Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*30.12. LJU  7xAI898 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*29.04. LJU  7xAI769 €
Dubaj (Emirati) RAMADA BEAC 4*06.01. ZAG  7xNZ769 €
Tenerife - jugLA PAZ 4*26.12. LJU  6xPOL1199 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*24.04. MUC  7xAI888 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*03.05. MUC  7xPOL744 €
Fuerteventura Hotel Arena 4*16.12. MUC  7xPOL416 €
Madeira Monte Mar P 4*09.01. MUC  7xPOL463 €
Dubaj (Emirati) Excelsior C 4*30.04. MUC  7xPOL728 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*09.04. MUC  7xPOL784 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*05.01. VIE  7xAI379 €
Varadero Breezes Bel 4*16.01. VIE  7xAI941 €
Punta Cana Grand Palla 5*31.05. MUC  7xAI1065 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*07.04. VIE  7xPOL403 €
Maldivi Sun Island 4+*30.04. MUC  7xPOL1158 €
Gran Canaria Rey Carlos, 3*17.12. VIE  7xPOL451 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*01.05. VIE  7xAI1119 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*06.04. MUC  9xAI899 €
Mauritius Seaview Cal 4*12.04. VIE  7xPOL1229 €
Antalija Ela Quality 5*16.03. VIE  14xAI236 €
Hurghada Grand Resor 5*13.01. VIE  7xAI280 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Kubansko doživetje


Kubansko doživetje


Odhod
: 06.08.2018 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 2292€

Kubansko doživetje

PROGRAM:

1. in 2. dan LJUBLJANA – ISTANBUL – HAVANA. Zbor na ljubljanskemletališču in polet preko Istanbula v Havano. Po pristanku ureditev obmejnihformalnosti, prevoz do hotela za kratko osvežitev, potem pa nas čaka celodnevno raziskovanje mesta iz nekega drugega časa. Najprejobiščemo stari del mesta - kjer stoji katedrala in kjer kaže Havana svojo pravostaro podobo. Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club. Po želji kosilo vkolonialnem središču ali prosto za lastna raziskovanja. Potem sedemo v slovitestare kubanske avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra –avenija Malecon, Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park, Kapitol,univerza, predel Miramar. Po želji si zvečer proti doplačilu ogledamo znamenitikabare Tropicana. Nočitev. (letalo, Z)

3. dan HAVANA –SOROA – PINAR DEL RIO – VINALES. Po dnevu velemesta se izlet v naravo nazahodu več kot prileže. V Soroi obiščemo vrt orhidej, se sprehodimo po deževnemgozdu in si privoščimo krajše uživanje ob kavici. Nadaljujemo v "deželoborovcev ob reki" (Pinar del Rio), kjer je doma kubanski tobak. Na poti v skladu s časom obiščemo plantažo tobaka. Vožnjonadaljujemo v dolino Vinales, ki slovi kot najbolj slikovita kraška pokrajinana otoku. Obiščemo prazgodovinski Mural in čas je za kosilo v lokalnirestavraciji. Po prihodu v Vinales še sprehod po čudoviti pokrajini. Namestitevv hotelu in večerja… kaj pa zdaj? (H, ZKV)

4. dan VINALES –GUAMA – SANTA CLARA. Vstanemo zgodaj. Potem pa vožnja mimo orjaškihcitrusovih in sladkornih plantaž proti polotoku Zapata. Obiščemo krokodiljofarmo, kjer lahko vidimo dve vrsti krokodilov (tudi redkega kubanskegakrokodila) in kjer vam z lahkoto prodajo krokodilje izdelke (od zrezka dotorbice…). Nadaljujemo do vasice La Boca de Guama, kjer si z ladjico ogledamovasico prvotnih prebivalcev Tainos. Vožnja proti Santa Clari. Večerja, prostvečer in nočitev. (H,ZV)

5. danSANTA CLARACIENFUEGOS – TRINIDAD/PLAYA ANCON. OgledSanta Clare, kjer je ena največjih otoških znamenitosti mavzolej Che Guevare.Sledi vožnja do Cienfuegosa, rojstnega kraja Benija Moreja, kjer se sprehodimopo glavni promenadi do glavnega trga ter si ogledamo nekdanji Batistov Casino.Na poti proti Trinidadu obiščemo atraktiven botanični vrt, ki mu sledi vožnjado letovišča Playa Ancon. Namestitev v hotel in večerja. Kaj pa nočno kopanje?!(H, polni penzion/Allinclusive)

6. dan TRINIDAD/PLAYAANCON – izlet v VALEE DE LOS INGENIOS in TRINIDAD. Zajtrk. Vožnja vslikovito dolino Los Ingenios. Z višinske panoramske točke si ogledamo dolinoter obiščemo plantažo sladkornega trsa. Vstopimo v kubanski biser - staroprestolnico sladkornega trsa Trinidad (Unesco). Najprej se skupaj sprehodimo pomestu in si ogledamo Plaza Mayor, cerkev sv. Ane ter po želji katerega odmuzejev: arheološki muzej, Museo Historico Municipal, Museo Romantico… Prostopopoldne lahko izkoristite za uživanje in počitek na Playa Ancon ali seizgubite v prijetnih kolonialnih ulicah Trinidada, ki je raj za fotografe iniskalce vzdušij! Po večerji poželji raziskovanje večernega življenja Trinidada ali užitek v počitku. (H,polni penzion/All inclusive)

