Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*07.01. BGY  7xAI919 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada Sunrise Gar 5*17.12. LJU  7xAI398 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Varadero Breezes Var 4*15.12. MUC  7xAI798 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*09.12. VIE  7xAI339 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1286 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*20.01. VIE  6xPOL659 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Koala Garde 3*13.12. VIE  7xPOL414 €
Hurghada Grand Resor 5*15.12. GRZ  7xAI299 €
Mauritius Blue Lagoon 3*30.01. MUC  7xPOL1217 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*14.01. VIE  9xPP875 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Kubansko doživetje


Kubansko doživetje


Odhod
: 26.04.2017 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 2397€

Kubansko doživetje

PROGRAM:

ŠTIRI kubanska potovanja za ŠTIRI okuse!

1. dan LJUBLJANA – HAVANA. Zbor v Ljubljani in prevoz do letališča v Benetkah. Polet preko vmesnega letališča v Havano. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in nočitev. (letalo, H)

2. dan HAVANA. Celodnevno raziskovanje mesta iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta - kjer stoji katedrala in kjer kaže Havana svojo pravo staro podobo in obiščemo tudi muzej ruma Havana Club. Po želji kosilo v kolonialnem središču ali prosto za lastna raziskovanja. Potem sedemo v slovite stare kubanske avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra – avenija Malecon, Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park, Kapitol, univerza, predel Miramar. Po želji zvečer proti doplačilu ogledamo znameniti kabare Tropicana. Nočitev. (H, Z)

3. dan HAVANA – SOROA – PINAR DEL RIO - VINALES. Po dnevu velemesta se izlet v naravo na zahod več kot prileže. V Soroi obiščemo vrt orhidej, se sprehodimo po deževnem gozdu in si privoščimo krajše uživanje ob kavici. Nadaljujemo v "deželo borovcev ob reki" (Pinar del Rio), kjer je doma kubanski tobak. Vožnjo nadaljujemo v dolino Vinales, ki slovi kot najbolj slikovita kraška pokrajina na otoku. Obiščemo Prazgodovinski Mural in čas je za kosilo v lokalni restavraciji. Po prihodu v Vinales še sprehod po čudoviti pokrajini. Namestitev v hotelu in večerja… kaj pa zdaj? (H, ZKV)

4. dan VINALES – KROKODILI – GUAMA – SANTA CLARA. Vstanemo zgodaj. Potem pa mimo orjaških citrusovih in sladkornih plantaž proti polotoku Zapata. Obiščemo krokodiljo farmo, kjer lahko vidimo dve vrsti krokodilov (tudi redkega kubanskega krokodila) in kjer vam z lahkoto prodajo krokodilje izdelke (od zrezka do torbice…). Nadaljujemo do vasice La Boca de Guama, kjer si z ladjico ogledamo vasico prvotnih prebivalcev Tainos. Vožnja proti Santa Clari. Večerja, prost večer in nočitev. (H, ZV)

5. dan SANTA CLARA - CIENFUEGOS – TRINIDAD/PLAYA ANCON. Ogled Santa Clare, kjer je ena največjih otoških znamenitosti mavzolej Che Guevare.V mestu obiščemo tudi tvarno cigar. Sledi vožnja do Cienfuegosa, rojstnega kraja Benija Moreja, kjer se sprehodimo po glavni promenadi do glavnega trga ter si ogledamo nekdanji Batistov Casino. Na poti proti Trinidadu obiščemo atraktiven botanični vrt, ki mu sledi vožnja do letovišča Playa Ancon. Namestitev v hotel. Gotovo se nam prileže skok v toplo morje. Večerja. Po večerji po želji raziskovanje večernega življenja Trinidada ali užitek v počitku. Kaj pa nočno kopanje?! (H, polni penzion/All inclusive)

6. dan TRINIDAD/PLAYA ANCON – izlet v VALEE DE LOS INGENIOS in TRINIDAD. Zajtrk. Vožnja v slikovito dolino Los Ingenios. Z višinske panoramske točke si ogledamo dolino ter obiščemo plantažo sladkornega trsa. Vstopimo v kubanski biser - staro prestolnico sladkornega trsa Trinidad (Unesco). Najprej se skupaj sprehodimo po mestu in si ogledamo Plaza Mayor, cerkev sv. Ane ter po želji katerega od muzejev: arheološki muzej, Museo Historico Municipal, Museo Romantico, … Popoldne pa je prosto – lahko ga izkoristite za uživanje in počitek na Playa Ancon ali se izgubite v prijetnih kolonialnih ulicah Trinidada, ki je raj za fotografe in iskalce vzdušij! Večerja… (H, polni penzion/All inclusive)

