Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Rodos SMARTLINE E 3*27.08. LJU  7xAI579 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*06.09. LJU  7xUAI409 €
Samos Princessa R 4*23.08. LJU  7xNZ589 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*20.09. LJU  7xAI389 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*06.09. LJU  7xPOL559 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*27.08. LJU  7xPOL539 €
Lefkas-Preveza CALYPSO STU 4*27.08. LJU  7xN469 €
Hurghada Sunrise Hol 5*19.08. LJU  7xAI498 €
Antalija Annabella D 5*06.09. LJU  7xUAI599 €
Kefalonija APOLLONION 5*24.09. LJU  7xPOL687 €
Krf YANNIS 3*28.08. LJU  7xPP+469 €
Kos Gaia Villag 3+*30.08. LJU  7xAI599 €
Puerto Plata Casa Marina 4*09.10. MUC  7xAI885 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*23.09. MUC  7xPOL765 €
Dubaj (Emirati) Somewhere H 4*21.09. MUC  7xPP835 €
Madeira Hotel Jardi 4*05.12. MUC  7xPOL438 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*06.09. MUC  7xPOL876 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.01. VIE  7xAI390 €
Varadero Be Live Exp 4*11.10. VIE  7xAI863 €
Punta Cana Grand Palla 5*26.09. MUC  7xAI1115 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*20.10. VIE  7xPOL418 €
Maldivi Holiday Isl 4*11.12. MUC  7xPOL1286 €
Gran Canaria Astoria 3*09.12. VIE  5xPOL513 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*22.10. MUC  7xAI1006 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*11.09. MUC  9xAI940 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje z vrhunci Zahodne Afrike - 17 dni


Potovanje z vrhunci Zahodne Afrike - 17 dni

  • odhod: 20.09.2017 | dni: 17 | cena: 4.499,00 EUR
Afrika ! Pridružite se nam na potovanju v Burkino Faso. Potovanje in spoznavanje dediščine savanskih ljudstev Burkine Faso. Burkina Faso je pretežno ravninska celinska država, ki navduši s svojimi pestrimi neokrnjenimi in enkratnimi kulturami. Potujoči pevci, glasba, maske in plesi ob svečanih priložnostih so za tradicionalne kulture savanskih narodov zelo pomembni. Magija, mistika, bližnja kulturna srečanja - vse to bomo doživeli na tem potovanju.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - OUAGADOUGOU
Zbor potnikov na letališču dve uri pred poletom. Prijava na let in polet letala preko enega izmed letališč proti Burkini Faso. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih prevoz v hotel, namestitev, nočitev.

2. dan: OUAGADOUGOU
Po zajtrku krožna vožnja po mestu skozi „Ouago“. V središču mesta so številne tržnice, vključen je tudi ogled mestnega glasbenega muzeja in vasi rokodelcev, kjer si bomo ogledali različne delavnice in se seznanili z postopkom izdelave batika in izdelkov iz brona. Večerja, nočitev.

3. dan: OUAGADOUGOU - PORGA - NARODNI PARK PENDJARI
Po zajtrku vožnja proti mejnemu prehodu z Beninom pri Porgi ter nadaljevanje do Nacionalnega parka Pendjari. Namestitev in popoldanski safari, kjer bomo z malo sreče videli slone, leve, bivole, opice… Večerja, nočitev.

4. dan: NARODNI PARK PENDJARI - ABOMEY
Zajtrk. Vožnja na področje pokrajine Koutammakou v severovzhodnem Togu, domovine Batammarib, katerih izjemne hiše iz blata v obliki stolpov (Takienta) vedno bolj postajajo simbol Toga. V tej pokrajini je narava tesno povezana z družbenimi obredi in prepričanji. Na cca 50000 ha veliki krajini se nahaja ta izjemna arhitektura hiš-stolpov. Mnogo stavb je dvonadstropnih, tiste s kaščami pa so skoraj sferične oblike na cilindrični osnovi. Nekatere stavbe imajo ravne strehe, druge koničaste, krite s slamo. Področje vasi je na seznamu svetovne kulturne dediščine Unesca. Po ogledih vožnja do Abomeya, namestitev, večerja, nočitev.

