Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) CHRYSSANA B 3*28.04. LJU  7xNZ489 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*27.06. LJU  7xAI389 €
Hurghada Sunrise Hol 5*21.04. LJU  7xAI598 €
Hurghada LABRANDA GA 4*07.07. LJU  7xAI569 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*20.06. LJU  7xAI369 €
Rodos BLUE SKY CI 4*06.07. LJU  7xPOL628 €
Kefalonija Cephalonia 4*24.06. LJU  7xPOL576 €
Krf YANNIS 3*19.06. LJU  7xPP+446 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ515 €
Puerto Plata Casa Marina 4*29.05. MUC  7xAI898 €
Šri Lanka The Palms 4*16.05. MUC  7xPOL764 €
Madeira Do Santo 4*06.03. MUC  7xPOL545 €
Dubaj (Emirati) Goldstate H 4*18.06. MUC  7xPOL589 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*07.04. MUC  7xPOL794 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*26.01. VIE  7xAI329 €
Varadero Be Live Exp 4*06.06. MUC  7xAI978 €
Punta Cana Grand Palla 4+*07.06. MUC  7xAI1057 €
Mallorca Delta Hotel 5*14.04. VIE  5xPOL351 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*07.04. VIE  7xPOL399 €
Maldivi Thulagiri 4*31.05. MUC  7xPOL1142 €
Gran Canaria Aparthotel 3*17.06. VIE  7xPOL484 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*06.06. VIE  7xAI993 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*20.04. MUC  9xAI907 €
Mauritius Seaview Cal 4*14.06. VIE  7xPOL1146 €
Rodos Mare Palace 4*06.05. VIE  7xPOL455 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Med potomci Inkov


Med potomci Inkov


Odhod
: 04.08.2018 | št. dni: 16 | aktualna cena: od 3105€

Med potomci Inkov

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA –AMSTERDAM – LIMA. Zborv Ljubljani in prevoz do letališča v Benetkah, od koder preko Amsterdamapoletimo do Lime. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in namestitev. Nočitev. (letalo, H)

2. dan LIMA –PARACAS. Zajtrk.Obiščemo muzej predkolumbovske umetnostiLarco. Impresivna zgradba v kolonialnem stilu iz 18. stoletja je v zasebnilasti in hrani 45.000 predmetov, ki pričajo o razvoju različnih kultur naozemlju Peruja. Popoldan se odpeljemo proti Paracasu. Nočitev. (H, Z)

3. dan PARACAS –ISLAS BALLESTAS – NAZCA. Zajtrk. Izlet sčolnom okoli otočja Ballestas, kjer ima zatočišče veliko število živalskih vrst– od ptičev do morskih levov, celo pingvini se najdejo vmes. Nekateri to otočjez razlogom imenujejo mali Galapagos. Popoldan se odpeljemo do oaze z jezercem,ki se skriva sredi visokih sipin v Huacachini. Za doplačilo se lahko zapeljemoz buggyi po sipinah in se preizkusimo v deskanju po drobnem puščavskem pesku.Morda pa se zgolj v miru sprehodimo okoli jezerca. V večernih urah prispemo vNazco, kraj z največjo uganko na svetu. Nočitev. (H, Z, izlet z ladjico)

4. dan NAZCA –AREQUIPA. Zajtrk. Kdo je izrisal skrivnostne črte v puščavi niveč skrivnost. Prav tako ni skrivnost kdaj. Še vedno pa ostaja skrivnost zakaj,saj so liki in črte vidni le iz zraka. Je morda ljudstvo Nazca znalo predslabimi dva tisoč leti že leteti? Po želji (doplačilo) si privoščimo jutranjipolet z letalom nad skrivnostnimi slikami in črtami, z razglednega stolpa pa siod bliže pogledamo dva izmed likov: drevo in roke. Prostopopoldne izkoristimo za počitek. Zvečer se vkrcamo na udoben avtobus, sledinočna vožnja do Arequipe. (spalni bus,Z).

5. dan AREQUIPA. V zgodnjih jutranjih urah prispemo v Arequipo, belo mesto. Država v državi.Samooklicana republika in najlepše perujsko kolonialno mesto. Po osvežitvi inzajtrku obiščemo samostan svete Katarine. Barvite hiše in ulice, vrtovi terdvorišča dajejo samostanu občutek mesta v mestu, zgodba, ki se je odvijala zatemi zidovi, pa nam razkrije kakšno je bilo življenje pred slabimi petsto leti.In to ne samo znotraj zidov samostana. V bližnjem muzeju obiščemo Juanito,inkovsko izbrano deklico, ki so jo pred več kot pol tisočletja Inki pospremilina 6.300 metrov visoki vulkan Ampato in jo podarili bogovom v zameno za njihovonaklonjenost. Popoldan izkoristimo za pohajanje po Arequipi. Morda se odpravitena tržnico, morda po trgovinah, ali pa zgolj posedate na najlepšem trgu v JužniAmeriki in uživate. Nočitev. (H, Z)

6. dan AREQUIPA –CHIVAY. Dopoldan se poslovimo od belega mesta innadaljujemo z vožnjo v kanjon Colca. Pot nas vodi skozi pravo andsko pampo,okrašeno z visokimi vulkani in prostranstvi, polnimi lam in vikunj. Spremljanas slikovita pokrajina, ki je kot krpanka barvitih polj in teras. Na poti sepovzpnemo na prelaz – na kar 4.910 metrov visoko razgledišče sredi vulkanov. Peš pa šekakšen meter višje. Še pred sončnim zahodom prispemo v kanjon Colca, ki nasočara s čudovito panoramo. Nočitev. (H,Z)

7. dan CHIVAY – CRUZDEL CONDOR – PUNO. Zajtrk. Kanjon Colca velja s svojimi dobrimi tritisoč metri za enega najglobljih kanjonov na svetu. Fantastična pokrajinabarvitih polj, prepredenih s terasami. Domačini v barvitih nošah in zznačilnimi klobuki. Mimo slikovitih vasi se odpeljemo nad strmimi bregovikanjona do razgledišča imenovanega Cruz del Condor. V pečinah pod križem gnezdinekaj deset kondorjev, teh največjih letalcev na svetu. Če nam bodo bogovi invreme naklonjeni, bomo priča neverjetni predstavi teh, za Inke svetih živali.Najprej drobne pike globoko pod nami se počasi dvigajo, dokler nas ne preletijotako rekoč iz oči v oči. Mogočno! Pesem El Condor Pasa šele sedaj dobi pravipomen. Za kosilo se ustavimo v Chivayu, upravnem središču Colce, potem pa sevrnemo na sinočnjih 4.910 metrov in nadaljujemo pot po sanjavi samotnipokrajini, Altiplanu. V Puno prispemo v večernih urah. Nočitev. (H, Z)

8. dan PUNO –TITICACA (3860 m) – čoln do otoka UROS in TAQUILE. Zajtrk. Titicacavelja s svojimi 3800 metri nadmorske višine za najvišje plovno jezerona svetu. S čolnom se zapeljemo do plavajočih otokov Uros. Domačini jih žetisočletja gradijo iz trsja, ki raste v plitvinah tega jezera. Nekoč so otokizanje predstavljali varnost pred plemeni s celine, zdaj pa jim vse boljpredstavljajo ekonomsko varnost, nam pa enega najbolj neverjetnih bivalnihokolij. Nadaljujemo do "zaresnega" otoka Taquile, kjer vaščanistrogo nadzirajo obisk turistov in s tem ohranjajo pristnost vaškega življenja.Na otoku ni hotelov, zato prespimo pri gostoljubnihdomačinih. Čaka nas prijeten večer z domačini. A tu kopalnice ne pričakujte.Večerja in nočitev. (P, ZKV)

