Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Hurghada Jasmine Pal 5*17.12. LJU  7xAI498 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ469 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Varadero Sol Sirenas 3+*04.11. MUC  9xAI882 €
Punta Cana Grand Palla 4+*05.12. VIE  8xAI1124 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*05.11. VIE  7xAI646 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL294 €
Gran Canaria Astoria 3*15.12. VIE  6xPOL426 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1018 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI855 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Antalija Hane Garden 5*07.12. VIE  7xAI218 €
Rodos Olympic Pal 5*19.11. VIE  6xPOL610 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Od Toskane do Sicilije


Od Toskane do Sicilije

Datumi odhodov in cene:
  • odhod: 28.10.2016 | dni: 8 | cena: 549 EUR

Od Toskane do Sicilije

Po modrinah Tirenskega morja do največjega sredozemskega otoka.Osnovne informacije:
Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Čas za prijavo: do 30 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 40

VRHUNCI POTOVANJA: Lucca, Pisa, Trg čudes, Palermo, Monreale, Dolina templjev, rimska patricijska vila, Etna, mondena Taormina z grško−rimskim gledališčem, Sirakuze z arheološkim parkom, Messinska ožina, Cefalu, Tivoli z villo DEste, Orvieto

Program:

1. in 2. dan: LJUBLJANA–LUCCA–PISA–LIVORNO (560km)
LEPA TOSCANA NATO LADJA IN TEMPERAMENTNA SICILIJA

Odhod avtobusa ob 4.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani.Vožnja po avtocesti, z vmesnimi postanki, mimo Benetk, Bologne in Firenc do mesta Lucca. Znotraj obzidja Lucce je več deset majhnih romanskih cerkva, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi ter številni muzeji in spomeniki. Med sprehodom po mestnem središču boste obiskali stolnico svetega Frediana in znameniti ovalno oblikovan trg (Piazza del Mercato) zgrajen na temeljih antičnega amfiteatra. Sledi obisk mesta PISA, kjer si boste ogledali veličastni trg čudes s stolnico, krstilnico, slavnim poševnim stolpom ter pokopališčem Camposanto. Nekaj prostega časa in vožnja do pristanišča v Livornu od koder se boste predvidoma vkrcali na trajekt in se nastanili v štiri–posteljne notranje kabine. Ladja pripluje v pristanišče sicilijanske prestolnice Palermo v popoldanskih urah naslednjega dne. Vožnja do hotela v okolici mesta, nastanitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: MONREALE–PALERMO–AGRIGENTO / večerja (130 km)
KAOTIČNA PRESTOLNICA IN NORMANSKA ZAPUŠČINA
Po zajtrku bo prvi ogled na Siciliji namenjen mestecu Monreale, ki leži na istoimenskem griču na približno 300 m nadmorske višine in s katerega je čudovit razgled na Palermo. Po slikovitih stopnicah se boste napotili do stolnice, ki slovi po bogato okrašeni notranjosti in se lahko pohvali z 8500 m2 pozlačenimi mozaiki. Po ogledu čas za prvi italijanski kapučino ali sprehod po mestu. Nato do sicilijanske prestolnice - Palerma. Mesto je bilo vedno izpostavljeno različnim vplivom in osvajalcem, ki so zapustili svoj pečat, kar se še danes odraža v raznoliki arhitekturi in živahnosti mesta. Ogledali si boste slavne frančiškanske katakombe. Sledi vožnja skozi nova mestna vrata mimo Normanske palače do katedrale. Sprehod do križpotja, imenovanega Quatro canti (štirje koti), trga Pretoria do največjega gledališča na otoku - Teatra Massima. Nekaj prostega časa za samostojne oglede ali kosilo. V popoldanskih urah vožnja proti Agrigentu. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: AGRIGENTO-ENNA-PIAZZA ARMERINA-IONSKA OBALA / zajtrk, večerja (210 km)
MED GRŠKIMI TEMPLJI IN RIMSKIMI MOZAIKI
Po zajtrku ogled Agrigenta, katerega bogata grška zgodovina priča predvsem znana Dolina templjev. Sprehodili se boste med antičnimi templji, ki jih obkrožajo nasadi mandljevih dreves ter starodavne oljke in spoznali njihove zgodbe. Po ogledu vožnja v notranjost otoka, ki jo krasijo prostrana polja pšenice. Povzpeli se boste do najvišje ležečega mesta na otoku - Enne, ki je zaradi svoje ugodne obrambne lege osvojevalci Sicilije niso nikoli osvojili. Krajši postanek za ogled svetišča boginje Kore (grško Persefina - vegetacija), s katerega je čudovit razgled na nižje ležeče pokrajine in mesta. Popoldne obisk Piazze Armerine in ogled rimske patricijske vile z odlično ohranjenimi mozaiki, zaradi katerih jo je Unesco v celoti zaščitil. Po ogledu se boste zapeljali do obal Jonskega morja, ki veljajo za najlepši in najbolj turistični del otoka. Nastanitev v hotel, večerja in prenočevanje.

