Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Kefalonija Karavados B 3*26.08. LJU  7xNZ458 €
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*16.06. LJU  7xPOL489 €
Zakintos Zakantha Be 4*18.06. LJU  7xNZ559 €
Hurghada Sunrise Hol 5*21.04. LJU  7xAI698 €
Severni Ciper RIVERSIDE G 4*27.04. LJU  7xPOL559 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*20.06. LJU  7xAI409 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*15.08. LJU  7xUAI529 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ549 €
Rodos BLUE SKY CI 4*24.08. LJU  7xPOL798 €
Rodos SMARTLINE E 3*15.06. LJU  7xAI499 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*29.08. LJU  7xPOL605 €
Antalija CENGER BEAC 5*27.04. LJU  7xAI659 €
Krf IONIAN PARK 3*10.07. LJU  7xAI635 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ515 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*04.09. VIE  7xAI859 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*30.05. MUC  7xPP742 €
Fuerteventura Hotel Barce 4*14.05. MUC  7xAI524 €
Madeira Do Santo 4*26.06. MUC  7xPOL576 €
Dubaj (Emirati) Towers Rota 4*14.06. MUC  7xPOL696 €
Phuket (Tajska) KAMALA BEAC 4*14.05. MUC  7xPOL790 €
Sharm El SheikhCYRENE GRAN 5*04.06. LNZ  7xAI438 €
Varadero Club Villa 4*13.06. MUC  7xAI850 €
Punta Cana Grand Palla 4+*08.06. MUC  7xAI1122 €
Heraklion (Kreta) Studios &Ap 4*24.05. GRZ  7xPOL364 €
Mallorca An-Ba Roman 3*10.04. LNZ  7xPOL324 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Med potomci Inkov (odhod 23.04.2018)

Zagotovljeni termini:
23.04.2018

Med potomci Inkov (odhod 23.04.2018)


Odhod
: 23.04.2018 | št. dni: 16 | aktualna cena: od 2799€

Med potomci Inkov (odhod 23.04.2018)

PROGRAM:

1.dan LJUBLJANA – EVROPA – LIMA. Zbor v Ljubljani in prevoz doletališča v Benetkah, od koder preko enega izmed evropskih letališč poletimo doLime. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in namestitev. Nočitev. (letalo, H)

2.dan LIMA – PARACAS. Zajtrk. Obiščemo muzej predkolumbovske umetnostiLarco. Impresivna zgradba v kolonialnem stilu iz 18. stoletja je v zasebnilasti in hrani 45.000 predmetov, ki pričajo o razvoju različnih kultur naozemlju Peruja. Popoldan se odpeljemo proti Paracasu. Nočitev. (H, Z)

3.dan PARACAS – ISLAS BALLESTAS – NAZCA. Zajtrk. Izlet s čolnom okoliotočja Ballestas, kjer ima zatočišče veliko število živalskih vrst – od ptičevdo morskih levov, celo pingvini se najdejo vmes. Nekateri to otočje z razlogomimenujejo mali Galapagos. Popoldan se odpeljemo do oaze z jezercem, ki seskriva sredi visokih sipin v Huacachini. Za doplačilo se lahko zapeljemo zbuggyi po sipinah in se preizkusimo v deskanju po drobnem puščavskem pesku.Morda pa se zgolj v miru sprehodimo okoli jezerca. V večernih urah prispemo vNazco, kraj z največjo uganko na svetu. Nočitev. (H, Z, izlet z ladjico)

4.dan NAZCA – AREQUIPA. Zajtrk. Kdo je izrisal skrivnostne črte vpuščavi ni več skrivnost. Prav tako ni skrivnost kdaj. Še vedno pa ostajaskrivnost zakaj, saj so liki in črte vidni le iz zraka. Je morda ljudstvo Nazcaznalo pred slabimi dva tisoč leti že leteti? Po želji (doplačilo) si privoščimojutranji polet z letalom nad skrivnostnimi slikami in črtami, z razglednegastolpa pa si od bliže pogledamo dva izmed likov: drevo in roke.
Prosto popoldne izkoristimo za počitek. Zvečer se vkrcamo na udoben avtobus,sledi nočna vožnja do Arequipe. (spalni bus, Z).

