Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*28.10. LJU  7xAI599 €
Hurghada Fortuna-5zv 5*30.09. LJU  7xAI449 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*18.10. LJU  7xAI319 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Antalija Annabella D 5*28.10. LJU  7xUAI599 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*04.12. VIE  7xAI1030 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL701 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*08.12. VIE  7xAI390 €
Dubaj (Emirati) Landmark Su 4*27.09. MUC  7xPOL615 €
Madeira Galo Resort 4*11.01. MUC  7xPOL393 €
Punta Cana Hotel Grand 5*05.12. MUC  7xAI1092 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*20.10. VIE  7xPOL469 €
Mallorca BQ Sarah 4*19.10. VIE  5xPOL267 €
Maldivi Sun Island 4+*17.10. MUC  7xPP1305 €
Gran Canaria Astoria 3*09.12. VIE  5xPOL501 €
Cancun (Mehika) Gran Bahia 4*25.10. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*27.11. VIE  9xAI979 €
Mauritius Seaview Cal 4*07.03. GRZ  7xPOL1100 €
Rodos LABRANDA KI 4*19.10. SZG  7xAI358 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. SZG  7xAI310 €
Zanzibar BRAVO CLUB 4*03.10. MUC  8xAI1005 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Klasični Iran

Zagotovljeni termini:
26.10.2017

Klasični Iran


Odhod
: 26.10.2017 | št. dni: 8 | aktualna cena: od 1470€

Klasični Iran

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – ŠIRAZ. Zbor naljubljanskem letališču in polet preko Istanbula proti Širazu. Po prihodu seodpeljemo v hotel. Kratka nočitev. (letalo,H*)

2.dan ŠIRAZ.Zajtrk. Mesto pesnikov, iranski Pariz, kulturna prestolnica Irana, staraprestolnica dinastije Zand na stiku iranske plošče z visokim gorovjem Zagros;civilizacija, obdana s samobitnim svetom okoliških plemen. Pravijo mu tudimesto vrtnic, vina in ljubezni… Poznan je po prebivalcih, ki znajo uživati vradosti življenja. Obiščemo citadelo iz 18. stol., ter se sprehodimo do KarimKhanove mošeje, kjer spoznamo pisano notranjost zgradbe v značilnih barvahmesta. Obiščemo eno lepših iranskih tržnic, doživimo pa tudi pietetnovzdušje "emam-zade", svetegrobnice šiitov. Prosto za kosilo. Vrhunec dneva nas čaka v čarobnem vzdušjuparka z mavzolejem velikega pesnika Hafisa. Postanemo ob grobu, prisluhnemonjegovim pesmim in doživimo čutnost domačinov. Čudovit vpogled v iransko dušosi privoščimo tudi pri mavzoleju pesnika Saadija. Večerja v tradicionalnirestavraciji. Nočitev. (H*, ZV)

3. dan ŠIRAZ – PERZEPOLIS – PASARGADE- ISFAHAN.Zgodnji zajtrk in vožnja do največje antične perzijske znamenitosti - Perzepolisa.Prestolnica nad prestolnicami Darijevega časa izpred 2.500 let še danes naobiskovalca pusti nepozaben vtis. Če kje, tu spoznamo vso slavo, moč inbogastvo prvega perzijskega cesarstva. V sosednjem Naqsh-e-Rostamu se pri vskalo vklesanih grobnicah poklonimo perzijskim kraljem, nad katerimi kraljujekrilati Ahura Mazda. Vožnja po atraktivni soteski do nekdanje prestolnicePasargade, kjer obiščemo grobnico kralja Kira, ki je danes simbol iranskeidentitete. Zdi se, kot bi starodavni Kirov duh še danes lebdel nad deželo. Vožnjapo stepski iranski plošči v Isfahan, ki sodi med največje spomenike svetovnekulturne dediščine. Konec 16.stol. je mesto zgradil safavidski šah Abas in garazglasil za prestolnico cesarstva. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. (H*,ZV)

