Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija JUSTINIANO 5*29.10. GRZ  7xAI474 €
Malta Plevna 3*26.12. LJU  7xNZ489 €
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1081 €
Heraklion (Kreta) LYTTOS BEAC 4*04.11. VIE  7xAI531 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL276 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1017 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI853 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. VIE  7xAI1111 €
Rodos Olympic Pal 5*17.11. VIE  7xPOL707 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Mjanmar - zlata dežela


Mjanmar - zlata dežela

  • odhod: 26.10.2016 | dni: 12 | cena: 2490 EUR
  • odhod: 16.02.2017 | dni: 12 | cena: 2490 EUR

min. 20 potnikov, po programu

Mjanmar - zlata dežela

- Trije notranji leti in vstopnine vključene v ceno
- Odlična kombinacija ogledov in počitnic
- Vožnja z ladjo po jezeru Inle
- Polpenzioni cel čas potovanja

POLET NA DALJNI VZHOD
Zbor potnikov na odhodnem mestu in vožnja do enega bližnjih letališč, od koder bomo poleteli preko azijskega letališča v Mjanmar.

2. DAN: MJANMAR nočitev
PRIHOD V DEŽELO TISOČERIH PAGOD
Prihod v Myanmar, staro Burmo, v kraljevsko mesto Mandalay, ki velja za drugo največje v Burmi. Mandalay je stara prestolnica, kolonialno mesto s kraljevsko tradicijo. Po prihodu nastanitev v hotelu in nočitev.

3. DAN MANDALAY zajtrk, večerja, nočitev
KRALJEVSKI MANDALAY
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled mesta in se z ladjico zapeljali čez reko Iravadi v Mingun, kjer bomo obiskali nedokončano pagodo in največji, skoraj 100-tonski zvon na svetu. Nato se bomo vrnili v mesto in se zapeljali do mestne palače, kjer bomo v pagodi Kuthodaw občudovali največjo "knjigo" na svetu, ki na več kot 729 straneh pripoveduje o »theravadskem« budizmu. V bližini sledi ogled zvona Minguin, ki so ga po potresu prestavili iz Zede na novo lokacijo. Nato bomo obiskali Mahamuni pagodo, tu domačini na Budin kip lepijo zlate lističe - po želji se jim bomo pridružili tudi mi. Prav tako pa bomo spoznali skrivnost izdelovanja takšnih lističev v eni od delavnic. Popoldan še sledi ogled samostana Shwenandaw iz 19.stoletja. Nato bo sledil vzpon po romarski poti mimo številnih oltarčkov s svetimi relikvijami do vrha mandalayskega hriba, kjer domuje budistični tempelj. Z vrha nas bo očaral pogled na slikovito mesto. Po ogledu bomo uživali v živahnih in zanimivih mestnih ulicah, ki so polne življenja in odlične hrane za vse okuse. Nočitev v hotelu v Mandaly-u.

4. DAN: MANDALAY - AMARAPURA - INWA zajtrk, večerja, nočitev
NAJDALJŠI TIKOV MOST NA SVETU
Po zajtrku bomo obiskali nekdanje kraljeve prestolnice, ki so še vedno živahne s številnimi samostani, menihi in domačini. Pot nas bo najprej vodila v Amarapuro. V samostanu Mahagandayon bomo priča veličastnemu obedu nekaj tisoč menihov, ki dobijo hrano od vaščanov. Nato se bomo sprehodili čez most U Bein, najdaljši most na svetu iz tikovega lesa, ki je eden izmed najbolj fotografiranih znamenitosti Myanmara. Nato bo sledil ogled drugega kraljevega mesta Inwa, ki datira v 14 stoletje in je približno 400 let predstavljal kraljevo glavno mesto. Ogled znamenitosti in povratek v Mandalay. Nočitev v hotelu.

5.DAN: MANDALAY-BAGAN zajtrk, večerja, nočitev
PLOVBA PO REKI IRAVADI
Po zajtrku se bomo podali po reki Iravadi, ki je še zmeraj življenjska in prometna žila Mjanmara - saj se na njej vse začenja in končuje. Vkrcali se bomo na ladjo in pluli proti Baganu. Med plovbo si bomo ogledovali novo nastajajoče pagode, eno mogočnejšo od druge in življenje ljudi ob reki. Po prihodu v Bagan se bomo zapeljali v hotel. Sledi nastanitev v hotelu in nočitev.

