Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) CHRYSSANA B 3*28.04. LJU  7xNZ489 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*27.06. LJU  7xAI389 €
Hurghada Sunrise Hol 5*21.04. LJU  7xAI598 €
Hurghada LABRANDA GA 4*07.07. LJU  7xAI569 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*20.06. LJU  7xAI369 €
Kefalonija Cephalonia 4*24.06. LJU  7xPOL576 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ515 €
Puerto Plata Casa Marina 4*19.06. MUC  7xAI942 €
Šri Lanka Taprobana W 4*04.06. MUC  7xPOL808 €
Madeira Do Santo 4*06.03. MUC  7xPOL545 €
Dubaj (Emirati) Golden Tuli 4*23.01. VIE  7xPOL583 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*07.04. MUC  7xPOL794 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*26.01. VIE  7xAI349 €
Varadero Be Live Exp 4*30.05. MUC  7xAI978 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*07.04. VIE  7xPOL399 €
Punta Cana Grand Palla 4+*07.06. MUC  7xAI1057 €
Mallorca Hotel Olean 4*30.01. VIE  7xPOL328 €
Maldivi Thulagiri 4*05.06. MUC  7xPOL1121 €
Gran Canaria Astoria 3*07.06. VIE  7xPOL508 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*07.06. VIE  7xAI993 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*29.04. MUC  9xAI969 €
Mauritius Seaview Cal 4*17.05. VIE  7xPOL1146 €
Hurghada Grand Resor 5*25.01. SZG  7xAI298 €
Zanzibar Ocean Parad 4*02.05. MUC  7xPOL962 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Klasični Iran


Klasični Iran


Odhod
: 23.06.2018 | št. dni: 9 | aktualna cena: od 1440€

Klasični Iran

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – TEHERAN. Večerni zbor naljubljanskem letališču in polet preko Istanbula proti Teheranu. (letalo)

2. dan TEHERAN – let v ŠIRAZ. Zajtrk. Oglediranske prestolnice, ki se z južnim delom razteza v puščavo, na severu pa ževisoko v gorovje Elburz. Mesto doživlja silovit razcvet in neustavljivo rast.Pravi Iran v malem … Najprej obiščemo palačo Golestan in začutimo iransko bit.Potem obiščemo Arheološki muzej in se soočimo z zgodovino Irana. Tu je še Muzejdraguljev z zakladnico zadnjih kraljev. Ustavimo se pri modernem spomenikuAzadi, ki je danes simbol mesta in svobode.
Odhod na letališče in polet vŠiraz. Vožnja do hotela. Namestitev, večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan ŠIRAZ. Zajtrk. Mestopesnikov, iranski Pariz, kulturna prestolnica Irana, stara prestolnicadinastije Zand na stiku iranske plošče z visokim gorovjem Zagros; civilizacija,obdana s samobitnim svetom okoliških plemen. Pravijo mu tudi mesto vrtnic, vinain ljubezni … Poznan je po prebivalcih, ki znajo uživati v radostih življenja.Obiščemo citadelo iz 18. stoletja ter se sprehodimo do Karim Khanove mošeje,kjer spoznamo pisano notranjost zgradbe v značilnih barvah mesta. Obiščemo enolepših iranskih tržnic, doživimo pa tudi pietetno vzdušje "emam-zade", svete grobnice šiitov.Prosto za kosilo. Vrhunec dneva nas čaka v čarobnem vzdušju parka z mavzolejemvelikega pesnika Hafisa. Postanemo ob grobu, prisluhnemo njegovim pesmim indoživimo čutnost domačinov. Čudovit vpogled v iransko dušo si privoščimo tudipri mavzoleju pesnika Saadija. Večerja v tradicionalni restavraciji. Nočitev. (H, ZV)

4. dan ŠIRAZ – PERZEPOLIS – PASARGADE- YAZD.Zajtrk. Vožnja po slikoviti ravnici do največje antične perzijske znamenitosti– Perzepolisa. Prestolnica nad prestolnicami Darijevega časa izpred 2.500 letše danes na obiskovalca naredi nepozaben vtis. Če kje, tu spoznamo vso slavo,moč in bogastvo prvega perzijskega cesarstva. V sosednjem Naqsh-e-Rostamu sepri v skalo vklesanih grobnicah poklonimo perzijskim kraljem. Vožnja na iranskoploščo ter obisk grobnice kralja Kira v Pasargadu. Zdi se kot bi Kirov duh šedanes lebdel nad deželo … Sledi vožnja po stepski iranski plošči, srčikiiranske civilizacije, vse do začetka Velike puščave. Okoli nas bežijotradicionalni prizori iranskega življenja. Prihod v Jazd. Večerja in nočitev. (H,ZV)

