Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*07.01. BGY  7xAI919 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada Sunrise Gar 5*17.12. LJU  7xAI398 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI339 €
Varadero Hotetur Pal 4*13.12. MUC  8xAI764 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1286 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Beverly Par 3*17.12. VIE  6xPOL389 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*12.01. VIE  9xPP906 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
Mauritius Blue Lagoon 3*12.12. VIE  7xPOL1158 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Osrednja Indija in Goa


Osrednja Indija in Goa


Odhod
: 04.02.2017 | št. dni: 16 | aktualna cena: od 1680€

Osrednja Indija in Goa

PROGRAM:

To je del potovanja Osrednja in Južna Indija 23 dni. 11. dan se ločite od slovenske skupine in pot nadaljujete ob asistenci lokalnih predstavnikov.

1. dan LJUBLJANA – MUMBAI. Polet z Ljubljane preko Istanbula do Mumbaja. Nočitev na letalu. (letalo)

2. dan MUMBAI. Po zgodnjem jutranjem pristanku se odpeljemo do mesta in se odpravimo na raziskovanje barvitega Mumbaia. Na poti si iz avtobusa od zunaj ogledamo javno pralnico, v Gandijevi hiši pa spoznamo dela in misli velikega duhovnega človeka in ustanovitelja Indije, kot jo bomo doživeli mi. Popoldne raziščemo središče mesta Colaba, kjer doživimo vrhunec indo-saracenske arhitekture in v katerem še danes vlada kolonialno vzdušje. Začnemo pri Vratih Indije, ki so bila vstopna točka Angležev na indijsko podcelino. Potem se sprehodimo mimo stare univerze in sodišča do železniške postaje Victoria Terminus ter si veličastno zgradbo tudi ogledamo. Nočitev. (H)

3. dan MUMBAI – vlak v AURANGABAD. Zajtrk. Prosto dopoldne v starem mestnem jedru za lastno raziskovanje in užitek. Potem obiščemo živahen "slum" Dharavi, kjer spoznamo bridko življenje revnih indijskih četrti in kjer so snemali film "Slumdog Millionaire". Ogled nas pretrese in spoznamo, kako lahko človek tudi v neverjetnih pogojih življenja ustvari družbeno tkivo za preživetje. Vožnja na železniško postajo in popoldanska vožnja v Aurangabad. Spoznamo se z indijskimi vlaki in podeželskimi prizori prave Indije. Po prihodu sledi vožnja do hotela. Nočitev. (H, Z, vlak)

4. dan AURANGABAD – izlet v ADŽANTO (Unesco). Zajtrk. Celodnevni izlet v Adžanto, ki je skrita v slikoviti vrzeli hribovja Vindhya. V 30-ih jamah je skrit zaklad budistične umetnosti, kjer je v kipih in stenskih poslikavah uprizorjeno življenje 8 stoletij (od 2. st. pnš. do 7. stol.) na izredno zanimiv, življenjski in za abstraktno budistično filozofijo zelo realističen način – ljubimci sedijo skupaj in pijejo vino, kralji in čudovite princese sedijo na prestolih, ob katerih klečijo lepe služabnice … Vrnitev v Aurangabad. Prost večer. Nočitev. (H, Z)

5. dan AURANGABAD – ELLORA (Unesco) – spalnik v HYDERABAD. Zajtrk. Najprej zjutraj obiščemo impresivno trdnjavo Daulatabad, ki se na bazaltni skali dviga 250 m nad okolico in od koder se odpira čudovit pogled. Zraven se nahajajo jamski templji Ellora, ki so jih v 6. – 8. stoletju domačini mukotrpno vklesali v kamen in predstavljajo neverjetno primerjavo budistične (prvih 12 jam), hindujske (naslednjih 17 jam) in džainistične vere (zadnjih 5 jamskih templjev). Najlepši je tempelj Kajlaš, ki predstavlja repliko Šivinega domovanja na gori Meru. Obiščemo stari vodni mlin Pawan Chaki, na poti v Aurangabad pa obiščemo še Bibi Ka Maqbaro (imitacija Tadž Mahala in mavzolej Auragzebove žene). Zvečer se vkrcamo na spalnik in prespimo na poti v Hyderabad. (Z, spalnik)

6. dan HYDERABAD – izlet do GOLCONDE. Jutranji prihod v izjemno indijsko mesto. Osvežitev v hotelu. Potem se odpravimo na raziskovanje živahnih tržnic in islamskih spomenikov cvetoče prestolnice, ki so v starem delu mesta blizu tržničnega živžava, zato mesto raziščemo peš. Obiščemo tempelj Birla in mošejo "Štirih stolpov", ki so jo zgradili ob koncu kuge leta 1591 in predstavlja največjo znamenitost mesta. Šesta največja mošeja v Indiji se ponaša s štirimi stolpi visokimi 56 metrov, mošeja iz črnega granita pa sprejme 10.000 vernikov. Popoldne se odpeljemo na ogled obširnih ostankov trdnjave Golconda, ki je bila neosvojljiva postojanka dinastije Qutb Shahi, ki je vladala temu območju. Vrnitev v mesto. Prost večer in nočitev. (H, Z)

7. dan HYDERABAD – BIDAR. Zajtrk. Vožnja porti Bidarju. Raziščemo trdnjavo iz 15. stoletja, ki še vedno nepoškodovana stoji sredi mestnega vrveža na obeh straneh obzidja ter tako ohranja srednjeveško vzdušje v njem. Palače in grobovi predstavljajo nekaj najlepših primerov muslimanske arhitekture na dekanski planoti. Pristno indijsko vzdušje mesta. Nočitev. (H, Z)

