Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Hurghada Jasmine Pal 5*17.12. LJU  7xAI498 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ469 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Varadero Oasis Turqu 4*07.12. VIE  7xAI904 €
Punta Cana Grand Palla 4+*13.12. MUC  7xAI1096 €
Heraklion (Kreta) Galaxy Hote 5*04.11. VIE  7xPOL865 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*30.11. MUC  7xAI1020 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI855 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Rodos Olympic Pal 5*19.11. VIE  6xPOL610 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje v Sierra Leone, afriški dragulj - 12 dni


Potovanje v Sierra Leone, afriški dragulj - 12 dni

  • odhod: 03.12.2016 | dni: 12 | cena: 2.499,00 EUR
Afrika, potovalno servirana na poseben način. Odlično potovanje v Sierro Leone. Kot prava speča lepotica se razkriva na tem potovanju. Sierra Leone, država, ki si močno želi končno stopiti iz sence svoje preteklosti, se ponaša z izredno lepo naravo in prijaznostjo domačinov. Nedotaknjenost deževnih gozdov, čudovite peščene plaže, pester živalski svet, nacionalni parki in spomini na čase suženjstva prikazujejo državo kot edinstveno destinacijo. Žal pa se država, kljub končani državljanski vojni leta 2002 še vedno prikazuje kot dežela krvavih diamantov.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - FREETOWN
Zbor potnikov na letališču dve uri pred poletom. Prijava na let in polet letala preko enega izmed letališč proti Freetownu. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz do hotela, namestitev, nočitev. Obrok na letalu.

2. dan: FREETOWN - TACUGAMA
Po zajtrku ogled mesta: Bombažno drevo, Narodni muzej, Maroon cerkev in Muzej kulture s spomenikom padlim vojakom. Po ogledih vožnja do bližnjega zatočišča za opice Tacugama, kjer poškodovane primate in tiste, ki so bili v ujetništvu, pripravljajo na življenje v divjini. Večerja. Nočitev v ekološki koči, ki pripada k zavarovanemu področju in se nahaja na slikoviti lokaciji sredi pragozda.

3. dan: TACUGAMA - BO
Zajtrk. Sledi cca 4 ure dolga vožnja do Bo-a, nekdanje prestolnice in danes drugega največjega mesta Sierre Leone. Po prihodu postanek za ogled priprave garija, značilne kaše iz maniok ter krajši sprehod po pisani tržnici. Zvečer obisk plesnega kluba. Namestitev, večerja, nočitev.

4. dan: BO - OTOK TIWAI
Zajtrk. Večurna vožnja po makadamski cesti. Zadnji del poti na ta otok deževnega pragozda na reki Moa bomo opravili s pirogo. Na otoku, v naravnem raju živi 11 vrst primatov (med drugim šimpanzi, opice diana in guereze), več kot 125 vrst ptic in 800 vrst metuljev. Z veliko sreče bomo lahko med vožnjo iz čolna videli endemične pritlikave povodne konje. Namestitev, večerja, nočitev.

5. dan: OTOK TIWAI - KENEMA
Po zajtrku sprehod po pragozdu in kratka vožnja s čolnom v tradicionalno vasico, kjer nas bodo seznanili z načinom življenja domačinov. V nadaljevanju večurna vožnja v Kenemo (pot nas bo vodila večinoma po neasfaltiranih poteh), tretje največje mesto v deželi, znano po pridobivanju diamantov. Namestitev, večerja, nočitev.

6. dan: KENEMA - VAS ROGBONKA
Zajtrk. Najprej se bomo seznanili z načinom pridobivanja diamantov. Ogledali si bomo iskalce diamantov pri precejanju rečnega peska in morda imeli srečo videti kako kateri iskalec diamant tudi najde. Sledi sprejem pri poglavarju plemena v bližini Kemene in obisk trgovca z diamanti. Nadaljujemo večurno vožnjo po delno makadamski/asfaltirani cesti do vasice Rogbonka (kraja v gozdu), do katere se bomo pripeljali vzdolž nasadov palm, sirka, riža in koruze. Spoznali bomo življenje na vasi, se učili kuhati in plesti košare. Nočitev bo v bližini vasice v s slamo kritih bungalovih. Večerja in ogled predstave plesa, ob spremljavi tradicionalne glasbe.

7. dan: VAS ROGBONKA - KABALA
Zajtrk in dolga vožnja čez z gozdovi prepredeno travno stepo na severu države. Na poti postanek ob slapu Bumbuna. Vožnja skozi slikovito pokrajino do Kabale. Po prihodu namestitev, večerja in ogled plesne predstave ob spremljavi bobnov. Nočitev.

8. dan: KABALA
Zajtrk. Kratek vzpon na vrh Wara Ware, mističnega sedeža Kumbe, duhovnega varuha plemena Limb. Popoldansko srečanje s poglavarjem Senegedugov in obisk nasadov sadja. Večerja, nočitev.

9. dan: KABALA - PLAŽA TOKEH
Zajtrk. Približno 306 km dolga vožnja do plaže Tohek. Prosto za kopanje ali sprehod po plaži do slikovite lagune sredi deževnega pragozda, kjer so leta 1980 posneli reklamni spot za Bounty. Večerja, nočitev.

10. dan: PLAŽA TOKEH - OTOK BUNCE - OTOK BANANA - FREETOWN
Zajtrk. Vožnja z ladjico na otok Bunce, nekoč sedež trgovine s sužnji. Do leta 1807 so Britanci z otoka vozili na deset -tisoče sužnjev v Ameriko in Evropo. Na otoku so še ohranjeni ostanki suženjske utrdbe iz leta1670. Nadaljujemo na otok Banana, kjer se nahajajo lepe peščene plaže in tropski deževni pragozd. Tudi ta otok je bil v preteklosti pomembno središče trgovine s sužnji, na otoku pa najdemo ostanke topov in ruševin trdnjave. Vožnja do Freetowna, namestitev, večerja, nočitev.

11. dan: FREETOWN - EVROPA
Zajtrk. Obisk velikega bazarja, z bogato izbiro afriškega blaga in nakita ter lesenih mask in ritualnih predmetov. Prevoz na letališče, prijava na polet proti Evropi preko enega izmed letališč.

12. dan: - LJUBLJANA
Pristanek na letališču Ljubljana.


MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 520€
  • Vstopni vizum in urejanje = 125€


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 10/12-2015 4 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 2 % popust


Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. V primeru manjše skupine 10-14 potnikov znaša doplačilo 390 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi.

Cepljenje:
Obvezno uživanje tablet proti malariji in cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:

Vizum je potreben.Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Dobro je vedeti:
Turizem se šele razvija in država ni turistično obiskana. Prej so turisti redkost, zato tudi infrastruktura ni razvita, hotelsko osebje nima ustrezne izobrazbe. Pri dogovarjanju je potrebno ogromno strpnosti. Namestitve na poti so preverjene, razen v prestolnici, preproste. Pot poteka po cestah, ki so večinoma neasfaltirane, za vožnjo se porabi precej časa. Pridržujemo si pravico do spremembe izvedbe programa, skladno z pogoji dela, ki nam jih dežela narekuje.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):