4. dan ISFAHAN. Zajtrk. "Isfahanje pol sveta!", očaran nad njegovo lepoto vzklikne francoski pesnikRainer. Vzklik nas spremlja tudi danes, ko vstopimo v srčiko starega mesta,slast arhitektov in umetnikov iz vsega sveta. Ogledamo si glavne znamenitosti;v seldžuški preprostosti čarobno Petkovo mošejo, mestno tržnico in Naqsh-eJahan - drugi največji trg na svetu, obkrožen z veličastnimi zgradbamipreteklosti (Imamova mošeja, palača, dekliška mošeja). Čajček v skrivnostničajnici, kjer se najde tudi vodna pipa. Prosto popoldne na mestni tržnici jepriložnost za nakup eksotičnih spominkov, letečih preprog in preizkuspogajalskih sposobnosti s prekaljenimi poliglotskimi trgovci. Ogledamo sipalačo 40-ih stebrov, še eno izmed mojstrovin šaha Abasa. Večerja. Prost večerlahko preživimo na obrežju reke Zajandeh, ki je pravi kraj za druženje zdomačini, ki nas radovedni z veseljem povabijo v pogovor. Spoznajte neskončnoprijaznost iranske duše. Nočitev. (H*, ZV)

5. dan ISFAHAN – NAIN - MEYBOD – JAZD. Zajtrk. Obiščemoarmensko četrt ter armensko katedralo Vank, v okviru katere se nahaja tudimuzej armenske kulturne dediščine. Sledi vožnja v Nain, kjer obiščemo izdelovalceizdelkov iz kamelje volne. Na poti ob robu puščave v zanimivem Meybodu obiščemoledeno hišo, golobnjak ter karavanski dvorec. Vožnja v Jazd. Jazd (Unesco) jeeno najlepših mest puščavske arhitekture in svetovno središče sledilcevZaratustre, ki je začetnik prve monoteistične vere v tem delu sveta. Namestitevv hotel. Večerja v tradicionalni restavraciji je doživetje! Nočitev. (H*,ZV)

6. dan JAZD –večerni polet v TEHERAN. Zajtrk. Obiščemo hram večnega ognja, kajtiluč, dragi moji, je nasprotje teme (prerok Zaratustra, v imenu velikega AhuraMazde). Pretresljiv je vzpon do stolpov tišine – starih zoroastrianskihpokopališč, kjer se v tišini poklonimo pokojnim dušam. Zanimiv je Muzej vode, vkaterem podrobno spoznamo, kako so se puščavski ljudje prilagodili življenju vpuščavi. Popoldne vstopimo v pravljico starega Yazda. Tu se je ustavil čas.Zaživimo v labirintu uličic, spoznavamo blatno arhitekturo puščavskih krajev,pritegnejo nas ulični prizori, kanati (podzemni jarki za vodo) in badgirji(iranska klima naprava). Ujemite veter tudi vi! Obiščemo Petkovo mošejo, ki jeena najstarejših še stoječih mošej na iranskih tleh. Večerja. Vožnja na letališčein polet proti Teheranu. Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (H, ZV)

7.dan TEHERAN.Zajtrk.Ogled iranske prestolnice, ki se z južnim delom razteza v puščavo, na severu paže visoko v gorovje Elbruz. Mesto doživlja silovit razcvet in neustavljivo rast.Pravi Iran v malem… Najprej obiščemo Arheološki muzej, v katerem najdemo vsenajbolj pomembne arheološke izkopanine v deželi in spoznamo zgodovino Irana.Ustavimo se pri modernem spomeniku Azadi, ki je danes simbol mesta in svobode.Potem se odpeljemo v severni Teheran,kjer obiščemo šahovo palačo. Iz razgledne točke se nam odpira lep pogled namesto! Preseneti nas kontrast nižinskega mesta ter bogastvo mondenega severnegaTeherana! Zvečer se odpeljemo v severni Teheran in si privoščimo zadnjo večerjov eni izmed priljubljenih restavracij. Nočna vožnja na letališče. (ZV, ninočitve)

8. dan TEHERAN – ISTANBUL- LJUBLJANA.Ob 03.00 poletimo proti Istanbulu in dalje proti Ljubljani. Okvirni prihod jeob 08.15 uri. Konec potovanja. (letalo)

Vprimeru da letalski prevoznik zamenja najavljene ure letov, se lahkospremeni tudi razpored ogledov, vsebinsko pa program ostaja nespremenjen.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Klasični Iran
od 1470€
od 1560€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
90€
Iranski vizum
65€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 8 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
15.73€
Doplačilo za enoposteljno sobo
168€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
30€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 20udeležencev) vključuje: letalski prevozLjubljana - Širaz in Teheran - Ljubljana, notranji let Jazd - Teheran,letališke pristojbine in varnostne takse (220 EUR), 6 nočitev s polpenzionom vhotelih 3-4* (kosila ali večerje v hotelih ali v tradicionalnih restavracijah),prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, s slovenskim vodenjem inlokalnimi vodniki, vstopnine po programu, stroške priprave in organizacijepotovanja.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):