Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI549 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI804 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1169 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*10.01. VIE  6xPOL685 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Hurghada Grand Resor 5*08.12. GRZ  7xAI329 €
Mauritius Blue Lagoon 3*25.01. MUC  7xPOL1189 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*16.01. VIE  9xPP874 €
Gran Canaria Beverly Par 3*17.12. VIE  6xPOL389 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

POTOVANJE NA VZHOD, NOVO LETO NA KITAJSKEM - 13 dni


POTOVANJE NA VZHOD, NOVO LETO NA KITAJSKEM - 13 dni

  • odhod: 23.12.2016 | dni: 13 | cena: 2.645,00 EUR
Odlično potovanje, Kitajska očara v vsakem letnem času. Azija vabi na potovanje po največji državi - Kitajska, kot ste jo želeli spoznati. Ne samo velemesta, podeželje in naravne lepote z Guilinom, riževimi terasami in kamniti gozd Kunming. Zakaj na potovanje na Kitajsko? Kitajska je velika in nenavadna dežela, v kateri živi več kot milijarda ljudi, dežela, ki je po naravni in kulturni raznolikosti edinstvena. Tako kot pokrajina je fascinantna tudi zgodovina in kulturna zapuščina. Marsikomu je pravo doživetje tudi kulinarična izkušnja. Vse to in še veliko več združeno v našem novoletnem potepanju po Kitajski.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - PEKING
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika dve uri pred poletom. Prijava in polet letala s postankom proti Aziji. Obrok na letalu.

2. dan: PEKING
Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz v mesto in prva izkušnja z veličastnostjo prestolnice. Hitri postanek pri Ptičjem gnezdu in vodni kocki, kjer so tudi naši atleti poželi lepe uspehe na OI2008. Nato na glavni trg, trg Nebeškega miru, kjer kraljujejo Mao-v mavzolej, spomenik ljudskim herojem, bandera z zastavo LR Kitajske… Trgu so ime dala vrata Nebeškega miru, katera slovito branijo nekdanjo mejo med cesarskim in preostalim delom Pekinga. Trg je prava zmešnjava arhitekturnih stilov, kar vsekakor naredi vtis, pa naj bo všečen, ali pa se z mešanimi občutki, tudi zaradi tiananmenskega incidenta, odpravimo dalje. Sledila bo večerja s pravo specialiteto kitajske kuhinje, med drugim nam bo namreč postrežena pekinška račka. Namestitev in nočitev.

3. dan: PEKING
Po zajtrku sledi izlet na obrobje današnjega Pekinga, ki se kot samoupravna enota razprostira na kar 16.800km2. Po približno uri in pol vožnje iz mesta nas bo ustavila presunljiva podoba velikega zidu. Mogočen branik je nekoč služil tudi kot povezovalno-oskrbna ter signalizacijska pot. Po ogledu in prepričanju kako čvrt je zid, pa sledi povratek v mesto in spoznavanje cesarske zapuščine v Prepovedanem mestu. Statistično ga komponira kar 9999 sob in dvoran, katere so služile cesarjem zadnjih dveh dinastij in vsem njihovim oskrbnikom. Skoraj petsto let je bila vstopnica za navadne smrtnike smrt, danes pa si to čudo cesarske arhitekture, ki v celoti sledi fengšuju. Še danes, kljub davno končani cesarski dobi in menjavah političnih režimov se Prepovedano mesto uvršča v središče Pekinga, vse pomembne politične in kulturne zgradbe pa so v neposredni bližini. Sledil bo krajši ogled Hutonga z rikšami, ozkih uličic in nizkih, sivih opečnatih zgradb, ki nas poučijo kako je Peking izgledal pred letom 1952. V času ogledov si bomo privoščili kosilo v restavraciji. Nočitev.

4. dan: PEKING-XIAN
Po zajtrku prevoz na železniško postajo in pričetek poti v Xian s super expresnim vlakom. Po prihodu v Xian si bomo ogledali mestno obzidje, ki s svojimi 14 kilometri velja za eno najmogočnejših ohranjenih spomenikov svojega časa. Za časa dinastije Tang je mesto štelo preko milijon prebivalcev, že dinastija Han pa je mesto postavila na svetovni zemljevid z odprtjem velike svilene poti. Večerja bo posebnost z vplivi muslimanske kuhinje, poskusili bomo posebne polnjene cmočke, imenovane dumpling. Zanimiva pa je tudi njihova postrežba v bambusnih košaricah. Nočitev.

