Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*07.01. BGY  7xAI919 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada Sunrise Gar 5*17.12. LJU  7xAI398 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Varadero Breezes Var 4*15.12. MUC  7xAI798 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*09.12. VIE  7xAI339 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1286 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*20.01. VIE  6xPOL659 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Koala Garde 3*13.12. VIE  7xPOL414 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
Mauritius Blue Lagoon 3*30.01. MUC  7xPOL1217 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*14.01. VIE  9xPP875 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

NOVOLETNO POTOVANJE V BUTAN,NEPAL IN INDIJO - 21 dni

Zagotovljeni termini:
20.12.2016

NOVOLETNO POTOVANJE V BUTAN,NEPAL IN INDIJO - 21 dni

  • odhod: 20.12.2016 | dni: 21 | cena: 3.649,00 EUR
Izjemno novoletno potovanje, ki bo pustilo v Vas neverjetne občutke. Kombinacije Butana, Nepala in Indije so odličen izbor potovanja za novo leto. Navdušujoči Butan, Kraljevina Nevihtnega zmaja. Kraljevina Nepal, domovina utemeljitelja budizma, Siddharte Gautame, varno skrita pod mogočnimi in silno skrivnostnimi himalajskimi vrhovi. Indija - Velika je razdalja naših idej do stanja duha, ki je potrebno, da bi razumeli, zakaj Indijci že tisočletja nespremenjeno uživajo v svojem načinu življenja. Za konec pa še možnost podaljšanja s počitnicami na Goi. Več kot odlično!

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - DELHI
Zbirno mesto potnikov na letališču JP Ljubljana in prijava na let. Polet letala preko enega izmed evropskih letališč proti Delhiju. Obroki na letalu.

2. dan: DELHI - PARO-THIMPHU
Po pristanku v Delhiju nadaljevanje poleta v Paro. Po opravljenih vstopnih formalnostih sledi vožnja po čudoviti pokrajini mimo vasic in riževih polj v prestolnico Butana Thimphu. Namestitev, večerja. Ogled tibetanske folklorne predstave. Nočitev.

3. dan: THIMPHU-PUNAKHA
Po zajtrku ogled mesta Thimphu, v katerem se prepleta mešanica sodobnega razvoja in starih tradicij. Najprej se bomo zapeljali do Narodne knjižnice v kateri se nahajajo starodavni rokopisi budistične vere in do šole 13 tradicionalnih obrti in umetnosti. Nadaljujemo do stupe Chorten, zgrajene v spomin tretjemu butanskemu kralju in dzong Trashi Chho, kjer se nahaja sedež parlamenta s kraljevo sobo in uradniškimi pisarnami. Obisk manjšega živalskega vrta, kjer bomo videli takine (tibetanske koze). Še obisk lokalne tržnice, polne zanimivih butanskih umetniških in obrtniških izdelkov. Sledi vožnja preko 3150 m visokega prelaza Dochula v Punakho. Postanek za ogled templa Chimi Lakan, kamor romajo ženske, ki ne morejo zanositi, zato je simpatična vas okoli samostana okrašena s poslikanimi ali izrezljanimi falusi ter belimi levčki, simboli sreče. Po prihodu v Punakho bomo uživali v Unescovem zakladu, arhitekturni lepoti starega Dzonga in celotnega mesta, ki je prava paša za oči.

4. dan: PUNAKHA-PARO
Po zajtrku vožnja v 25 km oddaljeno dolino Wangduephodrang. Ogled trdnjave v obliki spečega bika in vasi Richengang. Popoldanski prihod v Paro, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: PARO
Po zajtrku bomo odšli do najbolj drzno pozidanega butanskega samostana Taktsang, ki se stiska na majhni polici 800 metrov visoke pečine nad mestom Paro. Zgrajen je bil pred več kot 1000 leti, ko je guru Rimpoče jezdil preko Himalaje na hrbtu svoje žene, začarane v tigrico. Na tej polici je namreč meditiral, zato je ta samostan postavljen na tem mestu. Po ogledu nadaljujemo do Paro džonga – mogočne trdnjave-samostana, ki je stoletja služil kot obramba pred napadi iz Tibeta. Skupaj s staro prestolnico v Punakli predstavlja vrhunec butanske arhitekture. Dan bomo zaključili z obiskom tradicionalne butanske kmetije, kjer se bomo seznanili z njihovim načinom kmetovanja. Večerja, nočitev.

6. dan: PARO-KATHMANDU
Zajtrk. Polet v Kathmandu, prestolnico Nepala. Po pristanku bomo začeli z ogledi Starega dela Katmanduja, posebno okoli trga Durbar ki je magično doživetje in občutje srednjega veka, kraj, kjer so nekoč kronali kralje in od koder so ti vladali deželi. Trg je na seznamu svetovne kulturne dediščine Unesca. Povzpnemo se na »opičji« tempelj, Swayambunath, ki velja za enega najbolj prepoznavnih simbolov Nepala in od koder se nam bo razprostrl čudovit pogled na katmandujsko dolino. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

7. dan: KATHMANDU-NARODNI PARK CHITWAN
Zajtrk. Vožnja do najbolj znanega narodnega parka Chitwan. V času našega bivanja bomo jezdili slone, si ogledali vzrejni center za slone, se sprehodili skozi džungo in si ogledali Tharu kulturni program. Večerja, nočitev.

