Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Fortuna-5zv 5*30.09. LJU  7xAI469 €
Rodos LABRANDA KI 4*24.09. LJU  7xAI629 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*18.10. LJU  7xAI319 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*28.10. LJU  7xAI629 €
Antalija Annabella D 5*28.10. LJU  7xUAI599 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*23.11. VIE  7xAI1085 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL701 €
Fuerteventura Corralejo B 4*09.12. MUC  7xPOL459 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*09.12. VIE  7xAI385 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*25.09. MUC  7xPOL963 €
Madeira Hotel Jardi 4*12.12. MUC  7xPOL407 €
Varadero Club Villa 4*11.12. VIE  7xAI1062 €
Punta Cana Hotel Grand 5*05.12. MUC  7xAI1092 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*20.10. VIE  7xPOL469 €
Maldivi Sun Island 4+*17.10. MUC  7xPOL1206 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*24.10. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*27.11. VIE  9xAI979 €
Mauritius Seaview Cal 4*07.03. GRZ  7xPOL1100 €
Rodos LABRANDA KI 4*19.10. SZG  7xAI358 €
Antalija CLUB CALIME 5*15.10. VIE  5xAI302 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. SZG  7xAI310 €
Zanzibar Dhow Inn 4*01.03. MUC  7xPOL1054 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

S kolesom po Romuniji


S kolesom po Romuniji

Datumi odhodov in cene:
 • odhod: 22.9.2017 | dni: 8 | cena: 749 EUR
 • odhod: 30.3.2018 | dni: 8 | cena: 749 EUR

S kolesom po Romuniji

Število romunskih gradov in utrdb verjetno najbolj iliustrira izjemno srednjeveško dediščino države. Najbolj izstopajoči so grad Corvinesi, Bran in elegantni grad Peles. V Romuniji najdemo tudi najbolj ohranjena evropska srednjeveška mesta kot so Sighisoara, Bran, Sibiu...Osnovne informacije:

Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 5

          Na vašo željo vam lahko uredimo samo rezervacijo kolesarske ture brez letalskega prevoza. Kolesarite po svojih zmožnostih, ko ne morete več pot nadaljujete z vozilom, ki skupino spremlja ves čas potovanja. Kolesarite z "mountainbikes" kolesi DHS, vzponi na poti so nizki do srednji.

Program:

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE− BUKAREŠTA−SAMOSTAN COZIA−SIBIU−BAZNA / večerja
Zbirališče potnikov na letališču pri Benetkah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani in vožja do letališča (doplačilo).
Odhod letala predvidoma v jutranjih urah v Bukarešto. Po pristanku srečanje z angleško ali nemško govorečim lokalnim vodniko in vožnja v očarljivo Transilvanijo. Najprej v Sibiu, ki slovi po muzeju domače obrti. Ogled muzeja Bukenthal in sprehod po mestnem središču. Nastanitev, večerja in prenočevnje v hotelu.

2. dan: SIBIU−MOARDAS−MOSNOU−BAZNA / zajtk, večerja (do 43 km s kolesom oz po zmožnostih posameznika)
Zajtrk v hotelu in kolesarska tura se začne. Vožnja mimo idiličnih vasic Daia in Rosia do Vurparja. Vurpar je tradicionalna vasica brez industrije, kjer še vedno na cesti srečamo lesene kočije in vprego, račke, gosi in konje. V vseh vasicah boste priča očarljivi tradicionalni arhitekturi. Nadaljevanje do vasice Moardas, z zanimivo utrjeno cerkvijo. Edinstveni pečat pokrajini dajejo utrjene cerkve, ki dominirajo nad celotno urbano strukturo in ponazarjajo različna obdobja gradnje, ki segajo v 13.–16. stoletje. Ogrski kralji v 13. stoletju, imenovani tudi transilvanski Saksonci so uspeli ohraniti svoj način življenja. Ko so se znašli v nevarnosti, ko je Osmansko cesarstvo začelo ogrožati Kraljevino Ogrsko in Evropo, so se odzvali z izgradnjo obrambnih struktur, ki so jim nudile zatočišče pred napadalci. Ker niso imeli na voljo tolikšnih sredstev kot evropsko plemstvo in bogati trgovci, ki so lahko utrdili celotna mesta, so morali okoli svojih cerkva postaviti utrdbe, vanje pa so vključili tudi kašče, da so lahko preživeli še tako dolgotrajna obleganja. Kolesarska vožnja do Mosne in vožnja v Bazno, nastanitev in večerja v hotelu.

