Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Kefalonija Karavados B 3*26.08. LJU  7xNZ458 €
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*16.06. LJU  7xPOL489 €
Zakintos Zakantha Be 4*18.06. LJU  7xNZ559 €
Hurghada Sunrise Hol 5*21.04. LJU  7xAI698 €
Severni Ciper RIVERSIDE G 4*27.04. LJU  7xPOL559 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*20.06. LJU  7xAI409 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*15.08. LJU  7xUAI529 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ549 €
Rodos BLUE SKY CI 4*24.08. LJU  7xPOL798 €
Rodos SMARTLINE E 3*15.06. LJU  7xAI499 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*29.08. LJU  7xPOL605 €
Antalija CENGER BEAC 5*27.04. LJU  7xAI659 €
Krf IONIAN PARK 3*10.07. LJU  7xAI635 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ515 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*04.09. VIE  7xAI859 €
Šri Lanka Club Palm B 4*10.04. MUC  7xAI651 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*30.05. MUC  7xPOL479 €
Madeira Do Santo 4*26.06. MUC  7xPOL576 €
Dubaj (Emirati) Towers Rota 4*14.06. MUC  7xPOL696 €
Phuket (Tajska) KAMALA BEAC 4*04.06. MUC  7xPOL790 €
Sharm El SheikhCYRENE GRAN 5*04.06. LNZ  7xAI438 €
Punta Cana Hotel Grand 5*01.06. MUC  7xAI1061 €
Varadero Club Villa 4*13.06. MUC  7xAI850 €
Heraklion (Kreta) Studios &Ap 4*24.05. GRZ  7xPOL364 €
Mallorca An-Ba Roman 3*10.04. LNZ  7xPOL330 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih (odhod 21.04.2018)

Zagotovljeni termini:
21.04.2018

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih (odhod 21.04.2018)


Odhod
: 21.04.2018 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 2097€

Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih (odhod 21.04.2018)

PROGRAM:

1. in 2. dan LJUBLJANA – KOLOMBO -ANURADHAPURA.Zbor na ljubljanskem letališču in polet preko Istanbula v Kolombo. Po pristankuse vkrcamo na avtobus in potujemo na izhodišče v srčiko šrilanške identitete –Anuradhapuro. Postanki na poti. Po prihodu se namestimo v hotel, večerja inzaslužen počitek. (letalo, H, V)

3. dan ANURADHAPURA – MIHINITALE -izlet v NP Wilpattu. Zajtrk. Povzpnemose na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tuAšokin sin, budistični menih Mahinda, srečal takratnega kralja DevanampiyoTisso. Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku!Popoldne se s terenskimi vozili odpeljemo na 2-urni safari, na katerem bomoopazovali divje eksotične živali v njihovem naravnem okolju. Z nekaj sreče bomovideli slone, jelene, bivole, krokodile, množico pisanih ptičev in drugihživali, lahko pa zagledamo tudi leoparda! Vrnitev v Anuradhapuro. Večerja innočitev. (H, ZV, terenska vozila)

4. dan ANURADHAPURA – HABARANA -POLLONARUWA. Zajtrk. Šrilankase ponaša z eno najstarejših civilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prvaprestolnica cesarstva in tudi danes je mesto alfa in omega šrilanške identitete.V svetem trikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosido najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stariAnuradhapuri obiščemo še največjo "skledo" na svetu, znameniti luninkamen ter kamnite varuhe … Vožnja v Habarano, kjer po želji lahko jahamo slone.Po želji se prepustimo razvajanju z ajurvedsko masažo po kateri slovi otok. Počudoviti pokrajini se peljemo do Polonnaruwe, ki je druga prestolnica otoškega cesarstva. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