7. dan TRINIDAD/PLAYA ANCON izlet v TOPPES DE COLLANTES. Prost dan za užitek na tropski plaži in toplem Karibskem morju. Kdor želi, pa se nam lahko pridruži na doživetem raziskovanju pogorja Escambray v starem ruskem tovornjaku! V nacionalni park vstopimo pri mestu Topes de Collantes in na višini 770 metrov in uživamo v prijetni svežini. Privoščimo si čudovit 6-km dolg sprehod po tropskem zelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka do džungelskega slapu, lahko se okopamo v naravnih bazenih in si privoščimo tuš pod slapom! Piknik kosilo. Doživet "nedeljski izlet". Po povratku pa bo še dovolj časa za kopanje in obmorske užitke! Večerja… (H, polni penzion/All inclusive)

8. dan TRINIDAD/PLAYA ANCON – CAMAGUEY – SANTO DOMINGO/BAYAMO. Morda jutranji skok v morje, ki mu sledi vožnja po nižinski Kubi med polji sladkornega trsa do Camagueya. V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v labirintu ozkih uličic, potem pa popoldne nadaljujemo vožnjo do izhodišča za naslednji dan – do obronkov najvišjega kubanskega pogorja Sierra Maestra (nacionalni park). Večerni sprehod nam je prijeten, prav tako večerja in nočitev v svežem okolju. (H, ZV)

9. dan BAYAMO/SANTO DOMINGO – COMANDANCIA DE LA PLATA – SANTIAGO DE CUBA. Zjutraj se po zajtrku odpravimo v slovito Comandacio de la Plata - hodimo po stopinjah Che Guevare, Castra in drugih revolucionarjev, ki so od tu dve leti bojevali gverilsko vojno. "Comandacio" je eno izmed najbolj fascinantnih in avtentičnih kubanskih doživetij! Po terenski vožnji do izhodišča nam za dosego našega cilja ostane le še okoli 3km hoje (in prav toliko nazaj!). Popoldne se odpravimo proti Santiagu de Cuba. Obiščemo svetišče El Cobre, kjer je bil nekoč pomemben rudnik bakra in si ogledamo cerkev "Naše milostne gospe" in kubanskih svetnikov. Po prihodu v Santiago se namestimo v hotel in po večerji prosto v kubanski prestolnici salse in temperamentnih ritmov. (H, ZV)

10. dan SANTIAGO DE CUBA – letalo v HAVANO. Santiago - zibelka kubanske glasbe in revolucije je zgrajeno na neštetih gričih in se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo pa jih raznobarvne kolonialne stavbe. V ozadju se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Ogledali si bomo pokopališče Santa Ifigenia z mavzolejem Josea Martija, Trg Revolucije, Hišo Diega Velazqueza, Muzej Karnevala, Casa de La Trovo in Trdnjavo del Morro. Popoldan polet v Havano, vožnja do hotela in prost večer. (letalo, H, Z)

11. dan HAVANA – izlet v COJIMAR – letalo v EVROPO. Spet na izhodišču - kubanski krog je sklenjen. Havano kot prestolnico zdaj doživljamo drugače. Srečamo sebe izpred 10-ih dni, ko smo na otok vstopili. Kako drugače občutimo zdaj havanske ulice… Jutranji izlet v ribiško vasico Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov. Obiščemo tudi Hemingwayev muzej. Vrnitev v Havano in prosto za lastno doživljanje v starem mestnem središču.
Odhod na letališče in polet proti Evropi. (letalo, Z)

12. dan EVROPA – LJUBLJANA . Še polet do beneškega letališča in vožnja do Ljubljane. Konec potovanja. (letalo)

POTOVANJE lahko podaljšate z uživanjem v tropskem turističnem letovišču VARADERO ali z dodatnimi dnevi v Havani – mestu, kjer je veselje preživeti čas! Odločitev ob prijavi. Za podrobnosti pokličite!

Kuba je socialistična država in zaradi posebne državne ureditve se lahko zgodi, da brez opozorila zaprejo nekatere muzeje ali pa so ogledi dovoljeni izključno domačim kubanskim skupinam.

Prijave na potovanje so možne do 22 dni pred odhodom.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Kubansko doživetje
od 2397€
od 2508€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, družinsko, osnovno kritje - S*
39.56€
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, posamično *
18.75€
kabare Tropicana v Havani
100€
Doplačilo za enoposteljno sobo
240€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
55€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz Ljubljana – Benetke – Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine, dodatek za gorivo in varnostne takse (76 EUR), notranji let Santiago de Cuba –Havana, nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, slovensko vodenje in lokalne vodnike, obisk Havana Cluba, ogled Havane v starih kubanskih avtomobilih, izlet s čolni v Guami, ruski tovornjak za izlet v Toppes de Collantes, terenska vozila do izhodišča za pohod do Comandancio, vse vstopnine po programu, stroške pridobitve kubanske turistične kartice, stroške in organizacijo potovanja.

Namestitve (predvideno): HAVANA – hotel 3-4* z zajtrkom, VINALES: hotel 2-3* s polpenzionom, SANTA CLARA: hotel 3* s polpenzionom, TRINIDAD/PLAYA ANCON: hotel 3-4* po sistemu "vse vključeno"/polni penzion, BAYAMO/VILLA SANTO DOMINGO: hotel 3*-4*s polpenzionom, SANTIAGO DE CUBA: hotel 3-4* s polpenzionom.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):