Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) CHRYSSANA B 3*28.04. LJU  7xNZ489 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*27.06. LJU  7xAI389 €
Hurghada Sunrise Hol 5*21.04. LJU  7xAI598 €
Hurghada LABRANDA GA 4*07.07. LJU  7xAI569 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*20.06. LJU  7xAI369 €
Rodos BLUE SKY CI 4*06.07. LJU  7xPOL628 €
Kefalonija Cephalonia 4*24.06. LJU  7xPOL576 €
Krf YANNIS 3*19.06. LJU  7xPP+446 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ515 €
Puerto Plata Casa Marina 4*29.05. MUC  7xAI898 €
Šri Lanka The Palms 4*30.04. MUC  7xPOL762 €
Fuerteventura Corralejo B 4*29.05. MUC  7xPOL487 €
Madeira Do Santo 4*06.03. MUC  7xPOL545 €
Dubaj (Emirati) Goldstate H 4*18.06. MUC  7xPOL589 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*07.04. MUC  7xPOL794 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*26.01. VIE  7xAI329 €
Varadero Be Live Exp 4*30.05. MUC  7xAI973 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*07.04. VIE  7xPOL399 €
Punta Cana Grand Palla 4+*07.06. MUC  7xAI1057 €
Mallorca Ferrer Sofi 4*24.04. SZG  5xPOL350 €
Maldivi Thulagiri 4*31.05. MUC  7xPOL1142 €
Gran Canaria Aparthotel 3*17.06. VIE  7xPOL484 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*01.05. VIE  7xAI1006 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*20.04. MUC  9xAI907 €
Mauritius Seaview Cal 4*31.05. VIE  7xPOL1146 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje po Alžiriji, treking in s kamelami po Sahari - 15 dni


Potovanje po Alžiriji, treking in s kamelami po Sahari - 15 dni

  • odhod: 17.02.2018 | dni: 15 | cena: 2.990,00 EUR
  • odhod: 30.03.2018 | dni: 15 | cena: 2.990,00 EUR
  • odhod: 26.09.2018 | dni: 15 | cena: 2.990,00 EUR
  • odhod: 21.11.2018 | dni: 15 | cena: 2.990,00 EUR
Potovanje, ki zadovolji. Afrika - Alžirija. Treking na hrbtih kamel po Sahari v družbi Tuaregov. Odlično novo potovanje po Alžiriji. Srečanje s puščavo Alžirije je vedno tudi pot k samemu sebi in idealen način umirjanja, kajti puščava navduši skoraj vsakogar. Najbolje lahko doživimo eno najbolj neobičajnih in neokrnjenih krajin na Zemlji, če jo doživimo na umirjen način v okviru méharée (trekinga s kamelami) ali peš. Na tem potovanju bomo spoznali preprosto življenje nomadov, kajti naši spremljevalci so Tuaregi, katerih družine pretežno še živijo nomadsko življenje v puščavi, in ki poznajo področje po katerem potujemo že od svoje mladosti. Tišina puščave, zvezdno nebo, morje sipin, skalnate formacije in prazgodovinske poslikave skal nas bodo navdušili enako kot bogata in stoletja stara kultura Tuaregov.

PROGRAM:

1. dan: Ljubljana - Alžir - Tamanrasset
Zbirno mesto na letališču Ljubljana. Prijava na polet preko drugih letališč do Tamanrasset-a.

2. dan: vožnja v puščavo
Prihod v zgodnjih jutranjih urah, prenočevanje v gostišču, zgrajenem po tradicionalni metodi iz ilovice (dvoposteljna soba s skupnimi kopalnicami). Dopoldne ogled Tamanrasseta. Potem krenemo po asfaltni cesti vzdolž gorovja Hoggar v smeri severa proti Ahnetu in Immidirju. Od Sidi Moulay Lahsna nadaljujemo po neutrjeni cesti. Prenočili bomo v taboru na „Prelazu vetrov“, kjer so v pesku zakopane velikanske skalne gmote. Večerja.

3. dan: gorovje Arak - Immidir
Po zajtrku sprehod v puščavo, sledi vožnja v garnizijsko mestece Arak. V ozki skalni soteski sledi srečanje z nomadi Tuareg in njihovimi kamelami na zahodu mogočnega, črnega gorovja Immidir v Adrar Tekemberetu, obsežne planote s tipičnimi tassili značilnostmi (od vetra in vremena oblikovane soteske, skalnati stebri, strmimi previsi), številnimi poslikavami skal in gravurami iz prazgodovine. Večerja, nočitev.

4. dan: treking s kamelami
Zajtrk. Začetek trekinga s kamelami. Prva dva dneva za lažje navajanje izmenično jezdimo oz. hodimo, prečkamo kanjon, ki razdeli tassili planoto na dva dela. Na večinoma peščenih tleh rastejo ponekod oleandri, tamariske in trave. Dolina je ponekod široka in odprta in spet drugod se visoko dvigajo kamnite stene, vlada popolna tišina, sliši se samo stopanje mehkih podplatov kamel. Popoldne ogled poslikav na skalah. (potujemo 5 ur). Večerja, nočitev.

5. dan: treking s kamelami
Zajtrk. Odpravili se bomo na planoto, kjer najdemo popolnoma drugačno pokrajino: zlato obarvane peščine, kamnite gradove, hribe in doline. Lokalni vodnik nam pokaže sledi gazel in muflonov in njihova prenočišča, zelo dobro ohranjene poslikave skal z živalskimi motivi (pretežno goveda) in ljudmi (prizori lova, plesi, obredi), ki so razvrščeni v krogu. Včasih se lahko najdejo tudi ostanki naselbin kot so ostanki keramike in kamnov za mletje. Povratek v sotesko k taboru. (potujemo ca. 6 ur). Večerja, nočitev.

