Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Fortuna-5zv 5*30.09. LJU  7xAI469 €
Rodos LABRANDA KI 4*24.09. LJU  7xAI629 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*18.10. LJU  7xAI319 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*28.10. LJU  7xAI629 €
Antalija Annabella D 5*28.10. LJU  7xUAI599 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*28.11. MUC  7xAI992 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL701 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*09.12. VIE  7xAI385 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*25.09. MUC  7xPOL1039 €
Madeira Hotel Jardi 4*14.12. MUC  7xPOL438 €
Varadero Hotel Brisa 4*01.11. MUC  7xAI1055 €
Punta Cana Hotel Grand 5*05.12. MUC  7xAI1092 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*23.10. VIE  7xPOL505 €
Maldivi Sun Island 4+*18.10. MUC  7xPOL1398 €
Gran Canaria Aparthotel 3*09.12. VIE  5xPOL487 €
Cancun (Mehika) Gran Bahia 4*25.10. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*27.11. VIE  9xAI979 €
Mauritius Seaview Cal 4*12.03. VIE  7xPOL1102 €
Rodos LABRANDA KI 4*19.10. SZG  7xAI358 €
Antalija CLUB CALIME 5*15.10. VIE  5xAI308 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. SZG  7xAI310 €
Zanzibar BRAVO CLUB 4*03.10. MUC  8xAI1005 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Maroška pravljica - let iz Ljubljane


Maroška pravljica - let iz Ljubljane

  • minimalno 35 potnikov
    • odhod: 22.10.2017 | dni: 8 | cena: 959 EUR
    • odhod: 29.10.2017 | dni: 8 | cena: 1059 EUR
    • odhod: 05.11.2017 | dni: 8 | cena: 959 EUR∗ najbolj priljubljen program za obisk Maroka
∗ let iz Ljubljane
∗ odlična kombinacija ogleda mest in obiska puščave

program za odhod 23.4. (23.4. let na Casablanco, 30.4.povratek iz Marakeša):
∗ super program
∗ super vodenje

PRVI DAN: SLOVENIJA - CASABLANCA
Predvidoma ob 10.00 uri polet iz letališča JP Ljubljana preko Tenerifa v Casablanco. Pristanek v popoldanskih urah, sledi prevoz do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

DRUGI DAN: CASABLANCA - RABAT
Dopoldne ogled Casablance. Ustavili se bomo pri mošeji Hassana II., ki velja za velik arhitekturni čudež. Zapeljali se bomo do obalnega predela »La Corniche« in se ustavili na trgu Mohameda V., upravnega središča Casablance. Sledi vožnja do Rabata. Ogled glavnega mesta in političnega središča Maroka. Ogled zunanjosti Kraljeve palače ter Hasanovega stolpa, minareta nedokončane mošeje Yakuba al-Mansurja in mavzoleja Mohameda V., maroškega sultana in kralja, ki je Maroko s pogajanji s Francozi popeljal v neodvisnost. Sledi še postanek pri kasbi Oudayas, zgrajeni v času dinastije Almohadov. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

TRETJI DAN: RABAT - MEKNES - VOLUBILIS - FES
Dopoldne vožnja v Meknes, ki je svojo zlato dobo kot vladarska prestolnica doživel v 18. st., ko ga je v »maroški Versailles« povzdignil sultan Moulay Ismail. Nekaj let pred njegovo smrtjo naj bi dokončali tudi Bab Mansour, znamenita maroška mestna vrata s čudovitimi mozaiki, ki se nahajajo v neposredni bližini trga el-Hedim. Zunanji ogled umetnega zbiralnika vode Sahrij Swani, videli pa bomo tudi ostanke kraljevih konjušnic in žitnih kašč ter mavzoleja Moulaya Ismaila. Nadaljevanje do Volubilisa, nekdanjega rimskega mesta z dobro ohranjenimi mozaiki, ki je Bab Mansourju posodil svoje stebre. Dan bomo sklenili v Fesu, nastanitev v hotelu.

ČETRTI DAN: FES
Zajtrk in ogledi Fesa. To maroško kraljevo mesto si je prislužilo naziv Meka zahoda. V verskem in kulturnem pomenu je pred drugimi mesti, saj je njegova univerza al-Karaouine iz 9. st. najstarejša neprekinjeno delujoča medresa (islamska izobraževalna ustanova). V veliki medini starega dela mesta Fes el Bali pod zaščito UNESCA, ki je med najstarejšimi in največjimi urbanimi peš conami sveta, si bomo ogledali zunanjost mošeje al-Karaouine in mavzoleja Moulaya Idrissa II. ter medreso Attarine iz zlate dobe Fesa. Imeli bomo tudi priložnost spoznati stare obrti in se ustaviti v kateri izmed prodajaln v vznemirljivi medini. V Fes el Jedidu bomo občudovali zunanjost Kraljeve palače in se sprehodili skozi staro judovsko četrt. Dolg dan bo za nami, vrnili se bomo v hotel.

