Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*29.04. LJU  7xAI839 €
Hurghada Grand Seas 4*30.12. LJU  7xAI898 €
Antalija CLUB-MAGIC- 5*29.04. LJU  7xUAI849 €
Dubaj (Emirati) RAMADA BEAC 4*06.01. ZAG  7xNZ769 €
Tenerife - jugLA PAZ 4*26.12. LJU  6xPOL1199 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*11.05. MUC  7xPOL775 €
Puerto Plata Viva Wyndha 3+*04.12. VIE  7xAI951 €
Fuerteventura Hotel Arena 4*29.11. MUC  7xPOL425 €
Madeira Santa Catar 3*05.12. MUC  7xPOL346 €
Dubaj (Emirati) Rixos The P 5*06.02. MUC  7xPOL504 €
Phuket (Tajska) Emerald Bea 4*22.04. VIE  7xPOL841 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*01.12. VIE  7xAI322 €
Varadero Starfish Ca 4*13.12. MUC  7xAI782 €
Punta Cana Hotel Grand 5*08.05. MUC  7xAI1100 €
Heraklion (Kreta) Meropi 4*04.05. VIE  7xPOL553 €
Maldivi Holiday Isl 4*14.05. MUC  7xPOL1150 €
Gran Canaria Hotel Astor 3*07.01. VIE  6xPOL438 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*01.04. VIE  7xAI1034 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*01.04. MUC  9xAI899 €
Mauritius Seaview Cal 4*26.04. VIE  7xPOL1183 €
Rodos Cathrin 4*01.05. VIE  7xPOL378 €
Antalija Side La Gra 5*26.11. VIE  5xUAI224 €
Hurghada Grand Resor 5*13.01. VIE  7xAI280 €
Zanzibar BRAVO CLUB 4*03.12. MUC  8xAI1014 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Med potomci Inkov


Med potomci Inkov


Odhod
: 23.04.2018 | št. dni: 16 | aktualna cena: od 2769€

Med potomci Inkov

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA –EVROPA – LIMA. Zborv Ljubljani in prevoz do letališča v Benetkah, od koder preko enega izmedevropskih letališč poletimo do Lime. Po pristanku ureditev obmejnihformalnosti, prevoz do hotela in namestitev. Nočitev. (letalo, H)

2. dan LIMA –PARACAS. Zajtrk.Obiščemo muzej predkolumbovske umetnostiLarco. Impresivna zgradba v kolonialnem stilu iz 18. stoletja je v zasebnilasti in hrani 45.000 predmetov, ki pričajo o razvoju različnih kultur naozemlju Peruja. Popoldan se odpeljemo proti Paracasu. Nočitev. (H, Z)

3. dan PARACAS –ISLAS BALLESTAS – NAZCA. Zajtrk. Izlet sčolnom okoli otočja Ballestas, kjer ima zatočišče veliko število živalskih vrst– od ptičev do morskih levov, celo pingvini se najdejo vmes. Nekateri to otočjez razlogom imenujejo mali Galapagos. Popoldan se odpeljemo do oaze z jezercem,ki se skriva sredi visokih sipin v Huacachini. Za doplačilo se lahko zapeljemoz buggyi po sipinah in se preizkusimo v deskanju po drobnem puščavskem pesku.Morda pa se zgolj v miru sprehodimo okoli jezerca. V večernih urah prispemo vNazco, kraj z največjo uganko na svetu. Nočitev. (H, Z, izlet z ladjico)

4. dan NAZCA –AREQUIPA. Zajtrk. Kdo je izrisal skrivnostne črte v puščavi niveč skrivnost. Prav tako ni skrivnost kdaj. Še vedno pa ostaja skrivnost zakaj,saj so liki in črte vidni le iz zraka. Je morda ljudstvo Nazca znalo predslabimi dva tisoč leti že leteti? Po želji (doplačilo) si privoščimo jutranjipolet z letalom nad skrivnostnimi slikami in črtami, z razglednega stolpa pa siod bliže pogledamo dva izmed likov: drevo in roke.
Prostopopoldne izkoristimo za počitek. Zvečer se vkrcamo na udoben avtobus, sledinočna vožnja do Arequipe. (spalni bus,Z).

