Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*28.10. LJU  7xAI599 €
Hurghada Fortuna-5zv 5*30.09. LJU  7xAI449 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*18.10. LJU  7xAI319 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ498 €
Antalija Annabella D 5*28.10. LJU  7xUAI599 €
Puerto Plata Bluebay Vil 4+*04.12. VIE  7xAI1030 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*28.11. MUC  7xPOL701 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*08.12. VIE  7xAI390 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*27.09. MUC  7xPOL987 €
Dubaj (Emirati) Hues Boutiq 4*11.11. MUC  7xPOL607 €
Madeira Galo Resort 4*11.01. MUC  7xPOL393 €
Punta Cana Hotel Grand 5*05.12. MUC  7xAI1092 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*20.10. VIE  7xPOL469 €
Mallorca BQ Sarah 4*19.10. VIE  5xPOL267 €
Maldivi Sun Island 4+*13.11. MUC  7xPOL1258 €
Gran Canaria Hotel Astor 3*09.12. VIE  5xPOL501 €
Cancun (Mehika) Gran Bahia 4*25.10. MUC  7xAI1041 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*27.11. VIE  9xAI1086 €
Mauritius Seaview Cal 4*07.03. GRZ  7xPOL1100 €
Rodos LABRANDA KI 4*19.10. SZG  7xAI358 €
Antalija CLUB CALIME 5*15.10. VIE  5xAI302 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. SZG  7xAI310 €
Zanzibar BRAVO CLUB 4*03.10. MUC  8xAI1005 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih


Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih


Odhod
: 21.04.2018 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 1998€

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih

PROGRAM:

1. in 2. dan LJUBLJANA – KOLOMBO -ANURADHAPURA.Zbor na ljubljanskem letališču in polet preko Istanbula v Kolombo. Po pristankuse vkrcamo na avtobus in potujemo na izhodišče v srčiko šrilanške identitete –Anuradhapuro. Postanki na poti. Po prihodu se namestimo v hotel, večerja inzaslužen počitek. (letalo, H, V)

3. dan ANURADHAPURA – MIHINITALE -izlet v NP Wilpattu. Zajtrk. Povzpnemose na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tuAšokin sin, budistični menih Mahinda, srečal takratnega kralja DevanampiyoTisso. Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku!Popoldne se s terenskimi vozili odpeljemo na 2-urni safari, na katerem bomoopazovali divje eksotične živali v njihovem naravnem okolju. Z nekaj sreče bomovideli slone, jelene, bivole, krokodile, množico pisanih ptičev in drugihživali, lahko pa zagledamo tudi leoparda! Vrnitev v Anuradhapuro. Večerja innočitev. (H, ZV, terenska vozila)

4. dan ANURADHAPURA – HABARANA -POLLONARUWA. Zajtrk. Šrilankase ponaša z eno najstarejših civilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prvaprestolnica cesarstva in tudi danes je mesto alfa in omega šrilanške identitete.V svetem trikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosido najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stariAnuradhapuri obiščemo še največjo "skledo" na svetu, znameniti luninkamen ter kamnite varuhe … Vožnja v Habarano, kjer po želji lahko jahamo slone.Po želji se prepustimo razvajanju z ajurvedsko masažo po kateri slovi otok. Počudoviti pokrajini se peljemo do Polonnaruwe, ki je druga prestolnica otoškega cesarstva. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

5. dan POLLONARUWA - SIGIRIYA. Zajtrk. Tu se je je stara civilizacija razvila vlabodji spev. Zaživimo v zlatih časih šrilanške civilizacije. Začnemo priParakramabahujevi palači, vstopimo v nekdanji parlament, skozi svetištirikotnik in postanemo pri šivinem lingamu. Na poti proti Gal Vihari pa sesprehajamo med orjaškimi stupami, nekdanjimi samostani, bolnicami inbudističnim sodiščem. Obiščemo lokalni muzej. Spoznamo tradicionalno obrtobdelave tropskega lesa. Ogled trgovine s svilo. Počitek na vožnji do Sigiriye.Popoldanski vzpon na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočnomesto izdajalskega Kasyape. Z višine 200 m se nam odpira veličasten pogled naokolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Vožnja v hotel. Večerja innočitev. (H, ZV)

