Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*29.04. LJU  7xAI839 €
Hurghada Grand Seas 4*30.12. LJU  7xAI898 €
Antalija CLUB-MAGIC- 5*29.04. LJU  7xUAI849 €
Dubaj (Emirati) RAMADA BEAC 4*06.01. ZAG  7xNZ769 €
Tenerife - jugLA PAZ 4*26.12. LJU  6xPOL1199 €
Puerto Plata Viva Wyndha 3+*04.12. VIE  7xAI986 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*11.05. MUC  7xPOL775 €
Dubaj (Emirati) Acacia Hote 4*02.12. VIE  7xPOL613 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*15.12. VIE  7xPOL442 €
Madeira Aparthotel 4*28.11. MUC  7xPOL374 €
Phuket (Tajska) Emerald Bea 4*22.04. VIE  7xPOL832 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI310 €
Varadero Starfish Ca 4*29.11. MUC  7xAI707 €
Punta Cana Hotel Grand 5*13.12. MUC  7xAI1163 €
Maldivi Holiday Isl 4*29.04. MUC  7xPP1210 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*21.04. VIE  7xPOL420 €
Gran Canaria Beverly Par 3*10.12. VIE  6xPOL406 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*01.04. MUC  9xAI899 €
Mauritius Seaview Cal 4*26.04. VIE  7xPOL1182 €
Rodos Cathrin 4*03.05. VIE  7xPOL378 €
Hurghada Grand Resor 5*13.01. VIE  7xAI280 €
Zanzibar SULTAN SAND 3+*23.04. VIE  8xAI940 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Ledeni tango v Patagoniji

Zagotovljeni termini:
26.11.2017

Ledeni tango v Patagoniji


Odhod
: 26.11.2017 | št. dni: 15 | aktualna cena: od 3432€

Ledeni tango v Patagoniji

PROGRAM:

1. in2. dan LJUBLJANA – EVROPA – BUENOS AIRES. Zbor v Ljubljani in avtobusni prevozdo enega izmed evropskih letališč, od koder poletimo proti Buenos Airesu, kamorpredvidoma priletimo v večernih urah. Po opravljenih carinskih formalnostihprevoz do hotela in nočitev. Drugi dan bomo posvetili raziskovanju Pariza Južne Amerike. Baires imenujejo domačini ljubkovalnosvojo prestolnico, ki je dobila ime po dobrih in pravičnih vetrovih, ki so v16. Stoletju pripeljali prve osvajalce na njegova tla. Od ustanovitve se jemesto preživljalo s trgovino in njegove živahne ulice so popolna mešanicarazličnih kultur in stilov, ki so se tu čudovito prepredla. Začnemo na Plazi deMayo, mestnem trgu, na katerem so se vedno odvijali politični in športnidogodki. Tam stoji tudi predsedniška palača Casa Rosada z balkonom, od koder jeEvita Peron politično osvajala svoje zveste privržence. V njen čas nas popeljestari metro iz leta 1920, iz katerega se bomo izkrcali ob slavnem "Cafe Toroni",kjer so mnoga slavna imena popila svojo kavo. Sprehodili se bomo skozi najširšoavenijo Južne Amerike, Avenijo 9. Julija, ki nosi ime po datumu državneneodvisnosti. Večer bomo zaključili na živopisnih ulicah centra veličastnegamesta. Nočitev. (letalo, H, Z)

3.dan BUENOS AIRES. Zajtrk. Na naši potine gre brez mestne četrti La Boce, ki so jo ustanovili italijanski priseljenciin ki je dala ime enemu najboljših nogometnih klubov. Začara nas Caminito,barvita in dinamična uličica, na kateri ne manjka uličnih umetnikov inplesalcev legendarnega tanga, ki pa je bil prav tu tudi rojen. Ob večeru prostopohajkovanje po živahnih ulicah centra. Zapeljali se bomo skozi elitni delmesta in obiskali slavno pokopališče Recoletta, kjer je pokopana tudi duhovnavoditeljica nacije. Za konec dneva si pogledamo še eno najlepših knjigarn nasvetu El Ateneo, ki ima svoj dom v očarljivem teatru. Ste za tango? (doplačilo)Nočitev. (H, Z)

