Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Fortuna-5zv 5*09.09. LJU  7xAI479 €
Rodos SMARTLINE E 3*27.08. LJU  7xAI579 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*20.09. LJU  7xUAI409 €
Samos Princessa R 4*06.09. LJU  7xNZ609 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*27.09. LJU  7xAI349 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*06.09. LJU  7xPOL559 €
Antalija Fortuna-5zv 5*30.08. LJU  7xPOL499 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*27.08. LJU  7xPOL539 €
Kefalonija APOLLONION 5*24.09. LJU  7xPOL687 €
Kos Gaia Villag 3+*30.08. LJU  7xAI599 €
Puerto Plata Casa Marina 4*09.10. MUC  7xAI885 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*25.09. MUC  7xPOL765 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*09.12. MUC  7xPOL457 €
Madeira Hotel Jardi 4*12.12. MUC  7xPOL418 €
Dubaj (Emirati) Somewhere B 4*11.09. MUC  7xPOL806 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.01. VIE  7xAI390 €
Varadero Hotetur Pal 4*25.10. MUC  7xAI993 €
Punta Cana Grand Palla 5*10.10. MUC  7xAI1206 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*20.10. VIE  7xPOL418 €
Maldivi Holiday Isl 4*27.11. MUC  7xPOL1269 €
Gran Canaria Astoria 3*24.01. VIE  7xPOL486 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*22.10. MUC  7xAI1006 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*11.09. MUC  9xAI940 €
Mauritius Seaview Cal 4*31.01. GRZ  7xPOL1110 €
Antalija Club Konakl 4+*27.09. VIE  5xAI329 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje v Surinam - 12 dni


Potovanje v Surinam - 12 dni

  • odhod: 20.10.2017 | dni: 12 | cena: 2.690,00 EUR
  • odhod: 23.11.2017 | dni: 12 | cena: 2.690,00 EUR
Južna Amerika. Potovanje v Surinam, kolonialni biser. Nekdanja Nizozemska Gvajana, današnji Surinam, leži med Gvajano na zahodu in Francosko Gvajano na vzhodu, na jugu pa meji na Brazilijo. Dežela, ki je v veliki meri pokrita s tropskim deževnim gozdom, je edinstvena mešanica narodov in kultur. Poleg domorodnih Indijancev so osvojevalci pripeljali še sužnje iz Zahodne Afrike. Genetske raziskave so pokazale, da izvirajo iz področij današnjih držav: Sierra Leone, Liberije, Senegala, Gvineje-Bissau in Kameruna. K temu pa lahko dodamo še delavce na plantažah, ki prihajajo iz Indonezije (Jave) in Indije. Paramaribo je zaradi tega talilni kotel različnih kultur. Ljudje še vedno gojijo običaje svojih prednikov. Še posebno velja omeniti Maroone, nekoč pobegle sužnje, ki živijo danes v južnem delu tropskega deževnega gozda in še danes ohranjajo svojo zahodnoafriško kulturo.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - PARAMARIBO
Zbirno mesto potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Paramaribu. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih prevoz v hotel. Namestitev, nočitev.

2. dan: PALUMEU
Zajtrk. Prevoz na lokalno letališče. Sledi cca 75 minut dolg polet z majhnim propelerskim letalom preko tropskega deževnega gozda v indijansko vas Palumeu. Namestitev v preprostih sobah v kočah, z verande katerih se vije prelep razgled na reko. Po kosilu nas bodo seznanili z načini in običaji življenja tukaj živečih Indijancev. Večerja, nočitev.

3. dan: PALUMEU
Še pred sončnim vzhodom se bomo podali s čolnom po reki in v vožnji z ugasnjenim motorjem uživali ob glasovih opic in ptic v prebujanju pragozda. Naš zajtrk bo na idiličnem kraju, saj bodo naši pomočniki vse potrebno prinesli kar s sabo. Po zajtrku nadaljujemo do granitnega griča, od koder se širi lep pogled na tropski deževni gozd. Med potjo se bomo seznanili z bogatim živalskim in rastlinskim svetom. Povratek v kočo na kosilo, popoldne se bomo preizkusili v streljanju z indijanskim lokom ter zvečer prisluhnili zgodbam in legendam s tega področja. Večerja, nočitev.

