjena njegova rojstna hiša, postavljen spomenik in poimenovana aleja. Sledijo nastanitev v hotelu, večerja in zaslužen počitek. (H, ZV)

3. dan CLUJ-NAPOCA – SIGHISOARE – okolica BRASOVA. Zajtrk in jutranji Vožnja do naslednjega pomembnega transilvanskega mesta Sighisoare - mesta, kjer se je rodil legendarni Vlad Tepeš, transilvanski grof Drakula. Ogledamo si spokojno mestece na gričevnati vzpetini v srednjeveški obleki, ki je povezano z znamenitim grofom. Popoldanska vožnja do najbolj obiskanega romunskega mesta Brasova in obisk njegovih lepot v zlatih barvah sončnega zahoda. Obiščemo staro mestno središče, kjer še posebej izstopa Črna cerkev, obiščemo še Citadelo, Mestno hišo iz 18. stoletja, najstarejšo šolo, morda najdemo najožjo mestno ulico, ... Nastanitev na obronku planine znanega smučarskega središča v okolici Brasova z lepimi panoramskimi razgledi, neokrnjeno naravo in svežimi nočmi. Preostaneta nam še večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan Okolica BRASOVA - SINAJA – BUKAREŠTA. Zajtrk. Zgodba Vlada Tepeša še ni končana, pravzaprav še sploh ni zaživela. Njegova zgodba zaživi šele z današnjim obiskom graščine Bran, v kateri je urejen Drakulin muzej in v katerem so snemani številni filmski kadri na temo o grofu Drakuli z velikimi vampirskimi zobmi in močnim krvoločnim ugrizom. Pravijo da je tukaj bil leta 1462 zaprt Vlad Tepeš - Grof Drakula. Ne daleč vstran se nahaja še manj znana graščina Peleš, letna rezidenca nekdanje kraljeve družine iz 19. stoletja. Ob pogledu na ta čudež, razkošje in bogastvo, se zavemo o nekdanji moči, vplivnosti in razkošju nekdanjih romunskih vladarjev. Z grofi bo zaenkrat dovolj. Polni vtisov nadaljujemo do prestolnice Bukarešte, ki jo imenujejo tudi balkanski Pariz. Od zunaj si ogledamo Slavolok zmage, opero, filharmonijo in ožje mestno središče. Medtem ko stopate po mestnih ulicah pazite na odprte kanalizacijske jaške, marsikateri vodi v kompleks podzemne Bukarešte. Spodaj so doma presenetljive zgodbe in po življenju nevarna srečanja. Spodaj je vse tisto, kar EU naj ne bi bila. Nastanitev v hotelu in nočitev. (H, Z)

5. dan BUKAREŠTA – VELIKO TARNOVO. Zajtrk. Ogled druge največje stavbe na svetu - "Hiše ljudstva", bolj znane kot nekdanja palača romunskega diktatorja Chauchescuja. Razkošne dvorane, predsedniška sprejemnica, mogočno stopnišče,... človek kar ne more verjeti, da je nekdanji predsednik porušil četrtino stare Bukarešte in na njenih temeljih zgradil to mogočno in dih jemajočo zgradbo. Po posebnem vodenem ogledu zapustimo prestolnico v smeri bolgarske meje, kjer prečkamo Donavo in s tem državno mejo. Tradicionalna Romunija, nedotaknjeni ruralni predeli, mogočna srednjeveška mesta Transilvanije, zgodbe o Drakuli, njeni cigančki, njene dih jemajoče stvaritve in togi nekdanji politični sistem so za nami. Pred nami zaživijo prvi napisi v cirilici, pred nami se odpira novi svet najbolj revne in nerazvite EU države Bolgarije, ki je pisala zgodovino Balkana in v kateri je Islam na čelu Osmanskih Turkov pustil velikansko sled. Začeli bomo v nekdanji kraljevi prestolnici Velikem Tarnovem, umeščenim visoko nad stenami. Sprehod skozi ljubko srednjeveško mestece, po starih iz kamna tlakovanih obrtniških ulicah s staro arhitekturno zasnovo, nam odkrije blišč in lepoto tega kraja. Nastanitev v hotelu, večerja v tradicionalni restavraciji in nočitev. (H*, ZV)