4.dan BUENOS AIRES – let v USHUAIO - izlet TIERRA DEL FUEGO. Zgodnji transfer na letališče, od koder poletimo na Ognjenozemljo, do najjužnejšega mesta na zemlji, Ushuaie. Nahajamo se "le" 1200 km odAntarktike. Kakšen kontrast včerajšnji dinamiki velike prestolnice! Naenkratsmo obkroženi s čudovito naravo in obdani s tišino. Premišljen kraj za nekoč kazenskokolonijo prestopnikov, saj pobeg od tod ni mogoč. Smo "na koncu sveta" – to paje tudi slogan mesta, kjer se nahajamo.
Popoldan se odpravimo na izlet v nacionalnipark Tierra del Fuego. Ime Ognjena zemlja nosi po ognjih staroselcev, ki so grelisvoja gola telesa ob nizkih temperaturah. Pokrajina jezer in tundre, pokrita zmahovi in lišaji, ter gozdovi Guindo in Lenga dreves, ki so značilna za širšeobmočje. Vožnja v park po želji s starim zaporniškim vlakom (doplačilo). Impozantnivrhovi, ki se bohotijo v ozadju, se strmo spuščajo v morje. Peš raziskujemookolje, ne pozabimo se ustaviti na "zadnji pošti sveta", od koder lahkopošljemo razglednice in si ožigosamo potni list – dejstvo, da smo na koncusveta, je vredno obeleženja! Malo pomalo in zavemo se, da se je naša ledena dogodivščina resnično začela! Vrnitev vhotel in nočitev. (letalo, H, Z)

5.dan USHUAIA.Zajtrk. Dan je namenjen dvema fakultativnima izletoma (doplačilo). Jutranjiizlet nas zapelje po legendarni cesti do posestva Harberton – prve farme naotoku, kjer se z ladjico odpeljemo do otoka Martillo, kjer domujejo pingvini, kiradovedno stopicajo naokrog. V njihovi koloniji se nahaja kar 1000 gnezd in zmalo sreče bomo ujeli tudi kakšne druge prebivalce otoka! Popoldne siprivoščimo spektakularen izlet z ladjico skozi Beaglov kanal, ki povezujeAtlantik in Pacifik. Priča bomo prelepi pokrajini in živalski raznolikosti. Občudujemokolonije Magellanskih kormoranov in morskih levov, ki se zaspano prestopajo poskalah. Približamo se tudi staremu svetilniku Eclaireurs, eni izmed ikonUshuaie. Vrnitev v hotel in nočitev. (H,Z)

6.dan USHUAIA – let v EL CALAFATE – EL CHALTEN. Zajtrk. Odpeljemose na letališče in poletimo proti mestecu El Calafate, v osrčje Patagonije. Vožnjado naslednje postojanke, gorske vasice El Chalten. Skozi golo pokrajinopotujemo mimo jezer Argentino in Viedma proti severu. Peljemo se protinacionalnemu parku Los Glaciers, kjer je naša naslednja baza. El Chalten oz.''Kadeča se gora'' je vasica, imenovana po gori Fitz Roy, ki se bohoti vozadju. Namestitev v hotel. Morda še obisk tržnice? (letalo, H, Z)

7.dan EL CHALTEN – treking. Zajtrk. Odpeljemo sedo izhodišča za naš pohod. Sprehodimo se skozi pravljični gozd ob reki Blanco.Pot nas vodi mimo ledenika Piedras Blancas, vse do vznožja Fitz Roya (2,5 ure).Zaradi njene mogočnosti, popotniki in prebivalci goro častijo skoraj po božje.Najbolj vztrajni se bodo z lokalnim vodnikom (za doplačilo) odpravili tik podnjene vrhove, kjer počiva turkizna Laguna de los Tres (skupaj 8 ur hoje). Ostalise bomo v počasnejšem ritmu podali na pot nazaj proti mestu, na poti pa nas vesčas spremljajo fantastični pogledi. (skupaj cca 6 ur hoje). Zaslužen počitek innočitev. (H, Z)

8.dan EL CHALTEN – izlet v Lago del Desierto – EL CALAFATE. Po zajtrku se bomozapeljali do jezera Lago del Desierto, od koder se bomo povzpeli do ledeniškegajezera Huemul (1 ura). Pot nazaj proti hotelu bo verjetno dolga – nujnipostanki za "fotostop" čudovite pokrajine, ki se kopa v svojih barvnih paletah. Popoldne se bomo vrnili v ElCalafate in se po namestitvi v hotelu podali na sprehod po mestu. (H, Z)

9.dan EL CALAFATE – izlet do LEDENIKA PERITO MORENO. Zajtrk. Danes si ogledamo eno večjih znamenitostiArgentine in brez dvoma enega svetovnih spektaklov, ledenik Perito Moreno.Razteza se preko 30 km, 60 km sega nad vodno gladino, celotna ledena gmota papokriva 250 km2. Je eden redkih ledenikov na svetu ki se ne krči, ampak mordacelo napreduje. Vsekakor mojstrovina narave, svetovno znana po svojem pokanjuin padanju ledenih kosov v vodo, ki potem zaplovejo v vodi. Nepozabno! Zladjico se bomo zapeljali vse do ledenika, se sprehodili po terasah, da si gaogledamo z vseh strani ali pa imeli možnost, da se za doživetje ledene gmoteodločimo za treking po ledu (za doplačilo – samo do 65 let). Zvečer uredimoizposojo avtomobilov, saj nas jutri čaka še ena avantura! Nočitev. (H, Z)

