Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*06.06. LJU  7xUAI439 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*07.07. LJU  7xPOL699 €
Zakintos Zakantha Be 4*18.06. LJU  7xNZ559 €
Krf YANNIS 3*17.07. LJU  7xPP+589 €
Hurghada Movenpick-R 5*16.06. LJU  7xAI579 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ569 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI669 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*29.08. LJU  7xPOL669 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ539 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*27.09. MUC  7xAI781 €
Šri Lanka The Palms 4*10.06. MUC  8xPOL768 €
Punta Cana Hotel Grand 5*06.11. MUC  7xAI1206 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*06.06. MUC  7xPP1198 €
Mallorca Delta Hotel 5*08.10. VIE  5xPOL308 €
Heraklion (Kreta) Blue Aegean 4*25.05. VIE  7xPOL429 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*30.05. MUC  7xPOL492 €
Madeira Monte Mar P 4*13.11. MUC  7xPOL581 €
Dubaj (Emirati) Golden Tuli 4*13.06. MUC  7xPOL521 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*29.05. MUC  10xPOL815 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*01.06. VIE  7xAI426 €
Varadero Hotetur Pal 4*06.06. MUC  7xAI648 €
Cancun (Mehika) Riu Dunamar 4*31.05. MUC  7xAI900 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.06. MUC  9xAI946 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.09. MUC  8xPOL1098 €
Rodos Blue Horizo 4*09.10. VIE  7xPOL467 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Po uhojenih poteh Albanije, Grčije in Makedonije (odhod 04.07.2018)


Po uhojenih poteh Albanije, Grčije in Makedonije (odhod 04.07.2018)


Odhod
: 04.07.2018 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 936€

Po uhojenih poteh Albanije, Grčije in Makedonije (odhod 04.07.2018)

PROGRAM:

1. danLJUBLJANA – TIRANA – DRAČ – BERAT. Zbor na ljubljanskem letališču in polet proti Tirani. Kratka vožnja donekdanje prestolnice Drač, kjer najprej obiščemo destilarno znamenitega konjakaSkenderbeu, imenovanem po albanskem narodnem heroju. Degustiramo različneprodukte in kakšnega kupimo tudi za s seboj. V središču Drača, v zavetjuBeneškega stolpa, se še kako prileže prvi albanski "macchiato". Potnas nato vodi v srednjeveški Berat, mesto tisočerih oken, ki je biser osmanskearhitekture, danes muzej na prostem in najslikovitejše mesto v Albaniji.Namestitev in nočitev. (H)

2. danBERAT – GJIROKASTRA – SARANDA. Zajtrk. Na sprehodu po trdnjavi zaživimo v srednjemveku. Obiščemo muzej ikon Onufri in se izgubljamopo številnih uličicah. Na poti do Gjirokastre se ustavimo ob izviru Syri iKalter, ki navduši s hipnotično globoko modro barvo. Za prelazom blizu grškemeje vstopimo v dolino bunkerjev, ki jih je gradil veliki vodja Enver Hoxha.Njegovo rojstno mesto, Gjirokastra, mesto kamenja, je muzejsko mesto. Obiščemomogočno trdnjavo, rojstno hišo Enverja Hoxha, tradicionalno hišo družineZekate… Vožnja do obmorske Sarande. Ste za albanski večer (doplačilo)?Namestitev in nočitev. (H, Z)

3. danSARANDA – izlet v BUTRINT in KSAMIL. Po zajtrku nas pot pelje do ruševin antičnega mesta Butrint, ki vpopolnem miru leži v naravnem okolju nacionalnega parka. Ustavimo se še vKsamilu s tremi sanjskimi otočki, do katerih lahko plavamo. Prihod v Sarando. Prostvečer in nočitev. (H, Z)

4. dan SARANDA – PATRAS. Po zajtrku seodpeljemo v drugo državo na naši poti - romantično Grčijo. Nastavimo čas za 1uro naprej in uživamo v vožnji ob Jonski obali. Ustavimo se v privlačnem mestuIoannina, ki nas navduši s svojim vzdušjem, minareti in fantastično utrdbo.Očarani nad zgodovino in prvimi grškimi razgledi dan zaključimo v obmorskemPatrasu. Namestitev in nočitev. (H, Z)

5. dan PATRAS – EPIDAVRUS – TOLO. Po zajtrku seodpeljemo do Epidavrusa, kjer obiščemo največje in najbolje ohranjeno antičnogledališče v Grčiji, ki je lahko sprejelo kar 15.000 obiskovalcev. Sledi vožnjado obmorskega mesteca Tolo. Prileže se sprehod ob obali. Grki imajo tudi dobropivo, domače vino … Nočitev. (H, Z)

6. dan TOLO – izlet v MIKENE (opcijsko). Zajtrk in dan za počitniški oddih in obmorske užitke.Po želji (za doplačilo) vožnja proti čudovitim Mikenam. Utrjeno gradišče sodi vvrh visoke kulture pred klasično grško zgodovino. Presenečeni smo nadjaškastimi grobovi in kiklopskimi zidovi. Kretsko-mikenska kultura je zametekvisoke kulture, ki se je od tu širila po Evropi. Tu je arheolog Schliemannnašel zlato posmrtno masko mikenskega kralja Agamemnona. Nočitev. (H, Z)