8. dan: NARODNI PARK CHITWAN-PATAN-KATHMANDU
Zajtrk. Nadaljevanje aktivnosti v parku. Ob dogovorjeni uri vožnja proti Patanu, mestu poznanemu pod imenom Lalitpur, kar pomeni mesto lepih umetnosti. Patan je namreč najstarejše mesto v dolini in predstavlja zibelko umetnosti. Večeren prihod v Kathmandu, namestitev, večerja, nočitev.

9. dan: KATHMANDU-DELHI
Zajtrk. Prijava na polet proti Delhiju. Po pristanku ogled starega Delhija:.Ray Ghat in Shantivana(kraja kjer sta bila kremirana Mahatma Ghandi in Jawaharlal Nehru, Jama Masjid - najlepša mošeja v starem Delhiju, ki je obenem največja v Indiji, nato vožnja ob Rdeči trdnjavi z 18 kilometrov dolgim obzidjem, ki na nekaterih predelih dosega višino 33 metrov in je bila zgrajena med letoma 1638 in 1648, Chadno Coek (nakupovalni raj Delhija)..... Namestitev, večerja, nočitev.

10. dan: DELHI-PUŠKAR
Po zajtrku vožnja do Ajmerja, muslimanskega svetega mesta za katerega pravijo, da če romaš v Ajmer, ti v Meko ni treba. Mesto, ki je igralo pomembno vlogo v zgodovini velike muslimanske dinastije Mogulov pritegne z drugačnostjo. Ogled barvitega mavzoleja sufija Dergana. Nadaljevanje vožnje v eno najlepših mest Indije – Puškarju, ki naj bi zraslo na kraju, kamor je hindujskemu bogu Brahmi na tla padel lotusov cvet. Puškar velja za enega petih najsvetejših Hindujskih mest Indije, kjer se nahaja tudi eden izjemno redkih templjev posvečenih Brahmi. Po ogledu mesta in številnih templjev sledi vožnja ob samem jezeru, kjer letno prirejajo svete obrede kopanja. Za zaključek še postanek na pristnem bazarju. Namestitev, večerja, nočitev.

11. dan: PUŠKAR-JAIPUR
Po zajtrku se bomo odpeljali v Jaipur, glavno mesto države Rajastan. V panoramskem ogledu mesta bomo videli: mestno palačo – bivša kraljeva palača, ki se dviga kvišku v samem središču mesta in v katere delu še živijo potomci bivše vladarske družine in v kateri se nahaja tudi muzej z bogato zbirko tkanin, preprog… Sestavni del palače je tudi astronomski observatorij Jantar Mantar - največji in najlepši od petih, ki jih je postavil maharadža Jai Singh II. Na poti po mestu bomo videli tudi eno najsijajnejših palač v mestu - Hawa Mahal (Palača vetrov), kjer je na petnadstropni fasadi nameščenih 953 malih oken. Večerja v lokalni restavraciji s kulturno predstavo. Nočitev.

12. dan: JAIPUR-AGRA
Po zajtrku izlet v 11 km oddaljeno mesto Amber - staro prestolnico države Jaipur. Tu bomo obiskali trdnjavo / palačo Amber Fort, ki kraljuje na hribu nad mestom. To je čudovita palača in izjemen primer rajputske arhitekture. Po ogledih spust v dolino na slonjih hrbtih. Nadaljujemo vožnjo proti Agri in se na poti ustavimo v odlično ohranjenem zapuščenem mestu - Fatehpur Sikri - glavnem mestu Mogulskega imperija v času 1570-1585. Po relativno kratkem obstoju so se morali prebivalci preseliti v novo prestolnico Sikri, zaradi nezadostne oskrbe mesta s pitno vodo. Videli bomo čudovito palačo Panch Mahal, zgrajeno kot bivališče ženskega dela dvora, mošejo Jami Nasjid (ki naj bi bila kopija mošeje v Meki) ter grobnico svetnika Salim Christija. Prihod v Agro, namestitev, večerja, nočitev.

13. dan: AGRA-VARANASI
Zajtrk. Obisk grobnice Taj Mahal - izjemnega spomenika večni ljubezni mogulskega šaha Jahana, svoji preminuli ženi Mumtaz Mahal. Sledi obisk Agra Fort-a, mogočne trdnjave, ki za obzidjem varuje pravo mesto palač, med njimi tudi: Anguri Bagh, Golden Pavilions, Khas Mahal, Diwan-I-Khas, Diwan-I-Am (dvorane za zasebne in javne sprejeme) - vse odlične primere mogulske arhitekture. Obisk mavzoleja Itmad-du-Daulah, katerega arhitekturna zasnova je predhodnica mavzoleja Taj. Kosilo.
Odhod na železniško postajo in nočna vožnja z vlakom spalnikom proti Varanasiju (namestitev v štiriposteljnih kupejih).

