Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*07.01. BGY  7xAI919 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada Sunrise Gar 5*17.12. LJU  7xAI398 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Varadero Breezes Var 4*15.12. MUC  7xAI798 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*09.12. VIE  7xAI339 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1286 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*20.01. VIE  6xPOL659 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Koala Garde 3*13.12. VIE  7xPOL414 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
Mauritius Blue Lagoon 3*30.01. MUC  7xPOL1217 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*14.01. VIE  9xPP875 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Lofoti, Nordkapp in Finska


Lofoti, Nordkapp in Finska

  • minimalno 35 potnikov
    • odhod: 27.06.2017 | dni: 9 | cena: 1649 EUR
    • odhod: 18.07.2017 | dni: 9 | cena: 1649 EUR
    • odhod: 08.08.2017 | dni: 9 | cena: 1649 EUR• ogled enega najlepših norveških otočij s čudovito, neokrnjeno naravo
• spoznavanje Samijev - avtohtonih prebivalcev polarne Skandinavije
• obisk Rovaniemija - priložnost za obisk sodobnega Arktikuma in Božičkove vasi

1. DAN nočitev SLOVENIJA - BODO

Polet z letališča JP Ljubljana (v primeru leta z bližnjegaletališča prevoz iz Slovenije) preko enega izmedevropskih letališč do Osla in naprej do mesta Bodo,ki leži čisto blizu polarnega kroga in je odlično izhodiščeza obisk Lofotov. Nastanitev v hotelu v okoliciin nočitev.

2. DAN zajtrk, nočitev LOFOTI IN VESTERALI

Zgodaj zjutraj nas bo trajekt popeljal na Lofotske otoke. Dan bo namenjen raziskovanju tega posebnega in slikovitega otočja v Severnem morju: obiskali bomo vasico z najkrajšim imenom na svetu - A - in si ogledali muzej ribištva, ki prikazuje trdo življenje lofotskih ribičev. Med vožnjo se bomo ustavili na razglednih otočkah, kjer bomo lahko doživeli divjo naravo otokov. Ustavili se bomo tudi v Henningsvarju, eni najbolj slikovitih ribiških vasic, si ogledali lofotsko leseno katedralo, nato pa se odpeljali do prestolnice Svolvaer. Nastanitev, nato pa po želji obisk Ledene galerije in bara.

3. DAN zajtrk, nočitev VESTERALI - TROMSO
Zjutraj se bomo podali na pot po zanimivi naravi, skoziribiške vasice severnih Lofotskih in Vesteralskih otokovproti severu Norveške. Na poti bomo prečkali največjinorveški otok Hinnoy in se peljali po severni obalifjorda Narvik. Dan bomo zaključili v največjem mestuseverne Norveške, Tromso. Mesto je znano po največjemštevilu lesenih hiš na Norveškem, po elegantnihmostovih, ki mesto - otok povezujejo s celino, in zanimivihmuzejih, ter po Arktični katedrali. Nastanitev innočitev v hotelu v okolici mesta.

4. DAN zajtrk, nočitev TROMSO - ALTA - NORDKAPP

Zjutraj vožnja ob čudovitih fjordskih obalah s pogledina ledenike in skozi manjša naselja proti mestu Alta, ki leži ob istoimenski reki, tamkajšnji muzej pa je domveč kot 2000 let starih v skalo vklesanih petroglifov. Pot bomo nadaljevali skozi pokrajino Finnmarka, enood največjih in hkrati najmanj poseljenih norveških pokrajin,ki z vsakim kilometrom proti severu jemlje dihpopotnikom s svojimi naravnimi lepotami, poseljenapa je z velikimi družinami severnih jelenov, ki nas bodovečkrat ustavili na poti s svojim prečkanjem ceste. Nadaljevanjepoti skozi najdaljši podvodni tunel v Evropi,Fatima. Po kratki osvežitvi v hotelu v Honningsvagu sebomo zvečer podali proti Nordkappu, kjer bomo lahkoobčudovali Arktično morje med lesketanjem v polnočnemsoncu (vstopnina ob doplačilu). Polni vtisov sebomo vrnili v hotel.

5. DAN zajtrk, nočitev HONNINGSVAG - KARASJOK - SAARISELKA

Zjutraj vožnja do kraja Karasjok, središča političnegain kulturnega življenja Samijev, avtohtonega ljudstva,ki naseljuje sever Skandinavije in se tradicionalnopreživlja predvsem z lovom, gojenjem severnih jelenov,danes pa tudi s turizmom. Ustavili se bomo prisamijskem parlamentu in knjižnici. Po želji bomo natoobiskali znani Sapmi park, kulturno - muzejski park,kjer bomo lahko spoznali Samijce, njihovo življenje intradicijo. Popoldne bomo vstopili na Finsko in nadaljevalimimo Inarija, tretjega največjega finskega jezera zveč tisoč otočki in dan zaključili v naselju Saariselkaali okolici.

6. DAN zajtrk, nočitev SAARISELKA - ROVANIEMI - OULU

Po zajtrku nadaljevanje poti po finskem polarnemdelu. Najprej bomo obiskali Božička v njegovi vasi,nato
pa nadaljevali do Rovaniemija, središča čarobneLaponske. Sprehodili se bomo po mestu, nato paobiskali enega najbolj zanimivih finskih muzejev, sodobniArktikum, ki prikazuje naravne lepote in življenjskenavade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije(doplačilo). Nadaljevanje po ravni finski pokrajini doBotnijskega zaliva in "belega mesta" Oulu, ki ga mnogioznačujejo za mesto1

7. DAN zajtrk, nočna plovba OULU - JYVASKALA - TAMPERE
Zjutraj vožnja mimo številnih jezer proti jugu do mestaJyväskylä, edinega večjega mesta centralne Finske,
kivelja za mesto šol, zato ga imenujejo tudi »finske Atene«. Po kratkem postanku nadaljevanje do Tampereja, najbolj gosto poseljenega mesta v nordijskih državah.Večerni sprehod skozi živahno središče, ki ga zaznamujejovelike Finlaysonnove teksilne tovarne, danespreurejene v muzeje, trgovinska in gostinska središča,pa osrednji trg z mestno cerkvijo, staro gledališče... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

8. DAN zajtrk, nočna plovba TAMPERE - HELSINK

Zjutraj vožnja ob do Helsinkov, kjer si bomo ogledaliglavne znamenitosti, kot so Senatni trg s stolnico,ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov,v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni- Sibeliusov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Še nekaj prostega časa za obisk zanimive tržniceali sprehode po mestnem središču. Popoldne se bomovkrcali v kabine na ladji proti Stockholmu. Nočna plovba.

9. DAN zajtrk STOCKHOLM - SLOVENIJA
Po pristanku se bomo podali na ogled mestnih znamenitosti, se sprehodili po staremmestnem jedru, Gamlastanu - pogledali menjavostraže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, tertrg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal centeršvedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stojistolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Sledi prevoz do letališča, od koder bomo v večernih urah preko enega izmed evropskih letališč poleteli proti Sloveniji.


Odhodi 2017:

27.06.
18.07.
08.08.

CENA:
1.649 € min. 35 potnikovPOPUSTI: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz (v primeru leta z bližnjega evropskega letališča povratni prevoz letališče/Slovenija), letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze, cestnine in ostale pristojbine, trajektni prevoz Bodo - Lofotski otoki, nočitev z zajtrkom v 4 - posteljnih notranjih kabinah na ladji Helsinki - Stockholm, sedem nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*, oglede zunanjosti, spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba (v kombinaciji s 4 - posteljno kabino) 280 €, Doplačila za druge tipe kabin (po osebi; v osnovni ceni sicer vključena 4-posteljna notranja kabina): 3-posteljna notranja kabina 20 €, 2-posteljna notranja kabina 34 €, 4-posteljna zunanja kabina 12 €, 3-posteljna zunanja kabina 35 €, 2-posteljna zunanja kabina 75 €, večerje 250 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
Skansen 18 €, Vasa 14 €, Nordijski muzej 11 €, muzej Fram 14 €, Vikingški muzej 11 €, Kon - Tiki 12 €, Sapmi park 19 €, Nordkapp 255 NOK.

  

 
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):