6. dan: treking s kamelami
Zajtrk. Ježa oz. hoja skozi pusto pokrajino soteske Tekembereta do malega nasada palm z vodnjakom in skalnimi poslikavami; priložnost za pranje! Popoldne prihod na področje zlato-obarvanih sipin. (potujemo 5- 6 ur). Večerja, nočitev.

7. dan: treking s kamelami
Zajtrk. Ta dan se nahajamo na področju, kjer Tuaregi pogosto postavljajo svoje tabore. Z malo sreče bomo povabljeni na čaj. Nadaljujemo med peščinami in srebrno bleščečimi gorskimi verigami (zaradi luščenja kamnitih delcev). Tabor na vzpetini z lepim razgledom na peščine. (potujemo 5-6 ur). Večerja, nočitev.

8. dan: treking s kamelami
Po zajtrku se bomo podali na zelo pestro etapo, od peščenih in kamnitih tvorb do gravur živali in ljudi v skalah in kamnite poslikave bojnega vozu Garamantov (prednikov Tuaregov) (potujemo 5-6 ur). Večerja, nočitev.

9. dan: treking s kamelami
Zajtrk in dopoldanski ogled skalne gravure z več žirafami. Odjezdimo po nekdanji karavanski poti in popoldne potujemo skozi mogočno sotesko s poslikavami skal. Tabor za prenočevanje na peščeni vzpetini. Zvečer spečejo Tuaregi v pesku kruh in pripravijo tradicionalno jed taggela. (potujemo 6 ur). Večerja, nočitev.

10. dan: peščine Mehedjibat
Sončni vzhod nad mizastimi gorami. Zajtrk. Sledi potovanje skozi wadi (posušeno strugo) z zanimivim rastlinstvom, nadaljujemo globoko v področje sipin Mehedjibat, peščenega oceana s sipinami, ravnicami bogatimi z minerali, veličastnimi razglednimi točkami in najvišjimi sipinami v Sahari, ki so 300 metrov visoke. Kdor še do sedaj ni staknil „puščavskega virusa“, ga bo sedaj gotovo. Še dobro, da se naši Tuareg vodiči tukaj znajdejo kot v lastnem žepu. Taborimo na prečudoviti lokaciji. (potujemo 5-6 ur). Večerja, nočitev.

11. dan: peščine Mehedjibat
Še en dan na področju sipin Mehedjibat. Zajtrk, večerja, nočitev.

12. dan: treking s kamelami
Zajtrk. Ježa s kamelami do tassilija Tin Meskis, ki se nahaja v globoki dolini in ga obdajajo razbrazdane planote, nadaljujemo v mogočno sotesko z velikanskimi kamnitimi kvadri, navdušujočimi poslikavami skal (črede goveda in v krogu razporejeni ljudje, v rdeči in bolj redko beli barvi). Šotorimo na izhodu iz soteske. (potujemo 5-6 ur). Večerja, nočitev.

13. dan: Tehe n´Akli
Zajtrk. Vožnja preko ravnice in sipin do trans saharske ceste v bližini Ekerja. Po približno 250 km vožnje prenočimo v puščavi. Večerja, nočitev.

14. dan: Tamanrasset
Zajtrk. Vožnja do Tamanrasseta (150 km). Možnost nakupa spominkov ali posedanja v kavarni ob cesti. Poslovilni večer na prostem. Prijava na polet proti Ljubljani.

15. dan: Ljubljana
Nočni polet preko Alžira čez eno izmed letališč v Ljubljano.


CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz Ljubljana-Alžir-Tamanrasset in nazaj, letališke pristojbnine, prenočevanje v šotorih, 1 x nočitev v tradicionalnem prenočišču iz blata, transferji, treking s kamelami s Tuareg vodniki, kuharji in spremljevalno ekipo, obroki po programu potovanja, spremstvo slovenskega predstavnika, organizacija in dodatno zavarovanje z asistenco v tujini

MOŽNA DOPLAČILA:

  • Vizum in urejanje = 150 €
  • Doplačilo za 1 osebo v šotoru = 110€


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 15/12-2017 5 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v šotorih za dve osebi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo 8 oseb. Največja možna skupina je 15 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 50€ po osebi.
CEPLJENJE:
Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici (posvet z zdravnikom). Več na www.zdravinapot.si.
VIZUM:
Je potreben.Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

DOBRO JE VEDETI:
Dopoldne in popoldne bomo na poti po dve do tri ure v mirnem, a enakomernem ritmu karavane. Opoldanski daljši postanki v senci. Vsak udeleženec ima „svojo“ kamelo, ki jo jezdi ali spremlja peš. Prenočevanje je pod prostim nebom ali v šotorih za dve osebi. Obroki so tipični za deželo in pripravljeni v taboru: zajtrk, hladno kosilo in topla večerja.
Potrebni so: dobra mera pripravljenosti za pohode, dobro prenašanje vročine, kolektivni duh in sposobnost prilagajanja na preproste razmere. Puščavsko podnebje je prijetno suho – podnevi med 27-35°C, ponoči pa lahko temperature v puščavi padejo na 15 – 5°C.
Oprema: spalna vreča, izolirane ležalne podloge in primerna obuvala.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč