Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*07.01. BGY  7xAI919 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada Sunrise Gar 5*17.12. LJU  7xAI398 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Varadero Breezes Var 4*15.12. MUC  7xAI798 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*09.12. VIE  7xAI339 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1286 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*20.01. VIE  6xPOL659 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Koala Garde 3*13.12. VIE  7xPOL414 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
Mauritius Blue Lagoon 3*30.01. MUC  7xPOL1217 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*14.01. VIE  9xPP875 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Madeira - novo leto

Zagotovljeni termini:
26.12.2016

Madeira - novo leto

Datumi odhodov in cene:
  • odhod: 26.12.2016 | dni: 8 | cena: 1249 EUR

Madeira - novo leto

Doživite nopozabno novoletno vzdušje v mestu Funchal s čudovitim ognjemetom!Osnovne informacije:

Čas potovanja: 8 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 20Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato mu upravičeno pravijo biser Atlantika. Prijazni ljudje, naravne lepote, bujna vegetacija, enkratno podnebje, dobra kulinarika – rajski otok vas vabi.

PRAZNIČNI UTRINEK

Na Madeiri, v Funchalu se prebivalci in obiskovalci tradicionalno zberejo na prostem, na ulicah, ki so okrašene s pisamini lučkami . Ob polnoči lahko občudujejo spektakularni barvit ognjemet, ognjemet, ki velja med svetovnimi za enega najbolj posebnih in enkratnih in traja celih deset minut (v Guinnessovi knjigi rekordov). Vsako leto izberejo temo ognjemeta. Zabava se nadaljuje doma oziroma v barih, pubih ali diskotekah.
Silvestrovanje v restavraciji –gala večerjo z več hodi, pijačo in glasbo v restavraciji.Program:

1. dan, 26. 12. 2016: (LJUBLJANA)–BENETKE–LIZBONA–FUNCHAL
Zbirališče potnikov na beneškem letališču v dopoldanskih urah ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani (doplačilo za prevoz) ter vožnja do letališča.
Odhod letala predvidoma ob 13.30 prek Lizbone v Funchal. Po pristanku, vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan, 27. 12. 2016: FUNCHAL / zajtrk
VRT ATLANTIKA VAS OČARA
Po zajtrku poldnevni ogled glavnega mesta. Sprehajanje po ulicah Funchala je prijetno zaradi obilice zelenja, parkov, promenad, namenjenih samo pešcem. Ogled boste začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, kjer nekatere ženske nosijo tradicionalna oblačila , prodajajo pa eksotično cvetje, zelenjavo in sadje; posebej zanimiv je del, kjer ribiči ponujajo dnevni ulov. V bližini tržnice ogled manufakture vezenin, znanih po vsem svetu. Vrhunec dneva predstavlja ogled Botaničnega vrta, kjer boste uživali v barvah in vonjavah različnih orhidej ter drugega tropskega in subtropskega rastlinja. Ogled mesta boste zaključili v tipični kleti s pokušino vin. Prenočevanje.

3. dan, 28. 12. 2016: FUNCHAL–CAMACHA–RIBERIO FRIO–SANTANA–MACHICO–FUNCHAL / zajtrk, kosilo (približno 100 km)
KOZARČEK TRADICIONALNE PONCHE IN MEDENI KOLAČ
Po zajtrku se boste podali na celodnevni izlet v notranjost otoka. Najprej boste obiskali kraj Camacha, znan po pletenih izdelkih iz vrbovih šib (pletenice, košare, pohištvo …). V kraju se radi pohvalijo, da so odigrali prvo nogometno tekmo leta 1875 na Portugalskem. Vožnja na tretji najvišji vrh Pico do Aveiro na višini 1818 m, od koder je lep razgled na najvišji vrh otoka, Rdeči vrh. Vožnja v vas Ribeiro Frio (Hladna voda), znani po ribogojnici postrvi in tipični pijači poncho. Nadaljevanje poti v Santano, najbolj tipično vasico otoka, znano po tipičnih s slamo kritih pisanih hišicah. Hišice so edinstvene na otoku, grajene v obliki črke A, s strehami, ki segajo do tal. Kosilo. Ustavili se boste v Porteli in nadaljevali pot do vasice Machico, med gorami in morjem; pravijo ji tudi »rojstvo« otoka. Vožnja do hotela in prenočevanje.

4. dan, 29. 12. 2016: FUNCHAL–CAMARA DE LOBOS–CABO GIRAO–RIBEIR A BRAVA–PORTO MONIZ–SAO VICENTE–FUNCHAL / zajtrk, kosilo (približno 120 km)
ENKRATNI RAZGLEDI S KLIFA CABO GIRAO
Po zajtrku celodnevni izlet po zahodni strani otoka, kjer boste obiskali številne slikovite ribiške vasice ter naselja. Najprej se boste podali do vasice Camara de Lobos, ki je priljubljena med domačini; privablja jih sproščeno vzdušje v številnih lokalih in restavracijah. Nadaljevanje poti do rta Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Postanek v vasici ter nadaljevanje poti čez prelaz na severno stran otoka. Naslednji postanek bo v Porto Moniz, kjer si boste ogledali v lavo vklesane naravne bazene. Kosilo v vasici Sao Vicente ter nadaljevanje poti v notranjost otoka, čez prelaz, obdan z nenavadnim gozdom Laurissilva, od leta 1999 razglašen za naravni rezervat. Preden se boste vrnili v hotel, še postanek za čudovit razgled na obe strani otoka v kraju Encumeada. Prenočevanje.