9. dan TAQUILE –PUNO – CUSCO. Zgodnjizajtrk in slovo od domačinov, saj na jezeru že čaka barka, ki nas bo odpeljalanazaj na obalo mesta Puno. Nadaljujemo vožnjo po Altiplanu, visoki Andskiplanoti. Pot nas vodi med samotnimi indijanskimi vasmi, prostranimipašniki, v ozadju pa kraljujejo mogočni šesttisočaki. Altiplano je bilo nekočdavno morje, od katerega pa je ostalo le jezero Titikaka in pa neskončnaplanota, polna sonca in visokogorske svetlobe. Prav nič čudnega ni, da so ravnotod Inki pričeli častiti Intija, boga sonca. Med potjo si bomo pogledali šepredinkovski Sillustani, ki leži na planoti nad tihim jezerom Umayo in ki nasnapolni s prav posebno energijo. Večerni prihod v Cusco (UNESCO). Mesto,ki so ga pred dobrimi petsto leti zgradili Inki, nas navduši s svojoarhitekturo, ki je krasna mešanica monumentalne inkovske gradnje in prefinjenešpanske kolonialne arhitekture. Nočitev. (H, Z)

10. dan CUSCO. Zajtrk.Sedaj smo že dobro aklimatizirani, zato se peš odpravimo do približno urooddaljene inkovske trdnjave Sacsayhuaman, ki leži kakšnih dvesto višinskihmetrov nad mestom. Mogočni inkovski zidovi nas prvič soočijo z vprašanjem, kisi ga bomo na poti zastavili še mnogokrat – kako jim je uspelo zgraditi takoveličastne zgradbe? Sprehod med njimi nas popelje petsto let nazaj medskrivnostne obrede te neverjetne civilizacije. Z vrha nad trdnjavo pogledamo šena Cusco iz ptičje perspektive, potem pa se vrnemo na glavni mestni trg, ki gakrasita veličastna katedrala in filigranska Jezuitska cerkev. Obisk katedralenam razodene še drugo zgodbo, tisto o španskem osvajanju inkovskega kraljestvain o moči katoliške cerkve, seznani pa nas tudi z eno najpomembnejših južnoameriškihumetnostnih smeri – cuscensko slikarsko šolo. Nedaleč od glavnega trga vstopimoše v glavne inkovske templje, imenovane Quoricancha, ki po natančnosti gradnjemejijo na popolnost. Tukaj je bil za Inke "popek sveta" in od tod sose njihovi svečeniki obračali k bogovom. Kakšno urico, ki nas še loči do noči,izkoristimo za spoznavanje s perujsko kulinariko in domačo obrtjo.Nočitev. (H, Z)

11. dan CUSCO –PISAC – URUBAMBA. Zajtrk.Za tri dni zapuščamo Cusco, kamor se bomo sicer še vrnili, a le za eno kratkonoč. Odpeljemo se do inkovskega svetišča Quenko, kjer se sprehodimo skozikratek labirint, ki sta ga narava in Inki izklesali v veliko monolitno skalo.Sredi veličastne andske narave obiščemo najprej zavetišče za tako ali drugačeogrožene živali, le streljaj naprej pa se seznanimo še z vsemi štirimi andskimisorodniki kamel: lamo, alpako, vikunjo in gvanakom. Kmalu se globoko pod namiodpre barvita Valle Sagrado, oziroma Sveta dolina z mestecem Pisacom, ki seponaša z najbolj živopisno tržnico v Peruju. A pred tem nas čaka še sprehod poinkovskih ruševinah, ki bdijo visoko nad Pisacom. Razgledna steza nas vodi nadglobokimi pečinami ter skozi predor vse do osrednjih svetišč. Čaka nas prijetnavožnja po rodovitni Sveti dolini, polni indijanskih vasi, pred večerom pa še ensprehod med solinami. Soline v hribih? Dan zaključimo v Urubambi, mestu, ki jedobilo ime po reki Urubambi. Nočitev. (H, Z)