4. dan: PALUMEU
Zgodaj zjutraj se bomo še enkrat podali na vožnjo s čolnom po reki in uživali ob pogledu na naravo, ki se prebuja. Zajtrk in sproščujoč dan pri brzicah Mabuka. Majhna peščena plaža kar vabi h kopanju, slap pa k masaži. Po kosilu, pripravljenem na žaru, si bomo ogledali okolico ali pa preprosto uživali v naravi. Ob sončnem zahodu se bomo odpeljali nazaj do koče, nato pa se po večerji opravili na nočni ogled džungle s čolnom. Nočitev.

5. dan: PALUMEU
Zajtrk. Dopoldan bo namenjen sprehodu v spremstvu vodnika po tropskem deževnem pragozdu. Kosilo in prosto popoldne, v katerem se bomo lahko preizkusili v veslanju značilnega indijanskega čolna. Večerja in nočitev.

6. dan: PALUMEU - AWARRADAM
Zgodnje jutranje raziskovanje okolice s čolnom po reki. Zajtrk. Krajši cca 20 minutni polet. Pristanek na travnati pristajalni stezi sredi pragozda. Do reke, kjer bomo prestopili v motorni kanu ni daleč. Vožnja do približno uro in pol oddaljene idilične koče Awarradam lodža, ki se skriva na otoku sredi reke. Če je Palumeu zaznamovan s kulturo Indijancev, so tukaj doma Marooni, ki kočo tudi upravljajo. Namestitev v bungalovu. Kosilo in spoznavanje bližnje okolice. Večerja, nočitev.

7. dan: AWARRADAM
Zgodnja jutranja vožnja s čolnom po reki. Zajtrk in sprehod po džungli z vodnikom, ki nam bo predstavil bogati rastlinski in živalski svet. Popoldan postanek pri brzicah Peti. Povratek v bungalov, večerja in seznanitev z načinom življenja in običaji Maroonov. Nočitev.

8. dan: AWARRADAM
Že pred sončnim vzhodom se odpravimo na sprehod ob obali reke skozi tropski deževni pragozd. V kočo se vrnemo z motoriziranim drevakom. Po zajtrku prosto do spusta po reki navzdol vse do vasi Maroonov, ki jih bomo videli na obali med ribarjenjem in pranjem perila. Obiskali bomo več vasi in spoznavali domačine, ki tukaj negujejo svojo zahodnoafriško kulturo. Povratek v bungalov, večerja, nočitev.

9. dan: AWARRADAM - PARAMARIBO
Po zajtrku zapustimo Awarradam in se s čolnom zapeljemo do lokalne letališke steze. Kmalu pride po nas naše letalo in nas odpelje nazaj v Paramaribo. Prevoz v hotel, namestitev. Popoldne sledi ogled mesta, kjer bomo med drugim videli: iz lesa narejeno katedralo, mošejo, sinagogo, predsedniško palačo, vrt s palmami in druge kulturno-zgodovinske stavbe. Večerja, nočitev.

10. dan: PARAMARIBO
Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled nekdanjih plantaž kave. Prečkali bomo most Wijdenbosch preko reke Surinam v predel Commewijne, na področju katerega so se nahajale velike plantaže kave in sladkorja, ki so jih obdelovali delavci iz Jave in Indije. Ogledali si bomo plantažo-muzej Nieuw Amsterdam. Kosilo v tipični javanski restavraciji. Popoldne obisk nekdanje plantaže kave Peperpot. Povratek v hotel, nočitev.

11. dan: PARAMARIBO-LJUBLJANA
Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

12. dan: LJUBLJANA
Pristanek na letališču Ljubljana.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Paramaribo-Ljubljana v ekonomskem razredu s pristojbinami vključenimi v znesku 391 €, domači poleti Paramaribo-Palumeu in Palumeu-Awarradam, vsi transferji z minibusom ali kanuji, vsi ogledi po programu, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco in vodenje programa potovanja v slovenščini ter organizacijo potovanja in spremstvo lokalnih vodnikov. Namestitve so skromne, sobe v kočah in bungalovih imajo skromno kopalnico s tušem.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • Vstopni vizum (ob vstopu) = cca 25 $
MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 434 €


RANA URA, ZLATA URA!

PRI REZERVACIJI DO 60 DNI PRED POTOVANJEM 3 % POPUST
Opombe:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. V primeru manjše skupine 10-14 potnikov znaša doplačilo 390 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi.

Cepljenje:
Obvezna zaščita pred malarijo in cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:

Vizum je potreben.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč