Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*08.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1045 €
Rodos Olympic Pal 5*23.11. VIE  6xPOL565 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje po severovzhodu ZDA - 10 dni

Zagotovljeni termini:
28.10.2016

Potovanje po severovzhodu ZDA - 10 dni

  • odhod: 28.10.2016 | dni: 10 | cena: 1.945,00 EUR
Potovanje ki očara, v ZDA, potovanje v New York, do Niagare in Washingtona, k Amišem in na bojna polja. ZDA kot ste si jih predstavljali! Kratko a jedrnato in navdušujoče.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - NEW YORK
Zbor potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na let s postankom proti Ameriki. Obrok na letalu. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel (Brooklyn ali Jersey City). Namestitev in nočitev.

2. dan: NEW YORK
Po zajtrku se bomo odpeljali v središče Big Appla, kot se priljubljeno imenuje multi milijonski New York. Na panoramskem sprehodu si bomo ogledali: Battery park, Wall street, Ground Zero, Brooklynski most, nato pa panoramo nadaljevali na vožnji mimo glavnih znamenitosti: kitajska četrt, Rockefeller center, peljali se bomo po Broadwayu, spoznali Central park in po 5. aveniji do stolnice Sv. Patrika. Popoldan pa se bomo s trajektom odpeljali na ogled Kipa Svobode in emigracijskega centra na Ellis otoku. Po vrnitvi na obalo še obisk enega najznamenitejših poslopij v mestu - z dvigalom se bomo povzpeli na Empire State Building, da bomo lahko spoznali New York v vsej njegovi razsežnosti, gotovo eno veličastnejših doživetij. Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. dan: NEW YORK - SYRACUSE
Zajtrk. Nato se bomo usmerili proti severu. Naš cilj bo mesto Syracuse, kjer si bomo ogledali fantastični muzej kanala Erie, ki je gospodarsko gledano ena pomembnejših človekovih kreacij v severovzhodni Ameriki. Za popestritev po daljši vožnji pa si bomo privoščili tudi kulinarično obogateno spoznavanje starega centra mesta, katero poleg odlične hrane slovi tudi po istoimenski univerzi. Namestitev in nočitev.

4. dan: SYRACUSE - NIAGARSKI SLAPOVI
Po zajtrku se bomo vozili na zahod, severno od slovitih »Finger« jezer v Seneca pokrajini in v okolici Genove tudi pokusili lokalno vino. Nato nadaljevanje k čudovitim slapovom Niagare. Ustavili se bomo na platformi in opazovali to čudo narave z ameriške strani. Ne glede na vreme in letni čas so slapovi naravnost fantastični, … , ko vodovje reke grmi preko previsov v kristalno čistem slapu in se izgublja v večni pršec spodaj. Čeprav ne največji, so gotovo eni od najlepših in najlažje dostopnih. Po ogledu nastanitev v hotelu. Nočitev.

5. dan: NIAGARSKI SLAPOVI - HARRISBURG
Zajtrk. Nadaljevali bomo vožnjo v notranjost ZDA proti Pennsylvaniji. Pot nam bo krajšalo slikovito podeželje kmetijsko obarvane Pennsylvanije, kjer eno idilično kmetijsko poslopje zamenja drugo. Namestitev v kolonialno obarvanem Harrisburgu, kjer je sedež Pennsylvanske vlade in odličen nevtralen muzej o državljanski vojni. Nočitev.

6. dan: HARRISBURG - Gettysburg - Lancaster - WASHINGTON
Zajtrku bo sledil zgodnji pričetek poti do prestolnice ZDA. Vozili se bomo po zvezni državi Pennsylvaniji in skozi pokrajino Lancaster County. V kraju Lancaster se bomo ustavili tudi za obisk Amišev na njihovi kmetiji in spoznali vsakdan in običaje teh preprostih ljudi. Nadaljevanje vožnje do Gettysburga, kjer bomo priče časom državljanske vojne med Severom in Jugom, saj bomo obiskali slovito bojišče, kjer je svoje življenje sklenilo več kot 27000 »južnjakov« in več kot 24000 »severnjakov«. Še do Washingtona, kjer bomo obiskali Arlington, vojaško pokopališče katerega od mesta ločuje Potomac. Namestitev v hotelu. Nočitev.

