Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Fortuna-5zv 5*09.09. LJU  7xAI479 €
Rodos SMARTLINE E 3*27.08. LJU  7xAI579 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*20.09. LJU  7xUAI409 €
Samos Princessa R 4*06.09. LJU  7xNZ609 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*27.09. LJU  7xAI349 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*06.09. LJU  7xPOL559 €
Antalija Fortuna-5zv 5*30.08. LJU  7xPOL499 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*27.08. LJU  7xPOL539 €
Kefalonija APOLLONION 5*24.09. LJU  7xPOL687 €
Kos Gaia Villag 3+*30.08. LJU  7xAI599 €
Puerto Plata Casa Marina 4*09.10. MUC  7xAI885 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*25.09. MUC  7xPOL765 €
Madeira Hotel Jardi 4*12.12. MUC  7xPOL418 €
Dubaj (Emirati) Somewhere B 4*21.09. MUC  7xPP940 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.01. VIE  7xAI390 €
Punta Cana Grand Palla 5*10.10. MUC  7xAI1206 €
Varadero Hotetur Pal 4*25.10. MUC  7xAI993 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*20.10. VIE  7xPOL418 €
Maldivi Sun Island 4+*26.09. MUC  7xPOL1218 €
Gran Canaria Astoria 3*24.01. VIE  7xPOL486 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*22.10. MUC  7xAI1006 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*11.09. MUC  9xAI940 €
Mauritius Seaview Cal 4*31.01. GRZ  7xPOL1110 €
Antalija Club Konakl 4+*27.09. VIE  5xAI329 €
Rodos STUDIJI VIR 2*19.10. SZG  7xAI372 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje - skrivnosti Severne Koreje na dlani - 9 dni


Potovanje - skrivnosti Severne Koreje na dlani - 9 dni

  • odhod: 21.09.2017 | dni: 9 | cena: 2.799,00 EUR
  • odhod: 27.10.2017 | dni: 9 | cena: 2.799,00 EUR
Severna Koreja, potovanje. Kot bi šli v neznano, morda prej celo neverjetno. A po potovanju bo razkrito in zelo doživeto. Kam torej, da se nam spoznanja obogatijo in skrivnostno-zadržana ter negativno medijsko opevana država razkrije? V Korejo, Severno točneje. Država mnogoterih predznakov predstavlja pravi izziv. 2x eksotična udeleženka svetovnega nogometnega prvenstva, najbolj militarizirana država sveta, velike parade in osebna nošnja zastave kot del obleke… Veliko smo o njej brali, čas je, da jo spoznamo tudi v živo. Kult osebnosti, Japonska okupacija, okupacija Sovjetske zveze, korejska vojna, korejska kultura, kršenje človekovih pravic, demokratična republika… Znana dejstva in predsodki… Kako bogato doživetje! Najboljši ambasador je vselej tisti, ki poroča na osnovi lastnih doživetij. Spoznajmo in si ustvarimo lastno izkustveno podobo o tej zanimivi in dejansko skrivnostni deželi.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - PEKING
Zbor potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na polet proti Pekingu preko enega izmed letališč.

2. dan: PEKING
Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih sledi ogled prvega simbola mesta - trga Tian An Men, kjer bomo spoznali njegov zgodovinski pomen. Trg obkrožajo mogočne palače in cesarske zgradbe, v njegovem osrednjem delu pa se nahaja mavzolej nekdanjega voditelja Maa Zedonga in spomenik ljudskim herojem. Nadaljujemo do parka Jingshan , kjer se iz paviljona nudi prečudovit razgled na Prepovedano mesto. Dan bomo zaključili v restavraciji in med drugim poskusili znamenito Pekinško račko, nato pa se zapeljali do hotela. Namestitev, nočitev.

3. dan: PEKING - PYONGYANG
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče v Pekingu in polet proti Pyongyangu. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih vožnja v središče prestolnice Pyongyang, ki se nahaja na zahodnem delu korejskega polotoka. Starodavno mesto, ki je bilo v korejski vojni močno poškodovano, je bilo s pomočjo Sovjetske zveze povsem prenovljeno, tako da se bomo popeljali po širokih avenijah mimo monolitskih stavb ter spomenikov v socialističnem slogu. Najprej se bomo ustavili pri Slavoloku zmage, nato pa bo sledil prevoz do Kim II Sungovega trga, kjer se še zmeraj odvijajo največje in najpomembnejše vojaške parade. Prevoz do hotela, namestitev, večerja, nočitev.

4. dan: PYONGYANG - MT. MYOHYANG - PYONGYANG
Po zajtrku se bomo odpeljali na grič Mansudae, kjer se nahajata ogromna spomenika pokojnih predsednikov očeta Kim II Sunga in sina, generala Kim Jong Ila. Sledi vožnja proti Kitajski meji v Mt. Myohyang, imenovan tudi »Gora skrivnostnih dišav«, katere vrhovi dosegajo višino tudi do 1.900 m in spada pod dediščino Unesca. V tem čudovitem naravnem okolju se nahaja več budističnih templjev, najbolj poznan med njimi pa je tempelj Pohyon, v katerega bomo tudi vstopili in si ogledali razstavo mednarodnega prijateljstva. Po kosilu povratek v Pyongyang, večerja v tradicionalni restavraciji. Nočitev.

