Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*07.01. BGY  7xAI919 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada Sunrise Gar 5*17.12. LJU  7xAI398 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI339 €
Varadero Club Villa 4*13.12. MUC  9xAI796 €
Punta Cana Grand Palla 4+*21.01. MUC  7xAI1384 €
Gran Canaria Las Vegas G 3+*14.12. VIE  6xPOL455 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*22.01. VIE  6xPOL548 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*23.01. MUC  9xPP973 €
Mauritius Blue Lagoon 3*17.01. MUC  7xPOL1189 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

NOVOLETNO POTOVANJE ŠRILANKA, ŠAMPANJEC NA ZELENEM OTOKU - 13 dni

Zagotovljeni termini:
24.12.2016 - Potovanje je razprodano!

NOVOLETNO POTOVANJE ŠRILANKA, ŠAMPANJEC NA ZELENEM OTOKU - 13 dni

  • odhod: 24.12.2016 | dni: 13 | cena: 2.099,00 EUR
Potovanje na idilični azijski otok je pravi novoletni izbor. Šrilanka je vse kar si lahko na potovanju želite. Novo leto na Šrilanki je eksotika ki si jo lahko privoščite in vam nudi več kot boste pričakovali. Spoznajte kulturne vrhunce v Kandy-ju, obale vzhoda in zahoda ter se naužijte lepot narave na safariju, ježi slonov ter na vožnji z vlakom po idiličnem šrilanškem višavju. Kulinarika vas bo naravnost navdušila in prav tako vas bodo navdušili njeni prebivalci. Postavljeno vse na tehtnico, Šrilanka je zmagovalka.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - ŠRILANKA
Zbor v Ljubljani in prijava na let s presedanjem proti Aziji. Obroki na letu.

2. dan: KOLOMBO
Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz skozi glavne mestne četrti in spoznavanje tega najbolj turbulentnega mesta otoka. Spoznavali bomo budistične predele s templji in hindujske centre z mandirji, katoliške cerkve, pristanišče, morsko zelenico Galle Face s staro damo, kjer so prenočili in okusili Cejlonski čaj vsi pomembneži na svojem obisku otoka. Ustavili se bomo pri fantastičnem spomeniku neodvisnosti in stari mestni palači ter spoznavali elitni predel Cinamon Garden. Nato se bomo namestili in po malce predaha nam bo brbončice v ustih popolnoma obnorela prva večerja, ko bomo poskušali lokalno in mednarodno kulinariko. Možnost večernega odkrivanja mestnega utripa, nato nočitev.

3. dan: KOLOMBO - DAMBULLA
Po zajtrku sledi pot v notranjost otoka. Ustavili se bomo v slonjem zavetišču Pinawella in spoznali te orjake. Nekdaj sirotišnica se je prelevila v center razplajanja teh mogočnih lepotcev. Nato bomo zavili proti severu in se ustavili za ogled znamenitega votlinskega kompleksa templja v Dambuli. Šrilanški kralji, promotorji nove religije, so tukaj podprli gradnjo in opravljanje čaščenja Budovega nauka. Pet votlin je sicer lociranih visoko v skali, a vzpon je nagrajen, saj so poslikane z odličnimi freskami lotosovih cvetov, dodatno obogatene s kipci Bude in njegovih učencev, bodisatvami in celo hindujskimi božanstvi. Po ogledu sledi namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: SIGIRIJA, MINERIJA PARK IN POLONNARUWA
Po zajtrku se bomo najprej odpravili na spečo skalno lepotico - Sigirijo. Do vrha nas čaka ponovno preizkušnja s 1000 stopnicami, a panorama je naravnost fantastična. Spoznali bomo tudi kje so nekoč domovali šrilanški kralji ter budistični menihi. Fascinantne in ogleda vredne so tudi freske lepotic - nimf ali apsar ter levje šape, katere so edini ostanek glavnega vhoda v naselbino na skalnem vrhu. Očarani bomo zapečatili bogate vtise na safariju po bujnem parku Minerija, kjer bomo na preži za nacionalno ptico - džungelski petelin, slonjimi čredami ter seveda leopardi. Upajmo, da nam bosta sreča in ostro oko naklonjena. Popoldan še do Habarane, kjer se bomo preizkusili v ježi slonov. Pogled s hrbta teh orjakov je povsem drugačen in razkrile se nam bodo posebne silhuete. Nato še vožnja do Polonnaruwe in namestitev ter večerja.

5. dan: POLONNARUWA - TRINCOMALEE
Zajtrku bo sledilo odkrivanje starodavne prestolnice v arheološkem parku Polonnaruwa. Spoznali bomo večnadstropno kraljevo palačo, kopališče, hindujske in budistične templje, osrednji kompleks zgrajen v času kralja Nisanke Male, belo stupo in kompleks štirih Bud na prostem, izklesanih iz enega samega kamnitega bloka. Kako je kompleks izgledal nekoč pa bomo spoznali v lokalnem muzeju z relikvijami ter maketami. Nato bomo našo pot nadaljevali do skrajnega vzhoda, kjer se bomo namestili v Trincomalee-ju. Prost večer, večerja in nočitev.

