Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI549 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI804 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1169 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*10.01. VIE  6xPOL685 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Hurghada Grand Resor 5*08.12. GRZ  7xAI329 €
Mauritius Blue Lagoon 3*25.01. MUC  7xPOL1189 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*16.01. VIE  9xPP874 €
Gran Canaria Beverly Par 3*17.12. VIE  6xPOL389 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Po Skandinaviji do Nordkappa & prestolnice


Po Skandinaviji do Nordkappa & prestolnice

  • min. 45 potnikov, po programu
    • odhod: 24.06.2017 | dni: 13 | cena: 1709 EUR
    • odhod: 15.07.2017 | dni: 13 | cena: 1709 EUR
    • odhod: 05.08.2017 | dni: 13 | cena: 1709 EUR• direktni leti iz Ljubljane
• vključeno mini križarjenje po Geirangerju - enem najlepših norveških fjordov
• obisk čarobnega mesteca Alesund in Atlantska oceanska cesta
• Lofoti in Nordkapp
• ena večerja vključena

1. DAN večerja, nočna plovba SLOVENIJA - KOPENHAGEN

V jutranjih urah polet z letališča JP Ljubljana proti Kopenhagnu. Po pristanku se bomo podali na ogled glavnih mestnih znamenitosti: palača Cristiansborg, kjer domuje danski parlament, rezidenca kraljeve družine Amalienborg, simbol mesta - kip Male morske deklice, fontana Gefion, ki je največji mestni spomenik in hkrati vodnjak želja, sprehodili pa se bomo tudi po starem pristanišču Nyhavn in eni najdaljših evropskih nakupovalnih ulic, Stroget. Popoldne vkrcanje na ladjo proti Oslu in nastanitev v kabinah. Večerja in nočna plovba.

2. DAN zajtrk, nočitev OSLO - KVIFTJELL
V dopoldanskih urah prihod v norveško prestolnico in ogled mestnih znamenitosti, kot so mestni center s kraljevo palačo, Vigelandov park, kjer je razstavljenih preko 200 bronastih in granitnih skulptur, ter mestna hiša, kjer vsako leto podelijo Nobelovo nagrado za mir. Priporočamo obisk katerega od znanih muzejev: Vikingški muzej, Kon - Tiki ali muzej polarne ladje Fram. Popoldne vožnja ob največjem norveškem jezeru Mjosa proti mestu Hamar in naprej v osrčje divje Norveške. Nočitev v Kvitfjellu ali okolici.

3. DAN zajtrk, nočitev VASICA LOM - MINI KRIŽARJENJE PO GEIRANGERFJORDU - ALESUND/MOLDE
Zjutraj se bomo odpravili proti deželi fjordov. Na poti se bomo ustavili v vasici Lom, kjer si bomo ogledali eno najstarejših lesenih cerkev na Norveškem, ki so značilne za to območje. Sledi mini križarjenje po Geirangerfjordu (pribl. 1 h), enem najlepših norveških fjordov. Znan je po čudoviti naravi in visokih slapovih, zaradi česar spada tudi pod Unescovo zaščito. Dodaten čar mu dajejo osamljene kmetije in tipična naselja ob fjordski obali. Sledi obisk Alesunda, čudovitega mesta s slikovito lego na obali Norveškega morja, ki ga obdajajo visoke gore in globoki fjordi. Mesto je znano po svoji značilni arhitekturi v stilu Art Nouveau, zaradi česar sodi med najbolj priljubljene destinacije na Norveškem. Nastanitev v Alesundu, Moldeju ali okolici.