5. dan AREQUIPA. V zgodnjih jutranjih urah prispemo v Arequipo, belo mesto. Država v državi.Samooklicana republika in najlepše perujsko kolonialno mesto. Po osvežitvi inzajtrku obiščemo samostan svete Katarine. Barvite hiše in ulice, vrtovi terdvorišča dajejo samostanu občutek mesta v mestu, zgodba, ki se je odvijala zatemi zidovi, pa nam razkrije kakšno je bilo življenje pred slabimi petsto leti.In to ne samo znotraj zidov samostana. V bližnjem muzeju obiščemo Juanito,inkovsko izbrano deklico, ki so jo pred več kot pol tisočletja Inki pospremilina 6.300 metrov visoki vulkan Ampato in jo podarili bogovom v zameno za njihovonaklonjenost. Popoldan izkoristimo za pohajanje po Arequipi. Morda se odpravitena tržnico, morda po trgovinah, ali pa zgolj posedate na najlepšem trgu v JužniAmeriki in uživate. Nočitev. (H, Z)

6. dan AREQUIPA –CHIVAY. Dopoldan se poslovimo od belega mesta innadaljujemo z vožnjo v kanjon Colca. Pot nas vodi skozi pravo andsko pampo,okrašeno z visokimi vulkani in prostranstvi, polnimi lam in vikunj. Spremljanas slikovita pokrajina, ki je kot krpanka barvitih polj in teras. Na poti sepovzpnemo na prelaz – na kar 4.910 metrov visoko razgledišče sredi vulkanov. Peš pa šekakšen meter višje. Še pred sončnim zahodom prispemo v kanjon Colca, ki nasočara s čudovito panoramo. Nočitev. (H,Z)

7. dan CHIVAY – CRUZDEL CONDOR – PUNO. Zajtrk. Kanjon Colca velja s svojimi dobrimi tritisoč metri za enega najglobljih kanjonov na svetu. Fantastična pokrajinabarvitih polj, prepredenih s terasami. Domačini v barvitih nošah in zznačilnimi klobuki. Mimo slikovitih vasi se odpeljemo nad strmimi bregovikanjona do razgledišča imenovanega Cruz del Condor. V pečinah pod križem gnezdinekaj deset kondorjev, teh največjih letalcev na svetu. Če nam bodo bogovi invreme naklonjeni, bomo priča neverjetni predstavi teh, za Inke svetih živali.Najprej drobne pike globoko pod nami se počasi dvigajo, dokler nas ne preletijotako rekoč iz oči v oči. Mogočno! Pesem El Condor Pasa šele sedaj dobi pravipomen. Za kosilo se ustavimo v Chivayu, upravnem središču Colce, potem pa sevrnemo na sinočnjih 4.910 metrov in nadaljujemo pot po sanjavi samotnipokrajini, Altiplanu. V Puno prispemo v večernih urah. Nočitev. (H, Z)

8. dan PUNO –TITICACA (3860 m) – čoln do otoka UROS in TAQUILE. Zajtrk. Titicacavelja s svojimi 3800 metri nadmorske višine za najvišje plovno jezerona svetu. S čolnom se zapeljemo do plavajočih otokov Uros. Domačini jih žetisočletja gradijo iz trsja, ki raste v plitvinah tega jezera. Nekoč so otokizanje predstavljali varnost pred plemeni s celine, zdaj pa jim vse boljpredstavljajo ekonomsko varnost, nam pa enega najbolj neverjetnih bivalnihokolij. Nadaljujemo do "zaresnega" otoka Taquile, kjer vaščanistrogo nadzirajo obisk turistov in s tem ohranjajo pristnost vaškega življenja.Na otoku ni hotelov, zato prespimo pri gostoljubnihdomačinih. Čaka nas prijeten večer z domačini. A tu kopalnice ne pričakujte.Večerja in nočitev. (P, ZKV)