5. dan: ABOMEY - GANVIE
Zajtrk. Abomey je bil svoje čase najpomembnejše mesto z zahodni Afriki in je uvrščen v Unescovo dediščino. Moč kraljestva je izvirala iz nenehnih vojn, v katerih so sodelovale tudi ženske. Ogledamo si kraljevo palačo in obiščemo zgodovinski muzej. Tu bomo izvedeli več o kraljestvu Dahomey, ki je predstavljalo današnji Benin pred francosko kolonizacijo. Nadaljujemo do bližje vasice, kjer si bomo ogledali ples ljudstva Fon v gelede maskah. Popoldanska vožnja do Calavija, kjer se bomo vkrcali na motorni čoln in se podali na največje in najbolj naseljeno afriško mostiščno vas Ganvie. S čolnom se zapeljemo med hišami in opazujemo vsakodnevno dogajanje. Glavna tradicionalna dejavnost mož je ribolov in večina dnevnih dejavnosti se odvija v pirogah, ki jih spretno krmarijo tudi otroci. Na njih se odpravijo na ribolov, na njih trgujejo, prepevajo… Po ogledu povratek na kopno, prevoz v hotel, večerja, nočitev.

6. dan: GANVIE - OUIDAH
Zajtrk, vožnja v rojstni kraj vuduja, Ouidah. Obisk muzeja zgodovine, templja svetih pitonov - plazilcev, kI so zelo čaščeni v vudujski kulturi, tržnice Kindy. Sprehodili se bomo po cesti sužnjev, si ogledali skupno grobišče in Drevo pozabljanja. Namestitev v lodgu, večerja, nočitev.

7. dan: OUIDAH - LOME
Zajtrk. Vožnja preko Aneha do Lomeja, glavnega mesta Toga, kjer si bomo ogledali največjo afriško vudu tržnico - pravi raj za vrače. Vrste miz na tržnici so naložene z različnimi deli živali, od majhnih mišk do bivolov, vidimo lahko tudi lobanje goril in repe oriksov. Afriški vodu, vera, kateri lahko sledimo 6000 let v preteklost, je danes v Beninu uradna vera. Ocenjuje se, da 60% ljudi uporablja vudu vsaj v eni obliki. Vera temelji na obredih, ritualih ter na žalost tudi na žrtvovanju živali. Prisostvovali bomo enemu izmed ritualov ter si bomo, v kolikor bo čas dopuščal, ogledali še Narodni etnografski muzej. Namestitev, večerja, nočitev.

8. dan: LOME - KUMASI
Po zajtrku nadaljevanje vožnje v Gano do Kumasija - druge prestolnice, kjer bomo obiskali osrednjo tržnico. Tržnica Kejetia, je največja tržnica na prostem v Zahodni Afriki, kjer preko 10000 prodajalcev ponuja vse kar si želite. Namestitev, večerja, nočitev.

9. dan: KUMASI
Zajtrk, ogled mesta, zgodovinskega in duhovnega središča kulture Ašanti, kjer kralj Ašantijev še vedno skrbi za dobrobit svojega kraljestva. Nahajajo se severovzhodno od Kumasija in so zadnji ostanek velike civilizacije Ašanti, ki je svoj vrhunec dosegla v 18. Stoletju. Prebivališča so narejene iz zemlje, lesa in slame in so občutljiva na vreme. Popoldan obisk mesta kjer se nahaja Meč Okomfo Anokyea, pomemben simbol enotnosti Ašantijev in označuje mesto, kjer se je Zlati stol spustil z neba. Legenda namreč pravi, da bi Kraljestvo Ašantijev propadlo, če bi kdo odstranil meč, ki se na tem mestu nahaja že več kot 300 let. Še obisk palače Manhyia, v kateri se nahaja manjši zgodovinski muzej, nato pa povratek v hotel, večerja, nočitev.

10. dan: KUMASI - ELMINA
Zajtrk, vožnja do Elmine, starega mesta in prvega trgovskega oporišča na obali črne Afrike. Na krožni vožnji bomo videli najstarejšo utrdbo namenjeno trgovanju s sužnji in grad Sv. Georgea, ki ga je v vojni med Angleži in Nizozemci od 1664 do 1666 uporabljal admiral de Ruyter, poveljnik nizozemske flote. Na poti do hotela še postanek na evropskem pokopališču. Namestitev v lodgu, večerja, nočitev.