4. DAN zajtrk, nočitev ALESUND/MOLDE - ATLANTSKA OCEANSKA CESTA - KRISTIANSUND - TRONDHEIM - STEINKJER
Zjutraj vožnja do mesta Molde, ki je bil v srednjem veku pomembna trgovska postojanka, danes pa se je razvilo v gospodarsko središče regije. Kratek postanek, nato pa nadaljevanje proti severu. Del poti bomo opravili po znameniti Atlantski oceanski cesti - 8 km dolgem odseku ceste, ki povezuje otok Averoy s celino. Vozili se bomo čez številne otočke, ki so med seboj povezani s mostovi nad morjem in tvorijo izjemno slikovito pot. Sledi kratek postanek v Kristiansundu, centru regije, nato pa vožnja do Trondheima, največjega severno ležečega norveškega mesta in prve prestolnice Norveške. Glavna znamenitost mesta je Nidarosova katedrala, ena najveličastnejših cerkev v Skandinaviji, kjer ustoličujejo norveške kralje. Sprehodili se bomo po mestnem središču in glavni nakupovalni ulici Munkegata ter krasno urejenem pristaniškem delu mesta. Nočitev v okolici Steinkjerja.

5. DAN zajtrk, nočitev STEINKJER - SALTFJELL - BODO
Zjutraj bomo pot nadaljevali skozi slikovito norveško pokrajino ob Trondheimskem fjordu, mimo krajev Steinkjer, Grong in Trofors do mesta Mosjoen, od koder se ponuja čudovit pogled na bližnje gore. Po krajšem postanku nadaljevanje poti po gorati planoti Saltfjell, kjer bomo uradno vstopili v Severni polarni pas. Pot bomo nadaljevali po polarnem območju do mesteca Bodo, kjer bomo prenočili.

6. DAN zajtrk, nočitev LOFOTI - VESTERALI
Zgodaj zjutraj nas bo trajekt popeljal na Lofotske otoke. Dan bo namenjen raziskovanju tega posebnega in slikovitega otočja v Severnem morju: obiskali bomo vasico z najkrajšim imenom na svetu - A - in si ogledali muzej ribištva, ki prikazuje trdo življenje lofotskih ribičev. Med vožnjo se bomo ustavili na razglednih otočkah, kjer bomo lahko doživeli divjo naravo otokov. Ustavili se bomo tudi v Henningsvarju, eni najbolj slikovitih ribiških vasic, si ogledali lofotsko leseno katedralo, nato pa se odpeljali do prestolnice Svolvaer. Nadaljevanje vožnje na otočje Vesterali in nočitev v hotelu.

7. DAN zajtrk, nočitev VESTERALI - TROMSO
Zjutraj se bomo podali na pot po zanimivi naravi, skozi ribiške vasice severnih Lofotskih in Vesteralskih otokov proti severu Norveške. Na poti bomo prečkali največji norveški otok Hinnoy in se peljali po severni obali fjorda Narvik. Dan bomo zaključili v največjem mestu severne Norveške, Tromso. Mesto je znano po največjem številu lesenih hiš na Norveškem, po elegantnih mostovih, ki mesto - otok povezujejo s celino, in zanimivih muzejih, ter po Arktični katedrali. Nastanitev in nočitev v hotelu v okolici mesta.

8. DAN zajtrk, nočitev TROMSO - ALTA - NORDKAPP
Zjutraj vožnja ob čudovitih fjordskih obalah s pogledi na ledenike in skozi manjša naselja proti mestu Alta, ki leži ob istoimenski reki, tamkajšnji muzej pa je dom več kot 2000 let starih v skalo vklesanih petroglifov. Pot bomo nadaljevali skozi pokrajino Finnmarka, eno od največjih in hkrati najmanj poseljenih norveških pokrajin, ki z vsakim kilometrom proti severu jemlje dih popotnikom s svojimi naravnimi lepotami, poseljena pa je z velikimi družinami severnih jelenov, ki nas bodo večkrat ustavili na poti s svojim prečkanjem ceste. Nadaljevanje poti skozi najdaljši podvodni tunel v Evropi, Fatima. Po kratki osvežitvi v hotelu v Honningsvagu se bomo zvečer podali proti Nordkappu, kjer bomo lahko občudovali Arktično morje med lesketanjem v polnočnem soncu (vstopnina ob doplačilu). Polni vtisov se bomo vrnili v hotel.