9. dan TAQUILE –PUNO – CUSCO. Zgodnjizajtrk in slovo od domačinov, saj na jezeru že čaka barka, ki nas bo odpeljalanazaj na obalo mesta Puno. Nadaljujemo vožnjo po Altiplanu, visoki Andskiplanoti. Pot nas vodi med samotnimi indijanskimi vasmi, prostranimipašniki, v ozadju pa kraljujejo mogočni šesttisočaki. Altiplano je bilo nekočdavno morje, od katerega pa je ostalo le jezero Titikaka in pa neskončnaplanota, polna sonca in visokogorske svetlobe. Prav nič čudnega ni, da so ravnotod Inki pričeli častiti Intija, boga sonca. Med potjo si bomo pogledali šepredinkovski Sillustani, ki leži na planoti nad tihim jezerom Umayo in ki nasnapolni s prav posebno energijo. Večerni prihod v Cusco (UNESCO). Mesto,ki so ga pred dobrimi petsto leti zgradili Inki, nas navduši s svojoarhitekturo, ki je krasna mešanica monumentalne inkovske gradnje in prefinjenešpanske kolonialne arhitekture. Nočitev. (H, Z)

10. dan CUSCO. Zajtrk.Sedaj smo že dobro aklimatizirani, zato se peš odpravimo do približno urooddaljene inkovske trdnjave Sacsayhuaman, ki leži kakšnih dvesto višinskihmetrov nad mestom. Mogočni inkovski zidovi nas prvič soočijo z vprašanjem, kisi ga bomo na poti zastavili še mnogokrat – kako jim je uspelo zgraditi takoveličastne zgradbe? Sprehod med njimi nas popelje petsto let nazaj medskrivnostne obrede te neverjetne civilizacije. Z vrha nad trdnjavo pogledamo šena Cusco iz ptičje perspektive, potem pa se vrnemo na glavni mestni trg, ki gakrasita veličastna katedrala in filigranska Jezuitska cerkev. Obisk katedralenam razodene še drugo zgodbo, tisto o španskem osvajanju inkovskega kraljestvain o moči katoliške cerkve, seznani pa nas tudi z eno najpomembnejših južnoameriškihumetnostnih smeri – cuscensko slikarsko šolo. Nedaleč od glavnega trga vstopimoše v glavne inkovske templje, imenovane Quoricancha, ki po natančnosti gradnjemejijo na popolnost. Tukaj je bil za Inke "popek sveta" in od tod sose njihovi svečeniki obračali k bogovom. Kakšno urico, ki nas še loči do noči,izkoristimo za spoznavanje s perujsko kulinariko in domačo obrtjo.Nočitev. (H, Z)

11. dan CUSCO –PISAC – URUBAMBA. Zajtrk.Za tri dni zapuščamo Cusco, kamor se bomo sicer še vrnili, a le za eno kratkonoč. Odpeljemo se do inkovskega svetišča Quenko, kjer se sprehodimo skozikratek labirint, ki sta ga narava in Inki izklesali v veliko monolitno skalo.Sredi veličastne andske narave obiščemo najprej zavetišče za tako ali drugačeogrožene živali, le streljaj naprej pa se seznanimo še z vsemi štirimi andskimisorodniki kamel: lamo, alpako, vikunjo in gvanakom. Kmalu se globoko pod namiodpre barvita Valle Sagrado, oziroma Sveta dolina z mestecem Pisacom, ki seponaša z najbolj živopisno tržnico v Peruju. A pred tem nas čaka še sprehod poinkovskih ruševinah, ki bdijo visoko nad Pisacom. Razgledna steza nas vodi nadglobokimi pečinami ter skozi predor vse do osrednjih svetišč. Čaka nas prijetnavožnja po rodovitni Sveti dolini, polni indijanskih vasi, pred večerom pa še ensprehod med solinami. Soline v hribih? Dan zaključimo v Urubambi, mestu, ki jedobilo ime po reki Urubambi. Nočitev. (H, Z)