5. dan: XIAN-GUILIN
Zajtrk in pričetek novega dne odkritij. Spoznali bomo tempelj pagode Divje gosi, kjer je sloviti menih Xuan Zang svoja zadnja leta namenil prepisovanju budističnih svetih besedil, katera je pred tem prinesel iz svojega znamenitega in v kitajskih novelah ter opernih igrah večkrat opevanega potovanja na zahod. Pagoda simbolizira z vsemi svojimi elementi značilni kitajski tempeljski kompleks, eden redkih, ki je v svoji izvorni podobi ohranjen še iz časa dinastije Tang. Po ogledu pa do slovitega nahajališča armade glinenih vojščakov cesarja Shi Huangdija. Ogromna vojska v naravni velikosti je bila postavljena pred mavzolej tega krvoločnega vladarja dinastije Čin. Vse od odkritja leta 1974 pa navdušuje arheologe in obiskovalce. Po ogledu kosilo in nato prevoz na letališče za polet v Guilin. Prevoz v hotel. Nočitev.

6. dan: GUILIN-YANGSHUO
Zajtrk. Nato sledi čudovita izkušnja, ko se bomo po vijugajoči reki Li zapeljali skozi pokrajino idiličnega kitajskega krasa. Stožci so že od nekdaj burili duha kitajskih Taoistov, kateri so območje uporabljali za svoj odmik od materialnega sveta, hkrati pa je tod dopustovalo precej cesarjev, kateri so si polnili energijski deficit in uživali v prelepem razgledu. Še vedno je območje dokaj neokrnjeno in industrializacija ni prodrla tako globoko na jug in podeželje. Po slikoviti vožnji, katero bo dopolnilo še kosilce na krovu, se bomo odpravili na odkrivanje Yangshuo mesteca in zaledja riževih polj ter še več kraških stožcev. Po zaključku naših fotografskih seans pa nazaj do Guilina. Še večerni sprehod okoli jezer s kamnitimi mostovi in bronastima pagodama, ko je vse razsvetljeno in živahno. Konec prelepega dne. Nočitev.

7. dan: GUILIN
Zgodnji zajtrk. Odpravili se bomo na vožnjo v severni del province Guangxi. Zaustavila nas bo hribovito-gorata pokrajina kjer domujejo ene najlepših riževih teras sveta – Zmajeva Hrbtenica, seveda je na Kitajskem vse v stilu zmaja. Pretežni del dneva bomo namenili odkrivanju tega fenomena človeških naporov. Iskali bomo vse najboljše kotičke za slikanje in ovekovečenje te neminljive kreacije v simbiozi narave in človeka. Nato sledi kosilo in povratek v Guilin, kjer bomo prisostvovali še ribičem, kako s pomočjo kormoranov lovijo svoj dnevni zaslužek in hrano. Kormoran in njihovo število je v svetu ribičev območja še danes statusni simbol. Nočitev.

8. dan: GUILIN-KUNMING
Zajtrk. Dopoldan se bomo povzpeli na stožec Fubo, s katerega se odpira lep razgled. Hkrati je ob vznožju stožca še vedno aktiven tempelj in votlinski kompleks s tisočerimi vklesanimi kipi Bude. Nato še do mestne atrakcije in kar zaščitnega znaka Guilina, do t.i. Slonjega rilca, kjer se podoba griča resnično zgleduje po slonu, kateri rilec namaka v reko Li. Kosilo v restavraciji in nato prevoz na letališče ter prijava in polet v Kunming, center province Yunan. Prevoz v hotel, nočitev.

9. dan: KUNMING
Zajtrk in obiskali bomo svetovno atrakcijo - Kamniti gozd, ki je že v času dinastije Ming slovel kot prvo čudo sveta! Znameniti kamniti gozd se razprostira na več kot 400km2, katerih impresivno podobo sestavljajo skupki več kamnitih gozdov in gozdičkov, hkrati dramatičnost pokrajine stopnjujejo labirinti in neponovljive formacije in kreature narave. Kosilo. Po impresivni izkušnji se bomo odpeljali še do muzeja province Yunan in spoznali bogato zgodovino legendarnega območja, kjer se je praktično pričela bronasta doba, provinca pa je zaradi razvitosti ter miroljubnosti postala plen številnih drugih manj razvitih a vojaško usmerjenih. Več kot 200 tisoč razstavnih eksponatov nam bo dodobra napolnilo oko. Nočitev.