PETI DAN: FES - IFRANE - ERFOUD (JEEP SAFARI)
Po zajtrku se bomo podali preko Srednjega Atlasa, poznanega po čudovitih cedrovih gozdovih. Ustavili se bomo v naselju Ifrane, pomembnemu letoviškemu kraju, ki je poznan po rdečih strehah v alpskem slogu, kjer smučajo tudi Maročani. Nadaljevanje skozi Midelt in Errachidio proti Erfoudu. Danes srečamo tukaj še vedno maroške Berbere ter njihove vasi in črede ovac, gozdove bora, cedre in zimzelenega hrasta ter nasade oljk, jablan in datljevih palm. Med vožnjo po neukročeni pokrajini Atlasa nas ob poti pozdravljajo ksarji in kasbe - nekoč obzidana mesta in utrdbe na poti proti kraljevim mestom. Prihod v Erfoud, ki je zaradi bližine najlepših saharskih sipin in slikovitosti pokrajine prizorišče mnogih filmov, med njimi Mumije in Princa Perzije. S terenskimi vozili se bomo podali na pustolovščino med veličastne sipine Erg Chebbi (doplačilo), najvišje dosežejo do 150 m višine.* Nastanitev v hotelu, večerja.
* V primeru poznega prihoda in odvisno od ure sončnega zahoda lahko vožnjo po sipinah s terenskimi vozili prestavimo v naslednje jutro in skupaj pričakamo sonči vzhod.

ŠESTI DAN: ERFOUD - POT TISOČERIH KASB - OUARZAZATE
Po zajtrku postanek pri starodavnem namakalnem sistemu »khettara«, nato nadaljevanje do Visokega Atlasa in čudovite soteske Todra, ene najspektakularnejših naravnih lepot Maroka. Reka je tukaj urezala številne kanjone, toda zadnjih 600 m je osupljivih, saj sonce dno soteske, ki je ponekod široka le pičlih 10 m, rožnate stene pa se vzdigujejo več kot 160 m visoko, osvetli le zjutraj. Nadaljujemo po »poti tisočerih kasb«, ki jo kitijo prelepe datljeve palme in Dolini vrtnic do mesta Ouarzazate, kjer se bomo ustavili pri kasbi Taourirt (zunanji ogled), v kateri je živela družina Glaoui, ki je v zameno za podporo Francozom do pridobitve neodvisnosti Maroka imela popolnoma proste roke. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

SEDMI DAN : OURZAZATE - AIT BENHADDOU - MARAKEŠ
Zgodaj zjutraj vožnja do utrjene eksotične berberske vasice Äit Benhaddou pod zaščito UNESCA, ki se lahko pohvali s tako bogato filmografijo kot redki kraji sveta (Lawrence Arabski, Sodoma in Gomora, Jezus iz Nazareta, Gladiator in Aleksander). Nadaljevanje čez 2260 m visoki prelaz Tizi n'Tichka do Marakeša. Že od daleč bo pozdravljal minaret Koutoubia. Sledi ogled »rdečega bisera juga«, kjer je v času francoskega protektorata v 20. st. ekscentrični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa, postal veliki ambasador mesta in Marakeš se je vpisal na turistični zemljevid najbolj glamuroznih mest na svetu. nastanitev v hotelu in večerja. Prosti čas pa bomo preživeli v najživahnejšem kotu Afrike, kot pravijo trgu Djema el-Fna, kjer domačini uživajo v slastni maroški kuhinji, kupujejo sadje, zdravila in si mimogrede popravijo zobe, preden prisluhnejo pripovedovalcem zgodb in krotilcem kač. Obiskali boste krajevno lekarno in spoznali kraljestvo začimb, dišav, čajev in arganovega olja, ki podarja večno mladost. Nočitev.