6. dan: TRINCOMALEE
Po zajtrku se odpravimo na relaksacijsko odkrivanje Pigeon otoka in tamkajšnjega koralnega sveta. Popoldanski čas bomo namenili odkrivanju britanske postojanke, mesta Trincomalee. Spoznali bomo vojaško pokopališče, posvečeno vsem padlim Britanskim vojakom v vseh bitkah njihove zgodovine na tem območju in bližnji okolici. Pokopališče ima posebno energijo in nas bo navdalo s pomirjajočim občutkom, s katerim bomo nadaljevali do utrjene Fort Frederick. Nato bomo obiskali še tempelj konešvaran in na programu bo zaslužena večerja. Nočitev.

7. dan: TRINCOMALEE - BATTICALOA
Zajtrk. Odpeljali se bomo v smeri juga in se v naselbini Batticaloa posvetili prvobitnosti narave in preprostosti življenja. Podali se bomo na ribiški izlet s pravim domačim ribičem, se naučili skrivnosti dobrega ulova in s tem posledično preživetja večine prebivalcev na obiskanem območju. Po ribolovu se bomo odpravili na našo naslednjo lekcijo, saj se bomo prepustili kuharskim receptom domačinov, katere bomo obiskali in se tudi sami preizkusili v pripravljanju ribjega karija… Kosilo pri domačinih vključujoč naše specialitete. Nato se bomo poslovili ter se odpravili še do ene lokalne posebnosti, starega svetilnika ter utrdbe. Večerja v hotelu in nočitev.

8. dan: BATTICALOA - ELLA
Po zajtrku se bomo prepustili slikoviti pokrajini, katera nas bo spremljala na naši vožnji nazaj v notranjost otoka. Peljali se bomo skozi Maha Oyo in Badullo in na poti postali za obisk slapov Dunhinda, starodavnega lesenega mostu v Bogodi, templja Dhowa ter stolpa z mestno uro. Zapustili bomo Badullo in se odpravili še do Elle, kjer bomo lahko žili tako sončni zahod kot sončni vzhod z nepozabno krajino Ella previsne stene. Namestitev, večerja in nočitev.

9. dan: ELLA
Zajtrk. Ležerni dan bomo namenili za sproščena odkrivanja neokrnjenih kotičkov lepe narave. Spoznali bomo lepe slapove Ella, po želji lahko sledi tudi vzpon na mali adamov vrh, popoldan pa se bomo odpravili v okoliško bogastvo zelenja in čajnih nasadov. Popoln odklop in predanost naravi nas bo napolnil z energijo. Večerja in nočitev.

10. dan: ELLA - NUWARA ELIYA - KANDY
Zajtrku sledi prevoz do železniške postaje in vkrcanje na vlak ter najboljša možna izkušnja, potovanje skozi kolaž pejsažev v počasno sopihajočem ritmu vlaka, in to po sloviti železnici, katero so za svoje oskrbovalne in relaksacijske poti zgradili že Angleži, takrat v vlogi kolonialnih upraviteljev na Šrilanki. V Nano-oyi se izkrcamo in nadaljujemo slikovito zbiranje naših lepih spominov. Raziskali bomo namreč središče Male Anglije, ko bomo odkrivali lepote Nuwara Eliye, Spoznali bomo tudi življenje na čajni plantaži, poskusili Cejlonski čaj direktno tam kjer ga pridelujejo, nato pa se bomo po zaviti gorski poti spustili proti Kandy-ju. V mestu kulture se bomo tako tudi udejstvovali. Najprej si bomo ogledali tempelj svete relikvije - Budin zob, nato pa obiskali predstavo Kandy plesov. Še večerja in nočitev.

11. dan: KANDY - NEGOMBO
Zajtrk in še eno jutro v botaničnem razvajanju, ko bomo obiskali nekdaj kraljeve vrtove Peradeniya. Nato slikovita pot do zahodne obale in namestitev v obalnem resortu. Popoldan še ogled znane ribje tržnice in vasice. Večerja in nočitev.

12. dan: NEGOMBO
Zajtrk in večerja. Dan namenjen za lastne aktivnosti, kopanje in užitek. Nočitev.

13. dan: NEGOMBO - LJUBLJANA
Prevoz na letališče Kolombo. Prijava in polet s presedanjem proti domu.


CENA VKLJUČUJE:
Vse navedene mednarodne letalske prevoze in trenutne pristojbine (vračunane v znesku 336 €, končni obračun 10 dni prej), vse prevoze po programu vključno z idilično železnico Ella-Nanoya, vse namestitve v odličnih hotelih 4* in 3* v Elli, polpenzion, vse prepustnice in vstopnine, oglede in izlete s čolni, snorklanje in ribiški izlet po programu z lokalnimi vodniki in slovensko vodenje ter spremstvo ves čas programa, zdravstveno asistenco v tujini, organizacijo potovanja. * pri podaljšku na Maldive je polet iz Kolomba že 12. dan potovanja in povratek domov 15. dan, v Ljubljani 16. dan.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • ETA registracija = 35 €
  • Enoposteljna soba = 360 €
  • Podaljšek na Maldivih - 3 noči 4* POL / enoposteljna = 1.349 € / 525 €
  • Podaljšek na Maldivih - 3 noči 3* POL / enoposteljna = 1.195 € / 490 €


Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje v skupini bomo organizirali v primeru minimalno 10 potnikov. Cena pri rangu 10-19 potnikov je višja za 175 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike/voznike 50 € po osebi.

Cepljenja: niso obvezna in jih ne zahtevajo. Več o priporočljivih cepljenjih na www.zdravinapot.si


Vizum: ni potreben.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):