6. dan VELIKO TARNOVO – PRELAZ SHIPKA - KAZANLAK - PLOVDIV. Zajtrk. Po krajši jutranji vožnji prečkamo Staro Planino – Balkan, točno tam kjer se je zgodila pomembna bitka med Rusi in Osmani. Tukaj se je Bolgarom utrla pot neodvisnosti. Visoko nad prelazom je postavljen mavzolej padlim vojakom, zraven se vije bolgarska zastava. Spust na drugo stran planine Balkan nas vodi v Kazanlak, osrčje najbolj dišeče doline "Doline vrtnic". Na tem območju so prebivali neustrašni Tračani, ki so obvladali obdelavo zlata in ki so svoje vladarje pokopavali v velikanske podzemne grobnice, danes zaščitene od Unesca. Obiščemo eno od mnogih tračanskih grobnic (vsaj 80 še ni odkritih) in spoznamo tračansko zgodovino in njihov način življenja. Po ogledu se odpeljemo do nekdanje prestolnice Bolgarije, najbolj slikovitega in najbolj modernega bolgarskega mesta, kakor tudi stare prestolnice cesarstva Filipa Makedonskega - Plovdiva. V hribovitem starem predelu se ponosno razkazujejo stare razkošne tipične meščanske vile v vse mogočih odtenkih pastelnih barv, ena lepša od druge. Zaželimo si vsaj delček življenja preživeti tukaj v svetu pravljic, kjer je vse popolno lepo. Sledi streznitev, ko sestopamo v moderno mestno središče s cerkvijo Sv. Konstantina, veliko osmansko mošejo, slavolokom zmage in antičnim gledališčem. Popoldanski utrip je tukaj najbolj prijeten, odišavljeni lepotci in uglajene lepotice so tukaj najbolj številčni in po njih je mesto dobilo sodoben vzdevek mesto mladih. Ni naključje da je mesto nominirano za evropsko prestolnico kulture leta 2019. Nastanitev v hotelu in nočitev. (H*, Z)

7. dan PLOVDIV – RILA – SOFIA. Zajtrk. Po celotedenskem potovanju smo si zaslužili še najmanj krajši izlet v naravo. Tokrat se odpravimo v nacionalni park Rila, kjer je zgrajen najlepši in najpomembnejši srednjeveški samostan, znan po stenskih poslikavah in številnih ikonah svetih mož. Tukaj je deloval puščavnik Ivan Rilski, ki je prvotno živel v osami, v preprostih jamah preden so ga razglasili za svetega in zgradili mogočen dih jemajoči samostan. V samostanu še danes živijo v črne halje zamotani menihi z dolgimi črnimi bradami, sem so preneseni posmrtni ostanki Ivana Rilskega s čudodelno močjo in tukaj so relikvije mnogih svetnikov in krščanskih apostolov. Tukaj še vedno deluje samostanska pekarna, ste morda za kosilo (doplačilo) - kakšen domač jogurt in samostanski kruh? Počitek na avtobusu do prestolnice Sofie, kjer si od zunaj ogledamo zanimivosti glavnega mesta: katedralo Aleksandra Nevskega z znamenitimi ikonami, Sv. Sofijo, rusko cerkev, rotundo Sv. Jurija, predsedniško palačo, spomenik ruskim vojakom, spomenik Vasilija Levskega, Univerzo, gledališče in knjižnico. Nastanitev v hotelu in še zadnja nočitev. (H*, Z)

8. dan SOFIA – NIŠ – BEOGRAD – LJUBLJANA . Zajtrk. Poslovimo se od bolgarske prestolnice in že drvimo mimo Niša proti Beogradu in naprej proti Sloveniji. Postanek na poti za kosilo (doplačilo). Predviden prihod v Slovenijo v poznih večernih urah. Spet doma! (Z)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Skrivnostni Romunija in Bolgarija
od 495€
od 555€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 39 oseb
30€
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb
45€
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb
65€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Coris, do 8 dni, posamično *
12.33€
Zdr. zav. Coris, do 8 dni, družinsko *
22.21€
Doplačilo za Goopti priključni prevoz iz Novega Mesta
22€
Doplačilo za Goopti prevoz do Murske Sobote
29€
Doplačilo za Goopti prevoz do Maribora
25€
Doplačilo za Goopti prevoz do Celja
22€
Doplačilo za enoposteljno sobo
125€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
20€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, vse cestnine, mostnine in parkirnine, slovensko vodenje in lokalne vodnike kjer potrebno, nočitve in prehrana po programu, vse zunanje oglede, ki so v programu navedeni, turistično pristojbino, pripravo in organizacijo programa.

Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik poravna na kraju samem. Okvirni zneski vstopnin znašajo skupaj cca 28 EUR: Veselo pokopališče, grad Bran in etno vas, grad Peles v Sinaiji, Parlament v Bukarešti, Tračanske grobnice v Kazanlaku, samostan Rila.

Namestitve: 4 nočitev z zajtrkom v hotelih 3* lokalne kategorije in 3 nočitve z zajtrkom v hotelih 4* lokalne kategorije, 3 x polpenzion v hotelih, 1 večerja v lokalni restavraciji v kraju Veliko Tarnovo.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):