Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Rodos SMARTLINE E 3*27.08. LJU  7xAI579 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*20.09. LJU  7xUAI409 €
Samos Princessa R 4*23.08. LJU  7xNZ589 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*27.09. LJU  7xAI349 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*06.09. LJU  7xPOL559 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*27.08. LJU  7xPOL539 €
Lefkas-Preveza CALYPSO STU 4*27.08. LJU  7xN469 €
Antalija Annabella D 5*06.09. LJU  7xUAI599 €
Kefalonija APOLLONION 5*24.09. LJU  7xPOL687 €
Krf YANNIS 3*28.08. LJU  7xPP+469 €
Kos Gaia Villag 3+*30.08. LJU  7xAI599 €
Puerto Plata Casa Marina 4*09.10. MUC  7xAI885 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*04.10. MUC  7xPOL765 €
Madeira Hotel Jardi 4*05.12. MUC  7xPOL438 €
Dubaj (Emirati) Somewhere H 4*11.09. MUC  9xPP927 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*06.09. MUC  7xPOL876 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.01. VIE  7xAI390 €
Varadero Club Villa 4*06.09. MUC  7xAI860 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.10. MUC  7xAI1173 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*20.10. VIE  7xPOL418 €
Maldivi Holiday Isl 4*25.11. MUC  8xPOL1269 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  7xPOL511 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*22.10. MUC  7xAI1006 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*15.11. MUC  9xAI998 €
Mauritius Seaview Cal 4*31.01. GRZ  7xPOL1110 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Osrednja in Južna Indija


Osrednja in Južna Indija


Odhod
: 18.11.2017 | št. dni: 22 | aktualna cena: od 2286€

Osrednja in Južna Indija

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – MUMBAI. Zbor na ljubljanskem letališču in polet preko vmesnega letališča proti Mumbaiu. Nočitev na letalu. (letalo)

2. dan MUMBAI. Po pristanku se odpeljemo do mesta in se odpravimo na raziskovanje barvitega Mumbaia. Na poti si iz avtobusa od zunaj ogledamo javno pralnico, v Gandijevi hiši pa spoznamo dela in misli velikega duhovnega človeka in ustanovitelja Indije, kot jo bomo doživeli mi. Popoldne raziščemo središče mesta Colaba, kjer doživimo vrhunec indo-saracenske arhitekture in v katerem še danes vlada kolonialno vzdušje. Začnemo pri Vratih Indije, ki so bila vstopna točka Angležev na indijsko podcelino. Potem se sprehodimo mimo stare univerze in sodišča do železniške postaje Victoria Terminus ter si veličastno zgradbo tudi ogledamo. Nočitev. (H)

3. dan MUMBAI – vlak v AURANGABAD. Zajtrk. Prosto dopoldne v starem mestnem jedru za lastno raziskovanje in užitek. Potem obiščemo živahen "slum" Dharavi, kjer spoznamo bridko življenje revnih indijskih četrti in kjer so snemali film "Slumdog Millionaire". Ogled nas pretrese in spoznamo, kako lahko človek tudi v neverjetnih pogojih življenja ustvari družbeno tkivo za preživetje. Vožnja na železniško postajo in popoldanska vožnja v Aurangabad. Spoznamo se z indijskimi vlaki in podeželskimi prizori prave Indije. Po prihodu sledi vožnja do hotela. Nočitev. (H, Z, vlak)

4. dan AURANGABAD – izlet v ADŽANTO (Unesco). Zajtrk. Celodnevni izlet v Adžanto, ki je skrita v slikoviti vrzeli hribovja Vindhya. V 30-ih jamah je skrit zaklad budistične umetnosti, kjer je v kipih in stenskih poslikavah uprizorjeno življenje 8 stoletij (od 2. st. pnš. do 7. stol.) na izredno zanimiv, življenjski in za abstraktno budistično filozofijo zelo realističen način – ljubimci sedijo skupaj in pijejo vino, kralji in čudovite princese sedijo na prestolih, ob katerih klečijo lepe služabnice … Vrnitev v Aurangabad. Prost večer. Nočitev. (H, Z)