5. dan YAZD. Zajtrk. Yazd(Unesco) je eno najlepših mest puščavske arhitekture in svetovno središčesledilcev Zaratustre, ki je začetnik prve monoteistične vere v tem delu sveta.Obiščemo hram večnega ognja, kajti luč, dragi moji, je nasprotje teme (prerokZaratustra, v imenu velikega Ahure Mazde). Pretresljiv je vzpon do stolpovtišine – starih zaratustrijanskih pokopališč, kjer se v tišini poklonimopokojnim dušam. Zanimiv je Muzej vode, v katerem podrobno spoznamo, kako so sepuščavski ljudje prilagodili življenju v puščavi. Popoldne vstopimo v pravljicostarega Yazda. Tu se je ustavil čas. Zaživimo v labirintu uličic, spoznavamoblatno arhitekturo puščavskih krajev, pritegnejo nas ulični prizori, kanati(podzemni jarki za vodo) in badgirji (iranske klima naprave). Ujemite vetertudi vi! Obiščemo Petkovo mošejo, ki je ena najstarejših še stoječih mošej nairanskih tleh. Vrnitev v hotel. Prost večer. Skupno okušanje puščavskihspecialitet Yazda v tradicionalni restavraciji. Nočitev. (H, ZV)

6. dan YAZD – MEYBOD – NAIN –ISFAHAN.Zajtrk. Po obrobju velike puščave drvimo proti Isfahanu. Na poti v zanimivem Meybodu obiščemo ledeno hišo,golobnjak ter karavanski dvorec. V Nainu postanemo za kosilo. V središčutekstilnih izdelkov obiščemo domačine, ki izdelujejo posebne izdelke nastatvah. Prihod v Isfahan, ki sodi med največje spomenike svetovne kulturnedediščine. Konec 16. stoletja je mesto zgradil safavidski šah Abas in garazglasil za prestolnico cesarstva. Mesto je okrasil z najlepšimi primerkiislamske arhitekture, pri tem so mu pomagali najboljši armenski obrtniki.Najprej obiščemo armensko četrt ter armensko katedralo Vank, v okviru katere senahaja tudi muzej armenske kulturne dediščine. Vožnja do hotela in namestitev.A nas najlepše šele čaka. Večer preživimo v enkratnem vzdušju na sprehajališčuob reki Zajandeh, kjer nas poleg vzdušja čakajo osvetljeni mostovi – užitek inarhitekturni višek hkrati. Obilo je možnosti za večerjo, potem pa čajček podenim izmed mostov. Morda z vodno pipo, kot to počno domačini. Nočitev. (H*,ZV)

7. dan ISFAHAN. Zajtrk."Isfahan je pol sveta!", očaran nad njegovo lepoto vzklikne francoskipesnik Rainer. Vzklik nas spremlja tudi danes, ko vstopimo v srčiko staregamesta, slast arhitektov in umetnikov z vsega sveta. Ogledamo si glavneznamenitosti; v seldžuški preprostosti čarobno Petkovo mošejo, mestno tržnicoin Naqsh-e Jahan - drugi največji trg na svetu, obkrožen z veličastnimizgradbami preteklosti (Imamova mošeja, palača, dekliška mošeja). Čajček vskrivnostni čajnici, kjer se najde tudi vodna pipa. Prosto popoldne na mestnitržnici je priložnost za nakup eksotičnih spominkov, letečih preprog inpreizkus pogajalskih sposobnosti s prekaljenimi poliglotskimi trgovci. Ogledamosi palačo 40-ih stebrov, še eno izmed mojstrovin šaha Abasa. Prost večer lahkopreživimo na obrežju reke Zajandeh, ki je pravi kraj za druženje z domačini, kinas, radovedni, z veseljem povabijo v pogovor. Spoznajte neskončno prijaznostiranske duše. Večerja in nočitev. (H*,ZV)

8. dan ISFAHAN – ABIYANEH – KAŠAN –TEHERAN. Zajtrk. Dan začnemozgodaj. Odpeljemo se do romantičnerdeče vasice na koncu sveta, Abiyaneh (Unesco). Prebivalci vasice podvznožjem gora živijo v svojem filmu. Ohranili so tradicionalen način življenjain nam s tem dajejo priložnost, da spoznamo njihov vsakdan, pokukamo v njihovedomove. Sprehodimo se po vasici. Prija nam narava, tradicija, spokojnost, …Napolnjeni z doživetji se odpeljemo do bližnjega Kašana, ki je bilopriljubljeno mesto šaha Abasa. Ogledamo si tradicionalno kašansko palačo oz.hišo bogatih trgovcev. Navduši nas vrt Fin, ki predstavlja iransko vizijo raja!Vožnja na letališče v Teheran. (Z, ninočitve)

9. dan TEHERAN – LJUBLJANA. Polet iz Teheranapreko Istanbula v Ljubljano. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Klasični Iran
od 1440€
od 1530€
Obvezna doplačila:
Iranski vizum
65€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
90€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 11 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
18.61€
Doplačilo za enoposteljno sobo
225€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
30€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena(najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz poprogramu, letališke pristojbine in varnostne takse (224 EUR), 6 nočitev vhotelih na nivoju 3-4* s polpenzionom (kosila ali večerje v hotelih ali vtradicionalnih restavracijah), prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovenskovodenje in lokalne vodnike, vse vstopnine po programu, stroške priprave inorganizacijo potovanja.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):