Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) PALAZZO GRE 4*08.07. LJU  7xNZ589 €
Antalija Fortuna-5zv 5*03.08. LJU  7xAI499 €
Djerba (Tunizija) SUN CLUB DJ 3*09.08. LJU  7xAI389 €
Kefalonija Cephalonia 4*13.08. LJU  7xNZ669 €
Kalamata AKTI TAYGET 4*08.07. LJU  7xNZ669 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*22.07. LJU  7xAI639 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*16.08. LJU  7xUAI429 €
Rodos Kresten Pal 4*09.07. LJU  7xPOL699 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.05. MUC  7xAI788 €
Šri Lanka The Long Be 4*02.05. MUC  7xPOL686 €
Fuerteventura Costa Calet 3*08.05. MUC  7xAI407 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*01.05. MUC  8xPOL823 €
Dubaj (Emirati) Hues Boutiq 4*12.06. MUC  7xPOL543 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.06. VIE  7xAI469 €
Varadero Occidental 4*31.05. MUC  7xAI872 €
Punta Cana Grand Palla 4+*28.09. VIE  7xAI1117 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*01.05. VIE  7xPOL338 €
Mallorca BQ Sarah 4*03.05. SZG  5xPOL274 €
Maldivi Sun Island 4+*17.06. MUC  8xPOL1117 €
Gran Canaria Beverly Par 3*07.05. VIE  6xPOL367 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*19.06. MUC  7xAI1005 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*04.05. VIE  15xPP848 €
Mauritius Blue Lagoon 3*23.06. MUC  7xPOL1126 €
Rodos Belair Beac 4*09.05. VIE  7xPOL335 €
Antalija Club Konakl 4+*09.05. VIE  5xAI284 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Navdušujoči Bangladeš potovanje h Gangesu in Bramaputri - 15 dni


Navdušujoči Bangladeš potovanje h Gangesu in Bramaputri - 15 dni

  • odhod: 27.10.2017 | dni: 15 | cena: 2.499,00 EUR
Potovanje v Bangladeš. Prepustite se toku Gangesa in se z nami odpravite na raziskovanje Bangladeša, ki s svojimi lepotami pričara nepozabno doživetje. Današnja država Bangladeš zajema vzhodni del zgodovinskega področja Bengalije. Zaradi večinsko muslimanskega prebivalstva je po delitvi britanske Indije najprej pripadlo Pakistanu, leta 1971 pa je nekdanji Vzhodni Pakistan postal neodvisna država Bangladeš. Bangladeš pomeni v lokalnem jeziku „država Bengalcev“. Velik del države leži v deltah dveh največjih južnoazijskih življenjskih tokov, rek Ganges in Bramaputre. To je področje številnih vodotokov, ki v monsunskem času redno grozijo s poplavami. V ustju obeh rek leži Sunderbans, kjer se vodne mase rek po labirintih valijo preko gozdov mangrov v Bengalski zaliv. Turistično zelo privlačen Chittagong slovi po naravnih lepotah svojih tropskih gozdov, bujne vegetacije in dolgih peščenih plažah. Čeprav je Bangladeš ena najrevnejših in najgosteje poseljenih dežel v regiji, nam ponuja množico kulturnih privlačnostih. Stare arijske, hindujsko-budistične, islamske in tibeto-burmanske kulture so tukaj zapustile veličastne spomenike.

PROGRAM:

1. dan: Ljubljana - Daka
Zbirno mesto potnikov na letališču Ljubljana in polet preko enega izmed letališč v Dako.

2. dan: Daka
Pristanek na letališču v Daki, prestolnici Bangladeša. Po opravljenih vstopnih formalnostih, krožna vožnja po starem mestnem jedru. Prevoz v hotel, namestitev, večerja, nočitev.

3. dan: Daka - Moinamati - Chittagong
Po zajtrku vožnja v Chittagong (264km). Med potjo postanek v Comilli (70km), kjer se nahaja arheološko najdišče Moinamati, eden glavnih sedežev srednjeveškega budizma v Bengaliji z ruševinami iz 7. do 12. stoletja in zanimivim muzejem. Proti večeru prihod v Chittagong, ki je največje pristaniško mesto v deželi. Namestitev, večerja, nočitev.

4. dan: Chittagong - Rangamati
Zajtrk. Dopoldanski ogledi v Chittagongu: budistični tempelj v mestni četrti Nandan Kanon, hindujski tempelj Chatteshwari, ki je posvečen boginji Kali, grobnica sultana Bayzida Bustamija. V nadaljevanju vožnja v z gozdom porasle Chittagong Hills, ki se nahaja vzhodno od mesta in je domovina različnih plemenskih kultur. Obisk tempeljskega kompleksa Rajban Vihara in nadaljevanje poti skozi lepo gričevnato pokrajino proti Rangamatiju (77km). Popoldanski potep po slikovitem mestu ob Kaptajskem jezeru, ki je znano po čisti in modri vodi, obdajajo pa ga tropski gozdovi. Obisk vasi z manjšinskim prebivalstvom na bregu jezera in ogled lokalne tržnice. Prenočimo v preprosti državni koči (Lodge). Večerja.

5. dan: Kaptajsko jezero - Bandarban
Po zajtrku vožnja s čolnom po Kaptajskem jezeru, ki je največje azijsko akumulacijsko jezero. Številni otoki so poseljeni z etničnimi vasmi. Obisk slapu Shuvolong in tradicionalno kosilo v plemenski vasi. Nadaljujemo z vožnjo po vijugasti cesti skozi čudovito gričevnato pokrajino s tipičnimi vasmi do Bandarbana (60km), mesteca ob reki Sangu, ki je idealno izhodišče za preučevanje plemenskih področij. Namestitev, večerja, nočitev.