5. dan: IONSKA OBALA-ETNA-CATANIA-IONSKA OBALA / zajtrk, malica (DOPLAČILO), večerja (50 km)
NAJVEČJI VULKAN V EVROPI IN MONDENOST TAORMINE
Po zajtrku se boste odpravili do ognjenika Etna, ki se dviga do višine 3.340 m in je najvišji delujoči evropski vulkan. Z avtobusom se boste zapeljali po urejeni cesti do zgornjega platoja, imenovanega Rifugio Sapienza, ki leži na pribl. 1900 m nadmorske višine. Zagotovo pa je zanimiva izkušnja podati se z žičnico in posebnimi terenskimi avtobusi (doplačilo) do skoraj 3000 m nadmorske višine ter se sprehoditi po enem izmed kraterjev, ki so nastali v večji erupciji leta 2008. V popoldanskem času možnost obiska turistične kmetije, kjer na biološki način pridelujejo pomaranče in postrežejo goste tudi s paleto pravih domačih jedi, katerim se bo težko upreti (doplačilo). Po malici ogled Catanie - mesta, ki se razteza pod Etno, in je pomembno trgovsko in prometno središče z lastno univerzo. Bogate so tudi sledi zgodovine, ki jih je zapisalo predvsem obdobje baroka. Ogledali si boste mestno središče, nekaj časa pa bo na voljo tudi za samostojne oglede ali nakupe. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

6. dan: IONSKA OBALA-SIRAKUZE-IONSKA OBALA / zajtrk, večerja (115 km)
ELEGANCA SIRAKUZ IN BAROČNA LEPOTICA
Po zajtrku vožnja do Sirakuz, imenovanih tudi Arhimedovo mesto, svoj čas najpomembnejšega mesta v Sredozemlju, danes pa pomembnega komercialnega in industrijskega središča. Siracuze vam bodo razkrile svoje skrivnosti in legende. Sprehodili se boste po mestnih ulicah in si ogledali Apolonov tempelj, Arhimedov trg, kjer naj bi nekoč stala hiša tega zanimivega izumitelja in matematika. Ogled boste nadaljevali s Stolničnim trgom, ki naj bi bil najlepši italijanski trg in ga mnogi poznajo kot glavno kuliso znanega filma Malena. Stolnična cerkev sv. Lucije - zavetnice mesta, ki za svojim baročnim pročeljem še danes skriva ostanke Minervinega svetišča. Ogled boste zaključili s čudovitim razgledom na sirakuški zaliv. Pred nadaljevanjem še nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Popoldne ogled antičnega arheološkega parka in razkritje skrivnosti Dionizijevega ušesa in ogled največjega rimskega teatra na svetu. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

7. dan: IONSKA OBALA-TAORMINA-CEFALU-PALERMO / zajtrk, večerja (115 km)
DVE NAJLEPŠI MESTI
Po zajtrku vožnja do najbolj mondenega mesta na otoku - Taormine. Mestece je nastalo ob gori Tauro strmo nad morjem, od koder se odpira lep razgled na Etno in slovi kot izjemno slikovit letoviški kraj. Ogledali si boste grško– rimsko gledališče, ki je ena najlepših znamenitosti otoka in jo zagotovo najdete na marsikateri razglednici Sicilije, palačo Corvai, osrednjo razgledno ploščad in stolnico sv. Nikolaja ter zanimiv vodnjak, katerega osrednja figura (kentaver) je naslikan tudi v mestnem grbu. Popoldne vožnja mimo Messine s postankom na razgledni točki, ki nudi pogled na ožino in naprej do mesteca, ki slovi po svoji prikupni lepoti - Cefalu. Malo srednjeveško mestece je danes priljubljen letoviški kraj, ki ga krasijo normanska katedrala, srednjeveške pralnice in zanimivo središče, nad katerim bedi skala, ki je mestecu dala ime. Nekaj prostega časa za samostojne oglede in vožnja po slikoviti pokrajini vse do pristanišča v Palermu. V pozno popoldanskih urah se boste vkrcali na ladjo in nastanili v štiri–posteljne notranje kabine. Nočna plovba do Neaplja s prihodom zgodaj zjutraj.

8. dan: NEAPELJ–TIVOLI–ORVIETO–LJUBLJANA / zajtrk (900 km )
BOHOTNA VILA IN RENESANČNI BISER
Prihod ladje v jutranjih urah. Vožnja do Tivolija in ogled vile družine D’Este, ki slovi zaradi posebno urejenega vrta z vodometi, kipi in sprehajališči, ki vabijo na dopoldansko sproščanje. Naslednji postanek bo v renesančnem biseru Umbrije - Orvietu. Vzpenjača vas bo popeljala do visoko ležečega mestnega središča, kjer si boste ogledali renesančno katedralo, nastalo v spomin na čudež iz Bolsene, in se sprehodili po slikovitem srednjeveškem mestnem središču. Nekaj prostega časa za samostojne oglede, nakupe ali kosilo. Popoldne vožnja po apeninski avtocesti mimo Firenc, Bologne, Ferrare in Benetk proti Ljubljani. Prihod je predviden pozno zvečer.

Odkrita beseda

  • vzpon na vrh Etne je odvisen od snežnih razmer na ognjeniku.


Cena vključuje:

avtobusni prevoz po programu
Ladijski prevoz Livorno – Palermo z nastanitvijo v štiri–posteljnih
notranjih kabinah
Ladijski prevoz Palermo– Neapelj z nastanitvijo v štiri–posteljnih
notranjihkabinah
5 polpenzionov (večerje, zajtrki) v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah po
programu
slovensko vodenje in organizacija potovanja
DDV-|-avtobus

Obvezna doplačila:

Možna doplačila:
  • vzpon na Etno z gondolo in terenskimi vozili pribl. 60 EUR
  • vstopnine in lokalna vodenja kjer potrebno pribl. 60 EUR
Popusti:
  • 10% za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):