Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada SUNRISE ROY 5*18.11. LJU  7xAI599 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Heraklion (Kreta) KALIA BEACH 3*21.10. LJU  7xAI489 €
Antalija SUNSTAR RES 5*30.10. LJU  7xAI619 €
Heraklion (Kreta) Anissa Beac 4*28.10. LJU  7xPOL729 €
Severni Ciper ACAPULCO RE 5*30.10. LJU  6xPOL669 €
Tenerife - jugLA PAZ 4*26.12. LJU  6xPOL1199 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL761 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*04.12. VIE  7xAI837 €
Madeira Do Santo 4*07.12. MUC  7xPOL429 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*08.12. VIE  7xAI390 €
Varadero Starfish Ca 4*01.11. MUC  7xAI844 €
Punta Cana Hotel Grand 5*30.11. MUC  7xAI1071 €
Heraklion (Kreta) Hersonisos 4*07.04. VIE  7xPOL503 €
Maldivi Holiday Isl 4*26.11. MUC  7xPOL1246 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*17.12. MUC  7xAI841 €
Mombasa-Kenija Flamingo Be 4*12.03. MUC  9xPP958 €
Mauritius Seaview Cal 4*04.04. VIE  7xPOL1136 €
Rodos Kresten Pal 4*01.04. VIE  7xPOL471 €
Hurghada Grand Resor 5*30.11. VIE  7xAI300 €
Zanzibar Ocean Parad 4*07.04. MUC  7xPOL1157 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Kubansko doživetje


Kubansko doživetje


Odhod
: 21.04.2018 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 2307€

Kubansko doživetje

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA –HAVANA.Zborv Ljubljani in prevoz do letališča v Benetkah. Polet preko vmesnega letališča vHavano. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela innočitev. (letalo, H)

2.dan HAVANA.Celodnevno raziskovanje mesta iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo staridel mesta - kjer stoji katedrala in kjer kaže Havana svojo pravo staro podoboin obiščemo tudi muzej ruma Havana Club. Po želji kosilo v kolonialnem središčuali prosto za lastna raziskovanja. Potem sedemo v slovite stare kubanskeavtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra – avenijaMalecon, Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park, Kapitol,univerza, predel Miramar. Po želji si zvečer proti doplačilu ogledamo znamenitikabare Tropicana. Nočitev. (H, Z)

3.dan HAVANA – SOROA – PINAR DEL RIO – VINALES. Po dnevu velemestase izlet v naravo na zahodu več kot prileže. V Soroi obiščemo vrt orhidej, sesprehodimo po deževnem gozdu in si privoščimo krajše uživanje ob kavici.Nadaljujemo v "deželo borovcev ob reki" (Pinar del Rio), kjer je domakubanski tobak. Na poti v skladu s časomobiščemo plantažo tobaka. Vožnjo nadaljujemo v dolino Vinales, ki slovi kotnajbolj slikovita kraška pokrajina na otoku. Obiščemo Prazgodovinski Mural inčas je za kosilo v lokalni restavraciji. Po prihodu v Vinales še sprehod počudoviti pokrajini. Namestitev v hotelu in večerja… kaj pa zdaj? (H, ZKV)

4.dan VINALES – GUAMA – SANTA CLARA. Vstanemo zgodaj. Potem pa vožnja mimoorjaških citrusovih in sladkornih plantaž proti polotoku Zapata. Obiščemokrokodiljo farmo, kjer lahko vidimo dve vrsti krokodilov (tudi redkegakubanskega krokodila) in kjer vam z lahkoto prodajo krokodilje izdelke (odzrezka do torbice…). Nadaljujemo do vasice La Boca de Guama, kjer si z ladjicoogledamo vasico prvotnih prebivalcev Tainos. Vožnja proti Santa Clari. Večerja,prost večer in nočitev. (H,ZV)

5. dan SANTA CLARACIENFUEGOS –TRINIDAD/PLAYA ANCON. Ogled Santa Clare, kjerje ena največjih otoških znamenitosti mavzolej Che Guevare. Sledi vožnja doCienfuegosa, rojstnega kraja Benija Moreja, kjer se sprehodimo po glavnipromenadi do glavnega trga ter si ogledamo nekdanji Batistov Casino. Na potiproti Trinidadu obiščemo atraktiven botanični vrt, ki mu sledi vožnja doletovišča Playa Ancon. Namestitev v hotel in večerja. Kaj pa nočno kopanje?! (H, polni penzion/All inclusive)

6.dan TRINIDAD/PLAYA ANCON – izlet v VALEE DE LOS INGENIOS in TRINIDAD. Zajtrk. Vožnja vslikovito dolino Los Ingenios. Z višinske panoramske točke si ogledamo dolinoter obiščemo plantažo sladkornega trsa. Vstopimo v kubanski biser - staro prestolnicosladkornega trsa Trinidad (Unesco). Najprej se skupaj sprehodimo po mestu in siogledamo Plaza Mayor, cerkev sv. Ane ter po želji katerega od muzejev:arheološki muzej, Museo Historico Municipal, Museo Romantico,… Prosto popoldnelahko izkoristite za uživanje in počitek na Playa Ancon ali se izgubite vprijetnih kolonialnih ulicah Trinidada, ki je raj za fotografe in iskalcevzdušij! Po večerji po želji raziskovanjevečernega življenja Trinidada ali užitek v počitku. (H, polnipenzion/All inclusive)