6. dan SIGIRIYA – izlet v Zlatitempelj v DAMBULLI - DIŠAVNI VRT – MATALE– KANDY.Zajtrk. Sledi vožnja v Dambullo,kjer obiščemo Zlati tempelj, ki jenajvečji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večinakipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Zgodbesledijo zgodbam. Na poti v Kandy seustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ternjihovo uporabo v ajurvedski medicini! Ogled trgovine z batikom. V Matalah odzunaj doživimo hindujski tempelj. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy, kiskrit v odmaknjenem višavju slovi kot najlepše otoško mesto. Zvečer nas navdušifolklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa obzvokih bobnov obiščemo slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjootoško dragocenost – Budin zob. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev.(H, ZV)

7. dan KANDY – izlet v PERADENIYO inna ČAJNE PLANTAŽE. Zajtrk. Najprejse podamo v "muzej" dragih kamnov, kjer izvemo vse o slavnihšrilanških safirjih. Sledi sproščen dan, v katerem zaživimo z otoškonaravo in čajnimi plantažami. Obisk botaničnega vrta v Peradeniyi, kjer se nagledamo eksotičnih rastlin in dreves,med katerimi je zanimivo "drevo topovskih krogel", pa"klobasasto drevo", drevored kraljevskih palm in nasad drevesdržavnikov. Obiščemo plantažo in predelovalnico čaja ter spoznamo postopekpredelave čaja. Vrnitev v Kandy. V skladus časom se prepustimo prostemu času – tu sta tržnica in živahno mestnosredišče. Večerja in nočitev. (H, ZV)

8. dan KANDY – PINNAWELLA – GALE(Unesco) - OBALA.Zajtrk. Vožnja v Pinnawelo,kjer doživimo eno od otoških glavnih znamenitosti – slonjo sirotišnico, ki je prerasla v središče z največ sloni na otoku.Zanimiv je prizor hranjenja mladičev, najbolj veličastno pa je opazovati, kakose cela slonja čreda zapodi v bližnjo reko. Vožnja v Galle, kjer skozičasovni stroj vstopimo v kolonialne čase v enem izmed najlepših kolonialnih mestec v indijskem oceanu.Zaživimo na sprehodu po starih ulicah, popijemo čaj in obujamo spomin nakolonialne čase. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

9.dan OBALA - KOLOMBO – MALDIVI. Zajtrk. Prostodopoldne za počitnice ob morju. Odjava iz sobe ob 12.00 uri. Vožnja na letališče ter večerni polet proti Maldivom. Po pristanku se s čolnom odpeljemo doresorta. Večerja in nočitev. (letalo, H,ZV)

10. dan MALDIVI. Zajtrk. Prostoza počitniške užitke. Večerja in nočitev. (H,ZKV)

11.in 12. dan MALDIVI – ISTANBUL - LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto započitniške užitke. Večerni odhod na letališče. Polet z Maldivov preko Istanbulain dalje proti Ljubljani. (ZK, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih
od 1998€
od 2097€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
100€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Doplačilo za enoposteljno sobo
420€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
50€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena(najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (434EUR), nočitve po spodnjem opisu*, prevoze in oglede s klimatiziranimavtobusom, vstopnine po programu, izlet s terenskimi vozili v nacionalni park Wilpattu,ogled tradicionalne plesne predstave v Kandyu, lokalne vodnike, slovenskovodenje stroške priprave in organizacijo potovanja.
Slovenski vodnik: do 9. dnepotujete s skupino in slovenskim vodnikom, potem pa ob asistenci našihangleško-govorečih partnerjev.

Nočitve:na Šrilanki: 7 nočitev v hotelih 3-4* spolpenzionom; na Maldivih: 2 nočitviv hotelu 3* s polnim penzionom (Fun Island) ter prevoz z gliserjem z letališča do hotela in nazaj.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):
- jahanje slonov: okoli25 EUR,
-
ajurvedskamasaža: okoli 30 EUR.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):