Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Zakintos Argassi Bea 3*21.08. LJU  7xNZ448 €
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4+*17.06. LJU  7xAI538 €
Antalija Fortuna-5zv 5*03.08. LJU  7xAI499 €
Kefalonija Cephalonia 4*13.08. LJU  7xNZ669 €
Kalamata AKTI TAYGET 4*08.07. LJU  7xNZ639 €
Rodos Kresten Pal 4*02.07. LJU  7xPOL659 €
Karpatos Seven Stars 3+*14.07. LJU  7xNZ496 €
Puerto Plata Casa Marina 4*04.05. MUC  7xAI889 €
Šri Lanka Club Palm B 4*11.05. MUC  7xAI701 €
Madeira Do Santo 4*20.07. MUC  7xPOL494 €
Fuerteventura KN Matas Bl 4*16.05. MUC  7xPOL438 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.06. VIE  7xAI469 €
Phuket (Tajska) KAMALA BEAC 4*02.06. MUC  7xPOL858 €
Dubaj (Emirati) Golden Tuli 4*18.04. VIE  7xPOL526 €
Varadero Hotetur Pal 4*26.04. VIE  7xAI931 €
Punta Cana Grand Palla 4+*30.05. MUC  7xAI1105 €
Heraklion (Kreta) Blue Aegean 4*08.05. VIE  7xPOL388 €
Maldivi Holiday Isl 4*30.04. MUC  7xPOL1166 €
Gran Canaria Koala Garde 3*16.04. VIE  7xPOL432 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*05.09. MUC  7xAI1003 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*14.05. MUC  9xPP918 €
Antalija Lti Serra R 5*01.04. VIE  6xAI263 €
Hurghada Grand Resor 5*23.06. LNZ  7xAI417 €
Zanzibar Uroa Bay Be 4*16.04. MUC  8xPOL909 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Segovia, Ávila, Salamanca, Caceres, Trujillo, Guadalupe, Toledo in Madrid


Segovia, Ávila, Salamanca, Caceres, Trujillo, Guadalupe, Toledo in Madrid

Datumi odhodov in cene:
  • odhod: 31.3.2017 | dni: 6 | cena: 899 EUR

Segovia, Ávila, Salamanca, Caceres, Trujillo, Guadalupe, Toledo in Madrid

Ogled pokrajine v osrčju Španije z veličastnimi gradovi; sprehod skozi nepozabno Salamanco, Caceres, Trujillo in Toledo, srečanje z Don Kihotom in njegovo zgodbo.Osnovne informacije:

Čas potovanja: 6 dni / 5 noči
Čas za prijavo: do 30 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 20Program:

1. dan: (LJUBLJANA)−MADRID−SEGOVIA−grad COCA−ÁVILA (pribl. 150 km)
SLIKOVITA SEGOVIA IN MOGOČNI KASTILJSKI GRAD
Zbirališče potnikov na Miklošičevi ulici v Ljubljani in vožnja (doplačilo) na letališče pri Benetkah ali zbirališče na letališču uro in pol pred odhodom letala v Madrid. Polet letala v Madrid predvidoma v jutranjih urah. Po pristanku vožnja v pokrajino Castilla y León, kjer boste obiskali simpatično kastiljsko mestece Segovio, znano predvsem po najbolje ohranjenem rimskem akveduktu v Španiji, ki je vpet v staro mestno središče. Segovia se ponaša tudi s čudovitim Alcázarjem, ugnezdenim na robu pečine na koncu mesta. Nadaljevanje vožnje do enega najznamenitejših gradov v Kastilji, zgrajenega v 15 stoletju pod okriljem družine Fonseca. Po ogledu nadaljevanje vožnje do Ávile, znane po odlično ohranjenem 2500 m dolgem obzidju z 88 stolpi iz 11. stoletja, ki velja za eno najbolj ohranjenih srednjeveških obzidij v Evropi. Zanimiva za ogled je tudi katedrala, ki je del obzidja in spominja na trdnjavo. Mesto je dom svetnice Tereze Ávilske ter znano po lokalni sladici yemas de Sta. Teresa. Vožnja v hotel, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: ÁVILA−SALAMANCA−PLASENCIA−CACERES / zajtrk (pribl. 300 km)
NEPOZABNO UNIVERZITETNO MESTO in NEOKRNJENA NARAVA EXTRAMADURE
Zajtrk v hotelu in vožnja v Salamanco, kjer si boste ogledali najlepše primerke renesančne arhitekture v Španiji. Mesto velja za enega najstarejših univerzitetnih središč v Evropi, ki ga je leta 1218 tu ustanovil kralj Kastilje in Leóna Alfonz IX. Od leta 1988 je staro mestno jedro na seznamu Unescove svetovne dediščine. Spehod po mestu je prava paša za oči in duha; od harmonično oblikovanega glavnega trga (Plaza Mayor) se boste odpravili proti reki Tormes in si spotoma ogledali staro in novo katedralo ter sedež Univerze. Plaza Mayor ali glavni trg je iz 18 stoletja in je eden najimenitnejših baročni trgov v Španiji, stara in nova katedrala pa predstavljata nenavadno arhitekturo in se kljub razliki v arhitekturnih slogih lično spajata. Nadaljevanje vožnje mimo mesta Plasencie, z mogočnim obzidjem do neokrnjene narave nacionalnega parka Monfrage, ki je znan po številnih zaščitenih ptičjih vrstah. Postanek pri Garganti de los Infiernos za ogled čudovitih slapov in nadaljevanje vožnje v Caceres, kjer se je čas ustavil že davno nazaj. V mestu so ohranjeni starodavno obzidje, vijugaste uličice in čudovite plemiške hiše. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