5. dan: PYONGYANG - KAESONG - PYONGYANG
Po zajtrku se bomo odpeljali proti jugu, v mesto Kaesong, nekdanjo prestolnico dinastije Goryeo, danes pa se v mestu nahaja največja koncentracija vojaških objektov. Ustavili se bomo v kraju Panmunjom, ki se nahaja na demilitarihzirani črti (DMZ). DMZ je 4 km široko in 248 km dolgo skrbno varovano področje, ki loči obe Koreji. Po kosilu sledi obisk zgodovinskega muzeja Koryo v Kaesongu , kjer se nahajajo relikvije iz obdobja dinastije Koryo ter grobnice kralja Kongmina. Povratek v Pyongyang, večerja v tradicionalni restavraciji, nočitev.

6. dan: PYONGYANG
Zajtrk. Dan bo namenjen spoznavanju mesta: ogled enega največjih mavzolejev na svetu imenovanega Kumsusan, kjer počivajo posmrtni ostanki prednikov Kim II. Sunga in njegovega sina Kim Jong Ila, vojnega muzeja, ladje USS Pueblo , knjižnice zgrajene v tradicionalnem korejskem stilu, se popeljali s podzemno železnico, ki je edinstvena, s čudovitimi poslikavami, šole.. Kosilo, večerja, nočitev.

7. dan: PYONGYANG - NAMPO - PYONGYANG
Po zajtrku vožnja v pristaniško mesto Nampo, ki se nahaja ob ustju reke Taedong. Ogled 8 km dolgega jezu na Rumenem morju. Kosilo. Na povratku postanek na kmetiji, kjer se bomo seznanili z življenjem domačinov. Popoldanski povratek v Pyongyang, današnji dan pa bomo zaključili s postankom v državni trgovinici in z večerjo v tradicionalni restavraciji. Nočitev.

8. dan: PYONGYANG - PEKING
Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Peking. Sledi vožnja z rikšami po Hutongu, tradicionalnem naselju starega Pekinga. Peljali se bomo skozi labirinte ozkih ulic, ob katerih v senci košatih dreves druga poleg druge stojijo majhne hiše, zgrajene iz sive opeke in prekrite s tipično strešno kritino, ravno tako sive barve. A hutogne poživijo živordeče pismenke, ki se bleščijo nad vhodi in kitajske lanterne. Le tu je moč začutiti, kakšen je bil Peking pred bliskovitim gospodarskim razvojem in kakšen je za večino prebivalcev. Ustavili se bomo za ogled notranjosti ene izmed hiš in zaključili ogled z obiskom stolpa bobnov. Večerja in ogled Kung fu predstave, prevoz na letališče, prijava na polet.

9. dan: PEKING - LJUBLJANA
Pristanek na letališču Ljubljana.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Peking, Peking-Pyongyang-Peking in Peking-Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku 425 €, nastanitve v hotelu 4* v Pekingu in Pyongyangu, obroki kot je navedeno po dnevih v programu potovanja, prevozi, vstopnine in ogledi po programu, lokalni vodniki, zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco, organizacijo potovanja in vodenje v slovenskem jeziku. Dobro je vedeti: hotelski standardi v Severni Koreji niso enakovredni evropskim, v ceno je vključena namestitev v enem izmed treh najboljših hotelov v Pyongyangu.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • Kitajski in severno korejski vizum = 130 €
MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 309 €


RANA URA, ZLATA URA!

PRI REZERVACIJI DO 60 DNI PRED POTOVANJEM 3 % POPUSTOpombe:
Cena potovanja je po osebi v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo je 10. Napitnine niso vključene v ceno aranžmaja in so pričakovane s strani lokalnih izvajalcev storitev: vozniki, lokalni vodniki… cca 50 € po osebi.

Cepljenje:
Ni potrebno (posvet z zdravnikom). Več na www.zdravinapot.si.


Vizuma:
Sta potrebna. Za ureditev dvojnega vstopnega vizuma na Kitajsko potrebujemo ob prijavi fotokopijo potnega lista, najmanj 14 dni pred potovanjem pa originalen potni list, 1 fotografijo in izpolnjen obrazec, ki vam ga posredujemo.
Severno-korejski vizum boste prejeli na poti, ob prijavi potrebujemo podatek o vašem poklicu, naslov delodajalca, domači naslov in telefonsko številko.
Poleti so predvideni z letališča Ljubljana, V kolikor je polet iz katerega izmed bližnjih letališč je prevoz do letališča in nazaj brezplačen.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):