Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Rodos SMARTLINE E 3*27.08. LJU  7xAI579 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*20.09. LJU  7xUAI409 €
Samos Princessa R 4*23.08. LJU  7xNZ589 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*27.09. LJU  7xAI349 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*06.09. LJU  7xPOL559 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*27.08. LJU  7xPOL539 €
Lefkas-Preveza CALYPSO STU 4*27.08. LJU  7xN469 €
Antalija Annabella D 5*06.09. LJU  7xUAI599 €
Kefalonija APOLLONION 5*24.09. LJU  7xPOL687 €
Kos Gaia Villag 3+*30.08. LJU  7xAI599 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*04.10. MUC  7xPOL765 €
Puerto Plata Casa Marina 4*09.10. MUC  7xAI885 €
Madeira Hotel Jardi 4*12.12. MUC  7xPOL438 €
Dubaj (Emirati) MANGROVE 4**05.09. MUC  7xPOL503 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.01. VIE  7xAI390 €
Varadero Starfish Ca 4*06.09. MUC  7xAI872 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.10. MUC  7xAI1220 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*20.10. VIE  7xPOL418 €
Maldivi Holiday Isl 4*25.11. MUC  8xPOL1269 €
Gran Canaria Astoria 3*24.01. VIE  7xPOL486 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*22.10. MUC  7xAI1006 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*11.09. MUC  9xAI940 €
Mauritius Seaview Cal 4*31.01. GRZ  7xPOL1110 €
Rodos STUDIJI VIR 2*19.10. SZG  7xAI362 €
Antalija Club Konakl 4+*28.09. VIE  5xAI344 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Peru - skrivnostna dežela Inkov


Peru - skrivnostna dežela Inkov

  • min. 20 potnikov, po programu
    • odhod: 23.09.2017 | dni: 14 | cena: 2990 EUR
    • odhod: 21.10.2017 | dni: 14 | cena: 2990 EUR
- skrivnosti dežele Inkov
- risbe v Nazci, ki burijo domišljijo
- plovba po najvišje ležečem jezeru
- legendarna vožnja z vlakom na Machu Picchu


1. DAN polet, nočitev SLOVENIJA - EVROPA - PERU

POLET V PERUJSKO PRESTOLNICO
Zbor potnikov in polet do enega izmed letališč v Evropi, od koder bomo nadaljevali v Limo, glavno mesto Peruja. Po pristanku in opravljenih formalnostih, prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

2. DAN zajtrk, večerja, nočitev LIMA
OGLED MESTA KRALJEV
Po zajtrku ogled najpomembnejših znamenitosti »Mesta kraljev«: stari del mesta s številnimi kolonialnimi zgradbami, Plaza de Armas - osrednji trg in Plaza San Martin, katedrala in cerkev San Francisco; obiskali boste tudi arheološki muzej, ki hrani največjo zbirko starodavnih civilizacij in bo pravzaprav odličen uvod v raziskovanje Peruja, ki bo sledilo v naslednjih dneh. Nadaljevanje ogledov: Torre Tagle palača in hiše Osambela. Ogledali si bomo tudi novejši trgovski del Lime San Isidro in Miraflores. V popoldanskem času ogled kompleksa Pachacamamac, kjer so med drugim našli tudi odlično ohranjeno grobišče, kjer so častili svoje sonce in luno. Večerja in nočitev.

3. DAN zajtrk, večerja, nočitev LIMA - PARACAS - NAZCA
PLOVBA PO PERUJSKEM GALAPAGOSU
Po zgodnjem zajtrku vožnja proti polotoku Paracas, ki je od prestolnice Lime oddaljen približno 250 kilometrov. S čolni se boste podali na dve urno plovbo med otočjem Bellestas, naravni rezervat ali »perujski Galapagos«, z izjemno bogatim živalskim svetom. Na skalnih otočkih domujejo kolonije morskih levov, Humboldtovih pingvinov ter različnih vrst ptic, med katerimi so tudi kormorani, flamingi in pelikani. Po ogledih nadaljevanje vožnje po cesti Panamaricana v Nazco, ki je oddaljena približno 220 kilometrov. Na poti se boste ustavili v laguni Huachachina, ki je obdana s peščenimi sipinami ter v Ici, ki slovi po pijači pisco - v inkovskem jeziku leteči ptici ter po muzeju, ki hrani mumije in lončarske ter tekstilne eksponate iz obdobja Nazca. Po prihodu nastanitev v hotelu in pred večerjo še ogled starodavne lončarske obrti ter tradicionalnega pridobivanja zlata. Večerja v restavraciji.