5. dan, 30. 12. 2016: FUNCHAL–(PORTO SANTO)–FUNCHAL / zajtrk
OTOK LEPIH PLAŽ V ATLANTIKU
Po zajtrku prosto za uživanje v hotelu. Lahko pa se odločite za celodnevni izlet z ladjo (doplačilo) na otok Porto Santo, ki je oddaljen 40 km. Znan je po čudovitih peščenih plažah in ribiških vasicah in je pravi kontrast Madeiri. Vožnja do pristanišča, vkrcanje na ladjo »Lobo Marinho« ter vožnja na Porto Santo. Najprej se boste podali do razgledne ploščadi s prekrasnim razgledom na zaliv in peščeno plažo. Nadaljevanje poti na severno obalo. Ustavili se boste na razgledni točki Pico do Castelo, od koder je lep razgled na mesto. Kosilo in prosto popoldne do odhoda ladje na Madeiro. Vožnja do hotela in prenočevanje. Zvečer možnost ogleda tradicionalne folklorne predstave in večerja z značilno jedjo estepada v vasici nedaleč od Funchala (doplačilo). Prenočevanje.

6. dan, 31. 12. 2016: FUNCHAL–PICO DOS BARCELOS–EIRA DO SERRADO–MONTE–FUNCHAL / zajtrk (približno 50 km)
NAJBOLJ RAZBURLJIVA VOŽNJA V ENKRATNI NARAVI IN ČUDOVITI OGNJEMETI
Po zajtrku vožnja v Pico dos Barcelos na 1100 m visoko, od koder je čudovit razgled na mesto, zaliv in bližnje vrhove. Po ovinkasti, slikoviti in z evkaliptusi obdani cesti boste nadaljevali pot do Eira do Serrado, kjer vas bo prevzel pogled na najvišje vrhove otoka. Postanek tudi v vasi Monte in obisk znane romarske cerkve, kjer je grobnica zadnjega avstrijskega cesarja Karla Habsburškega. Spust do sosednje vasice Livramento bo prav gotovo nekaj posebnega saj boste lahko vožnjo z avtobusom zamenjali za lesene sani (doplačilo vodniku), s katerimi se boste v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način podali v dolino. Prosto popoldne in priprava na najdaljšo noč v letu. Možnost silvestrovanja na prostem ali restavraciji hotela (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

7. dan, 1. 1. 2017: FUNCHAL–»LEVADA spehod Vale ParaÍso−Rochão« FUNCHAL / zajtrk (60 km)
»SPROŠČUJOČ SPREHOD V ENKRATNI NARAVI«
Zajtrk v hotelu. Popoldne sproščujoč Izlet/sprehod Levada. Levada je portugalska beseda, ki prihaja iz besede levar in pomeni nositi oz. »na grobo« prevedeno vozišče ali mini kanal. Mini kanali so namakalni sistemi za dovajanje vode iz severnih vlažnih v južne sušnejše dele otoka. Skrbijo za dovajanje vode v nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektrarne po celem otoku. Njihova skupna dolžina je 2500 km, nekateri so bili urejeni že v 16. st. »Levada sprehodi« so sprehajalne poti urejene ob vzdrževanih mini kanalih, ki se danes uporabljajo tudi v turistične namene in omogočajo enkratne sprehode v neokrnjeni naravi. Vožnja na vzhodni del otoka do Vale ParaÍso; od tam pa boste pot nadaljevali peš. Čudoviti sprehod po več kot sto let urejeni levadi Sierra do Faial. Uživali boste v enkratni naravi med evkaliptusi, borovci in urejenimi terasami ter čudovitimi razgledi na vas Camacha. Sprehod boste zaključili v kraju Rochão. Vrnitev v hotel. In prenočevanje.

8. dan, 2. 1. 2017: FUNCHAL–LIZBONA–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Po zgodnjem zajtrku vožnja na letališče pri Funchalu.
Odhod letala predvidoma zjutraj prek Lizbone v Benetke. Predviden pristanek na beneškem letališču v zgodnjih popoldanskih urah. Prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Opomba

  • Pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
  • za goste, ki so doplačali večerjo v hotelu je silvestrska večerja obvezna

 

 Cena vključuje:

letalski prevoz
Benetke–Lizbona-Funchal-Lizbona-Benetke
strošek letaliških in varnostnih pristojbin v znesku
180 EUR
avtobusni prevozi in ogledi po programu
7 nočitev z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelu 4* v
Lizboni in Funchalu
2 x kosilo na izletih
vstopnine v omenjene spomenike na Madeiri
lokalne pristojbine
spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika ves čas
potovanja
stroški organizacije
DDV
-|-letalo

Možna doplačila ob prijavi:
  • prevoz na letališče in nazaj, 50 EUR/na osebo
  • ogled tradicionalne folklorne predstave z večerjo, 39 EUR/na osebo
  • 7x večerja v hotelu na Madeiri, 139 EUR/na osebo
  • enoposteljna soba, 279 EUR/na osebo
  • silvestrovanje v restavraciji hotela (za goste, ki so doplačali polpenzion), 99 EUR/na osebo
  • silvestrovanje v restavraciji hotela, 129 EUR/na osebo


Popusti:
  • 10% za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):