8. dan BIDAR – GULBARGA – BIJAPUR. Zajtrk. Vožnja do Gulbarge, ki je bila prestolnica dinastije Bahmani. Raziščemo mesto in si ogledamo glavne znamenitosti, vključno s citadelo Bala Hisar, elegantno petkovo mošejo in grob bahmanskih sultanov. Sledi vožnja do Bijapurja. Tu obiščemo Gol Gumbaz, mavzolej z drugo največjo kupolo na svetu, ki jo odlikuje akustika, kjer se vsak šum podvanajsteri. Ogledamo si tudi druge znamenitosti Bijapurja. Namestitev in nočitev. (H, Z)

9. dan BIJAPUR – BADAMI. Zajtrk. Pot nas vodi po zanimivi pokrajini proti Badamiju. V Badamiju najprej obiščemo slovite jamske templje s poslikavami, veliko bolj zanimiv pa je sprehod po tradicionalni vasici in sončni zahod ob jezeru. Namestitev v preprostem hotelu sredi večernega živžava! Današnji večer preživimo z domačini na zaprašeni tržnici in živahnih ulicah. Posebno doživetje! Nočitev. (P, Z)

10. dan BADAMI – AIHOLE – PATTADAKAL (Unesco) – HAMPI. Zajtrk. Zgodnji odhod. Ta pokrajina iz granita in peska je nekaj veličastnega! Prepolna je čudovitih templjev, nekatere med njimi uvrščajo med najboljša umetniška dela Indije. Vsak je izdelan v svojevrstni kombinaciji takratnih indijskih stilov … Najprej obiščemo Aihole, potem pa še Pattadakal. Počitek na vožnji v Hampi, ki je gotovo eden viškov našega potovanja. Popoldne prečkamo reko in si privoščimo čudovit sprehod po pokrajini granitnih osamelcev ter se v sončnem zahodu vzpnemo na Hanumanov tempelj z enkratnim pogledom na okolico. Vrnitev v vasico, kjer je veliko priložnosti za slastno večerjo. Namestitev v preprostem penzionu v središču dogajanja. Nočitev. (P, Z)

11. dan HAMPI. Zajtrk. Težko je človeka pripraviti na enkratnost in neresničnost dežele, v katero vstopamo. Hampi je gotovo eden najbolj veličastnih krajev Indije. Nekoč je bil cvetoča prestolnica vidžajanagarskih kraljev in središče enega največjih hindujskih cesarstev v indijski zgodovini. Na višku, ko se je po ulicah Hampija sprehajalo pol milijona prebivalcev, bi ga lahko primerjali z antičnim Rimom. V njem najdete najlepše primerke dravidske arhitekture v Indiji. Tu so reliefi, ki krasijo tempelj Virupakše in Vittale, okrašeni stebri svetišča Swamija Ramačandre in čudovit dvonadstropni lotosov paviljon … Prost večer v čarobnem vzdušju. (P, Z)

12. dan HAMPI – vlak v GOO. Zajtrk. Ločitev od slovenske skupine in vožnja v Hospet ter vkrcanje na vlak proti Goi (ob asistenci lokalnega vodnika). Po prihodu v Goo se z lokalnim predstavnikom odpeljete v staro Goo, kjer vstopite v portugalsko kolonialno zgodbo in veličastne cerkve, ki še vedno pričajo o nekdanji slavi. Zanimiva zgodba. Vožnja do vašega hotela. Namestitev. Prost večer za skok v indijski ocean ali okusno ribjo večerjo. Nočitev. (H, Z, vlak)

13. – 14. dan GOA – počitnice. Zajtrk. Malabarska obala je tukaj dolga in bela, obdana s toplim Arabskim morjem in obkrožena s palmovimi nasadi. Prost dan izkoristite za počitek in kopanje v toplem morju. Gotovo vas premami sprehod po neskončni peščeni plaži? Ali kolesarjenje po podeželju? Možnost za ajurvedsko masažo in druge počitniške užitke. Nočitev. (H, Z)

15. GOA – let v MUMBAI. Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče in polet proti Mumbaiu. Nočitev v hotelu v bližini letališča. (H, Z, letalo)

16. dan MUMBAI – LJUBLJANA. Zgodnji jutranji odhod na letališče v Mumbai in polet preko vmesnega letališča proti Benetkam. Sledi še prevoz do Ljubljane. Konec potovanja. (letalo )CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Osrednja Indija in Goa
od 1680€
od 1800€
Obvezna doplačila:
Indijski vizum
65€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
150€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Zdr. zav. Coris, do 21 dni, posamično *
23.44€
Doplačilo za enoposteljno sobo
360€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
45€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena pri najmanj 20-ih udeležencih vključuje: avtobusni prevoz bližnje letališče – Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (282 EUR), nočitve in prehrano glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vožnjo z vlakom iz Mumbaja v Aurangabad in iz Hospeta v Goo, slovensko vodenje (do 11. dne) in lokalne vodnike, vstopnine, stroške priprave in organizacije potovanja.

Nastanitev in prehrana: 10 nočitev v hotelih na turističnem nivoju 3* z zajtrkom, 3 nočitve v preprostem penzionu z zajtrkom (Hampi in Badami), 1 nočitev na spalniku 2A/3A z zajtrkom. Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 13 nočitev v hotelih in penzionih.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):