Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugPez Azul 3*26.12. LJU  6xN859 €
Hurghada Sunrise Gar 5*19.11. LJU  7xAI569 €
Hurghada Jasmine Pal 5*17.12. LJU  7xAI498 €
Kapverdski otoki CRIOULA CLU 4*17.12. BGY  7xAI829 €
Malta QAWRA PALAC 4*26.12. LJU  7xNZ469 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*03.12. VIE  7xAI429 €
Punta Cana Grand Palla 4+*13.12. MUC  7xAI1096 €
Mallorca Hotel Felip 4*21.11. VIE  5xPOL294 €
Gran Canaria Astoria 3*13.12. VIE  5xPOL410 €
Cancun (Mehika) Oasis Palm 4*02.12. MUC  7xAI1018 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*13.11. VIE  9xAI855 €
Mauritius Blue Lagoon 3*06.12. MUC  7xPOL1115 €
Rodos Olympic Pal 5*17.11. VIE  6xPOL684 €
Antalija JUSTINIANO 5*07.12. VIE  7xAI225 €
Hurghada Grand Resor 5*10.12. VIE  7xAI369 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih (odhod 28.10.2016)

Zagotovljeni termini:
28.10.2016

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih (odhod 28.10.2016)


Odhod
: 28.10.2016 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 2250€

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih (odhod 28.10.2016)

PROGRAM:

1. in 2. dan LJUBLJANA – KOLOMBO - ANURADHAPURA. Zbor v Ljubljani in vožnja do Zagreba, od koder preko Dohe poletimo v Kolombo. Počitek in prehrana na letalu. Po pristanku se vkrcamo na avtobus in potujemo na izhodišče v srčiko šrilanške identitete – Anuradhapuro. Postanki na poti. Po prihodu se namestimo v hotel, večerja in zaslužen počitek. (letalo) (H, V)

3. dan ANURADHAPURA – izlet v NP Wilpattu. Zajtrk. Vožnja po tropski pokrajini do Anuradhapure. Šrilanka se ponaša z eno najstarejših civilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prva prestolnica cesarstva in tudi danes je mesto alfa in omega šrilanške identitete. V svetem trikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosi do najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stari Anuradhapuri obiščemo še največjo "skledo" na svetu, znameniti lunin kamen ter kamnite varuhe … Popoldne se os terenskimi vozili se odpeljemo na 2-urni safari, na katerem bomo opazovali divje eksotične živali v njihovem naravnem okolju. Z nekaj sreče bomo videli slone, jelene, bivole, krokodile, množico pisanih ptičev in drugih živali, lahko pa zagledamo tudi leoparda! Vrnitev v Anuradhapuro. Večerja in nočitev. (H*, ZV, terenska vozila)

4. dan ANURADHAPURA – MIHINITALE – POLLONARUWA – HABARANA/SIGIRIYA. Zajtrk. Povzpnemo se na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tu Ašokin sin, budistični menih Mahinda, srečal takratnega kralja Devanampiyo Tisso … Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku! Vožnja v Habarano, kjer po želji lahko jahamo slone. Vožnja po čudoviti pokrajini (s postanki za presenečenje) do Polonnaruwe. Polonnaruwa je druga prestolnica otoškega cesarstva; tu se je je stara civilizacija razvila v labodji spev. Skozi dolg sprehod zaživimo v zlatih časih šrilanške civilizacije. Začnemo pri Parakramabahujevi palači in lotusovem bazenu ter vstopimo v nekdanji parlament, skozi sveti štirikotnik postanemo pri šivinem lingamu. Na poti proti Gal Vihari pa se sprehajamo med orjaškimi stupami, nekdanjimi samostani, bolnicami in budističnim sodiščem. Obiščemo lokalni muzej. Spoznamo tradicionalno obrt obdelave tropskega lesa. Počitek na vožnji do Sigiriye. Večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan HABARANA - SIGIRIJA – tempelj v DAMBULLI. Zajtrk. Jutranji vzpon na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočno mesto izdajalskega Kasyape. Z višine 200 m se nam odpira veličasten pogled na okolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Ogledu trgovine s svilo. Morda eksotično kosilo v lokalni restavraciji? Sledi vožnja v Dambullo, kjer obiščemo Zlati tempelj, ki je največji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večina kipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Na poti proti hotelu postanemo v trgovini s svilo. Popoldne se po želji prepustimo razvajanju z ajurvedsko masažo po kateri slovi otok. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan HABARANA/SIGIRIYA – DIŠAVNI VRT – KANDY. Zajtrk. Zgodbe sledijo zgodbam. Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo v ajurvedski medicini! Pustimo se masirati izkušenim domačinom. Obiščemo izdelavo batika. V Matale od zunaj doživimo hindujski tempelj v Matale. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy, ki skrit v odmaknjenem višavju slovi pa kot najlepše mesto. Zvečer nas navduši folklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa ob zvokih težkih bobnov obiščemo še slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost - Budin zob. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