4. DAN zajtrk, večerja, nočitev NAZCA - AREQUIPA
SKRIVNOSTNE RISBE V NAZCI
Po zajtrku vzpon na razgledni stolp in ogled Nazca linij, katerih nastanek še vedno ni povsem raziskan. Na območju več kot 350 kvadratnih kilometrov so v peščeno in kamnito puščavo vrezane različne linije, podobe geometrijskih likov, živali in celo »astronavta«. 1 500 let stare puščavske risbe so najbolj vidne z letala in po želji ter proti doplačilu 45 minutni polet nad puščavo. Zgodaj dopoldne nadaljevanje potovanja ob obali Pacifika v 560 kilometrov oddaljeno Arequipo, ljubko mesto v Andih. Nastanitev v hotelu, večerja.

5. DAN zajtrk, kosilo, večerja, nočitev AREQUIPA
BELO KOLONIALNO MESTO OB VZNOŽJU ANDOV
Dan ne bo preveč naporen, saj ga bomo posvetili ogledom tega izjemno lepega »Belega mesta«, ki leži pod še vedno delujočim vulkanom Misti. Zaradi pomanjkanja gradbenega materiala so staro kolonialno gradnjo dopolnjevali z belo obarvano kamnino, nastalo iz vulkanskega pepela. Zlahka si boste pričarali kakšno vzporednico mediteranskih metropol, seveda s to posebnostjo, da Arequipa leži na 2325 metrov nadmorske višine in bo hkrati služila kot odlična aklimatizacijska točka na naši poti v višje predele Andov. Samo mesto je preplet čudovite arhitekture, številnih samostanov in cerkva, slovi pa tudi po odlični kulinariki. Iz predela Carmen Alto vas bo očaral pogled na mesto, zanimiv bo sprehod po starih četrtih San Lazaro in Yanahuara ter mestnem središču s katedralo na Plaza des Armas. Seveda si bomo ogledali tudi čudovito mesto iz 16. stoletja in sicer samostan Santa Catalina. Kosilo v restavraciji. Popoldan nekaj prostega časa. Večerja in nočitev v hotelu.

6. DAN zajtrk, večerja, nočitev AREQUIPA - CHIVAY

MED LAMAMI IN ALPAKAMI
Po zgodnjem zajtrku se bomo podali proti Colca Canyonu, ki velja za enega najglobljih kanjonov na svetu. Že sama vožnja po slikoviti gorski pokrajini Andov bo več kot spektakularna. Na poti skozi naravni rezervat Aquada Blanca bomo občudovali tukajšnje »domače živali« in sicer lame ter alpake, v slikovitih vasicah se bomo družili z domačini, ki nam bodo pripravili pokušino čaja iz koke. Popoldan bomo prispeli do vasice Chivay, kjer se bomo nastanili. Vasica slovi po izvirih termalne vode, kjer se boste po želji tudi razvajali. Večerja v lokalni restavraciji.

7. DAN zajtrk, večerja, nočitev COLCA CANYON - PUNO

KONDORJEV LET
Zgodnji zajtrk in vožnja do čudovitega Colca Canyona. Na poti nas bodo spremljala terasasta polja, ki so služila za kmetovanje že Inkom, domačini pa jih obdelujejo še danes. Tukaj živijo različne indijanske skupnosti, ki še vedno nosijo izjemno pisana tradicionalna oblačila, prava paša za oči. Ustavili se bomo na prelazu Cruz del Condor in sicer na višini 3 600 m in če bomo le imeli srečo, občudovali največje leteče ptiče na svetu. Vrnitev v Chivay, od koder se bomo odpravili proti najvišje ležečem plovnem jezeru na svetu - Tititkaka. V poznih večernih urah bomo prispeli do mesta Puno, nastanitev v hotelu, večerja.

8. DAN zajtrk, kosilo, večerja, nočitev PUNO - OTOČKI UROS IN TAQUILE

PLOVBA PO NAVIŠJE LEŽEČEM JEZERU NA SVETU
Po zajtrku izlet po jezeru Titikaka, ki je že v preteklosti predstavljalo center andske pokrajine, imenovali so ga tudi »sveto jezero«. S svojo višinsko lego (3813 metrov) in ogromno površino (8560 kvadratnih kilometrov), velja za najvišje in največje plovno jezero. Razgibana in razvejana obala človeku v domišljiji pričara pumo, ki v krempljih drži andsko žival ‘viskače', podobne zajcem. In res nosi jezero pumino ime, v jeziku Indijancev pomeni Titikaka sivo ali kamnito pumo, ta pa je predstavljala sveto podobo življenja na zemlji. Najprej se bomo ustavili na plavajočih otočkih - Uros, ki so zgrajeni iz snopov trstičja, kjer Indijanci plemena Urujev še danes prebivajo v hiškah iz trstičja. Nadaljevali bomo na otok Taquile. Posebnost je noša moških čepic, ki označuje njihov status (samski ali poročen), pletejo pa jih sami. Kosilo na otoku. Popoldan se bomo vrnili v Puno, večerja in nočitev v hotelu.