5.dan AREQUIPA.V zgodnjih jutranjih urah prispemo v Arequipo, belo mesto. Država v državi.Samooklicana republika in najlepše perujsko kolonialno mesto. Po osvežitvi inzajtrku obiščemo samostan svete Katarine. Barvite hiše in ulice, vrtovi terdvorišča dajejo samostanu občutek mesta v mestu, zgodba, ki se je odvijala zatemi zidovi, pa nam razkrije kakšno je bilo življenje pred slabimi petsto leti.In to ne samo znotraj zidov samostana. V bližnjem muzeju obiščemo Juanito,inkovsko izbrano deklico, ki so jo pred več kot pol tisočletja Inki pospremilina 6.300 metrov visoki vulkan Ampato in jo podarili bogovom v zameno za njihovonaklonjenost. Popoldan izkoristimo za pohajanje po Arequipi. Morda se odpravitena tržnico, morda po trgovinah, ali pa zgolj posedate na najlepšem trgu v JužniAmeriki in uživate. Nočitev. (H, Z)

6.dan AREQUIPA – CHIVAY. Dopoldan se poslovimo od belega mesta in nadaljujemo zvožnjo v kanjon Colca. Pot nas vodi skozi pravo andsko pampo, okrašeno zvisokimi vulkani in prostranstvi, polnimi lam in vikunj. Spremlja nas slikovitapokrajina, ki je kot krpanka barvitih polj in teras. Na poti se povzpnemo naprelaz – na kar 4.910 metrov visoko razgledišče sredi vulkanov. Peš pa šekakšen meter višje. Še pred sončnim zahodom prispemo v kanjon Colca, ki nasočara s čudovito panoramo. Nočitev. (H, Z)

7.dan CHIVAY – CRUZ DEL CONDOR – PUNO. Zajtrk. Kanjon Colca velja s svojimidobrimi tri tisoč metri za enega najglobljih kanjonov na svetu. Fantastičnapokrajina barvitih polj, prepredenih s terasami. Domačini v barvitih nošah in zznačilnimi klobuki. Mimo slikovitih vasi se odpeljemo nad strmimi bregovikanjona do razgledišča imenovanega Cruz del Condor. V pečinah pod križem gnezdinekaj deset kondorjev, teh največjih letalcev na svetu. Če nam bodo bogovi invreme naklonjeni, bomo priča neverjetni predstavi teh, za Inke svetih živali.Najprej drobne pike globoko pod nami se počasi dvigajo, dokler nas ne preletijotako rekoč iz oči v oči. Mogočno! Pesem El Condor Pasa šele sedaj dobi pravipomen. Za kosilo se ustavimo v Chivayu, upravnem središču Colce, potem pa se vrnemona sinočnjih 4.910 metrov in nadaljujemo pot po sanjavi samotni pokrajini,Altiplanu. V Puno prispemo v večernih urah. Nočitev. (H, Z)

8.dan PUNO – TITICACA (3860 m) – čoln do otoka UROS in TAQUILE. Zajtrk. Titicacavelja s svojimi 3800 metri nadmorske višine za najvišje plovno jezerona svetu. S čolnom se zapeljemo do plavajočih otokov Uros. Domačini jih žetisočletja gradijo iz trsja, ki raste v plitvinah tega jezera. Nekoč so otokizanje predstavljali varnost pred plemeni s celine, zdaj pa jim vse boljpredstavljajo ekonomsko varnost, nam pa enega najbolj neverjetnih bivalnihokolij. Nadaljujemo do "zaresnega" otoka Taquile, kjer vaščanistrogo nadzirajo obisk turistov in s tem ohranjajo pristnost vaškega življenja.Na otoku ni hotelov, zato prespimo pri gostoljubnih domačinih. Čaka nasprijeten večer z domačini. A tu kopalnice ne pričakujte. Večerja in nočitev. (P,ZKV)