10.– 12. dan EL CALAFATE – TORRES DEL PAINE (UNESCO) – EL CALAFATE. Po zajtrku sledivožnja z avtomobili proti Čilu. Okoli nas je prazen plato, skoraj brez sledovživljenja, le tu in tam vidimo kakšno osamljeno posestvo. Mejo bomo prečkalipri Cerro Castilo, kjer bo tudi postanek za kosilo in le še malo nas loči od šeenega čudovitega obraza ledeniške lepotice. Paine je zagotovo ena izmednajvečjih atrakcij Čila in od leta 1978 je zaščiten kot biosferni rezervat sstrani UNESCA. Čakajo nas ene najlepših panoram na Zemlji, ki jih je Alberto deAgostini, italijanski misijonar in raziskovalec, poimenoval kot "ene najboljspektakularnih pogledov, kar si jih človeška domišljija lahko zamisli". Mnogise strinjajo, da je to tudi eden najmanj onesnaženih okolij na svetu. Tu domujetapestri flora in favna, zato ni redkost, da vidimo lame Guanako, črnovratelabode, roza flaminge, če bo sreča pa še brazilsko lisico, pumo ali pa choique-ja,kar je ime patagonskega noja. Obdajajo nas mogočni 2-tisočaki, ki se bohotijonad patagonsko stepo in turkiznimi jezeri. Zapeljemo se do največjega jezera vregiji, Lago Grey, kjer občudujemo gmotne kose ledu, ki so se odlomili odledenika in zdaj v svojih nenavadnih formacijah plujejo v vodi. Spali bomo vkampu, v pripravljenih in opremljenih šotorih. Za doplačilo možno spanje vskupnih sobah v planinskih kočah. 12. dan popoldne se vrnemo v El Calafate,kjer vrnemo avtomobile in se namestimo v hotel. Nočitev. (šotor/planinska koča, H, ZKV)

13.dan EL CALAFATE – let v BUENOS AIRES. Zjutraj raziščemoprijetno mestece in obiščemo laguno Nimez, naravni rezervat, kjer so našle dommnoge ptice, med drugim tudi flamingi. Pozno popoldne sledi še prevoz do letališča ElCalafate, pomahamo Patagoniji v slovo in poletimo do Buenos Airesa. Vožnja dohotela. Mogoče še zadnja milonga v mestu ki nikoli ne spi? Nočitev. (letalo, H, Z).

14.dan BUENOS AIRES – EVROPA. Po zajtrku v skladus časom prosto do odhoda na letališče in let nazaj v Evropo. (letalo, Z)

15.dan EVROPA – LJUBLJANA. Po pristanku na enem izmedevropskih letališč še avtobusni prevoz do Ljubljane. Konec potovanja. (letalo)

Možnost podaljšanja potovanja do slapov Iguazu. Cena na povpraševanje.

V časuobjave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato so možne manjšeprilagoditve programa.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Ledeni tango v Patagoniji
od 3432€
od 3618€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
150€
Doplačilo na kraju samem (vstopnine ter drobni izdatki)
60€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, dvojno kritje - M*
30.73€
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, individualno, po osebi*
21.62€
Vožnja s starim zaporniškim vlakom v park Tierra del Fuego
55€
Treking po ledu (ledenik Perito Moreno)
165€
Izlet z lokalnim vodnikom pod vrh gore Fitz Roy
84€
Izlet z ladjico do kolonije pingvinov (Ushuaia)
140€
Izlet z ladjico do Beaglovega kanala (Ushuaia)
80€
Dve nočitvi v planinski koči (skupna soba) v Torres del Paine
180€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
Doplačilo za enoposteljno sobo
388€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena(najmanj 15 udeležencev) vključuje:avtobusniprevoz Ljubljana - bližnje letališče - Ljubljana, letalski prevoz, letališkepristojbine in varnostne takse (470 EUR), tri notranje lete po programu, 13 nočitev glede na spodnjiopis, prehrano glede na oznake privsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranimi kombiji aliavtobusom, vstopnino v Nacionalni park Tierra del Fuego, vstopnino v Nacionalnipark Los Glaciers, najem vozil z vsemi potrebnimi zavarovanji (4 osebe vavtomobilu) v Torres del Paine, bencin, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroškepriprave in organizacijo potovanja.

Namestitev:11nočitev v hotelih 3* z zajtrkom, 2 nočitvi s polnim penzionom vopremljenih šotorih. Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 11 nočitev.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):