7. dan TRINIDAD/PLAYAANCON izlet v TOPPES DE COLLANTES. Prost dan za užitek na tropski plaži intoplem Karibskem morju. Kdor želi, se nam lahko pridruži na doživetemraziskovanju pogorja Escambray v starem ruskem tovornjaku! V nacionalni parkvstopimo pri mestu Topes de Collantes na višini 770 metrov in uživamo vprijetni svežini. Privoščimo si čudovit 6 km dolg sprehod po tropskem zelenjuin pestrem ekosistemu nacionalnega parka do džungelskega slapu, lahko seokopamo v naravnih bazenih in si privoščimo tuš pod slapom! Piknik kosilo.Doživet "nedeljski izlet". Po povratku bo dovolj časa še za kopanjein obmorske užitke! Večerja. (H, polni penzion/All inclusive)

8. dan TRINIDAD/PLAYAANCON – CAMAGUEY – SANTO DOMINGO/BAYAMO. Morda jutranji skok v morje, ki musledi vožnja po nižinski Kubi med polji sladkornega trsa do Camagueya. Vprestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v labirintu ozkih uličic, potem papopoldne nadaljujemo vožnjo do izhodišča za naslednji dan – do obronkovnajvišjega kubanskega pogorja Sierra Maestra (nacionalni park). Večerni sprehodnam je prijeten, prav tako večerja in nočitev v svežem okolju. (H, ZV)

9. dan BAYAMO/SANTODOMINGO – COMANDANCIA DE LA PLATA – SANTIAGO DE CUBA. Zjutraj se pozajtrku odpravimo v slovito Comandacio de la Plata - hodimo po stopinjah CheGuevare, Castra in drugih revolucionarjev, ki so od tu dve leti bojevaligverilsko vojno. "Comandacio" je eno izmed najbolj fascinantnih inavtentičnih kubanskih doživetij! Po terenski vožnji do izhodišča nam za dosegonašega cilja ostane le še okoli 3 km hoje (in prav toliko nazaj!). Popoldne seodpravimo proti Santiagu de Cuba. Obiščemo svetišče El Cobre, kjer je bil nekočpomemben rudnik bakra in si ogledamo cerkev "Naše milostne gospe" inkubanskih svetnikov. Po prihodu v Santiago namestitev v hotelu in večerja.Potem pa izkoristimo kubansko prestolnico salse in temperamentnih ritmov. (H,ZV)

10. dan SANTIAGO DECUBA – let v HAVANO. Santiago - zibelka kubanske glasbe in revolucije jezgrajeno na neštetih gričih in se ponaša s pisano karibsko tradicijo inkulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo pa jih raznobarvnekolonialne stavbe. V ozadju se kot kulisa nad mestom dviga gorovje SierraMaestra. Ogledali si bomo pokopališče Santa Ifigenia z mavzolejem JoseaMartija, Trg Revolucije, hišo Diega Velazqueza, Muzej Karnevala, Casa de LaTrovo in Trdnjavo del Morro. Popoldan polet v Havano, vožnja do hotela in prostvečer. (letalo, H, Z)

11. dan HAVANA– ISTANBUL. Zgodnji zajtrk inprevoz na letališče. Polet proti Evropi. (letalo, Z)

12. dan ISTANBUL –LJUBLJANA. Postanek vIstanbulu in polet do Ljubljane. (letalo)

Kuba jesocialistična država in zaradi posebne državne ureditve se lahko zgodi, da brezopozorila zaprejo nekatere muzeje ali pa so ogledi dovoljeni izključno domačimkubanskim skupinam.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Kubansko doživetje
od 2292€
od 2382€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120€
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
55€
Doplačilo za enoposteljno sobo
225€
kabare Tropicana v Havani
110€
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, dvojno kritje - M*
30.73€
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 20udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine,dodatek za gorivo in varnostne takse (336 EUR), nočitve po spodnjem opisu,prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede sklimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, slovensko vodenje in lokalnevodnike, obisk Havana Cluba, ogled Havane v starih kubanskih avtomobilih, ruskitovornjak za izlet v Toppes de Collantes, terenska vozila do izhodišča za pohoddo Comandancie, vse vstopnine po programu, stroške pridobitve kubansketuristične kartice, stroške in organizacijo potovanja.

Namestitve(predvideno):HAVANA – hotel 3-4* z zajtrkom, VINALES: hotel 2-3* spolpenzionom, SANTA CLARA: hotel 3* s polpenzionom, TRINIDAD/PLAYA ANCON:hotel 3-4* po sistemu "vse vključeno"/polni penzion, BAYAMO/VILLASANTO DOMINGO: hotel 3*-4*s polpenzionom, SANTIAGO DE CUBA:hotel 3-4* s polpenzionom.

Doplačilopo želji (na licu mesta):
- kabare Tropicana vHavani 110 €. Cena vključuje prevoz, show in sedeže v sredini kabareja, welcomecocktail, 1 steklenica ruma na mizo, 1 brezalkoholna pijača in manjši prigrizek.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):