Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI549 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI804 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1169 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*10.01. VIE  6xPOL685 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Hurghada Grand Resor 5*08.12. GRZ  7xAI329 €
Mauritius Blue Lagoon 3*25.01. MUC  7xPOL1189 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*16.01. VIE  9xPP874 €
Gran Canaria Beverly Par 3*17.12. VIE  6xPOL389 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Portugalska


Portugalska

Datumi odhodov in cene:
  • odhod: 29.12.2016 | dni: 5 | cena: 819 EUR

Portugalska

Srečanje z bogatim kulturno-zgodovinskim izročilom: mogočnimi samostani, prepredenimi s tihimi hodniki, s številnimi cerkvami, živopisnimi narodnimi nošami, otožnimi šansoni – fado…Osnovne informacije:
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 40

POPUST ZA ZGODNJE PRIJAVE

Cena na osebo

  • 779 EUR za prijave do 1.10.2016


Program:

1. dan: (LJUBLJANA)-ZAGREB-PORTO
“OKUS PO SLADKEM PORTU”
Zbirališče potnikov na letališču Pleso pri Zagrebu v zgodnjih jutranjih urah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani (predvidoma v zgodnjih jutranjih urah) in prevoz na letališče (doplačilo).
Odhod letala v Las Palmas, predvidoma v dopoldanskih urah ob 08.15. Po pristanku ogled mesta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. V številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro obiskovalci še vedno poskušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare ladje pa krasijo staro pristanišče. Ogled stolnice, cerkvice in samostana sv. Frančiška ter borze za vrednostne papirje zgrajene že leta 1834 ... Sprehod po najznamenitejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mestom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko, Ponte Dom Luís iz leta 1886. Pokušnja desertnega Porta − tipičnega portugalskega vina, v znamenitih vinskih kleteh ob reki Douro. Številne portovske kleti so raztresene po Villi Nova de Gaia. Zgodovina kleti sega nazaj v začetek 18. st., ko so Britanci začeli sodelovati pri trgovanju z vinom, najbolj poznane kleti pa so Sandeman, Croft, Dow, Warre, Graham ... Ob obali »Zlate reke« še vedno najdemo barke s plitvim ugrezom, ki so služile za transport vina po reki. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje v hotelu.

2. dan: PORTO-COIMBRA-NAZARE-BATALHA-FATIMA-OBIDOS-LIZBONA / zajtrk
“SPREHOD SKOZI UNIVERZITETNO MESTO”
Po zajtrku vožnja do najstarejšega univerzitetnega mesta Portugalske Coimbre, ki je prav zaradi študentov ohranila značaj živahnega mesta. Številni študentje ohranjajo značilne tradicionalne šege, nekatere stare že več kot 400 let. Ogled mesta, med drugim univerze, knjižnice, katedrale in starega mestnega središča, ki predstavlja pravi labirint ozkih ulic, ki se vijejo okoli strmega griča. Častitljiva coimbrska univerza je najstarejša in najuglednejša učna ustanova na Portugalskem, simbol narodnega ponosa. Naprej do Fatime in krajši postanek v najbolj znanem romarskem mestu Portugalske − Fátimi, ki jo imenujejo tudi »oltar Portugalske«. Za milijone romarjev je to kraj skrivnosti in svetosti, prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Nadaljevanje do »poročnega mesta« Óbidosa, ki ga je za poročno darilo dobila dona Isabela Aragonska. Postanek za ogled slikovitega, s srednjeveškim obzidjem obdanega mesta, ki leži na vrhu apnenčaste pečine. Značilnost mesta so belo pobarvane hišice in tlakovane uličice, ki večkrat služijo tudi kot kulisa za filme. Krajši postanek in vožnja do hotela v Lizboni, nastanitev in prenočevanje v hotelu.

3. dan: LIZBONA-(SINTRA-CABO DA ROCA-CASCAIS-ESTORIL)-LIZBONA / zajtrk
»DO NAJBOLJ ZAHODNE TOČKE EVROPE«
Po zajtrk izlet v Sintro. Vožnja v staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Mesto se deli na tri območja. Ogled Narodne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. st. Kralji so jo uporabljali vse do 19. st. Dolga zgodovina te stavbe je prinesla tudi številne arhitekturne sloge, predvsem gotskega in emanuelinskega, največji čar pa palači daje okrasje v številnih svečanih prostorih. V okolici Sintre se razprostira Park Pena, očarljiva mešanica zelenih gozdov ter nasadov mimoz in drugih eksotičnih rastlin in cvetic. Vožnja do najzahodnejše točke Evrope – Cabo da Roca. Vrnitev v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti, priližno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu; Estoril pa je letovišče z igralnico in uveljavljenim golf klubom. V povratku foto postanek v mestni četrti Belem, kjer najdemo dva dragulja pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. st.) in samostan Sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Postanek tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev. Vožnja v hotel in priprava na njadaljšo noč v letu. Možnost silvestrovanja z večerjo in predstavo fada (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

4. dan: LIZBONA / zajtrk
»MESTO VELIKIH POMORŠČAKOV VAS PRIČAKUJE«
Zajtrk v hotelu in ogled portugalskega glavnega mesta z javnim prevozom (v ceni je vključena 24 urna vozovnica za javni prevoz), ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo. Ogledali si boste stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage, katedralo... Sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone, ter vzpon na grad Sao Jorge. Možnost ogleda Parka Narodov, kjer so Portugalci leta 1998 organizirali svetovno razstavo Expo z naslovom »Oceani – dediščina prihodnosti«. To je bila hkrati zadnja tovrstna tema dogodka v 20. st. Portugalska je tega leta praznovala 500. obletnico odkritja poti v Indijo pomorščaka Vasca da Game. Postanek za ogled Akvarija, ki velja za največjega in najlepšega na svetu ter na sodoben in privlačen način predstavlja podvodni svet. Domuje v moderni stavbi, ki so jo postavili za Expo 98, poleg te stavbe pa so zanimivi tudi: stolp Vasca da Game, dvojčka stolpa Sao Gabriel in Sao Rafael, paviljon Atlantic, nakupovani center Vasco da Gama, promenada in gondolska žičnica, umetni slap. Prenočevanje v hotelu.

5. dan: LIZBONA-ZAGREB-(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Prost dan za uživanje. Možnost za ogled katerega izmed muzejev (npr. Narodni muzej kočij, ki vsebuje eno največjih zbirk na svetu, Muzej ploščic, Muzej Gulbenkian... ) Sprehod po mestu ali prosto za morebitne nakupe. Popoldne vožnja na letališče in predviden polet v Zagreb ob 18.45. Avtobusni prevoz v ljubljano (doplačilo).Cena vključuje:

letalski prevoz Zagreb–Lizbona in nazaj
stroški letaliških in varnostnih pristojbin
avtobusni prevozi po programu
4 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*
v Portu in Lizboni
lokalne pristojbine
ogledi po programu brez vstopnin (razen za palačo
Sintra, pokušino v Portu in 24-urno vozovnico za javni prevoz v Lizboni)
spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika (prisoten
ob udeležbi najmanj 20 slovenskih potnikov)
stroški organizacije
DDV-|-letalo

Obvezna doplačila:

Možna doplačila:(vodniku na poti)
  • vstopnine pribl. 40 EUR
Popusti:
  • 13% za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):