OSMI DAN: MARAKEŠ - SLOVENIJA
Še ves dan bo pred nami za odkrivanje Marakeša. Dopoldanski ogled najpomembnejših znamenitost: grobnico dinastije Saaditov, ki so po zatonu Fesa v 16. stoletju Marakeš spet izbrali za prestolnico, palača Bahia, ki je dobila ime po ženi velikega vezirja Si Mousse, seveda nas bodo očarali tudi slikoviti vrtovi Majorelle (vstopnina za doplačilo), kjer je imel vilo sloviti francoski modni kreator Y.S. Laurent. V kolikor bo časovno izvedljivo predlagmao ob doplačilu še izlet v Dolino Ourika, ki slovi po neokrnjeni naravi in maroških Berberih, kjer je središče lončarstva. Pozno popoldan prevoz na letališče in ob 19.55 uri polet proti Sloveniji.

program za odhod 23.4. (leta na Casablanco):

1. DAN večerja SLOVENIJA - MARAKEŠ

Zbirališče na letališču JP Ljubljana in polet v Marakeš. Po pristanku ogled »rdečega bisera juga«, kjer je v času francoskega protektorata v 20. stoletju ekscen trični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa, postal veliki ambasador mesta. Marakeš se je vpisal na turistični zemljevid najbolj glamuroznih mest na svetu, kjer so si mnoge francoske zvezde postavile vile v mestu in okolici. Po pristanku prvi ogledi nekaterih znamenitosti: grobnica dinastije Saaditov, ki so po zatonu Fesa v 16. stoletju Marakeš spet izbrali za prestolnico, in palača Bahia, ki je dobila ime po ženi velikega vezirja Si Mousse. Prvi utrip mesta, odličen metin čaj, obilje barv in vonjav.

2. DAN zajtrk, večerja MARAKEŠ - CASABLANCA - RABAT
Po zajtrku sledi vožnja proti Casablanci, gospodarskemu središču države, ki so ga kot vzorčni model načrtovali Francozi. Ti so leta 1993 dogradili tudi največjo mošejo v državi, ki sprejme 25.000 vernikov in je posvečena prejšnjemu kralju Hassanu II. Ogled mošeje Hassana II., velikega arhitekturnega čudeža, ki ima največji minaret na svetu, visok 210 m. Zapeljemo se do obalnega predela »La Corniche« in se ustavimo na trgu Mohameda V., ki je upravno središče Casablance. Sledi vožnja do Rabata.

3. DAN zajtrk, večerja RABAT - MEKNES - VOLUBILIS - FES
Po zajtrku ogled Rabata, glavnega mesta in političnega središča Maroka. Ogled zunanjosti Kraljeve palače ter Hasanovega stolpa, minareta nedokončane mošeje Yakuba al-Mansurja in mavzoleja Mohameda V., maroškega sultana in kralja, ki je Maroko v pogajanjih s Francozi popeljal v neodvisnost. Sledi še postanek pri kasbi Oudayas, zgrajeni v času dinastije Almohadov, nato pa nadaljevanje v Meknes, ki je svojo zlato dobo kot vladarska prestolnica doživel v 18. stoletju, ko ga je v »maroški Versailles« povzdignil sultan Moulay Ismail. Nekaj let pred njegovo smrtjo naj bi dokončali tudi Bab Mansour, znamenita maroška mestna vrata s čudovitimi mozaiki, ki se nahajajo v neposredni bližini trga el-Hedim. Zunanji ogled umetnega zbiralnika vode Sahrij Swani, kjer so v ozadju vidni tudi ostanki kraljevih konjušnic in žitnih kašč, in mavzoleja Moulaya Ismaila. Nadaljevanje do Volubilisa, nekdanjega rimskega mesta z dobro ohranjenimi mozaiki, ki je vratom Bab Mansour posodil svoje stebre. Nadaljevanje do Fesa.

4. DAN zajtrk, večerja FES
Spoznajmo Fes! To maroško kraljevo mesto si je prislužilo naziv Meka zahoda. V verskem in kulturnem pomenu je pred drugimi mesti, saj je njegova univerza al-Karaouine iz 9. stoletja najstarejša neprekinjeno delujoča medresa (islamska izobraževalna ustanova). V veliki medini starega dela mesta Fes el Bali pod zaščito UNESCA, ki je med najstarejšimi in največjimi urbanimi peš conami sveta, si ogledamo zunanjost mošeje al-Karaouine in mavzoleja Moulaya Idrissa II. ter medreso Attarine iz zlate dobe Fesa. Spoznamo tudi stare obrti in se ustavimo v kateri izmed prodajaln v vznemirljivi medini. V Fes el Jedidu občudujemo zunanjost Kraljeve palače in se sprehodimo skozi staro judovsko četrt.