3. dan: CACERES−TRUJILLO−GUADALUPE / zajtrk (pribl. 150 km)
ENKRATNA MESTA EXTRAMADURE
Zajtrk v hotelu. Ogled Caceresa, kjer danes večina arhitekture sega v 15 in 16 stoletje. Ogled gotsko – renesančne stolnice, številnih mestnih stolpov, mestnega obzidja ter lepo ohranjene židovske četrti z ozkimi uličicami in belimi pročelji hišic. Vožnja v srednjeveški Trujillo, kjer so še vedno žive zgodbe o konkvistadorjih, še posebej o Pizarru, ki se je v mestu rodil. Ogled mesta in vožnja v Guadalupe, ki velja za eno najbolj znanih romarskih središč Španije s kraljevim samostanom Santa Maria de Guadalupe. V 13 stoletju jo je po naključju odkril neki ovčar in najdišče je kmalu postalo najpomembnejša Marijina romarska pot v Španiji. Samostan kjer hranijo sloveči kipec, pa je pomembno središče visoke učenosti. Kolumb je celo po samostanu poimenoval otok v Karibih. Vožnja v hotel, nastanitev in prenočevanje.

4. dan: GUADALUPE−TOLEDO−CAMPO DE CRIPTANA−EL TOBOSO−BELMONTE / zajtrk (pribl. 400 km)
SLIKOVITE ULICE TOLEDA in ZGODBA DON KIHOTA
Zajtrk v hotelu in vožnja v Toledo: ogled glavnega mesta pokrajine Castilla−La Mancha, znanega po slovitem toleškem jeklu. Mesto se nahaja na visoki pečini nad reko Tejo in prav zaradi ugodne lege, je bil dolga stoletja politično, gospodarsko in kulturno središče Španije. V mestu, ki je pod zaščito UNESCA, se boste po srednjeveških uličicah sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji in nadaljevali do cerkvice Santo Tomé, za katero je v Toledu živeči manieristični slikar El Greco narisal svoje mojstrsko delo, »Pogreb grofa iz Orgaza«. Vožnja do kraja Campo de Criptana, kjer na slemenu nad planjavo stoji 11 mlinov na veter, ki predstavljajao najstarejše mline v La Manchi. Postanek v El Tobosu, ki je med vsemi vasmi najbolj povezana z don Kihotom. Cervantes je prav ta kraj izbral za rojstni kraj Dulcineje, ljubezni don Kihota. Postanek tudi pri čudovitem gradu Belmonte, ki je kljub izgradnji v 15 stoletju odlično ohranjen. Vožnja v hotel, nastanitev in prenočevanje.

5. dan : CUENCA−“ZAČARANO MESTO”−MADRID / zajtrk (pribl. 250 km)
VISEČE HIŠE IN NENAVADNE SKUPLTURE V »ZAČARANEM MESTU«
Zajtrk v hotelu in vožnja v mesto Cuenca na strmem skalnem vrhu, ki na vsaki strani naglo pade v globoki soteski rek Jucar in Huecar. In prav viseče hiše nad rekama so glavna atrakcija mesta. Viseče hiše, ki so danes podprte s tramovi, so bile v 14 stoletju poletna rezidenca vladarske družine. V mestu je zanimiva tudi katedrala iz 12 stoletja, ena najizvirnejših stvaritev španske gotike. Vožnja do “začaranega mesta” Ciudad Encantada, kjer je apnenčaste sklade erozija preoblikovala v osupljive oblike. Vožnja v Madrid, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama. Spoznali boste danes kozmopolitansko in moderno mesto. Nastanitev v hotelu. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo). Prenočevanje

6. dan: MADRID−BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk (pribl. 150 km)
ZA KONEC ŠE ENKRATNA PRESTOLNICA ŠPANIJE
Zajtrk v hotelu. Ogled mesta, ki ga je šele leta 1561 izbral za prestolnico kralj Filip II. Sprehod mimo Kraljeve palače, veličastnega doma burbonske dinastije, zgrajene v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Današnji kraj in kraljica živita v palači Zarzuela zunaj Madrida, to palačo pa uporabljata za državne namene. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, bari tapas in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zave, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol s sedežem madridske regionalne vlade ter kipom medvedke z jagodičnico − simbolom mesta. Popoldne si boste še z avtobusom ogledali Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real – Bernabéu, najbolj znan madridski prizor trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España − trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire … Zvečer vožnja na letališče Barajas, predviden odhod letala v Benetke je v večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČE LOM: pribl. 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČE RAVBARKOMANDA: pribl. 30 min po odhodu iz Ljubljana
SEŽANA: pred železniško postajo pribl. 60 min po odhodu iz Ljubljane

Opomba

  • pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
  • Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.


Cena vključuje:

letalski in avtobusni prevoz po programu
stroški letaliških in
varnostnih pristojbin 
5 prenočevanj z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
ogledi po program brez vstopnin
strošek lokalnih vodnikov
organizacija in vodenje potovanja
DDV-|-letalo

Možna doplačila ob prijavi:
  • enoposteljna soba, 159 EUR/na osebo
  • prevoz na letališče (pri prijavi najmanj 15 potnikov), 50 EUR/na osebo


Popusti:
  • 10% za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):