7. dan: WASHINGTON *
Zajtrk. Washington D.C., kateremu je zasnovo pred več kot 200 leti podal francoski arhitekt Pierre L. Enfant, je postalo kultivirano mesto čigar arhitektura in prostorska ureditev sta idilično usklajeni. Na panoramski vožnji in delno sprehodu si bomo ogledali Kapitol, Belo hišo (od daleč), Lincolnov spomenik, Kongresno knjižnico in seveda postali pod pompoznim Washingtonovim spomenikom. * Po ogledih prevoz na letališče in polet s postankom proti Ljubljani, kjer bomo pristali naslednji, 8. dan. Obrok na letalu. 7. dan WASHINGTON - FILADELFIJA * Po ogledih Washington DC se bomo odpeljali mimo Baltimora v Filadelfijo. Ob prihodu namestitev in nočitev.

8. dan: FILADELFIJA - NEW YORK **
Zajtrk. Sledil bo panoramski ogled ene od slovitih zibelk ameriške neodvisnosti. Obiskali bomo glavni trg – zelenico kjer hranijo »Liberty Bell« in kjer se nahaja »Independence Hall«. Seveda noben obisk ni popoln brez slikanja ob Rocky-ju in sprehodili se bomo tudi po slovitih stopnicah Filadelfijskega muzeja umetnosti, kjer je Rocky v filmu iz 1976 tudi treniral. Po ogledu prevoz v smeri proti New Yorku in ob prihodu transfer na letališče. Prijava in polet s presedanjem proti Ljubljani, kjer bomo pristali naslednji - 9. dan. Obrok na letalu. 8. dan FILADELFIJA - BOSTON ** Nadaljevanje vožnje od New Yorka v smeri proti Bostonu. Nočitev na poti.

9. dan: BOSTON - NEW YORK
Zajtrk. V Bostonu si bomo na panoramski vožnji ogledali poslopje ene najprestižnejših univerz - Har, nato bomo nadaljevali v Charlestown in se povzpeli na obelisk na Bunker Hill-u, si ogledali USS Constitution in USS Cassin Young, nato pa nadaljevali v staro mestno jedro s poslopji Stare državne hiše in Stare Severne cerkve, ter seveda znamenite ladje »Bostonske čajanke«. Po ogledih prevoz na letališče v New Yorku in prijava na polet. Let proti Evropi. Obrok na letalu.

10. dan: - LJUBLJANA
Nadaljevanje leta s postankom.


MOŽNA DOPLAČILA:
  • Urejanje Esta registracije = 20 €
  • Vstopnine 8 / 9 / 10 dni = 105 €/120 €/130 €
  • Za program 9 dni = 150 €
  • Za program 10 dni = 265 €
  • Enoposteljna soba 8 / 9 / 10 dni = 157 € / 184 € / 211 €


RANA URA, ZLATA URA!
Pri rezervaciji do 10/12-2015 4 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 2 % popust


Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje v skupini bomo organizirali v primeru minimalno 10 potnikov na vseh variantah programov. Cena pri 10 potnikih je višja za 156 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 40 € po osebi. Vstopnine z garantiranim ogledom v sklopu skupine si je moč zagotoviti samo z vplačilom ob rezervaciji, kasnejše rezervacije ali plačilo na kraju samem je lahko neizvedljivo s programom skupine. V tem primeru potnik sam prevzema izvedbo in oglede, oziroma je za nezmožnost slednjega odgovoren sam.

Cepljenje:
Cepljenja niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:

Vizum za vstop v ZDA slovenskim državljanom ni potreben, pred vstopom je potrebna izpolnitev Esta registracije, katera pa ni zagotovilo za vstop ampak zgolj predpogoj za potovanje.
POMEMBNO:
Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum.
Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):