7.dan TRINIDAD/PLAYA ANCON izlet v TOPPES DE COLLANTES. Prost dan za užitekna tropski plaži in toplem Karibskem morju. Kdor želi, se nam lahko pridruži nadoživetem raziskovanju pogorja Escambray v starem ruskem tovornjaku! Vnacionalni park vstopimo pri mestu Topes de Collantes na višini 770 metrov inuživamo v prijetni svežini. Privoščimo si čudovit 6-km dolg sprehod po tropskemzelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka do džungelskega slapu, lahkose okopamo v naravnih bazenih in si privoščimo tuš pod slapom! Piknik kosilo.Doživet "nedeljski izlet". Po povratku bo dovolj časa še za kopanjein obmorske užitke! Večerja. (H, polni penzion/All inclusive)

8.dan TRINIDAD/PLAYA ANCON – CAMAGUEY – SANTO DOMINGO/BAYAMO. Morda jutranji skokv morje, ki mu sledi vožnja po nižinski Kubi med polji sladkornega trsa doCamagueya. V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v labirintu ozkihuličic, potem pa popoldne nadaljujemo vožnjo do izhodišča za naslednji dan – doobronkov najvišjega kubanskega pogorja Sierra Maestra (nacionalni park).Večerni sprehod nam je prijeten, prav tako večerja in nočitev v svežem okolju. (H,ZV)

9.dan BAYAMO/SANTO DOMINGO – COMANDANCIA DE LA PLATA – SANTIAGO DE CUBA. Zjutraj se pozajtrku odpravimo v slovito Comandacio de la Plata - hodimo po stopinjah CheGuevare, Castra in drugih revolucionarjev, ki so od tu dve leti bojevaligverilsko vojno. "Comandacio" je eno izmed najbolj fascinantnih inavtentičnih kubanskih doživetij! Po terenski vožnji do izhodišča nam za dosegonašega cilja ostane le še okoli 3km hoje (in prav toliko nazaj!). Popoldne seodpravimo proti Santiagu de Cuba. Obiščemo svetišče El Cobre, kjer je bil nekočpomemben rudnik bakra in si ogledamo cerkev "Naše milostne gospe" inkubanskih svetnikov. Po prihodu v Santiago namestitev v hotelu in večerja.Potem pa izkoristimo kubansko prestolnico salse in temperamentnih ritmov. (H,ZV)

10.dan SANTIAGO DE CUBA – let v HAVANO. Santiago - zibelka kubanske glasbe inrevolucije je zgrajeno na neštetih gričih in se ponaša s pisano karibskotradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo pa jihraznobarvne kolonialne stavbe. V ozadju se kot kulisa nad mestom dviga gorovjeSierra Maestra. Ogledali si bomo pokopališče Santa Ifigenia z mavzolejem JoseaMartija, Trg Revolucije, Hišo Diega Velazqueza, Muzej Karnevala, Casa de LaTrovo in Trdnjavo del Morro. Popoldan polet v Havano, vožnja do hotela in prostvečer. (letalo, H, Z)

11.dan HAVANA – izlet v COJIMAR – EVROPA. Spet na izhodišču - kubanski krog jesklenjen. Kako drugače zdaj občutimo havanske ulice. Jutranji izlet v ribiškovasico Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov. Obiščemo tudiHemingwayev muzej. Vrnitev v Havano in prosto popoldne za lastno doživljanje vstarem mestnem središču.
Odhod na letališče in polet proti Evropi. (letalo,Z)

12.dan EVROPA – LJUBLJANA. Pristanek na letališču v Benetkah in vožnjado Ljubljane. (letalo)

Potovanje lahko podaljšate z uživanjem v tropskem turističnemletovišču VARADERO ali z dodatnimi dnevi v Havani – mestu, kjer je veseljepreživeti čas! Odločitev ob prijavi. Za podrobnosti pokličite!

Kuba je socialistična država in zaradi posebne državne ureditve selahko zgodi, da brez opozorila zaprejo nekatere muzeje ali pa so ogledidovoljeni izključno domačim kubanskim skupinam.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Kubansko doživetje
od 2307€
od 2463€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, družinsko, osnovno kritje - S*
39.56€
kabare Tropicana v Havani
110€
Doplačilo za enoposteljno sobo
322€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
55€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena(najmanj 20 udeležencev) vključuje: prevoz Ljubljana – letališče Benetke –Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke pristojbinein varnostne takse (74 EUR), notranji let Santiago de Cuba – Havana, nočitvepo spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevozein oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, slovensko vodenje inlokalne vodnike, obisk Havana Cluba, ogled Havane v starih kubanskihavtomobilih, ruski tovornjak za izlet v Toppes de Collantes, terenska vozila doizhodišča za pohod do Comandancio, vse vstopnine po programu, stroškepridobitve kubanske turistične kartice, stroške in organizacijo potovanja.

Namestitve(predvideno):HAVANA: hotel 3-4* z zajtrkom, VINALES: hotel 2-3* s polpenzionom,SANTA CLARA: hotel 3* s polpenzionom, TRINIDAD/PLAYA ANCON:hotel 3-4* po sistemu "vse vključeno"/polni penzion, BAYAMO/VILLASANTO DOMINGO: hotel 3*-4*s polpenzionom, SANTIAGO DE CUBA:hotel 3-4* s polpenzionom.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):