5. dan AURANGABAD – ELLORA (Unesco) – spalnik v HYDERABAD. Zajtrk. Najprej zjutraj obiščemo impresivno trdnjavo Daulatabad, ki se na bazaltni skali dviga 250 m nad okolico in od koder se odpira čudovit pogled. Zraven se nahajajo jamski templji Ellora, ki so jih v 6. – 8. stoletju domačini mukotrpno vklesali v kamen in predstavljajo neverjetno primerjavo budistične (prvih 12 jam), hindujske (naslednjih 17 jam) in džainistične vere (zadnjih 5 jamskih templjev). Najlepši je tempelj Kajlaš, ki predstavlja repliko Šivinega domovanja na gori Meru. Obiščemo stari vodni mlin Pawan Chaki, na poti v Aurangabad pa obiščemo še Bibi Ka Maqbaro (imitacija Tadž Mahala in mavzolej Auragzebove žene). Zvečer se vkrcamo na spalnik in prespimo na poti v Hyderabad. (Z, spalnik)

6. dan HYDERABAD – izlet do GOLCONDE - BIDAR. Jutranji prihod v izjemno indijsko mesto. Zajtrk in raziskovanje živahnih tržnic in islamskih spomenikov cvetoče prestolnice, ki so v starem delu mesta blizu tržničnega živžava, zato mesto raziščemo peš. Obiščemo tempelj Birla in mošejo "Štirih stolpov", ki so jo zgradili ob koncu kuge leta 1591 in predstavlja največjo znamenitost mesta. Šesta največja mošeja v Indiji se ponaša s štirimi stolpi visokimi 56 metrov, mošeja iz črnega granita pa sprejme 10.000 vernikov. Potem se odpeljemo na ogled obširnih ostankov trdnjave Golconda, ki je bila neosvojljiva postojanka dinastije Qutb Shahi, ki je vladala temu območju. Vožnja v Bidar. Pozen prihod. Namestitev in nočitev. (H, Z)

7. dan BIDAR – GULBARGA – BIJAPUR. Zajtrk. Raziščemo trdnjavo iz 15. stoletja, ki še vedno nepoškodovana stoji sredi mestnega vrveža na obeh straneh obzidja ter tako ohranja srednjeveško vzdušje v njem. Palače in grobovi predstavljajo nekaj najlepših primerov muslimanske arhitekture na dekanski planoti. Vožnja do Gulbarge, ki je bila prestolnica dinastije Bahmani. Raziščemo mesto in si ogledamo glavne znamenitosti, vključno s citadelo Bala Hisar, elegantno petkovo mošejo in grob bahmanskih sultanov. Sledi vožnja do Bijapurja. Tu obiščemo Gol Gumbaz, mavzolej z drugo največjo kupolo na svetu, ki jo odlikuje akustika, kjer se vsak šum podvanajsteri. Ogledamo si tudi druge znamenitosti Bijapurja. Namestitev in nočitev. (H, Z)

8. dan BIJAPUR – BADAMI. Zajtrk. Pot nas vodi po zanimivi pokrajini proti Badamiju. V Badamiju najprej obiščemo slovite jamske templje s poslikavami, veliko bolj zanimiv pa je sprehod po tradicionalni vasici in sončni zahod ob jezeru. Namestitev v preprostem hotelu sredi večernega živžava! Današnji večer preživimo z domačini na zaprašeni tržnici in živahnih ulicah. Posebno doživetje! Nočitev. (P, Z)

9. dan BADAMI – AIHOLE – PATTADAKAL (Unesco) – HAMPI/HOSPET. Zajtrk. Zgodnji odhod. Ta pokrajina iz granita in peska je nekaj veličastnega! Prepolna je čudovitih templjev, nekatere med njimi uvrščajo med najboljša umetniška dela Indije. Vsak je izdelan v svojevrstni kombinaciji takratnih indijskih stilov … Najprej obiščemo Aihole, potem pa še Pattadakal. Počitek na vožnji v Hampi, ki je gotovo eden viškov našega potovanja. Popoldne prečkamo reko in si privoščimo čudovit sprehod po pokrajini granitnih osamelcev ter se v sončnem zahodu vzpnemo na Hanumanov tempelj z enkratnim pogledom na okolico. Vrnitev v vasico, kjer je veliko priložnosti za slastno večerjo. Namestitev v preprostem penzionu v središču dogajanja. Nočitev. (P, Z)

10. dan HAMPI/HOSPET. Zajtrk. Težko je človeka pripraviti na enkratnost in neresničnost dežele, v katero vstopamo. Hampi je gotovo eden najbolj veličastnih krajev Indije. Nekoč je bil cvetoča prestolnica vidžajanagarskih kraljev in središče enega največjih hindujskih cesarstev v indijski zgodovini. Na višku, ko se je po ulicah Hampija sprehajalo pol milijona prebivalcev, bi ga lahko primerjali z antičnim Rimom. V njem najdete najlepše primerke dravidske arhitekture v Indiji. Tu so reliefi, ki krasijo tempelj Virupakše in Vittale, okrašeni stebri svetišča Swamija Ramačandre in čudovit dvonadstropni lotosov paviljon … Prost večer v čarobnem vzdušju. (P, Z)