10. dan: KUNMING-HANGZHOU
Po zajtrku bomo obiskali Zmajska vrata na Zahodnem hribu, od koder se razprostira nepozaben pogled na sladkovodno jezero Dian, katero ima kar 298km2 površine. Zmajska vrata stojijo na mali ploščadi prvisne stene, do koder je speljana zanimiva pot po skrajnem robu skale. Nato se podamo še do templja 572 poslikanih kipcev Bude in 260 kamnitih skulptur živali. Gre za največji budistični kompleks Yunana. Pika na i pa bo ogled stolpa grand view, od koder je pogled resnično neprekosljiv. Mistično izkušnjo bomo zaključili z obiskom muzejske vasice Yunanških nacionalnosti in manjšin. Slikoviti prikaz nam bo odstrl tančice in prikazal življenje etničnih skupin province, ki velja za eno najbolj raznolikih. Oblačila, običaji, glasba in slog življenja nas bodo popeljali v skorajda pravljični svet. Kosilo in nato prevoz na letališče ter polet v Hangzhou. Slovito mesto, katerega je svetovni popotnik Marco Polo razglasil za raj na zemlji. Po pristanku prevoz v hotel in nočitev.

11. dan: HANGZHOU-SHANGHAI
Zajtrk in z brega Zahodnega jezera bomo odrinili na kratko, a slikovito vožnjo. Sprehodili se bomo po obokani poti kamnitih mostov z drevoredi, paviljoni in ribniki, nato se bomo odpeljali do templja Lingyin, romarskega budističnega središča, si privoščili najboljši zeleni čaj na svetu - Dragon Well, še pomisliti ne moremo kaj lahko ta čaj naredi nam, če celo zmaju naredi dobro! Nato bomo iskali notranjo harmonijo v pagodi šestih harmonij pozicionirani ob plovni reki Qiantang. Nato še kosilo v restavraciji in nov bogat dan vrtov, jezer in mistike bo za nami. Stik z modernim utripom Kitajske bomo ponovno doživeli na super expresnem vlaku za Šanghaj, kjer sledi prevoz v hotel in nočitev.

12. dan: SHANGHAI-EVROPA
Zajtrk in celodnevni ogled metropole. Začeli bomo z odmaknjenim predelom vodne vasi Zhujiajiao, kjer bomo podoživeli nekdanji utrip Šanghaja in kitajskih obalnih mest. Nato se bomo posvetili modernemu centru in najprej obiskali staro četrt z vrtovi Yu iz 16. stoletja, kjer je najbolj fascinantna podoba spoja modernih stolpnic in tradicionalne stare kitajske arhitekture. Sledil bo obisk kolonialnega Bunda ob reki Huangpu, katera Šanghaj deli na Puxi (stari) in Pudong (novi) del. Silhueta je odlična, kolonialna arhitektura Bunda na levem bregu parira super moderni silhueti nebotičnikov na desnem bregu. Za panoramski razgled nad Šanghajem se bomo povzpeli na 420,5 m visoki stolp Jin Mao, ki je tako vizuelno kot kulturno pravi mojstrski dosežek, saj simbolizira temelj kitajske zgodovine in kulture - pagodo. Nato še na slovito nakupovalno avenijo Nanjing in do preurejene, prestižne, a tradicionalno ohranjene francoske četrti Xintiendi, kjer je ogromno možnosti za odslovitev še zadnjih yuanov. Sledi prevoz na letališče in prijava na polet ter polet proti Evropi.

13. dan: LJUBLJANA
Nadaljevanje leta s presedanjem do Ljubljane.


CENA VKLJUČUJE:
Vse navedene mednarodne in domače letalske prevoze in trenutne pristojbine (vračunane v znesku 398 €, končni obračun 10 dni prej), vse prevoze po programu vključno s hitrimi vlaki Peking-Xian ter Hangzhou-Šanghaj, vse namestitve v hotelih 4* z ameriškimi zajtrki, vse navedene obroke, vse prepustnice in vstopnine, vožnje s čolni in ladjo, spremstvo lokalnih vodnikov, zdravstveno asistenco v tujini, spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba (le hoteli) = 269 €
  • Vstopni vizum in urejanje = 75 €


Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Cena je v primeru manjše skupine 10-19 oseb višja za 199 € po osebi.

*Napitnine niso vključene v ceno in se poravnajo vodniku na poti v znesku 50 €.


Vizum je potreben.
Cepljenje ni potrebno.
V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). Variabilnost cene je opredeljena tudi s tečajem menjalnih valut.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):