6. dan: Bandarban
Zajtrk, na kar se bomo podali s terenskimi vozili podali v plemenske vasi v okolici Bandarbana. Tukaj živi več kot deset avtohtonih plemen Sino-tibetanskega porekla, ki jih večina izvira iz burmanske province Arakan. Vsaka izmed etničnih skupin živi v skladu z lastno kulturno tradicijo. Obisk vasi Murong in majhnega slapu Shail Propat. Pozno popoldanski povratek v Bandarban, večerja, nočitev.

7. dan: Coxs Bazar (Makeskhali)
Po zajtrku se bomo s čolnom zapeljali na bližnji otok Makeshkhali, kjer bomo obiskali hindujski tempelj Adinath in vas Rakhai. Večerja, nočitev.

8. dan: Coxs Bazar - Chittagong - Daka
Po zajtrku povratek v Chittagong. Prevoz na letališče in polet v Dako. Po pristanku prevoz do hotela, večerja, namestitev, nočitev.

9. dan: Daka - Jessore - Khulna
Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Jessore. Po pristanku vožnja do Khulne, tretjega največjega mesta dežele, imenovanega tudi vrata v Sunderbans. Namestitev, večerja, nočitev.

10. dan: Khulna - Mongla - Sunderbans
Po zgodnjem zajtrku vožnja proti jugu v Monglo, kjer se razteza področje Sunderbans, gromozanska rečna delta Gangesa in Bramaputre s neštetimi izlivi, kanali, otoki in močvirji z mangrovami. V Mongli se bomo vkrcali na ladjo in po kosilu začeli dvodnevno plovbo po Sunderbansu, ki nudi življenjski prostor enkratni favni in flori: tigrom, različnim vrstam jelenjadi in antilop, krokodilom, različnim vrstam ptic in rečnih delfinov. Sprehod po otoku Katka, kjer se bo ladja zasidrala preko noči. Prenočevanje na krovu. Večerja, nočitev.

11. dan: Sunderbans - Khulna
Še pred zajtrkom bomo obiskali otoka Jamtala, ki je poznan po tigrih in drugih divjih živalih. Z majhnimi čolni se bomo peljali po kanalih, se sprehodili po džungli in opazovali živali z razglednega stolpa. Po kosilu nadaljujemo proti Kachikhali, ki je prav tako zavetišče bengalskega kraljevega tigra. Proti večeru pristanemo v Mongli, se izkrcamo in vrnemo v Khulno. Večerja, namestitev, nočitev.

12. dan: Khulna - Bagerhat - Daka
Zajtrk. Vožnja v bližnji Bagerhat z impresivno „mošejo s šestdesetimi kupolami“. Ogledali si bomo nagrobnik Khan Jahan Alija, ki je ustanovil mesto v 15. stoletju in zgradil veliko število muslimanskih zgradb, ki so danes na seznamu svetovne kulturne dediščine UNESCA. V nadaljevanju se vrnemo v Dako, reko prečkamo pri Mawa Ghati. Namestitev, večerja, nočitev.

13. dan: Daka (Sonargaon)
Po zajtrku izlet v Sonargaon, staro bengalsko prestolnico za časa kraljestva Isa Khana, kjer si bomo ogledali 500 let staro mošejo Goaldi, ruševine starega mesta Panam in Etnografski muzej. Popoldan prosto v Daki. Večerja, nočitev.

14. dan: Daka - Ljubljana
Po zajtrku krožna vožnja po živahni milijonski metropoli: staro mestno jedro z Zvezdno mošejo, hindujsko ulico ( Shakhari Patty), Sadarghatom ob reki Buriganga, palačo Ahsan Manzil z rožnato fasado, templjem Dhakeswari, utrdbo Lalbagh iz mogalskega obdobja in Univerzo Daka. Večerni prevoz na letališče. Prijava na nočni polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

15. dan: Ljubljana
Pristanek v Ljubljani.


CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz, letališke pristojbine, prenočišča ustreznega standarda, primernega za deželo (naša ocena 2-3*), namestitev na ladji, obroki, transferji, vstopnine in ogledi, kot je navedeno v programu potovanja, angleško govoreči lokalni vodnik, slovenski vodnik, organizacija potovanja in dodatno zavarovanje z asistenco v tujini.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 3900 €

  • Vizum = cca 55$ vodniku na poti


RANA URA, ZLATA URA!

PRI REZERVACIJI DO 60 DNI PRED POTOVANJEM 3 % POPUST

Cena potovanje je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Doplačilo v primeru skupine 10-14 potnikov je 120€.
Napitnine niso vključeni v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 70 € po osebi.

CEPLJENJA: Cepljenja niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si

VIZUM: Je potreben.

DOBRO JE VEDETI:
Iz milijonske metropole Dake vožnja v čudovite gore Chittagong s tamkajšnjimi plemenskimi kulturami, potem preko Moinamatija s pomembnimi budističnimi ruševinami proti jugu do obalnega mesta Coxs Bazaar v bližini burmanske meje. V drugem delu potovanja obiščemo Sundarbans, ustje rek Ganges in Bramaputra z velikanskimi gozdovi mangrov in bogatim živalstvom. Razen dveh notranjih poletov od Chittagonge do Dake in od Dake do Jessoreja, potujemo po kopnem oz. smo dva dneva v Sundarbansu na ladji. Turistična infrastruktura v Bangladešu je šele v povojih; ceste, vozila in prenočevanje bi lahko bili boljši. V Daki in Coxs Bazaarju so hoteli dobri, povsod drugod pa se moramo zadovoljiti s preprostimi prenočišči. Potovanje po Bangladešu zahteva od popotnikov mnogo potrpljenja in razumevanja.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):