9. DAN zajtrk, kosilo, večerja, nočitev PUNO - CUZCO

SKRIVNOSTNI SVET INKOV
Po zajtrku se bomo odpravili po slikoviti andski pokrajini proti Cuzcu. Prelaz La Raya bo naš drugi najvišji prelaz na celotnem potovanju po Peruju; ustavili se bomo v Raqchi ter si ogledali ostanke nekdanje inkovske naselbine, ki je služila kot postojanka na osvajalni poti proti jezeru Titikaka. Arheološki park je zaradi svoje izjemne ohranjenosti eden izmed najpomembnejših ostankov inkovske kulture. Nadaljevanje do majhne andske vasice Andahuaylillas, kjer si bomo ogledali zanimivo baročno cerkev, ki jo imenujejo tudi perujska »Sikstinska kapela«. Na poti kosilo. Zvečer prihod v Cuzco, nastanitev v hotelu, večerja.

10. DAN zajtrk, večerja, nočitev CUZCO - SVETA DOLINA INKOV
OBISK INDIJANSKE TRŽNICE
Dan bomo namenili raziskovanju čudovite Svete doline Inkov. Najprej se bomo odpeljali v vasico Pisac, kjer se bomo sprehodili po zanimivi indijanski tržnici. Še danes živijo tukaj potomci Inkov, ki govorijo jezik »kečua« - jezik andskih Indijancev. Nadaljevali bomo do Ollantaytamba. Nato si bomo ogledali inkovsko utrdbo, kjer so španski osvajalci doživeli enega redkih porazov. Ponudil se bo čudovit pogled na dolino reke Urumbambe. Po ogledih povratek v hotel, večerja.

11. DAN zajtrk, večerja, nočitev CUZCO - MACHU PICCHU - CUZCO

LEGENDARNA VOŽNJA Z VLAKOM NA MACHU PICCHU
Po zgodnjem zajtrku se bomo z vlakom popeljali po dolini reke Urumbambe do zadnje vasi Aguas Calientes. Uro in pol trajajoča vožnja po soteski, porasli z bujno vegetacijo nas bo prav gotovo navdušila. Od tu se bomo z mini avtobusom odpeljali do legendarnega izgubljenega mesta Inkov - Machu Picchuja. To je prav gotovo eno najbolj znanih arheoloških najdišč Južne Amerike, ki ga je šele leta 1911 ponovno odkril ameriški arheolog Hiram Bingham. Glede na to, da mesta zaradi nedostopnosti in skritosti visoko v gorah Španci niso nikoli odkrili, je ostalo tudi najbolj ohranjeno mesto stare inkovske civilizacije. Tako je bilo odkritih veliko hiš, templjev, trdnjav in teras z vrtovi. Zvečer vrnitev v Cuzco. Večerja in nočitev.

12. DAN zajtrk, večerja, nočitev CUZCO - LIMA

SONČNI TEMPELJ V KRALJESTVU INKOV
Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje tega najstarejšega stalno poseljenega mesta v Južni Ameriki, arheološko najpomembnejšega kraja in glavnega mesta inkovskega kraljestva. Mesto je bilo v času Inkov zgrajeno v obliki velikanske pume in kljub temu, da je bilo popolnoma porušeno, je na njegovih ostankih nastalo današnje mesto, ki ima še vedno pridih veličastne inkovske kulture, z mešanico kolonialne arhitekture. Sprehod po glavni ulici, do katedrale in Sončnega templja. Tudi okolica je zanimiva, tako si bomo ogledali inkovsko utrdbo Sacsayhuaman in Daritveni tempelj Kenko, Rdečo utrdbo - Puca Pucara in Tambo Machay (kopališče Inkov). Pozno popoldan prevoz na letališče in polet v Limo. Nastanitev v hotelu, večerja.

13. DAN zajtrk, polet LIMA - EVROPA
ŠE ZADNJA SKODELICA ČAJA IZ KOKINIH LISTOV
Čas za slovo od prestolnice Peruja in možnost zadnjih nakupov. Prevoz do letališča in nočni let proti Evropi.

14. DAN EVROPA - SLOVENIJA
Prihod na eno izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta do Ljubljane/bližnjega letališča.

CENA:

2.990 € min. 20 potnikov
3.190 € min. 15 potnikov
3.390 € min. 10 potnikov


Odhodi v 2017:

18.02. -
22.04. -

27.05.
19.08.
08.07.
23.09.
21.10.CENA VKLJUČUJE: letalske prevoze po programu v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, prevoze z avtobusom, ladjo in vlakom po programu, nočitve z zajtrki v hotelih 3 *, obroki kot v programu, vstopnine in lokalni vodniki kot v programu, spremstvo slovenskega vodnika in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: napitnine 40€, izstopne takse pribl. 40 USD.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 390 €, polet nad Nazca linijami 95 €.

OPOMBA:
v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

POPUSTI: otrok do 12 let na dodatnem ležišču (v sobi skupaj z dvema odraslima): prosimo zahtevajte poseben izračun.

 

 


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):