6.DAN: BAGAN zajtrk, večerja, nočitev
TISOČERI TEMPLJEV BANGANA
Po zajtrku si bomo ogledali mesto Bagan, ki je stara prestolnica in versko središče ob reki Iravadi. Danes se tukaj nahaja preko 2.200 templjev, pod UNESCO-vo zaščito, na več kot štiridesetih kvadratnih kilometrih se razprostira več tisoč pagod in s čudovitimi razgledi na pozlačene kupole pagod, je to eden vrhuncev potovanja. Ogled bomo začeli s pagodo Shwezigon, ki odpira bogat vpogled v zgodovino mesta. V mestu si bomo ogledali številne templje in pagode kot so: Htilominlo, Ananda, .... Pogled ob sončnem zahodu na neskončni kompleks templjev je verjetno eden najlepših na svetu. Po ogledih sledi povratek v hotel in nočitev.

7.DAN: BAGAN-GORA POPA zajtrk, večerja, nočitev
VULKAN IN PALME
Sedmi dan potovanja se bomo odpravili proti vulkanski gori Popa. Na vrhu enega izmed gričev stoji veličasten tempelj, od koder se nam bo odprl razgled na širšo okolico. Naša hoja po številnih stopnicah ob spremstvu opic bo bogato poplačana z lepim razgledom. Nato nas bo pot vodila mimo nasadov arašidov, sezama, ananasov, mangovcev, spoznavali bomo a drevesa, njihove plodove in namene njihove uporabe. Sledi povratek v Bagan in nočitev.

8. DAN: BAGAN/HEHO - PINDAYA zajtrk, polet, večerja, nočitev
KRAŠKA JAMA PO MYANMARSKO
Po zajtrku sledi prevoz na letališče in polet v Pinday. Sledi vožnja skozi vasi kot so Pao, Danu znane po riževih poljih. Nato ogled kraške jame Pindaya v šanskih gorah, ki slovi po svojih naravnih zanimivostih, ki v svojih podzemnih hodnikih skriva številne Budove kipce. V podzemnem svetu, popolnoma drugačnem od slovenskega, se bomo srečali z verniki, ki se predajajo molitvi in meditaciji. Popoldne si bomo ogledali tudi delavnico, kjer domačini spretnih rok izdelujejo zanimive tradicionalne dežnike. Nastanitev v hotelu in nočitev.

9.DAN: PINDAYA - JEZERO INLE zajtrk, večerja, nočitev
SKAKAJOČE MAČKE IN DOLGOVRATKE
Dan bomo začeli z ogledi burmanskih lepot narave, dan bo namenjen jezeru Inle s številnimi plavajočimi vrtovi. Jezero je polno skrivnosti, zato ga bomo odkrivali s čolni. Med drugim si bomo ogledali samostan skakajočih mačk, plavajočo tržnico polno eksotičnega sadja, zelenjave in morskih dobrot, se zapeljali mimo zanimive vasice na kolih in spoznali življenje domačinov. Posebej zanimiv bo obisk tradicionalne delavnice, kjer se bomo pri domačinih seznanili s postopki ročnega tkanja svile iz pecljev lotosa. Ogledali si bomo tudi mjanmarsko kovaštvo in način obdelovanja srebra, izpustili ne bomo delavnice mjanmarskih cigar. Za konec dneva se bomo ustavili tudi v vasici, kjer domujejo ženske »dolgovratke«. Nočitev.

10.DAN: HEHO/YANGON zajtrk, polet, večerja, nočitev
ZELENO MESTO IN LEŽEČI BUDA

Po zajtrku sledi prevoz na letališče in polet v prestolnico Myanmara, ki velja za največje mesto, polno nasprotij, tu se prepletata bogastvo in revščina, staro in moderno. Po prihodu bo sledil začetek ogledov mesta. Dan bo namenjen ogledom prestolnice. Britancem gre zasluga, da je Yangon danes zeleno mesto Burme, saj so v 19. stoletju zasadili številno tropsko rastje, uredili široke avenije, lepo uredili parkovne nasade in jezera...Nato se bomo sprehodili okoli jezera Kandawgyi, kjer se nahaja veliko kolonialnih zgradb, še posebej lepe in veličastne pagode ter budistični templji. Med njimi zagotovo izstopa pagoda Chauk Htat Gyi z največjim Budovim kipom v ležečem položaju. Sledil bo ogled narodnega muzeja, dan pa bomo zaključili z obiskom več kot sto metrov visoke zlate pagode Shwedagon in njene skrite kotičke, ki sodi med največja čudesa sveta. Vrnitev v hotel in nočitev.

