Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Zakintos Argassi Bea 3*21.08. LJU  7xNZ442 €
Lefkas-Preveza Ionian Blue 5*02.07. LJU  7xPOL599 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*26.04. LJU  7xAI339 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*23.08. LJU  7xUAI359 €
Rodos Kresten Pal 4*02.07. LJU  7xPOL639 €
Karpatos Seven Stars 3+*14.07. LJU  7xNZ485 €
Šri Lanka Club Palm B 4*10.05. MUC  7xAI701 €
Puerto Plata Cooee At Gr 4*12.05. VIE  7xAI866 €
Madeira Pestana Bay 4*28.02. MUC  7xAI465 €
Dubaj (Emirati) Golden Tuli 4*21.03. MUC  7xPOL502 €
Phuket (Tajska) KAMALA BEAC 4*04.06. VIE  8xPOL1016 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*01.04. VIE  7xAI449 €
Varadero Be Live Exp 4*12.06. VIE  7xAI924 €
Punta Cana Grand Palla 5*29.05. MUC  7xAI1103 €
Heraklion (Kreta) Hersonisos 4*03.04. VIE  7xPOL391 €
Mallorca Grand Oasis 5*03.03. VIE  6xPOL650 €
Maldivi Holiday Isl 4*29.05. MUC  7xPOL1132 €
Gran Canaria Aparthotel 3*26.04. VIE  8xPOL428 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*03.05. MUC  7xAI1009 €
Mombasa-Kenija Hotel The S 5*13.06. MUC  15xPP722 €
Mauritius Blue Lagoon 3*18.04. MUC  7xPOL1111 €
Antalija Lti Serra R 5*08.03. VIE  7xAI226 €
Hurghada Grand Resor 5*26.05. GRZ  7xAI411 €
Zanzibar Bluebay Bea 4+*10.05. MUC  7xPOL976 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Po poteh Antičnih Grkov


Po poteh Antičnih Grkov

Datumi odhodov in cene:
  • odhod: 30.3.2017 | dni: 6 | cena: 699 EUR

Po poteh Antičnih Grkov

Nepozabno krožno potovanje, kjer si boste v šestih dneh ogledali najpomembnejše antične bisere kot so Atene, Delfi, Olimpija, Mikene in Epidavros. Potovanje je pravšnje za zahtevnejše potnike in vse željne bogate vsebine programov, ki krojijo raznolike in čudovite spomine. Čas boste izrabili več kot odlično.Osnovne informacije:

Čas potovanja: 6 dni / 5 noči
Čas za prijavo: 30 dni pred odhodom
Najmanjše število potnikov: 20VRHUNCI POTOVANJA: čudovito potovanje v mesta z izjemno zgodovino, mesto prvih olimpijskih iger, Atene – grška prestolnica z Akropolo

Program:

1. dan: (LJUBLJANA)–ZAGREB ali BENETKE–ATENE–DELFI / večerja (180 km)
SLAVNE PREROKBE PITIJE
Zbirališče potnikov na letališču pri Zagrebu ali Benetkah v dopoldanskih urah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani in vožnja (doplačilo) na letališče. Polet letala v Atene. Po prihodu v na atensko letališče vožnja proti severnemu delu Atiškega polotoka, mimo Teb proti gorstvu Parnassos, kjer se v skalnate stene vklesana nahaja slavno antično preročišče Delfi. Pred več kot 2500 leti so se v sveto mesto Delfi v osrednji Grčiji zgrinjali romarji iz vse Grčije in tudi iz drugih dežel. Upali so, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. V večernih urah nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: DELFI–KORINTSKI ZALIV–PATRAS–OLIMPIJA / večerja, zajtrk (250 km)
PELOPOV OTOK
Po zajtrku ogled arheološkega prostora in muzeja ter vožnja skozi največje nasade oljk do pristaniškega mesteca Itea in dalje ob obali korintskega zaliva do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največjih arhitekturnih dosežkov 21. st. Nadaljevanje poti do Patrasa, največjega mesta na Peloponezu, znanega po cerkvici sv. Andreja. Vožnja v Olimpijo, ki leži sredi idilične pokrajine in sodi med najvidnejša območja antične Grčije. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: OLIMPIJA–TOLO / zajtrk, večerja (200 km)
V MESTU PRVE OLIMPIJADE
Zajtrk. V antičnem času je bila Olimpija predvsem Zeusu posvečeno svetšče in romarski kraj. Ogled arheološkega prostora, kjer so bile leta 776 pr. n. št. ustanovljene prve olimpijske igre antike, v čast bogu Zeusu. Trajale so samo dan, na sporedu je bil tako imenovani stadionski tek na 192 m. V naslednjih letih se je zvrstilo 293 olimpijad, ki so jih organizirali vsake 4 leta. Ogled nekdaj veličastnega naselja s stadionom, palestro, številni templji ... V popoldanskih urah vožnja po Pelopovem otoku (Peloponezu) do letoviškega Tola ob Saronskem zalivu. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: TOLO–MIKENE–EPIDAVROS–NAUPLIO–TOLO / zajtrk, večerja (100 km)
NEPOZABNI SPOMENIKI ANTIKE
Zajtrk. Vožnja v Mikene. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, Akropole ... Nadaljevanje vožnje do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje Vožnja do mesteca Nauplio, enega najlepših mest na Peloponezu, nad katero dominira trdnjava Palamidi in Akronauplia. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