7. dan TOLO – KORINT – ATENE. Zajtrk. Čas je zaše en grški biser - Korint! Po želji se sprehodimo čez most, globoko pod namije modro morje. Ogledamo si antični Korint, nato pa nadaljujemo do Aten,središča umetnosti, učenosti, filozofije ter glavno kulturno in predvsemživahno središče cele Grčije. Vzpnemo se na Akropolo, grič sredi 2-milijonskegamesta, kjer stoji najbolj slaven tempelj v Grčiji, posvečen boginji Ateni -Parthenon. Zanimajo nas tudi Propileje, pa tempelj boginje Nike, Erehteion …Sprehodimo se tudi po amfiteatru, ki je prislonjen na akropolski griček.Namestitev v hotelu. Prost večer ali pa skupaj obiščemo pravi grški večer ssirtakijem (doplačilo). Nočitev. (H, Z)

8. dan ATENE – DELFI – okolica KALAMBAKE. Zajtrk. Dopoldan preživimo v Atenah. Obiščemotempelj olimpijskega Zevsa, prvi olimpijski stadion sodobne dobe in akropolskimuzej. V zgodnjih popoldanskih urah se odpeljemo do vznožja Parnasa. V Delfihobiščemo tradicionalno gledališče, gymnasium, akvadukt ter kamnite mestne hiše.Navduši nas Apolonov tempelj svečenice Pitije. Ogledamo si lončarsko delavnico,kjer izdelujejo po stari recepturi replike lepih vazic, skled, skodelic indrugih lončenih izdelkov. Vožnja proti Kalambaki. Nastanitev v bližiniKalambake. (H, Z)

9. dan KALAMBAKA – METEORA – SOLUN. Zajtrk. Vožnja do Meteore, spremlja nas razgibana grška pokrajina. Obprihodu v Meteoro se nad nami bohotijo visoki stolpi iz peščenjaka, ki sedvigajo v nebo in na katerih so grški pravoslavni samostani. Do samostanovvodijo skrivnostni hodniki, kot nalašč za raziskovanje. V samostanih seseznanimo z grško pravoslavno vero. V prostem času lahko obiščemo delavnicoikon. Večerna vožnja do Soluna. (H, Z)

10. dan SOLUN – BITOLA – OHRID. Po zajtrku se podamo proti zočarljivo preteklostjo polno Makedonijo. Čas ponovno nastavimo za uro nazaj.Ustavimo se v drugem največjem mestu po prebivalcih Bitoli in obiščemoarheološko najdišče Heraklea, poznano po svojih mozaikih, starodavnihgledališčih in rimskih kopališčih. Tu začutimo starodavni sijaj nekdajmogočnega makedonskega imperija. Ogledamo si antično gledališče, kopeli, cerkevz episkopsko krstilnico, judovski tempelj... Dan zaključimo v Ohridu.Namestitev in nočitev. (H*, Z)

11. dan OHRID. Zajtrk. Obiščemo stari delmesta Ohrid, ki je uvrščen v kulturno dediščino Unesca. Obiščemo cerkev sv.Perivlepta, sv. Klement (Plaosnic), katedralo sv. Sofije. Z ladjico sezapeljemo po Ohridskem jezeru in uživamo ob pogledih na prvobitno naravo terdno jezera, ki je zaradi svoje čistoče vidno celo do 22 m globine. Za zadnjonoč na naši poti se pravi makedonski večer (za doplačilo) več kot prileže.Nočitev. (H*, Z, ladjica)

12. dan OHRID – TIRANA – LJUBLJANA. Zajtrk. Vožnja v Tirano in polet proti Brniku.Konec potovanja. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Po uhojenih poteh Albanije, Grčije in Makedonije (odhod 04.07.2018)
od 936€
od 999€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb
60€
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb
90€
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
25€
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, posamično *
19€
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, posamično, dvojno kritje *
28.69€
Doplačilo za enoposteljno sobo
210€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: polet iz Ljubljane do Tirane in nazaj, letališke invarnostne pristojbine (75 EUR), prevoz s turističnimavtobusom po programu, vse cestnine, mostnine in parkirnine, slovensko vodenje in lokalne vodnike, kjer jepotrebno, 11 nočitev z zajtrkom v hotelih 3*-4* lokalne kategorije, vse zunanjeoglede po programu, degustacija konjaka Skenderbeu, vožnjo z ladjico poOhridskem jezeru, turistično pristojbino, stroškepriprave in organizacije potovanja.

Vstopninev ceno potovanja niso vštete in jih potnik poželji poravna na kraju samem. Vse vstopnine skupaj znašajo okrog 85 EUR: Berat - trdnjava (1 EUR), Berat - muzej Onufri(2 EUR), Berat – Narodni etnografski muzej (2 EUR), Arheološki park Butrint (5EUR), izvir Syri i Kalter (0,5 EUR), Gjirokastra - trdnjava (2 EUR),Etnografski muzej (2 EUR), Hiša družine Zekate (2 EUR), Narodno - zgodovinskimuzej (2 EUR), Arheološki muzej (4 EUR), Akropola - muzej (5EUR), Akropola - arheološko najdišče (20 EUR), dva samostana v Meteori (vsak 3EUR), arheološko najdišče v Delfih in muzej (9 EUR), gledališče v Epidavrusu(12 EUR),Korint - arheološki muzej (8 EUR), dva samostana v Ohridu (vsak 1 EUR).

Vstopninev večino arheoloških najdišč v Grčiji so za otroke/dijake do 18. leta starostibrezplačne.

Doplačila po želji (na osebo in na kraju samem):
- izlet v Mikene (min. 10 potnikov) 20 EUR,
- albanski večer (folklorna predstava) 20 EUR,
- grški večer (živa glasba in večerja, pijača nivključena) 20 EUR,
- makedonski večer (folklorna predstava) 10EUR.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):