3. dan: BAZNA−BIERTAN−SIGHISOARA / zajtk, večerja (do 31 km s kolesom oz po zmožnostih posameznika)
Zajtrk v hotelu. Še en dan boste uživali v neokrnjeni naravi Transilvanije in obiskali številne idilične vasice. Vožnja v Mosno in postanek za ogled utrjene cerkve ter naprej do Nesme, centra proizvodnje keramike in mimo Richisa v Biertan. Biertan je eden od najpomebnejših saksonskih vasi z utrjenimi cerkvami v Transilvaniji. Cerkev je pod Unescovo zaščito, kar tri stoletja pa je bil tu tudi sedež luteranske škofije. Cerke s svojim mogočnim obzidjem in lego na hribu, nase opozarja že od daleč. Zanimiva je gotska notranjost, kot tudi zunanjost. Zanimive so tudi značilne vaške opečnate hiše. Vožnja mimo Sarosa v Sighisoaro. Nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: SIGHISOARA−DUMBRAVENI−DIRLOS−BAZNA / zajtk, večerja (do 30 km s kolesom oz po zmožnostih posameznika)
Zajtrk v hotelu. Ogledali si boste skrivnostno rojstno hišo Vlada Tepeša oz. Transilvanskega grofa Drakule. Za grofa so njegovi podaniki govorili, da je žejen krvi in na plašču, ki ga je vedno nosil, je bil izvezen zmaj, kar mu je prineslo vzdevek Dracul – hudič. Popoldne nadaljevanje poti skozi vasice Dumbraveni, Darlos in Medias. Barvite hiše, dogajanje ob cesti, obrambni stolpi in cerkve s številni vozovi s konjsko vprego, ki jih zaradi pogostosti lahko poimenujemo kot eno največjih znamenitosti Romunije, ter barvita mesteca, ki med seboj kar tekmujejo, katero je lepše. Postanek v Medias−u, nekoč saksonskemu mestu, ki zaradi industrijskega razvoja samo po sebi ni preveč opevano. Kljub temu bi se človek z lahkoto dlje časa potikal po starem delu mesta, ki je bil nekoč zastražen s stolpi in obzidjem. Medias krasi prekrasen trg, kjer ne manjka kavarnic in številčnih trgovinic. Vožnja v Bazno, nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

5. dan: BAZNA−TARNAVENI−CETATA DEBALTA−BOIAN−BAZNA / zajtk, večerja (do 30 km s kolesom oz po zmožnostih posameznika)
SLIKOVITA VOŽNJA PO TRANSILVANSKIH VASICAH
Zajtrk v hotelu. Vožnja do utrjene cerkvice Boian. Med vožnjo si boste ogledali tradicionalno transilvansko vasico. Nadaljevanje mimo slikovitih vasic Blajel, Cetatea de Balta s krajšimi postanki in povratelk v Bazno, večerja in prenočevanje v hotelu.

6. dan: BAZNA−OCNA SIBIULUI−SIBIEL / zajtk, večerja (do 70 km s kolesom oz po zmožnostih posameznika)
Zajtrk v hotelu. Vožnja mimo številnih transilvanskih vasic Cistei, Colibi, Secasel, Rosia de Seces… do kraja Ocna Sibiului, ki ga imenujejo tudi »črna Transilvanija«. Turistično središče s slanim jezerom, razglašenim za naravni spomenik. Nahaja se na severu depresije Sibiu, na nadmorski višini 408 metrov, s številnimi grički prekritimi s hrastovimi gozdovi. Nadaljevanje v Sibiel, majhno tradicionalno vasico s prijaznimi in ustrežljivimi prebivalci. Posebnost vasice in vreden ogleda je vsekakor muzej ikon, ki so ga ustanovili leta 1960. Nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

7. dan: SIBIEL−SIBIU−BUKAREŠTA / zajtrk, tradicionalna večerja
Zajtrk v hotelu. Vožnja do kraja Pitesti do samostana Cozia, na desnem bregu reke Olt. Samostan imenujejo tudi Nucet, po leskah, ki rastejo v okolici. V preteklosti je veljal za srednjeveški kulturni in učni center, kjer so menihi prepisovali rokopise. Nadaljevanje poti v Bukarešto ter ogled. Mesto se bohoti s slavolokom zmage, zgradbo romuskega parlamenta, ki je celo druga največja stavba na svetu … Ogled etnografske tradicionalne vasice, kjer se boste seznanili z originalno tradicionalno arhitekturo, mlini, cerkvami iz vse Romunije (doplačilo). Vožnja do hotela in nastanitev. Zvečer večerja v tipični romunski restavraciji s folklornim programom. Prenočevanje.

8. dan: BUKAREŠTA–BENETKE−(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Vožnja do letališča pri Bukarešti, od koder boste poleteli proti Benetkam predvidoma v jutranjih urah. Po pristanku vožnja v Ljubljano (doplačilo).

Opomba

 • pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu
 • če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča. Veljajo posebni splošni pogoji.

Opozorilo

 • na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček), ki jo nesete v letalo in lahko meri največ: 55 x 40 x 20 cm. Poleg navedene ročne prtljage imate lahko še manjšo torbico ali nahrbtnik v meri največ 35 x 20 x 20 cm. Ob prijavi na potovanje lahko doplačate (pribl. 60 €) 1 kos prtljage največ 15 kg na osebo, ki jo boste oddali. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja. Morda se odločite za doplačilo samo enega kosa oddane prtljage za 2 osebi; dimenzije se ne spremenijo
 • ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim boste potovali (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.


Cena vključuje: letalski prevoz Benetke-Bukarešta-Benetke letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo najem koles (največ za 10 oseb) prevoz z mini busom po programu prevoz prtljage cestnine in cestne pristojbine 7 polpenzionov v dvoposteljni sobi v hotelu turistične kategorije 3* večerja v tipični restavraciji strošek lokalnega vodnika v Romuniji organizacija DDV-|-letalo

Obvezna doplačila:
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 10 oseb 130 EUR/osebo


Možna doplačila ob prijavi:
 • strošek za prevoz kolesa (v primeru, da želite kolesariti s svojim kolesom), 0 EUR/na potovanje
 • enoposteljna soba, 109 EUR/na osebo
 • prevoz do letališča in nazaj, 50 EUR/na osebo

Možna doplačila na mestu:
 • strošek vstopnin pribl. 25 EUR


Popusti:
 • 10% za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):