5. dan: TOLO–KORINTSKI ZALIV–ATENE / zajtrk (160 km)
PRESTOLNICA IN NJENI ZAKLADI
Zajtrk. Vožnja do slavnega Korintskega prekopa, ki ga je že v 1. st. n. št. z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Nero, v obstoječi dolžini 6343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Nekaj prostega časa in nato avtobusna vožnja proti Atenam. Ogled prestolnice Grčije z avtobusom. Vožnja do Akropole in ogled največje mestne znamenitosti: Propilej, Partenona, Erechteiona in arheološkega muzeja na Akropoli. Vožnja do Panathinaiko stadiona, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača … Nastanitev v hotelu. Večerni sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, zgrajene ob prelomu stoletja. Danes je skoraj vsaka hišica spremenjena v prodajalno, obrtno delavnico ali lokalček, tako da je večer na Plaki prav gotovo posebno doživetje. Možnost (doplačilo) ogledala folklornega večera in pokušnja tipičnih grških specialitet. Seveda pa tudi priložnost, da se naučite sirtaki. Prenočevanje.

6. dan: ATENE–ZAGREB ali BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
ŽIVAHNA PRESTOLNICA
Zajtrk. Z metrojem in peš si boste ogledali Atene. Od Aten, ki so leta 1834 postale glavno mesto Grčije, ni ostalo veliko. Ko je kralj Otto prišel z Bavarske so nemški arhitekti kmalu začeli pripravljati načrte za novo podobo mesta in kmalu se je število prebivalstva naraščati. Z gradbenim bumom v petdesetih letih 20. st. pa so se Atene razširile čez vse dotedanje meje in danes mesto šteje preko 3,5 mil. prebivalcev. Kljub temu, da mesto slovi po hrupu in zmedi, je le malo sredozemskih mest, po katerih se je resnično prijetno sprehajati. Najprej se boste ustavili na glavnem mestnem trgu Syntagma, ki predstavlja srce Aten. Ob njem je veliko kavarn, trgovin, hotelov in majhnih kioskov, v središču pa je zgradba grškega parlamenta, kjer je vsak dan poteka menjava straže. Posebno doživetje je sprehod po tržnici polno začimb, različnih vrst oreščkov, oliv in peciva ter mesa in raznovrstnih rib. Monastiraki je ena izmed najbolj znanih predelov mesta s številnimi trgovinicami, starinarnicami in zanimivim bolšjim trgom. Vsak obiskovalec se mora sprehoditi po najbolj znani nakupovalni ulici Ermou. Zgodaj popoldne vožnja na letališče pri Atenah in polet letala v Zagreb ali Benetke, kjer boste pristali v večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Opomba

  • pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu
  • če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza iz načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Pomembno

  • vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje.
Cena vključuje:

letalski prevoz Zagreb - Atene - Zagreb 
letališke in varnostne pristojbine
avtobusni prevozi
4 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
vodenje
organizacija programa
DDV
-|-letalo

Možna doplačila ob prijavi:
  • enoposteljna soba, 110 EUR/na osebo
  • prevoz na letališče in nazaj, 50 EUR/na osebo

Možna doplačila na mestu:(vodniku na poti)
  • večerja na Plaki pribl. 35 EUR
  • vstopnine pribl. 60 EUR


Popusti:
  • 10% za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč