Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) CHRYSSANA B 3*28.04. LJU  7xNZ489 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*27.06. LJU  7xAI389 €
Hurghada Sunrise Hol 5*21.04. LJU  7xAI598 €
Hurghada LABRANDA GA 4*07.07. LJU  7xAI569 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*20.06. LJU  7xAI369 €
Kefalonija Cephalonia 4*24.06. LJU  7xPOL576 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ515 €
Puerto Plata Casa Marina 4*19.06. MUC  7xAI942 €
Šri Lanka Taprobana W 4*30.04. MUC  7xPOL718 €
Madeira Aparthotel 4*27.02. MUC  7xPOL510 €
Dubaj (Emirati) Excelsior C 4*09.05. MUC  7xPOL689 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*29.04. MUC  8xPOL841 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*26.01. VIE  7xAI349 €
Varadero Sol Sirenas 3+*30.01. VIE  7xAI992 €
Punta Cana Grand Palla 4+*07.06. MUC  7xAI1057 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*14.04. VIE  7xPOL399 €
Mallorca Tropicana 4*03.04. VIE  8xAI558 €
Maldivi Thulagiri 4*05.06. MUC  7xPOL1121 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*04.06. VIE  7xAI1047 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*29.04. MUC  9xAI915 €
Mauritius Seaview Cal 4*31.05. VIE  7xPOL1085 €
Hurghada Grand Resor 5*25.01. SZG  7xAI298 €
Zanzibar SULTAN SAND 3+*23.04. VIE  8xAI893 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Mehika, Gvatemala in Belize

Zagotovljeni termini:
21.01.2018

Mehika, Gvatemala in Belize


Odhod
: 21.01.2018 | št. dni: 18 | aktualna cena: od 2649€

Mehika, Gvatemala in Belize

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – EVROPA – MEXICOCITY.Zborv Ljubljani in prevoz do beneškega letališča. Polet preko vmesnega letališča vMehiko. Prevoz do hotela in nočitev. (letalo, H)

2. dan MEXICO CITY. Zajtrk. Naš danposvetimo prestolnici Mehike, velikanskemu Mexico Cityu. Začnemo na glavnemmestnem trgu, Zocalo. Tukaj se nahaja velika vladna palača s čudovitimifreskami mehiške zgodovine, kot jo je videl slavni slikar Diego Rivera. Drugostran trga zapirata katedrala in ostanki nekdanjega azteškega mestaTenochtitlan. Sprehodimo se po eni izmed najbolj znanih "peš" ulic vmestu proti prvemu nebotičniku Srednje Amerike, Torrelatinu, in se nanj tudipovzpnemo, da zares občutimo mogočnost Ciudad de Mexica. Popoldan uživamo vXochimilcu, kjer se prepuščamo vožnji s pisanimi ladjicami med plavajočimivrtovi in morda zapojemo z mariači? Dan zaključimo v izjemnem antropološkemmuzeju, kjer se že spoznamo z zgodovino Srednje Amerike pred prihodom prvihEvropejcev. Nočitev. (H, Z)

3. dan MEXICO CITY –Guadalupe – Teotihuacan – nočna vožnja v PALENQUE. Zajtrk. Odpeljemose do romarskega središča Guadalupe, kjer domuje temnopolta Marija, brez katereMehika ne bi bila to, kar je. Zlijemo se z množico in vsrkavamo vzdušje tegasvetega kraja. Nadaljujemo proti starodavnemu mestu Teotihuacan, morda nas obpoti čaka kakšno presenečenje? Kdo so bili prebivalci tega nekdaj mogočnegamesta, njihova kultura in način življenja - vse to ostaja skrivnost in buriduhove mnogih raziskovalcev ter strokovnjakov. Sončeva piramida, ki so jozgradili, je s svojimi 65 m druga največja piramida na svetu. Dovolj časa sivzamemo za raziskovanje ostankov tega izjemnega kraja, potem pa se z avtobusomodpravimo na nočno vožnjo do Palenque. (PT, Z)

4. dan PALENQUE. Jutranji prihod vPalenque in vožnja do našega hotela, kjer si privoščimo zajtrk in osvežitev,potem pa se odpravimo na ogled ostankov tega starodavnega majevskega mesta.Okrog nas zaživijo podobe življenja nekoč in izvemo nešteto zgodbic iz zlategaobdobja mesta. Očara nas znanje, ki so si ga skozi stoletja pridobili Maji, njihova iznajdljivost, izjemno natančenkoledar, presenetljiva arhitektura, polna skritih simbolov… Poleg vsegaso ostanki starega mesta postavljeni v čudovito naravo in pohajamo med mogočnimtropskim rastlinjem, po ozkih stezicah, med potočki… Kaj pa zgodba o"rdeči kraljici"? Popoldne nas prijetno preseneti prijaznostdanašnjih Palenque in kdo ve, kaj vse nam prinese večer. Nočitev. (H,Z)

5. dan PALENQUE –SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS. Zajtrk. Zapustimo tropsko nižavje in se popanoramski cesti zapeljemo v višavje Chiapasa. Postanek pri čarobnih slapovihAgua Azul lahko izkoristimo tudi za skok v to turkizno modro vodo. Dvignemo senad 2.000 m in pozno popoldne prispemo v uporniško mestece San Cristobal de lasCasas. Namestitev v hotelu, zvečer pa sprehod po izjemno lepih ulicah tegamesteca, ki je dobilo uraden naziv "pueblo magico". Že ime pomeniveliko in zvečer osvetljene hiške različnih pisanih barv pričarajo pravočarobno vzdušje. Največ dogajanja je na glavnem trgu pred prekrasno pisanocerkvijo in lahko se pridružimo domačinom, ki uživajo večer! Nočitev. (H, Z)

6. dan SAN CRISTOBALDE LAS CASAS – SAN JUAN CHAMULA – HUEHUETENANGO. Zajtrk. V hribih,kjer še vedno živijo Maji, obiščemo zanimivo vasico San Juan Chamula. Tukaj sestarodavno majevsko verovanje prepleta s krščanstvom. Najbolj zanimivo je vcerkvi, ki na noben način ni podobna nam znanim cerkvam in je polna skrivnosti.Sprehodimo se po vaških cesticah in razkrijemo pomen tistih nenavadnihsimbolov, občudujemo to drugačno, a tako zanimivo kulturo in že je čas za odhodproti meji z Gvatemalo. Prehod meje je sam po sebi svojevrstno doživetje. Nadrugi strani nas čakajo vratolomne gvatemalske ceste po hribih in dolinah dovmesne postojanke na naši poti, mesteca Huehuetenango oziroma po domače Huehue.Namestitev in nočitev. (H, Z)

7. dan HUEHUETENANGO– PANAJACHEL.Zajtrk. Cesta nas vodi preko visokih gorskih hrbtov proti Panajachelu. Podobeslikovite pokrajine se menjajo zunaj nas in že se pred nami zalesketa modrinačarobnega jezera Atitlan. Takoj po prihodu v pristanišče se vkrcamo na našoladjico in zaplujemo po jezeru, da raziščemo okoliške vasi, ki so nanizane vstrmih bregovih nad njim. Spoznavamo življenje domačinov ob tem skrivnostnemjezeru in občudujemo tri mogočne ognjenike, ki ga obkrožajo. Tu so kavneplantaže, vaške tržnice, tradicionalne tkalnice, okusne ribe... in še mnogoveč! V eni od vasi z malo sreče naletimo na Maximona, najbolj nenavadnegasvetnika vseh svetnikov. Proti večeru se počasi zapeljemo nazaj na izhodišče inse namestimo v simpatičnem objezerskem mestecu Panajachel. Prijeten dan v rahlopočitniškem vzdušju zaključimo s posedanjem ob jezeru, saj se kar ne moremonaužiti njegove lepote. Nočitev. (H, Z)

8. dan PANAJACHEL –izlet v CHICHICASTENANGO. Zajtrk. Dobro uro vožnje potrebujemo doodmaknjenega mesteca Chichicastenango, kamor nas zjutraj vodi cesta. Po domačeChichi se dvakrat na teden spremeni v največjo majevsko tržnico v Gvatemali.Domačini pridejo sem že večer prej, da si zagotovijo svoj prostor na ulicahmesta, ki postane prava paša za vse čute. Vse ulice mestnega središča na tržnidan postanejo ena sama velika trgovina. Porazgubimo se med vrvečo množico inobčudujemo pisano in raznoliko ponudbo. Se preizkusimo v pogajanju s spretnimiprodajalci in poskusimo tudi kakšno izmed kulinaričnih posebnosti? Čas hitromineva in popoldne se odpeljemo nazaj v Panajachel. Nekaj prostih uric vprijetnem naselju in še en sprehod do jezera, kjer ob barvah sončnega zahodaostanemo brez besed... Nočitev. (H, Z)

9. dan PANAJACHEL –ANTIGUA.Zajtrk. Zapustimo čarobni Atitlan, mu namenimo še kakšno fotografijo v jutranjisvetlobi in že smo na poti proti kolonialni Antigui. Nekdanja prestolnica je,uničena zaradi potresa v 18. stoletju, kar nekaj časa živela kot "mestoduhov", dokler je niso ponovno uredili in je danes eno najlepšihkolonialnih mest v Srednji Ameriki. Leži v dolini med tremi ognjeniki, imahiške različnih barv ter mnogo imenitnih stavb in kot takšna ponuja neskončnemožnosti raziskovanja, da ne omenjamo slikovitih fotografij! Namenimo ji celopopoldne in se sprehodimo po njenih z originalnimi tlakovci tlakovanih ulicah.Vzpnemo se na razgledno točko, postanemo pod slovitim obokom Sv. Kataline, pogledamosi mestno katedralo in se izgubljamo v labirintu mestne tržnice. Kaj paštevilne galerije, tematsko obarvani lokalčki, zlivanje z vzdušjem osrednjegatrga, večerja v spremljavi žive glasbe domačega ansambla? Namestitev innočitev. (H, Z)

10. dan ANTIGUA –izlet na vulkan PACAYA. Zajtrk. Pot nas pelje mimo gvatemalskeprestolnice Guatemala Citya proti vznožju vulkana Pacaya. Aktiven 2.552 m visokognjenik nam ponuja odlično možnost, da od blizu spoznamo vulkansko aktivnostin si prislužimo tudi kakšen lep razgled z razgledne točke. Navzgor seodpravimo peš, najprej po gozdni potki, kjer so lepo označene spremembe vnaravi zaradi vulkanske aktivnosti Pacaye v zadnjih letih, potem po črnihvulkanskih kameninah… Morda nam vulkan dovoli vzpon do vrha, na sam robkraterja, sicer pa do razgledne točke. Nikoli ni predvidljivo, kako točno izgledajopoti na vulkan, njegova okolica ter krater, kajti Pacaya je še kako aktivenognjenik in zato tudi izjemno zanimiv! Naužijemo se razgledov na prav takovulkansko okolico. Po spustu še vožnja v Antiguo in še en večer v živahnemkolonialnem mestu. Nočitev. (H, Z)

Vzpon na vulkanPacaya:pot na vrh traja 2,5 – 3,5 ure in je urejena. Do polovice poti je možno jezditiz najetim konjem (doplačilo približno 15 USD v eno smer). Za vzpon potrebujemoudobne pohodne čevlje z dobrim podplatom in vetrovko za nenadne podnebnespremembe.

11. dan ANTIGUA –FLORES – TIKAL. Zgodnji zajtrk. Danes se zapeljemo na drugo stranGvatemale, prečkamo prav celo državo. Privoščimo si postanke in uživamo vpogledu na spreminjajočo se in vedno bolj zeleno okolico. Pozno popoldneprispemo v Flores, majhno mestece, ki je pravzaprav polotok na velikem jezeruPeten. Cel Flores je mogoče obhoditi v slabih 15 minutah, a njegove uličice sopolne presenečenj in vzamemo si dovolj časa za odkrivanje le-teh. Zvečer sezapeljemo še v Narodni park Tikal, v skrajno bližino vhoda k slavnim ostankommajevskih ruševin in namestimo se kar tam, sredi džungle. Zdaj ni več motečihelementov civilizacije, ampak samo še narava, njeni mnogi raznovrstni zvoki,neskončno zvezdno nebo in romantika… Nočitev. (H, Z)

12. dan TIKAL –BELIZE – otok CAYE CAULKER. Vstanemo in še pred zajtrkom smo med prvimi,ki vstopimo v narodni park Tikal. Jutranji sončni žarki se pomešajo z meglicamiter krasijo veličastne visoke in strme majevske piramide. Kar nekaj ur namenimopohajanju med ruševinami tega veličastnega majevskega mesta, ki mu nekateripravijo tudi dragulj v majevski kroni. Poleg razsežnosti in izjemne arhitekturestarodavnega mesta nas v Tikalu navduši tudi gosta okoliška zgodba; ves čas nasspremljajo ti zvoki narave, morda pa kakega divjega prebivalca celo uzremo medvsemi tistimi odtenki zelene. Opoldne zapustimo džunglo in se odpeljemo novideželi naproti. Takoj po prehodu meje opazimo, da je tukaj vse drugače. V mestuBelize City se vkrcamo na hitri čoln, ki nas popelje do otočka oziroma sipineCaye Caulker. Košček pravega karibskega vzdušja in način življenja z vodilom"go slow", ki nas popelje tudi v večer. Namestitev in nočitev. (čoln,P, Z)

13. dan otok CAYECAULKER.Zajtrk.Danes zaplujemo po turkiznem Karibskem morju z ladjico in si privoščimo ves danužitkov ob prelepem pisanem koralnem grebenu. Zaplavamo med mogočnimi skati, sesprostimo v koralnem vrtu, pozdravimo morske pse in smo na splošno povsem"počitniški". Popoldne na otočku, kjer čas skorajda ne obstaja inkjer so domačini izjemno prijazni in zgovorni… Čevlje lahko pustite kar vsobah, saj so vse ceste na otoku peščene, tukajšnji promet so le električni vozičkiin kolesa… Kaj pa prava slastna morska večerja? Nočitev. (ladjica, P, Z)

14. dan otok CAYECAULKER – CHICHENITZA. Zajtrk. Poslovimo se od Caye Caulkeja in se s trajektomodpeljemo do Chetumala. In ponovno smo v Mehiki! Še vožnja do Chichen Itze, v skladus časom morda postanek za kopanje… Namestitev in nočitev. (trajekt, H, Z)

15. dan CHICHENITZA– PLAYA DEL CARMEN. Zajtrk. Sprehod do najslavnejših majevskih ruševin,Chichen Itze. Tukaj bomo dodali piko na i in naredili rezime naši majevskizgodbi. Prepričali se bomo, zakaj Chichen Itza spada med sedem čudes sodobnegasveta. Navduši nas izjemna domiselnost starodavnih arhitektov in mojstrovina,tista piramida z vseh fotografij, slavni El Castillo. Tu je še observatorijmajevskih astrologov, slavni vodnjak El Cenote in mini model kasnejšegaoriginalnega mesta ter še mnogo več, vse pa je povezano z zgodbicami inugibanji. Po ogledu Chichen Itze se odpeljemo proti morju in v zgodnjempopoldnevu prispemo v počitniško Playo del Carmen, kjer se namestimo v hotelu.Prosto popoldne za uživanje v sproščenem vzdušju. Nočitev. (H, Z)

16. dan PLAYA DELCARMEN.Zajtrk.Privoščimo si dan za počitek in užitek na beli peščeni plaži ob Karibskemmorju. Dovolj je spontane turistične ponudbe in zanimivih butikov, pa tudimožnosti za razne vodne športne aktivnosti. Nočitev. (H, Z)

17. dan PLAYA DELCARMEN – CANCUN/MERIDA – EVROPA. Zajtrk. Prosto za zadnje morske užitke dopopoldanskega odhoda na letališče v Cancunu in polet proti Evropi. (Z,letalo)

18. dan EVROPA – LJUBLJANA. Pristanek na pariškem letališču in polet dalje do Benetk, od koder slediše prevoz do Ljubljane. Konec potovanja. (letalo)

CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Mehika, Gvatemala in Belize
od 2649€
od 2784€
Obvezna doplačila:
Vstopne in izstopne pristojbine (na kraju samem)
65€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120€
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
150€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, družinsko, osnovno kritje - S*
50.17€
Doplačilo za enoposteljno sobo
360€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
70€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
5%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
10%


Cena (najmanj 20udeležencev) vključuje: prevoz Ljubljana – letališče Benetke – Ljubljana,letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (267 EUR),nočitve glede na spodnji opis, ena nočitev na busu, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom,kombiji, čolni in ostalimi prevoznimi sredstvi, vse vstopnine po programu,slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki, stroške priprave in organizacijopotovanja.

Namestitev: 13 nočitevv hotelih 3* z zajtrkom, 2 nočitvi v preprostih penzionih zzajtrkom. Zajtrkujemo ali v hotelih ali v restavracijah na poti.

Vzpon na vulkanPacaya:pot na vrh traja 2,5 – 3,5 ure in je urejena. Do polovice poti je možno jezditiz najetim konjem (doplačilo cca 20$ v eno smer). Za vzpon potrebujemo udobnepohodne čevlje z dobrim podplatom in vetrovko za nenadne podnebne spremembe.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):