9.dan TAQUILE – PUNO – CUSCO. Zgodnji zajtrk in slovo od domačinov,saj na jezeru že čaka barka, ki nas bo odpeljala nazaj na obalo mesta Puno.Nadaljujemo vožnjo po Altiplanu, visoki Andski planoti. Pot nas vodi medsamotnimi indijanskimi vasmi, prostranimi pašniki, v ozadju pa kraljujejomogočni šesttisočaki. Altiplano je bilo nekoč davno morje, od katerega pa jeostalo le jezero Titikaka in pa neskončna planota, polna sonca in visokogorskesvetlobe. Prav nič čudnega ni, da so ravno tod Inki pričeli častiti Intija,boga sonca. Med potjo si bomo pogledali še predinkovski Sillustani, ki leži naplanoti nad tihim jezerom Umayo in ki nas napolni s prav posebnoenergijo. Večerni prihod v Cusco (UNESCO). Mesto, ki so ga pred dobrimipetsto leti zgradili Inki, nas navduši s svojo arhitekturo, ki je krasnamešanica monumentalne inkovske gradnje in prefinjene španske kolonialnearhitekture. Nočitev. (H, Z)

10. dan CUSCO. Zajtrk. Sedaj smo že dobro aklimatizirani, zato sepeš odpravimo do približno uro oddaljene inkovske trdnjave Sacsayhuaman, kileži kakšnih dvesto višinskih metrov nad mestom. Mogočni inkovski zidovi nasprvič soočijo z vprašanjem, ki si ga bomo na poti zastavili še mnogokrat – kakojim je uspelo zgraditi tako veličastne zgradbe? Sprehod med njimi nas popeljepetsto let nazaj med skrivnostne obrede te neverjetne civilizacije. Z vrha nadtrdnjavo pogledamo še na Cusco iz ptičje perspektive, potem pa se vrnemo naglavni mestni trg, ki ga krasita veličastna katedrala in filigranska Jezuitskacerkev. Obisk katedrale nam razodene še drugo zgodbo, tisto o španskemosvajanju inkovskega kraljestva in o moči katoliške cerkve, seznani pa nas tudiz eno najpomembnejših južnoameriških umetnostnih smeri – cuscensko slikarskošolo. Nedaleč od glavnega trga vstopimo še v glavne inkovske templje, imenovaneQuoricancha, ki po natančnosti gradnje mejijo na popolnost. Tukaj je bil zaInke "popek sveta" in od tod so se njihovi svečeniki obračali kbogovom. Kakšno urico, ki nas še loči do noči, izkoristimo za spoznavanje sperujsko kulinariko in domačo obrtjo. Nočitev. (H, Z)

11.dan CUSCO – PISAC – URUBAMBA. Zajtrk. Za tri dni zapuščamo Cusco,kamor se bomo sicer še vrnili, a le za eno kratko noč. Odpeljemo se doinkovskega svetišča Quenko, kjer se sprehodimo skozi kratek labirint, ki sta ganarava in Inki izklesali v veliko monolitno skalo. Sredi veličastne andskenarave obiščemo najprej zavetišče za tako ali drugače ogrožene živali, lestreljaj naprej pa se seznanimo še z vsemi štirimi andskimi sorodniki kamel:lamo, alpako, vikunjo in gvanakom. Kmalu se globoko pod nami odpre barvitaValle Sagrado, oziroma Sveta dolina z mestecem Pisacom, ki se ponaša z najboljživopisno tržnico v Peruju. A pred tem nas čaka še sprehod po inkovskihruševinah, ki bdijo visoko nad Pisacom. Razgledna steza nas vodi nad globokimipečinami ter skozi predor vse do osrednjih svetišč. Čaka nas prijetna vožnja porodovitni Sveti dolini, polni indijanskih vasi, pred večerom pa še en sprehodmed solinami. Soline v hribih? Dan zaključimo v Urubambi, mestu, ki je dobiloime po reki Urubambi. Nočitev. (H, Z)

12.dan URUBAMBA – OLLANTAYTAMBO – vlak v AGUAS CALIENTES. Po zajtrku seodpeljemo v še živeče inkovsko mestece, Ollantaytambo. Dvesto stopnic naspripelje na vrh svetišča v Ollantaytambu. Kako so Inki sem gor spravili vse tekamne, če mi že sami sebe komaj? Po sprehodu se v vasici okrepčamo s kokinimčajem, potem pa se odpravimo na železniško postajo, kjer nas že čaka mordanajbolj slaven vlak na svetu. Dolina se počasi zoži in kmalu ostane prostorasamo še za divjo reko Urubambo in spretno speljano železniško progo. Okoli nasso vse bolj strmi bregovi, rastje pa vedno bolj podobno tistemu iz deževnegagozda. Po uri in pol se znajdemo v mestecu Aguas Calientes, ki si je z vso mukoizborilo svoj prostor v ozki kotanji med skoraj navpičnimi bregovi zelenihhribov. Popoldan preživimo v mestecu in uživamo v njegovem živahnem utripu.Morda nas premami kopanje v toplih izvirih, po katerih je kraj tudi dobil ime.Nočitev. (H, Z)

