Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*16.06. LJU  7xPOL499 €
Zakintos Zakantha Be 4*18.06. LJU  7xNZ559 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*10.07. LJU  7xAI719 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*11.07. LJU  7xUAI449 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ549 €
Rodos SMARTLINE E 3*15.06. LJU  7xAI499 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI439 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*29.08. LJU  7xPOL620 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ515 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*13.09. MUC  7xAI786 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*30.05. MUC  7xPOL742 €
Madeira Monte Mar P 4*24.07. MUC  7xPOL591 €
Dubaj (Emirati) Holiday Inn 14.05. MUC  7xPOL469 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*19.06. MUC  7xPOL886 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.06. VIE  7xAI439 €
Varadero Occidental 4*23.05. MUC  7xAI691 €
Punta Cana Hotel Grand 5*29.05. MUC  7xAI1033 €
Heraklion (Kreta) Hotel Alexa 4*11.05. GRZ  9xAI453 €
Mallorca Delta Hotel 5*01.10. VIE  5xPOL308 €
Maldivi Holiday Isl 4*29.05. MUC  7xPP1131 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*24.05. MUC  7xAI1024 €
Mombasa-Kenija Severin Sea 4*17.05. MUC  9xPP973 €
Mauritius Crystals Be 4*25.09. MUC  9xAI1944 €
Rodos Blue Horizo 4*03.05. VIE  7xPOL389 €
Antalija Nox Inn Bea 5*03.05. VIE  7xAI320 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih

Zagotovljeni termini:
25.10.2018

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih


Odhod
: 25.10.2018 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 1998€

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih

PROGRAM:

1. in 2. dan LJUBLJANA – KOLOMBO -ANURADHAPURA.Zbor na ljubljanskem letališču in polet preko Istanbula v Kolombo. Počitek inprehrana na letalu. Po pristanku se vkrcamo na avtobus in potujemo na izhodiščev srčiko šrilanške identitete – Anuradhapuro. Postanki na poti. Po prihodu se namestimov hotel, večerja in zaslužen počitek. (letalo,H, V)

3. dan ANURADHAPURA – MIHINITALE -izlet v NP Wilpattu. Zajtrk. Povzpnemose na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tuAšokin sin, budistični menih Mahinda, srečal takratnega kralja DevanampiyoTisso. Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku!Popoldne se s terenskimi vozili odpeljemo na 2-urni safari, na katerem bomoopazovali divje eksotične živali v njihovem naravnem okolju. Z nekaj sreče bomovideli slone, jelene, bivole, krokodile, množico pisanih ptičev in drugihživali, lahko pa zagledamo tudi leoparda! Vrnitev v Anuradhapuro. Večerja innočitev. (H, ZV, terenska vozila)

4. dan ANURADHAPURA – HABARANA -POLLONARUWA. Zajtrk. Šrilankase ponaša z eno najstarejših civilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prvaprestolnica cesarstva in tudi danes je mesto alfa in omega šrilanške identitete.V svetem trikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosido najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stariAnuradhapuri obiščemo še največjo "skledo" na svetu, znameniti luninkamen ter kamnite varuhe … Vožnja v Habarano, kjer po želji lahko jahamo slone.Po želji se prepustimo razvajanju z ajurvedsko masažo po kateri slovi otok. Počudoviti pokrajini se peljemo do Polonnaruwe, ki je druga prestolnica otoškega cesarstva. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

5. dan POLLONARUWA - SIGIRIYA. Zajtrk. Tu se je je stara civilizacija razvila vlabodji spev. Zaživimo v zlatih časih šrilanške civilizacije. Začnemo priParakramabahujevi palači, vstopimo v nekdanji parlament, skozi svetištirikotnik in postanemo pri šivinem lingamu. Na poti proti Gal Vihari pa sesprehajamo med orjaškimi stupami, nekdanjimi samostani, bolnicami inbudističnim sodiščem. Obiščemo lokalni muzej. Spoznamo tradicionalno obrtobdelave tropskega lesa. Ogled trgovine s svilo. Počitek na vožnji do Sigiriye.Popoldanski vzpon na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočnomesto izdajalskega Kasyape. Z višine 200 m se nam odpira veličasten pogled naokolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Vožnja v hotel. Večerja innočitev. (H, ZV)