12. dan URUBAMBA – OLLANTAYTAMBO– vlak v AGUAS CALIENTES. Po zajtrku se odpeljemo v še živečeinkovsko mestece, Ollantaytambo. Dvesto stopnic nas pripelje na vrh svetišča vOllantaytambu. Kako so Inki sem gor spravili vse te kamne, če mi že sami sebekomaj? Po sprehodu se v vasici okrepčamo s kokinim čajem, potem pa se odpravimona železniško postajo, kjer nas že čaka morda najbolj slaven vlak na svetu.Dolina se počasi zoži in kmalu ostane prostora samo še za divjo reko Urubamboin spretno speljano železniško progo. Okoli nas so vse bolj strmi bregovi,rastje pa vedno bolj podobno tistemu iz deževnega gozda. Po uri in pol seznajdemo v mestecu Aguas Calientes, ki si je z vso muko izborilo svoj prostor vozki kotanji med skoraj navpičnimi bregovi zelenih hribov. Popoldan preživimo vmestecu in uživamo v njegovem živahnem utripu. Morda nas premami kopanje vtoplih izvirih, po katerih je kraj tudi dobil ime. Nočitev. (H, Z)

13. dan AGUASCALIENTES – MACHU PICCHU – vlak proti CUSCU. Zajtrk. Zelo zgodajsmo že na poti proti najlepšemu kraju na svetu. Ko se umikajo jutranjemeglice, je že tako skrivnostni Machu Picchu (UNESCO) še za odtenek boljčaroben. Ni skrivnost, kdaj in kako je mesto nastalo, še vedno pa ostajaskrivnost čemu je bilo namenjeno. So tod bivali tisti najpomembnejši svečeniki?So morda v mestu bivale device Sonca? Je bil to neke vrste učni center? Mordaravno mi odkrijemo to skrivnost? Kakor koli že, dejstvo je, da ga Španci nisonikoli odkrili in da sedaj stoji pred nami v vsej svoji lepoti. Ta dan si bomokar največ lepot vzeli zase. Sprehajali se bomo med ruševinami svetišč inposedali in uživali v neverjetnih razgledih. Najbolj neutrudni pa se bomopovzpeli po tlakovani inkovski poti še na Sončeva vrata. Po želji (za doplačilo) je možen tudi vzponna Wayna Picchu (obvezna predhodna najava). Sredi popoldneva se bomo vrnili vAguas Calientes in nato z vlakom proti nam že znanemu Cuscu.Nočitev. (vlak, H, Z)
* Vzpon na WaynaPicchu je fizično zahteven in na lastno odgovornost. Primeren je za potnike skondicijo brez strahu pred višino.

14. dan CUSCO – letv LIMO (Miraflores). Po zajtrku prosto do odhodana letališče. Čas namenimo bodisi nakupom ali posedanju ob Plaza de Armas inobčudovanju prelepega in magičnega Cusca. Polet v prestolnico Lima, prevoz dohotela in namestitev. (letalo, H, Z)

15. dan LIMA (Miraflores)EVROPA. Zajtrk.Ta dan namenimo skupinskemu in individualnemu raziskovanju tako moderne kot kolonialneLime. Sprehodimo se po pacifiški promenadi in staremu delu mesta, kjer sipogledamo nekaj zanimivih kolonialnih zgradb. Proti večeru odhod na letališčein polet proti Evropi. (Z, letalo)

16. dan PARIZ –BENETKE – LJUBLJANA. Polet preko Pariza do Benetk. Po pristanku še prevozdo Ljubljane. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Med potomci Inkov
od 3105€
od 3165€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
140€
Doplačilo za skupino v velikosti 12 - 14 oseb
165€
Doplačila po želji:
Vzpon na Wayna Picchu
10€
Doplačilo za panoramski prelet
95€
Doplačilo za enoposteljno sobo - standard
393€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz Ljubljana – Benetke – Ljubljana, letalskiprevozi po programu, letališkepristojbine in varnostne pristojbine (291 EUR), notranji let Cusco – Lima, nočitve glede na spodnjiopis, prehrano glede na oznake privsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimivozili, prevoz s čolnom po jezeru Titikaka, slovensko vodenje in lokalnevodnike, vožnja z vlakom Ollantaytambo – Aguas Calientes, vožnja z vlakom AguasCalientes – Cusco, vse vstopnine po programu, stroške organizacijepotovanja.

Namestitev: 12 nočitevv hotelih 3* z zajtrkom (1x brez možnosti enoposteljne sobe), enanočitev na spalnem avtobusu, ena nočitev pri domačinih na otoku Taquile vdvoposteljnih sobah brez kopalnice s kosilom, večerjo in zajtrkom.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):