14. dan: VARANASI
Prihod v Varanasi, Večno mesto", poimenovano tudi Kashi (mesto luči, je hindujsko sveto mesto, pravijo pa tudi, da naj bi bilo eno izmed najstarejših naseljenih mest na svetu, saj njegovi začetki segajo v čas Teb in Babilona. Mesto leži na zahodnem bregu svete reke Ganges in tisoči hindujcev romajo sem, da bi se pred smrtjo očistili grehov. Z rikšami se bomo popeljali skozi glavne mestne točke in tako najbolj pristno doživeli sodobni utrip mesta. Odpravili se bomo v bližnji Sarnath in v Jelenovem gozdu doživeli vzdušje Budove prve pridige. Smo na mestu, kjer se je zagnalo "kolo spoznanj", ki se danes vrti vse hitreje … Obiščemo glavno svetišče, stupi Dharmarajika in Dhamekh ter Ašokin steber. Ostane nam samo še sončni zahod, ko bomo na obrežnih ploščadah svete reke opazovali domačine v njihovi večerni molitvi aarti. Večerja, nočitev.

15. dan: VARANASI-DELHI
Še pred zajtrkom se bomo odpravili do obrežja svete reke Ganges, kjer se bomo vkrcali na čolne in popeljali po sveti reki, kjer se vsakodnevno očistijo tisočeri verniki, opravljajo osebna čaščenja in meditirajo. Na kamnitih ploščadih vodijo obrede svečeniki, kar veličastnost obreda le še povečuje. Prosto do prevoza na letališče. Polet v Delhi, namestitev v hotelu. Nočitev.

16. dan: DELHI-LJUBLJANA ALI DELHI-GOA
Zgoden jutranji prevoz na letališče. Prijava na let proti Ljubljani preko enega izmed letališč. ALI : Podaljšek Goa Zajtrk. Prevoz na letališče. Polet v Goa. Po pristanku prevoz do hotela, namestitev, večerja, nočitev.

17. dan: GOA
Zajtrk, večerja. Prosto.

18. dan: GOA
Zajtrk, večerja. Prosto.

19. dan: GOA
Zajtrk, večerja. Prosto.

20. dan: GOA-BOMBAY
Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Bombay. Mumbai imenovan po boginji Mumba Devi je največje indijsko mesto ob obali Arabskega morja. Mnogi ga poznajo kot Bollywood - eden izmed največjih centrov filmske produkcije na svetu, ki po številu posnetih filmov krepko presega Hollywood. Na panoramski vožnji bomo videli »Vrata Indije« mogočni slavolok zgrajen leta 1911 v čast angleškemu kraljevskemu paru, park Flora fountain ter na koncu še postanek pri Dhobi Ghat. Večerja. Namestitev, nočitev.

21. dan: BOMBAY-LJUBLJANA
Prijava na polet proti Ljubljani preko enega izmed letališč.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Delhi in nazaj Delhi-Paro, Paro-Kathmandu, Kathmandu-Delhi, Varanasi-Delhi, Delhi-Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, prevoze s klimatiziranimi vozili, namestitve z zajtrkom v hotelih 3- 4*, in 1 x na vlaku spalniku (2.-3. razred), obroke kot je navedeno po dnevnih, zunanje oglede po programu, vožnjo z rikšami, ježo slonov/jeepi v Amberju, nezgodno zavarovanje, dodatno zavarovanje z asistenco, organizacija in vodenje potovanja s slovensko govorečim vodnikom. *Pri podaljšku Goa vključen polet Delhi-Goa, Goa-Bombay, Bombay-Ljubljana ter 3 x polpenzion v hotelu izbrane kategorizacije, vsi prevozi, voden ogled mesta Bombay z angleško govorečim vodnikom

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • Vstopni vizum Butan in urejanje = 45€
  • Vstopni vizum Nepal (ob vstopu v državo) = cca 30$
MOŽNA DOPLAČILA:
  • enoposteljna soba = 439€
  • vstopni vizum Indija in urejanje = 65€
  • vstopnine Indija in Nepal (vodniku na poti) cca = 65€
  • podaljšek Goa/hotel 4* = 880€
  • podaljšek Goa/hotel 5* = 1030
SPLOŠNI POGOJI ORGANIZATORJA IN KORISTNI NAPOTKI SO OBVEZNI SESTAVNI DEL VSAKEGA ARANŽMAJA.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih oseb.
Cena potovanja pri 8 potnikih je 3849€, pri 6 potnikih pa 3999€.

Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 80 € po osebi.
Cepljenja:
Ni potrebno in jih ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:
Vizumi za Butan, Nepal in Indijo so potrebni*Poleti v Butan se izvajajo z Butanskim nacionalnim prevoznikom. Ne odgovarjamo za zamude in odpovedi poleta letalskega prevoznika, ravno tako ne prevzema odgovornosti za spremembe razporeda ogledov v Butanu.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor je potrjeni polet iz bližnjega letališča je iz Ljubljane urejen brezplačen povratni prevoz.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):