9. DAN zajtrk, nočitev HONNINGSVAG - KARASJOK - JEZERO INARI - SAARISELKA
Zjutraj vožnja do kraja Karasjok, središča političnega in kulturnega življenja Samijev, avtohtonega ljudstva, ki naseljuje sever Skandinavije in se tradicionalno preživlja predvsem z lovom, gojenjem severnih jelenov, danes pa tudi s turizmom. Ustavili se bomo pri samijskem parlamentu in knjižnici. Po želji bomo nato obiskali znani Sapmi park, kulturno - muzejski park, kjer bomo lahko spoznali Samijce, njihovo življenje in tradicijo. Popoldne bomo vstopili na Finsko in nadaljevali mimo Inarija, tretjega največjega finskega jezera z več tisoč otočki in dan zaključili v naselju Saariselka ali okolici.

10. DAN zajtrk, nočitev SAARISELKA - ROVANIEMI - OULU

Po zajtrku nadaljevanje poti po finskem polarnem delu. Najprej bomo obiskali Božička v njegovi vasi, nato pa nadaljevali do Rovaniemija, središča čarobne Laponske. Sprehodili se bomo po mestu, nato pa obiskali enega najbolj zanimivih finskih muzejev, sodobni Arktikum, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije (doplačilo). Nadaljevanje po ravni finski pokrajini do Botnijskega zaliva in "belega mesta" Oulu, ki ga mnogi označujejo za mesto tehnološkega napredka. Nastanitev v hotelu.

11. DAN zajtrk, nočitev OULU - JYVASKALA - TAMPERE
Zjutraj vožnja mimo številnih jezer proti jugu do mesta Jyväskylä, edinega večjega mesta centralne Finske, ki velja za mesto šol, zato ga imenujejo tudi »finske Atene «. Po kratkem postanku nadaljevanje do Tampereja, najbolj gosto poseljenega mesta v nordijskih državah. Večerni sprehod skozi živahno središče, ki ga zaznamujejo velike Finlaysonnove teksilne tovarne, danes preurejene v muzeje, trgovinska in gostinska središča, pa osrednji trg z mestno cerkvijo, staro gledališče... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

12. DAN zajtrk, nočna plovba TAMPERE - HELSINKI
Zjutraj vožnja ob do Helsinkov, kjer si bomo ogledali glavne znamenitosti, kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeliusov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Še nekaj prostega časa za obisk zanimive tržnice ali sprehode po mestnem središču. Popoldne se bomo vkrcali v kabine na ladji proti Stockholmu. Nočna plovba.

13. DAN zajtrk STOCKHOLM - SLOVENIJA

Po pristanku se bomo podali na ogled mestnih znamenitosti, se sprehodili po staremmestnem jedru, Gamlastanu - pogledali menjavostraže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, tertrg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal centeršvedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stojistolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Sledi prevoz do letališča, od koder bomo v večernih urah preko enega izmed evropskih letališč poleteli proti Sloveniji.


Odhodi 2017:

24.06.
15.07.
05.08.

CENA:
od 1.709 € min. 45 potnikov

DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 35 potnikov) 100 €.

 
POPUST: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

CENA VKLJUČUJE:
letalske prevoze po programu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze in trajekte, en polpenzion in ena nočitev z zajtrkom v štiriposteljnih notranjih kabinah na ladji Kopenhagen - Oslo in Helsinki - Stockholm, deset nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*, oglede zunanjosti, spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO:
za manjšo skupino (min. 35 potnikov) 100 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 345 €, enoposteljna soba v kombinaciji z enoposteljno kabino na ladji 550 €. Doplačila za druge tipe kabin (po osebi; v osnovni ceni sicer vključena 4-posteljna notranja kabina): 3-posteljna notranja kabina 39 €, 2-posteljna notranja kabina 66 €, 4-posteljna zunanja kabina 22 €, 3-posteljna zunanja kabina 68 €, 2-posteljna zunanja kabina 142 €, večerje 305 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: Skansen 18 €, Vasa 14 €, Nordijski muzej 11 €, muzej Fram 14 €, Vikingški muzej 11 €, Kon - Tiki 12 €, izlet z ladjico 12 €, Sapmi park 19 €, Nordkapp 255 NOK.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):