Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI549 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI804 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1169 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*11.01. VIE  6xPOL637 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Beverly Par 3*17.12. VIE  6xPOL389 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*12.12. MUC  7xAI1161 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*16.01. VIE  9xPP868 €
Mauritius Blue Lagoon 3*25.01. MUC  7xPOL1189 €
Hurghada Grand Resor 5*08.12. GRZ  7xAI329 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

NOVOLETNO POTOVANJE PO INDIJI - 14 dni

Zagotovljeni termini:
27.12.2016

NOVOLETNO POTOVANJE PO INDIJI - 14 dni

  • odhod: 27.12.2016 | dni: 14 | cena: 1.379,00 EUR
Novoletno potovanje po lepotah Indije. Fantastična destinacija katero lahko obiščete za novo leto in v Indiji doživite kulturni šok in nepozabna spoznanja ter prelepe trenutke. Program, ki vam ogromno državo razkrije na dlani in povzame esencialno iz njene dolgoletne zgodovine in bogate dediščine. Veličastni novi in stari Delhi, Ganges z Varanasijem, skrivnosti Puškar, zapeljivi Jaipur in romantični vrhunec v Agri. Za piko na i pa odkrivanje skrivnosti indijske kuhinje. Fantastično novo leto!

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - DELHI
Zbirno mesto potnikov na letališču JP Ljubljana in prijava na let. Polet letala preko enega izmed letališč proti Delhiju. Obroki na letalu.

2. dan: DELHI
Pristanek v Delhiju. Po opravljenih vstopnih formalnostih sledi ogled starega Delhija:.Ray Ghat in Shantivana(kraja kjer sta bila kremirana Mahatma Ghandi in Jawaharlal Nehru, Jama Masjid - najlepša mošeja v starem Delhiju, ki je obenem največja v Indiji, nato vožnja ob Rdeči trdnjavi z 18 kilometrov dolgim obzidjem, ki na nekaterih predelih dosega višino 33 metrov in je bila zgrajena med letoma 1638 in 1648, Chadno Coek (nakupovalni raj Delhija)..... Namestitev, večerja, nočitev.

3. dan: DELHI - PUŠKAR
Po zajtrku vožnja z vlakom do Ajmerja, muslimanskega svetega mesta za katerega pravijo, da če romaš v Ajmer, ti v Meko ni treba. Mesto, ki je igralo pomembno vlogo v zgodovini velike muslimanske dinastije Mogulov pritegne z drugačnostjo. Ogled barvitega mavzoleja sufija Dergana. Nadaljevanje vožnje v eno najlepših mest Indije – Puškarju, ki naj bi zraslo na kraju, kamor je hindujskemu bogu Brahmi na tla padel lotusov cvet. Puškar velja za enega petih najsvetejših Hindujskih mest Indije, kjer se nahaja tudi eden izjemno redkih templjev posvečenih Brahmi. Po ogledu mesta in številnih templjev sledi vožnja ob samem jezeru, kjer letno prirejajo svete obrede kopanja. Za zaključek še postanek na pristnem bazarju. Namestitev, večerja, nočitev.

4. dan: PUŠKAR-JAIPUR
Po zajtrku se bomo odpeljali v Jaipur, glavno mesto države Rajastan. V panoramskem ogledu mesta bomo videli: mestno palačo – bivša kraljeva palača, ki se dviga kvišku v samem središču mesta in v katere delu še živijo potomci bivše vladarske družine in v kateri se nahaja tudi muzej z bogato zbirko tkanin, preprog… Sestavni del palače je tudi astronomski observatorij Jantar Mantar - največji in najlepši od petih, ki jih je postavil maharadža Jai Singh II. Na poti po mestu bomo videli tudi eno najsijajnejših palač v mestu - Hawa Mahal (Palača vetrov), kjer je na petnadstropni fasadi nameščenih 953 malih oken. Večerja v lokalni restavraciji s kulturno predstavo. Nočitev.

5. dan: JAIPUR-AGRA
Po zajtrku izlet v 11 km oddaljeno mesto Amber - staro prestolnico države Jaipur. Tu bomo obiskali trdnjavo / palačo Amber Fort, ki kraljuje na hribu nad mestom. To je čudovita palača in izjemen primer rajputske arhitekture. Po ogledih spust v dolino na slonjih hrbtih. Nadaljujemo vožnjo proti Agri in se na poti ustavimo v odlično ohranjenem zapuščenem mestu - Fatehpur Sikri - glavnem mestu Mogulskega imperija v času 1570-1585. Po relativno kratkem obstoju so se morali prebivalci preseliti v novo prestolnico Sikri, zaradi nezadostne oskrbe mesta s pitno vodo. Videli bomo čudovito palačo Panch Mahal, zgrajeno kot bivališče ženskega dela dvora, mošejo Jami Nasjid (ki naj bi bila kopija mošeje v Meki) ter grobnico svetnika Salim Christija. Prihod v Agro, namestitev, večerja, nočitev.