6. dan SIGIRIYA – izlet v Zlatitempelj v DAMBULLI - DIŠAVNI VRT – MATALE– KANDY.Zajtrk. Sledi vožnja v Dambullo,kjer obiščemo Zlati tempelj, ki jenajvečji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večinakipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Zgodbesledijo zgodbam. Na poti v Kandy seustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ternjihovo uporabo v ajurvedski medicini! Ogled trgovine z batikom. V Matalah odzunaj doživimo hindujski tempelj. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy, kiskrit v odmaknjenem višavju slovi kot najlepše otoško mesto. Zvečer nas navdušifolklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa obzvokih bobnov obiščemo slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjootoško dragocenost – Budin zob. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev.(H, ZV)

7. dan KANDY – izlet v PERADENIYO inna ČAJNE PLANTAŽE. Zajtrk. Najprejse podamo v "muzej" dragih kamnov, kjer izvemo vse o slavnihšrilanških safirjih. Sledi sproščen dan, v katerem zaživimo z otoškonaravo in čajnimi plantažami. Obisk botaničnega vrta v Peradeniyi, kjer se nagledamo eksotičnih rastlin in dreves,med katerimi je zanimivo "drevo topovskih krogel", pa"klobasasto drevo", drevored kraljevskih palm in nasad drevesdržavnikov. Obiščemo plantažo in predelovalnico čaja ter spoznamo postopekpredelave čaja. Vrnitev v Kandy. V skladus časom se prepustimo prostemu času – tu sta tržnica in živahno mestnosredišče. Večerja in nočitev. (H, ZV)

8. dan KANDY – PINNAWELLA – GALE(Unesco) - POČITNICE OB MORJU. Zajtrk.Vožnja v Pinnawelo, kjer doživimo eno od otoških glavnih znamenitosti – slonjo sirotišnico, ki je prerasla vsredišče z največ sloni na otoku. Zanimiv je prizor hranjenja mladičev, najboljveličastno pa je opazovati, kako se cela slonja čreda zapodi v bližnjo reko.Vožnja v Galle, kjer skozi časovni stroj vstopimo v kolonialne čase venem izmed najlepših kolonialnihmestec v indijskem oceanu. Zaživimo na sprehodu po starih ulicah, popijemo čajin obujamo spomin na kolonialne čase. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

9.dan POČITNICE - KOLOMBO – MALDIVI. Zajtrk. Prostodopoldne za počitnice ob morju. Odjava iz sobe ob 12.00 uri. Vožnja na letališče ter večerni polet proti Maldivom. Po pristanku se s čolnom odpeljemo doresorta. Večerja in nočitev. (letalo, H,ZV)

10. dan MALDIVI. Zajtrk. Prostoza počitniške užitke. Večerja in nočitev. (H,ZKV)

11.in 12. dan MALDIVI – ISTANBUL - LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto započitniške užitke. Večerni odhod na letališče. Polet z Maldivov preko Istanbulav Zagreb. Sledi še vožnja do Ljubljane. (ZK,letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih
od 1998€
od 2097€
Obvezna doplačila:

Vizum za Šrilanko
40€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
100€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Doplačilo za enoposteljno sobo
450€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
50€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena(najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz v povratku Zagreb –Ljubljana, letalski prevoz, letališkepristojbine in varnostne takse (427 EUR), nočitve po spodnjem opisu*,prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje in lokalnevodnike, izlet s terenskimi vozili v nacionalni park Wilpattu, vstopnine poprogramu in ogled tradicionalne plesne predstave v Kandyu, stroške priprave inorganizacije potovanja. Slovenski vodnik: do 9. dne potujete s skupino in slovenskimvodnikom, potem pa ob asistenci naših angleško-govorečih partnerjev.

Nočitve:na Šrilanki: 7 nočitevv hotelih 3-4* s polpenzionom; naMaldivih: 2 nočitvi v hotelu 3* s polnim penzionom (Fun Island) ter prevoz z gliserjem z letališča do hotelain nazaj.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):
- jahanje slonov okoli 25 EUR,
- ajurvedska masaža okoli 30 EUR


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):