11. dan HAMPI/HOSPET – spalnik v BANGALORE. Zajtrk. Prost dan izkoristimo za sprehode in druge aktivnosti v čudoviti deželi. Po večerji se z rikšami odpeljemo v Hospet in se vkrcamo na spalnik. Nočitev na spalniku. (PT, ZV)

12. dan BANGALORE – SHRAVANABELAGOLA – SRIRANGAPATNA – MYSORE. Zajtrk. Vožnja po tradicionalni indijski deželi … Pot nas vodi naprej proti džainističnemu templju Shravanabelagola. Poglobimo se v džainizem, še eno v zakladnici indijskih religij … Obiščemo tempelj, kjer začutimo preprostost - del džainisitične kozmologije in pogleda na svet, v sliki in kamnu. Vzpnemo se na vrh granitnega osamelca Chandragiri. Potem vstopimo v zgodbo o muslimanski Indiji. Na otočku na reki Kaveri obiščemo nekdanjo sultansko prestolnico Srirangapatno ter sultanovo palačo. Prihod v Mysore. Namestitev in nočitev. (H, Z)

13. dan MYSORE – spalnik v MADURAI. Zajtrk. Obiščemo eno najbolj fotogeničnih indijskih tržnic, Devarajo. Mesto slovi po svili in dišavah, ki jih tu najdete v obilju. Sledi obisk največje znamenitosti mesta – velike palače Maharadže. Veličastna struktura zasluži vso pozornost, saj odraža bogastvo in takratni življenjski slog njenih prebivalcev. Popoldne se dopeljemo do vznožja hriba, kjer skupaj z domačini romamo po več kot 1000 stopnicah do vrha hriba Chamudri, kjer nas pričaka preko 5 m visok kip bikca Nandija (na hrib se lahko tudi odpeljete). Vrnitev v mesto in prosto do odhoda spalnika. Nočitev na spalniku. (PT, Z)

14. dan MADURAI. Prihod spalnika in indijski zajtrk. Prepustimo se raziskovanju barvitega in živahnega mesta na obrežju reke Vaigai. Ulice so polne romarjev, krav, odprtih kuhinj in barvitih tržnic. Z rikšami se odpeljemo na orientacijski ogled mesta, ki je zanimiva mešanica klasičnih indijskih in evropskih stilov, še zlasti pa nas navduši tržnica rož! Pozno popoldne obiščemo enega lepših primerkov dravidskega templja Sri Meenakshi. Nas presune tempelj sam ali dogajanje ob njem? Zvečer se potopimo v vzdušje večernega aartija, ki čarobno zaokroži dan in našo tempeljsko ekskurzijo – kajti teh ne bo več! Prost večer. Nočitev. (H, Z, vožnja z rikšami)

15. dan MADURAI – PERIYAR. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja v malabarske hribe do Periyarja. Na poti postanemo na kakšni od slikovitih vaških tržnic in se sprehodimo po vasi in poljih. Po prihodu si privoščimo zabavno polurno ježo na slonjem hrbtu! Sledi doživet sprehod po plantaži kave, ki je prava botanična ekskurzija začimb in dišav. Potem v dišavnem vrtu doživimo še strokovno razlago začimb, saj je Periyar znan po njih. Večerja in prost večer v živahnem mestecu, odpravimo se na lov za eksotičnimi začimbami in drugimi zanimivostmi. Nočitev. (H, Z, ježa slonov)

16. dan PERIYAR – izlet v nacionalni park. Zajtrk. Dan v naravi se več kot prileže! NP Periyar leži v osrčju kardamomskega hribovja, poznan je po večno zelenem tropskem gozdu in pestrem živalskem svetu. Med drugim živijo tu sloni, tigri, opice, srnjad in številne vrste ptic. Z lokalnim vodnikom, odličnim poznavalcem, se podamo na raziskovalski pohod v objem narave. Oblecite naravne barve in hodite potiho, da ne splašimo živali … Popoldne se vkrcamo na čoln, zdrsimo po jezeru Periyar in prisluhnemo zvokom narave … morda uzremo tudi divje živali, ki se rade pasejo na bregovih. Vrnitev v mestece. Nočitev. (H, Z, ladjica)