5. DAN zajtrk, večerja FES - IFRANE - ERFOUD (JEEP SAFARI)
Po zajtrku se podamo na pot proti naselju Ifrane, pomembnemu letoviškemu kraju, ki je poznan po rdečih strehah v alpskem slogu, kjer smučajo tudi Maročani. Nadaljevanje skozi Midelt in Errachidio proti Erfoudu. Danes tu srečamo maroške Berbere ter njihove vasi in črede ovac, gozdove bora, cedre in zimzelenega hrasta ter nasade oljk, jablan in datljevih palm. Med vožnjo po neukročeni pokrajini Atlasa nas ob poti pozdravljajo ksarji in kasbe - nekoč obzidana mesta in utrdbe na poti proti kraljevim mestom. Prihod v Erfoud, ki je zaradi bližine najlepših saharskih sipin in slikovitosti pokrajine prizorišče mnogih filmov, med njimi Mumije in Princa Perzije. S terenskimi vozili se bomo podali na pustolovščino med veličastne sipine Erg Chebbi (doplačilo), najvišje dosežejo do 150 m višine.* Nastanitev v hotelu, večerja.
* V primeru poznega prihoda in odvisno od ure sončnega zahoda lahko vožnjo po sipinah s terenskimi vozili prestavimo v naslednje jutro in skupaj pričakamo sonči vzhod.

6. DAN zajtrk, večerja ERFOUD - POT TISOČERIH KASB - OUARZAZATE
Po zajtrku postanek pri starodavnem namakalnem sistemu »khettara«, nato nadaljevanje do Visokega Atlasa in čudovite soteske Todra, ene najspektakularnejših naravnih lepot Maroka. Reka je tukaj urezala številne kanjone, toda zadnjih 600 m je osupljivih, saj sonce le zjutraj osvetli dno soteske, ki je ponekod široka le pičlih 10 m, rožnate stene pa se vzdigujejo več kot 160 m visoko. Nadaljujemo po »poti tisočerih kasb« in Dolini vrtnic do mesta Ouarzazate, kjer si od zunaj ogledamo kasbo Taourirt.

7. DAN zajtrk, večerja OURZAZATE - BERBERSKA VASICA ÄIT BENHADDOU - MARAKEŠ
Po zajtrku obisk krajevne lekarne, kjer spoznamo kraljestvo začimb, dišav, čajev in arganovega olja. Nato sledi vožnja do utrjene berberske vasice Äit Benhaddou pod zaščito UNESCA, ki se lahko pohvali s tako bogato filmografijo kot redki kraji sveta (Lawrence Arabski, Sodoma in Gomora, Jezus iz Nazareta, Gladiator in Aleksander). Nadaljevanje čez 2260 m visoki prelaz Tizi n'Tichka do Marakeša. Že od daleč pozdravlja minaret največje mošeje v mestu Koutoubia. Prosti čas preživimo v najživahnejšem kotu Afrike, kot pravijo trgu Djema el-Fna, kjer domačini uživajo v slastni maroški kuhinji, kupujejo sadje, zdravila in si mimogrede popravijo zobe, preden prisluhnejo pripovedovalcem zgodb in krotilcem kač.

8. DAN zajtrk MARAKEŠ - LJUBLJANA
Prosto do prevoza na letališče in vrnitev v Slovenijo.

ODHODI IN CENE:

Leti v obe smeri iz Ljubljane 29.10.: 1.059€

Leti v eno smer na Ljubljano, v drugo iz Benetk  22.10., 5.11.: 959€
 - transfer do ali iz Benetk vključen v ceno

Leti v eno smer na Ljubljano, v drugo iz Benetk 16.4.: 889€
- transfer do ali iz Benetk vključen v ceno

22.10. in 29.10. - i odhodi!

 CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz na relaciji Ljubljana - Marakeš - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, vse prevoze po programu, sedem polpenzionov v hotelih 4* (lokalna kategorija), zunanje oglede po programu z lokalnim vodnikom, vstopnine v grobnico dinastije Saaditov, palačo Bahia in medreso Attarine, lokalnega vodnika, spremstvo slovenskega vodnika in organizacijo potovanja.

 

 DOPLAČILA:
ob prijavi: enoposteljna soba - 139€, za manjšo skupino (v primeru manj kot 35 potnikov): 40 € na osebo
na poti: osnovne napitnine - 45€ (tudi otroci), jeep safari - 45 €, vstopnino v mošejo Hassana II - 13€
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):