13.dan AGUAS CALIENTES – MACHU PICCHU – vlak proti CUSCU. Zajtrk. Zelo zgodajsmo že na poti proti najlepšemu kraju na svetu. Ko se umikajo jutranjemeglice, je že tako skrivnostni Machu Picchu (UNESCO) še za odtenek boljčaroben. Ni skrivnost, kdaj in kako je mesto nastalo, še vedno pa ostajaskrivnost čemu je bilo namenjeno. So tod bivali tisti najpomembnejši svečeniki?So morda v mestu bivale device Sonca? Je bil to neke vrste učni center? Mordaravno mi odkrijemo to skrivnost? Kakor koli že, dejstvo je, da ga Španci nisonikoli odkrili in da sedaj stoji pred nami v vsej svoji lepoti. Ta dan si bomokar največ lepot vzeli zase. Sprehajali se bomo med ruševinami svetišč inposedali in uživali v neverjetnih razgledih. Najbolj neutrudni pa se bomopovzpeli po tlakovani inkovski poti še na Sončeva vrata. Po želji (zadoplačilo) je možen tudi vzpon na Wayna Picchu* (obvezna predhodna najava).Sredi popoldneva se bomo vrnili v Aguas Calientes in nato z vlakom protinam že znanemu Cuscu. Nočitev. (vlak, H, Z)

*Vzpon na Wayna Picchu je fizično zahteven in na lastno odgovornost. Primeren jeza potnike s kondicijo brez strahu pred višino. Več o vzponu na Wayna Picchu silahko ogledate na spodnjih povezavah:

https://m.youtube.com/watch?v=-ezgkaRyVe8
https://m.youtube.com/watch?v=0zwdRo6vgkA
https://m.youtube.com/watch?v=U5PBBf7uSC0

14.dan CUSCO – let v LIMO (Miraflores). Po zajtrku prosto do odhoda na letališče.Čas namenimo bodisi nakupom ali posedanju ob Plaza de Armas in občudovanjuprelepega in magičnega Cusca. Polet v prestolnico Lima, prevoz do hotela innamestitev. (letalo, H, Z)

15.dan LIMA (Miraflores) – EVROPA. Zajtrk. Ta dan namenimo skupinskemu inindividualnemu raziskovanju tako moderne kot kolonialne Lime. Sprehodimo se popacifiški promenadi in staremu delu mesta, kjer si pogledamo nekaj zanimivihkolonialnih zgradb. Proti večeru odhod na letališče in polet preko vmesnegaletališča proti Evropi. (Z, letalo)

16.dan EVROPA – LJUBLJANA. Po pristanku na letališču v Benetkahše prevoz do Ljubljane. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Med potomci Inkov (odhod 23.04.2018)
od 2799€
od 2799€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
135€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, družinsko, osnovno kritje - S*
50.17€
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Vzpon na Wayna Picchu
10€
Doplačilo za panoramski prelet
95€
Doplačilo za enoposteljno sobo - standard
447€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz Ljubljana – Benetke – Ljubljana, letalskiprevozi po programu, letališkepristojbine in varnostne pristojbine (92 EUR), notranji let Cusco – Lima, nočitve glede na spodnjiopis, prehrano glede na oznake privsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimivozili, prevoz s čolnom po jezeru Titikaka, slovensko vodenje in lokalnevodnike, vožnja z vlakom Ollantaytambo – Aguas Calientes, vožnja z vlakom AguasCalientes – Cusco, vse vstopnine po programu, stroške organizacijepotovanja.

Namestitev: 12 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom (1x brez možnostienoposteljne sobe), ena nočitev na spalnem avtobusu, ena nočitev pri domačinihna otoku Taquile v dvoposteljnih sobah brez kopalnice s kosilom, večerjo inzajtrkom.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):