17. dan PERIYAR – KOCHI. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja proti Malabarski obali. Morda še zadnji sprehod po čajnih plantažah? Poslovimo se od višinskega raja ter po slikoviti cesti pot nadaljujemo do mesta Kochi, ki je poznano po trgovini z začimbami, s katerim so tukaj trgovali že Grki, Rimljani, judje, Arabci in Kitajci. Leta 1503 so tu Portugalci postavili trdnjavo, od koder so odhajali na nadaljnja osvajanja. Še danes Kochi velja za eno izmed najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov, hindujcev ... Namestimo se v hotel. Popoldne si ogledamo stari Kochi imenovan Fort, obiščemo ribiške mreže, portugalsko cerkev in si ogledamo Kathakali, zanimiv ples južne Indije. Nočitev. (H, Z, ples Kathakali)

18. dan KOCHI – BACKWATERS. Zajtrk. Iz Kochija odrinemo zgodaj, saj želimo na enournem sprehodu doživeti deželo rečnih kanalov in jutranje življenje v rečnih kanalih Backwaters, ki so svetovna znamenitost. V dolžini več kot 900 kilometrov se spletajo rečni kanali, ki so ponekod široki le nekaj metrov. Potem se vkrcamo na znamenite keralske bivalne čolne, ki nam nudijo popolno udobje. Plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja. Izgubljamo se v različnih odtenkih zelenja, keralske cerkvice bežijo mimo nas. Kar mrgoli malih trajektov, ribiških čolnov in vodnih taksijev. Kosilo, večerja in nočitev na bivalnem čolnu. (BACKWATERS – PT, ZKV)

19. dan BACKWATERS – KOVALAM. Zajtrk. Poslovimo se od plavajočega hotela in se zopet znajdemo na kopnem. Vkrcamo se v avtobus in se odpeljemo do Kovalama. Pozno popoldne lahko izkoristimo za kopanje na peščeni plaži in metanje v valove. Zvečer nas čaka prijetna turistična scena. Večerjamo lahko okusno morsko hrano in se izgubimo v labirintu trgovinic z eksotičnim blagom. Tu je ajurvedska masaža in še kaj … Nočitev. (H*, Z)

20. dan KOVALAM – počitnice. Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Rajske bele plaže, obkrožene s kokosovimi palmami, toplo tropsko morje … Jutranje kopanje lahko nadaljujete z ajurvedsko masažo in počitkom. Tu so številne trgovinice za eksotične nakupe. Po želji se z lokalnim prevozom lahko odpeljemo v bližnje velemesto Trivandrum ali si privoščimo celodnevni izlet do Kanyakumarija. Nočitev. (H*, Z)

21. dan KOVALAM – let v MUMBAI. Prosto do odhoda na letališče Trivandrum in polet do Mumbaija. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z, letalo)

22. dan MUMBAI – LJUBLJANA. Zgodnje jutranji odhod in vožnja do letališča Mumbai, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti Ljubljani. (letalo)

Ure letov ter razpored ogledov se lahko naknadno spremenijo, vsebinsko pa program ostaja nespremenjen.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Osrednja in Južna Indija
od 2286€
od 2418€
Obvezna doplačila:
Indijski vizum
65€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
210€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Doplačilo za Goopti priključni prevoz iz Novega Mesta
22€
Doplačilo za Goopti prevoz do Murske Sobote pri najmanj 2 potnikih
29€
Doplačilo za Goopti prevoz do Maribora
25€
Doplačilo za Goopti prevoz do Celja
22€
Doplačilo za enoposteljno sobo
550€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
90€


Cena pri najmanj 20-ih udeležencih vključuje: avtobusni prevoz Ljubljana – bližnje letališče – Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (281 EUR), nočitve in prehrano glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vožnjo z vlakom iz Mumbaja v Aurangabad, vožnja z rikšo iz Hampija v Hospet, dvourni izlet z rikšami v Maduraju, polurno jahanje s sloni, sprehod čez kavno plantažo ter ogled dišavnega vrta, pohod in vožnja z ladjico v NP Periyar, ogled predstave Kathakali v Kochiju, izlet z ladjico po rečnih kanalih Backwaters, slovensko vodenje in lokalne vodnike, vstopnine, stroške priprave in organizacije potovanja.

Nastanitev in prehrana: 13 nočitev v hotelih na turističnem nivoju 3* z zajtrkom, 3 nočitve v preprostem penzionu z zajtrkom (Hampi in Badami), 3 nočitve na spalniku 2A/3A z zajtrkom, 1 nočitev na udobni bivalni ladji s polnim penzionom (Backwaters). Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 16 nočitev v hotelih in penzionih.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):