11. dan: ELMINA - AKRA
Po zajtrku obisk Cape Coast gradu, do leta 1877 sedeža britanske kolonialne uprave. Grad je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Po ogledu nadaljujemo v Akro. Ogled mesta: James Town-a predela z bogato kolonialno arhitekturo, Ussher Town-a, kjer si bomo ogledali nekdanji zapor Fort Ussher in v katerem so imeli zaprtega Kwame Nkrumaha. Videli bomo grad Osu (tudi grad Christianburg), zgrajenega v 17. Stoletju in je sedež vlade od 1876 leta dalje, oglede pa bomo zaključili z obiskom Narodnega gledališča, kjer se nahaja zbirka tradicionalnih instrumentov in rezbarij, vključno z ročno izdelanimi »moškimi« in »ženskimi« bobni. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

12. dan: AKRA - DAKAR
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Dakar, glavno mesto Senegala. Po pristanku vožnja na otok Goree, ki je bil center za preprodajo sužnjev v 18. in 19. Stoletju. Obiskali bomo spominsko Hišo sužnjev in etnografski muzej ter trdnjavo in lokalno šolo. Povratek v Dakar, postanek na živahni tržnici Sandaga, kjer je na prodaj vse: od sadja do zelenjave, tekstila, elektronike ter rokodelskih izdelkov in spominkov… Prevoz v hotel, namestitev, večerja, nočitev.

13. dan: DAKAR - OTOK SAINT LOUIS
Zajtrk. Obisk Saint Louis otoka, francoske kolonialne naselbine iz 17. stoletja ter glavnega mesta Senegala v času od 1872 do 1957. Imel je pomemben kulturni in ekonomski položaj v Zahodni Afriki in ima prepoznaven videz ter identiteto zaradi zanimive lokacije na otoku v ustju reke Senegal, sistema pomolov ter značilne arhitekture. Popoldan vožnja do jezera Pink, obisk ribiške skupnosti Kayar in obisk želvje farme Norflaye. Prevoz v hotel, večerja, nočitev.

14. dan: OTOK SAINT LOUIS
Po zajtrku se odpravimo na ogled drugega največjega zavarovanega področja za ptice na svetu, Narodni park Djoudj. Močvirni park je dom paleti raznovrstnih habitatov, ki so zelo priljubljeni pri vrsti ptic selivk, katerih mnoge so preletele celo Saharo, samo da bi tod gnezdile. Med skoraj 400 vrstami različnih ptic, so najbolj prepoznavni pelikani in flamingi. V nadaljevanju še obisk ribiške skupnosti Nguet Dar. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

15. dan: OTOK SAINT LOUIS - DELTA SALOUM
Zajtrk. Vožnja v Palmarin Point na rob delte Saloum, kjer ribarjenje in nabiranje lupinarjev omogočata življenje na 5.000 km2 področju, ki ga tvorijo rokavi treh rek. Delta, ki je v postopku za sprejem na Unescov seznam, zajema vodne kanale, ki obdajajo preko 200 otokov in otočkov, gozdove mangov, atlantsko morsko okolje in suhi gozd. Kraj označuje 218 nasipov lupinarjev, od katerih so nekateri dolgi več sto metrov in so jih naredili ljudje v preteklosti. Na 28 nasipih so grobišča v obliki gomil, kjer so našli izjemne artefakte, ki so posebej pomembni za razumevanje kultur iz različnih obdobij poselitve delte in pričajo o naseljevanju vzdolž obale Zahodne Afrike. Prevoz do lodga, namestitev, večerja, nočitev.

16. dan: DELTA SALOUM - DAKAR - EVROPA
Zajtrk. Prevoz do letališča Dakar. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

17. dan: - LJUBLJANA
Pristanek na letališču Ljubljana.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevozi v ekonomskem razredu z letališkimi pristojbninami, prevozi s klimatiziranimi avtobusi, namestitev v hotelih 3*-4* in lodžih, obroki kot je navedeno v programu potovanja, vsi navedeni zunanji ogledi po programu, lokalni vodniki, organizacija potovanja in spremstvo ter vodenje v slovenskem jeziku v času potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, vstopni vizumi, zdravstveno zavarovanje z asistenco.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 715 €


RANA URA, ZLATA URA!


Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust


Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Doplačilo za manjšo skupino 10-14 potnikov znaša 499 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 90 € po osebi.

Cepljenje:
Obvezno je uživanje tablet proti malariji in cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:

Vizum je potreben.V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):