6. dan: AGRA-VARANASI
Zajtrk. Obisk grobnice Taj Mahal - izjemnega spomenika večni ljubezni mogulskega šaha Jahana, svoji preminuli ženi Mumtaz Mahal. Sledi obisk Agra Fort-a, mogočne trdnjave, ki za obzidjem varuje pravo mesto palač, med njimi tudi: Anguri Bagh, Golden Pavilions, Khas Mahal, Diwan-I-Khas, Diwan-I-Am (dvorane za zasebne in javne sprejeme) - vse odlične primere mogulske arhitekture. Obisk mavzoleja Itmad-du-Daulah, katerega arhitekturna zasnova je predhodnica mavzoleja Taj. Kosilo.
Odhod na železniško postajo in nočna vožnja z vlakom spalnikom proti Varanasiju (namestitev v štiriposteljnih kupejih).

7. dan: VARANASI
Prihod v Varanasi, Večno mesto", poimenovano tudi Kashi (mesto luči, je hindujsko sveto mesto, pravijo pa tudi, da naj bi bilo eno izmed najstarejših naseljenih mest na svetu, saj njegovi začetki segajo v čas Teb in Babilona. Mesto leži na zahodnem bregu svete reke Ganges in tisoči hindujcev romajo sem, da bi se pred smrtjo očistili grehov. Z rikšami se bomo popeljali skozi glavne mestne točke in tako najbolj pristno doživeli sodobni utrip mesta. Odpravili se bomo v bližnji Sarnath in v Jelenovem gozdu doživeli vzdušje Budove prve pridige. Smo na mestu, kjer se je zagnalo "kolo spoznanj", ki se danes vrti vse hitreje … Obiščemo glavno svetišče, stupi Dharmarajika in Dhamekh ter Ašokin steber. Ostane nam samo še sončni zahod, ko bomo na obrežnih ploščadah svete reke opazovali domačine v njihovi večerni molitvi aarti. Večerja, nočitev.

8. dan: VARANASI-DELHI
Še pred zajtrkom se bomo odpravili do obrežja svete reke Ganges, kjer se bomo vkrcali na čolne in popeljali po sveti reki, kjer se vsakodnevno očistijo tisočeri verniki, opravljajo osebna čaščenja in meditirajo. Na kamnitih ploščadih vodijo obrede svečeniki, kar veličastnost obreda le še povečuje. Prosto do prevoza na letališče. Polet v Delhi, namestitev v hotelu. Nočitev.

9. dan: DELHI-LJUBLJANA ALI DELHI-GOA
Zgoden jutranji prevoz na letališče. Prijava na let proti Ljubljani preko enega izmed letališč. Podaljšek Goa Zajtrk. Prevoz na letališče. Polet v Goa. Po pristanku prevoz do hotela, namestitev, večerja, nočitev.

10. dan: GOA
Zajtrk, večerja. Prosto.

11. dan: GOA
Zajtrk, večerja. Prosto.

12. dan: GOA
Zajtrk, večerja. Prosto.

13. dan: GOA-BOMBAY
Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Bombay. Mumbai imenovan po boginji Mumba Devi je največje indijsko mesto ob obali Arabskega morja. Mnogi ga poznajo kot Bollywood - eden izmed največjih centrov filmske produkcije na svetu, ki po številu posnetih filmov krepko presega Hollywood. Na panoramski vožnji bomo videli »Vrata Indije« mogočni slavolok zgrajen leta 1911 v čast angleškemu kraljevskemu paru, park Flora fountain ter na koncu še postanek pri Dhobi Ghat. Večerja. Namestitev, nočitev.

14. dan: BOMBAY-LJUBLJANA
Prijava na polet proti Ljubljani preko enega izmed letališč.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Delhi-Ljubljana in Delhi-Varanasi v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, prevoze z klimatiziranim avtobusom po Indiji, hotelsko gostinske storitve po programu, 1 x nočitev na vlaku spalniku (2. - 3. razred klimatizirano), zunanje oglede po programu, vožnjo z rikšami v Varanasiju, ježo slonov/jeepi v Amberju, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacijo in vodenje potovanja s slovenskih vodnikom. Vse namestitve so v hotelih 3-4*. *Pri podaljšku Goa vključen polet Delhi-Goa, Goa-Bombay, Bombay-Ljubljana ter 3 x polpenzion v hotelu izbrane kategorizacije, vsi prevozi, voden ogled mesta Bombay z angleško govorečim vodnikom

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 208€
  • Vstopni vizum in urejanje = 65€
  • Vstopnine (vodniku na poti) = 65€
  • podaljšek na Goo/hotel 4* = 880€
  • podaljšek na Goo/hotel 5* = 1030€
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO PISNA PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih potnikov.
Cena potovanj pri 15 potnikih je 1439€ , pri 10 potnikih pa 1549€.

Napitnine niso vključene v ceni, na poti za voznike in vodnike 45 €
Cepljenje: Indija cepljenj ne zahteva, za določene predele se priporoča cepljenje (zdravila) proti koleri. Več na: www.zdravinapot.si

Vizum: Je potreben.
Napitnine niso vključene v ceni, na poti za voznike in vodnike 45 €* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor je potrjeni polet iz bližnjega letališča je iz Ljubljane urejen brezplačen povratni prevoz.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):