12. dan URUBAMBA – OLLANTAYTAMBO– vlak v AGUAS CALIENTES. Po zajtrku se odpeljemo v še živečeinkovsko mestece, Ollantaytambo. Dvesto stopnic nas pripelje na vrh svetišča vOllantaytambu. Kako so Inki sem gor spravili vse te kamne, če mi že sami sebekomaj? Po sprehodu se v vasici okrepčamo s kokinim čajem, potem pa se odpravimona železniško postajo, kjer nas že čaka morda najbolj slaven vlak na svetu.Dolina se počasi zoži in kmalu ostane prostora samo še za divjo reko Urubamboin spretno speljano železniško progo. Okoli nas so vse bolj strmi bregovi,rastje pa vedno bolj podobno tistemu iz deževnega gozda. Po uri in pol seznajdemo v mestecu Aguas Calientes, ki si je z vso muko izborilo svoj prostor vozki kotanji med skoraj navpičnimi bregovi zelenih hribov. Popoldan preživimo vmestecu in uživamo v njegovem živahnem utripu. Morda nas premami kopanje v toplihizvirih, po katerih je kraj tudi dobil ime. Nočitev. (H, Z)

13. dan AGUAS CALIENTES – MACHUPICCHU – vlak proti CUSCU. Zajtrk. Zelo zgodaj smo že na potiproti najlepšemu kraju na svetu. Ko se umikajo jutranje meglice, je žetako skrivnostni Machu Picchu (UNESCO) še za odtenek bolj čaroben. Niskrivnost, kdaj in kako je mesto nastalo, še vedno pa ostaja skrivnost čemu jebilo namenjeno. So tod bivali tisti najpomembnejši svečeniki? So morda v mestubivale device Sonca? Je bil to neke vrste učni center? Morda ravno mi odkrijemoto skrivnost? Kakor koli že, dejstvo je, da ga Španci niso nikoli odkrili in dasedaj stoji pred nami v vsej svoji lepoti. Ta dan si bomo kar največ lepotvzeli zase. Sprehajali se bomo med ruševinami svetišč in posedali in uživali vneverjetnih razgledih. Najbolj neutrudni pa se bomo povzpeli po tlakovaniinkovski poti še na Sončeva vrata.Poželji (za doplačilo) je možen tudi vzpon na Wayna Picchu* (obvezna predhodnanajava). Sredi popoldneva se bomo vrnili v Aguas Calientes in nato zvlakom proti nam že znanemu Cuscu. Nočitev. (vlak, H, Z)

* Vzpon na Wayna Picchu je fizično zahteven in na lastnoodgovornost. Primeren je za potnike s kondicijo brez strahu pred višino.

14. dan CUSCO – letv LIMO (Miraflores). Po zajtrku prosto do odhodana letališče. Čas namenimo bodisi nakupom ali posedanju ob Plaza de Armas inobčudovanju prelepega in magičnega Cusca. Polet v prestolnico Lima, prevoz dohotela in namestitev. (letalo, H, Z)

15. dan LIMA (Miraflores)EVROPA. Zajtrk.Ta dan namenimo skupinskemu in individualnemu raziskovanju tako moderne kot kolonialneLime. Sprehodimo se po pacifiški promenadi in staremu delu mesta, kjer sipogledamo nekaj zanimivih kolonialnih zgradb. Proti večeru odhod na letališčein polet preko vmesnega letališča proti Evropi. (Z, letalo)

16. dan EVROPA – LJUBLJANA. Po pristanku na letališču v Benetkah še prevozdo Ljubljane. (letalo)

CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Med potomci Inkov
od 2769€
od 2898€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
135€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Doplačilo za enoposteljno sobo - standard
447€
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, družinsko, osnovno kritje - S*
50.17€
Vzpon na Wayna Picchu
10€
Doplačilo za skupino v velikosti 12 - 14 oseb
165€
Doplačilo za panoramski prelet
95€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz Ljubljana – Benetke – Ljubljana, letalskiprevozi po programu, letališkepristojbine in varnostne pristojbine (92 EUR), notranji let Cusco – Lima, nočitve glede na spodnjiopis, prehrano glede na oznake privsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimivozili, prevoz s čolnom po jezeru Titikaka, slovensko vodenje in lokalnevodnike, vožnja z vlakom Ollantaytambo – Aguas Calientes, vožnja z vlakom AguasCalientes – Cusco, vse vstopnine po programu, stroške organizacijepotovanja.

Namestitev: 12 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom (1x brez možnostienoposteljne sobe), ena nočitev na spalnem avtobusu, ena nočitev pri domačinihna otoku Taquile v dvoposteljnih sobah brez kopalnice s kosilom, večerjo inzajtrkom.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):