11. DAN: YANGON - AZIJA -EVROPA zajtrk, povratni let v Evropo
THWA DAU MAL

Še zadnji pozdrav prijaznim domačinom v slovo. Prosti čas do odhoda na letališče in polet preko enega azijskega letališča proti Evropi.

12.DAN: EVROPA - SLOVENIJA
Prihod na enega od evropskih letališč in povratek v Slovenijo.

PROTI DOPLAČILU MOŽNOST PODALJŠANJA POČITNIC V EKSOTIČNEM MESTU NGAPALI

11.-13. DAN: YANGON/THANDWE -NGAPALI zajtrk, polet, večerja, nočitev

MINI POČITNICE
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v eksotični Ngapali, kjer bomo dneve preživeli na plaži in v lepotah eksotičnega in kristalno čistega morja. Dnevi bodo namenjeni sončenju, kopanju...po želji ob doplačilu se boste lahko udeležili katerega izmed dodatnih izletov, kot so plovba na enega od bližnjih otokov, potapljanje in spoznavanje podvodnega sveta ...

13. DAN: THANDWE/NGAPALI -YANGON - AZIJA -EVROPA zajtrk,let, povratni let v Evropo
THWA DAU MAL
Še zadnji pozdrav prijaznim domačinom v slovo. Vožnja na letališče, polet v Yangon in nadaljevanje poleta preko enega azijskega letališča proti Evropi.

14.DAN: EVROPA - SLOVENIJA
Prihod na enega od evropskih letališč in povratek v Slovenijo.

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana ali bližnje letališče - Evropa - Azija - Mandalay, Yangon - Evropa - Ljubljana ali bližnje letališče v ekonomskem razredu, notranji poleti Bagan - Pindaya, Heho- Yangon v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, polpenzion v hotelu 3/4* lokalne kategorije v dvoposteljnih sobah, vse vstopnine po programu, vožnja z ladjo po jezeru Inle, vse avtobusne prevoze po programu, vse oglede po programu, angleško govorečega lokalnega vodnika, stroške slovenskega spremstva in stroške organizacije potovanja.

DOPLAČILO ZA PODALJŠANJE PROGRAMA - POČITNICE V EKSOTIČNEM MESTU NGAPALI:
Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu Yangon-Ngapali-Yangon, letališke in varnostne pristojbine, polpenzion v hotelu 4*, transfer hotel v Yangonu-letališče, transfer letališče-hotel-letališče v Ngapaliju, stroške slovenskega spremstva in organizacije potovanja.

ODHOD:
26.10.
23.11.

Cena: 2.490,00 €/ (najmanj prijavljenih 20 potnikov)
Cena: 2.740,00 €/ (najmanj prijavljenih 15 potnikov)

DOPLAČILO OB PRIJAVI: enoposteljna soba 395 €.

CENA NE VKLJUČUJE/DOPLAČILA NA POTI:
napitnine vozniku in lokalnemu vodniku, morebitne dodatne vstopnine, ki niso vključene v ceno potovanja.

POPUSTI: otrok do 12 let na dodatnem ležišču (v sobi skupaj z dvema odraslima): na vprašanje ob prijavi.

OPOMBA:
v primeru poleta z bližnjega letališča je doplačilo za transfer.

Programi v katalogu so pripravljeni po pogojih na dan 31. 8. 2014 (1 EUR je 1,30 USD; 1,39 AUD). V kolikor bo prišlo do večjih razlik v menjalnih tečajih, bomo skladno s tem oblikovali končno ceno, objavljeno v evrih. Skladno s členom 900. Obligacijskega zakonika in zakonom o Varstvu potrošnikov si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja, ki je navedeno na programu potovanja.Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):