7. dan KANDY – izlet v PERADENIYO in na ČAJNE PLANTAŽE. Zajtrk. Sproščen dan, v katerem zaživimo z otoško naravo in čajnimi plantažami. Obisk botaničnega vrta v Peradeniyi, kjer se nagledamo eksotičnih rastlin in dreves, med katerimi je zanimivo "drevo topovskih krogel", pa "klobasasto drevo", drevored kraljevskih palm in nasad dreves državnikov. Potem nas čaka čudovit dan potovanja čez osrednje višavje v kraljestvo čaja. Bujno zelenje čajnih nasadov vse naokrog nas. Postanemo pri slapu. Obiščemo plantažo in predelovalnico čaja ter spoznamo postopek predelave čaja. Vrnitev v Kandy. V "muzeju" dragega kamenja izvemo vse o slavnih šrilanških rubinih in safirjih, postanemo tudi v trgovini s tekstilom in svilo… Popoldne se v skladu s časom prepustimo prostemu času – tu je tržnica in živahno mestno središče. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

8. dan KANDY – PINNAWELLA – NEGOMBO. Zajtrk. Vožnja v Pinnavelo, kjer že takoj doživimo eno od otoških glavnih znamenitosti - slonjo sirotišnico, ki je prerasla v središče z največ sloni na otoku. Zanimiv je prizor hranjenja mladičev, najbolj veličastno pa je opazovati, kako se cela slonja čreda zapodi v bližnjo reko. Vožnja do Negomba. Prosto popoldne, večerja in nočitev. (H, Z)

9. dan NEGOMBO – jutranji polet na MALDIVE. Zgodnji jutranji prevoz do letališča in polet proti Maldivom. Po pristanku se s čolnom odpeljemo do resorta. Večerja in nočitev. (letalo, H, ZV)

10. dan MALDIVI. Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Večerja in nočitev. (H, ZV)

11. dan MALDIVI – polet v DOHO. Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. Popoldanska vožnja na letališče in večerni polet proti Dohi. (letalo)

12. dan DOHA - LJUBLJANA. Nadaljevanje poleta proti Zagrebu. Nočitev in prehrana na letalu. Po jutranjem pristanku sledi še vožnja do Ljubljane. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih (odhod 28.10.2016)
od 2250€
od 2250€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, družinsko, osnovno kritje - S*
39.56€
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, posamično *
18.75€

Vizum za Šrilanko
35€
Doplačilo za enoposteljno sobo
390€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
50€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine in varnostne takse (295 EUR), nočitve po spodnjem opisu*, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovenskim vodenjem in lokalni vodniki, izlet s terenskimi vozili v nacionalni park Wilpattu, vstopnine po programu in ogled tradicionalne plesne predstave v Kandyu, stroške priprave in organizacije potovanja. Slovenski vodnik: do 8. dne potujete s skupino in slovenskim vodnikom, potem pa ob asistenci naših angleško-govorečih partnerjev.

Nočitve: na Šrilanki: 7 nočitev v hotelih 3-4* s polpenzionom; na Maldivih: 2 nočitvi v hotelu 3* s polpenzionom (Cristal Sands Crystal Sands Maafushi ali podobno) ter prevoz iz letališča do hotela in nazaj z gliserjem. Po želji lahko izberete hotel 4* ali 5* - glejte pod doplačila.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):
- jahanje slonov okoli 25 EUR,
- ajurvedska masaža okoli 30 EUR,
- izlet v Gale in čolni (min. 10 oseb) 25 EUR.

DRUGE MOŽNOSTI NA MALDIVIH (individualno po želji):
- doplačilo za dve kosili v resortu Crystal Sands Maafushi 50 EUR na osebo,
- doplačilo za resort Bandos 4* (all inclusive v dvoposteljni sobi, dve nočitvi) od 425 EUR na osebo,
- doplačilo za resort Kurumba Maldives 5* (all inclusive v dvoposteljni sobi, dve nočitvi) od 570 EUR na osebo.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):