5. dan POLLONARUWA - SIGIRIYA. Zajtrk. Tu se je je stara civilizacija razvila vlabodji spev. Zaživimo v zlatih časih šrilanške civilizacije. Začnemo priParakramabahujevi palači, vstopimo v nekdanji parlament, skozi svetištirikotnik in postanemo pri šivinem lingamu. Na poti proti Gal Vihari pa sesprehajamo med orjaškimi stupami, nekdanjimi samostani, bolnicami inbudističnim sodiščem. Obiščemo lokalni muzej. Spoznamo tradicionalno obrtobdelave tropskega lesa. Ogled trgovine s svilo. Počitek na vožnji do Sigiriye.Popoldanski vzpon na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočnomesto izdajalskega Kasyape. Z višine 200 m se nam odpira veličasten pogled naokolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Vožnja v hotel. Večerja innočitev. (H, ZV)

6. dan SIGIRIYA – izlet v Zlatitempelj v DAMBULLI - DIŠAVNI VRT – MATALE– KANDY.Zajtrk. Sledi vožnja v Dambullo,kjer obiščemo Zlati tempelj, ki jenajvečji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večinakipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Zgodbesledijo zgodbam. Na poti v Kandy seustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ternjihovo uporabo v ajurvedski medicini! Ogled trgovine z batikom. V Matalah odzunaj doživimo hindujski tempelj. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy, kiskrit v odmaknjenem višavju slovi kot najlepše otoško mesto. Zvečer nas navdušifolklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa obzvokih bobnov obiščemo slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjootoško dragocenost – Budin zob. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev.(H, ZV)

7. dan KANDY – izlet v PERADENIYO inna ČAJNE PLANTAŽE. Zajtrk. Najprejse podamo v "muzej" dragih kamnov, kjer izvemo vse o slavnihšrilanških safirjih. Sledi sproščen dan, v katerem zaživimo z otoškonaravo in čajnimi plantažami. Obisk botaničnega vrta v Peradeniyi, kjer se nagledamo eksotičnih rastlin in dreves,med katerimi je zanimivo "drevo topovskih krogel", pa"klobasasto drevo", drevored kraljevskih palm in nasad drevesdržavnikov. Obiščemo plantažo in predelovalnico čaja ter spoznamo postopekpredelave čaja. Vrnitev v Kandy. V skladus časom se prepustimo prostemu času – tu sta tržnica in živahno mestnosredišče. Večerja in nočitev. (H, ZV)

8. dan KANDY – PINNAWELLA – GALE(Unesco) - OBALA.Zajtrk. Vožnja v Pinnawelo,kjer doživimo eno od otoških glavnih znamenitosti – slonjo sirotišnico, ki je prerasla v središče z največ sloni na otoku.Zanimiv je prizor hranjenja mladičev, najbolj veličastno pa je opazovati, kakose cela slonja čreda zapodi v bližnjo reko. Vožnja v Galle, kjer skozičasovni stroj vstopimo v kolonialne čase v enem izmed najlepših kolonialnih mestec v indijskem oceanu.Zaživimo na sprehodu po starih ulicah, popijemo čaj in obujamo spomin nakolonialne čase. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

9.dan OBALA - KOLOMBO – MALDIVI. Zajtrk. Prostodopoldne za počitnice ob morju. Odjava iz sobe ob 12.00 uri. Vožnja na letališče ter večerni polet proti Maldivom. Po pristanku se s čolnom odpeljemo doresorta. Večerja in nočitev. (letalo, H,ZV)

10. dan MALDIVI. Zajtrk. Prostoza počitniške užitke. Večerja in nočitev. (H,ZKV)

11.in 12. dan MALDIVI – ISTANBUL - LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto započitniške užitke. Večerni odhod na letališče. Polet z Maldivov preko Istanbulain dalje proti Ljubljani. (ZK, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Klasična Šrilanka in počitnice na Maldivih (odhod 21.04.2018)
od 2097€
od 2097€
Obvezna doplačila:

Vizum za Šrilanko
40€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78€
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, družinsko, osnovno kritje - S*
39.56€
Doplačilo za enoposteljno sobo
420€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
50€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena(najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (434EUR), nočitve po spodnjem opisu*, prevoze in oglede s klimatiziranimavtobusom, vstopnine po programu, izlet s terenskimi vozili v nacionalni park Wilpattu,ogled tradicionalne plesne predstave v Kandyu, lokalne vodnike, slovenskovodenje stroške priprave in organizacijo potovanja.
Slovenski vodnik: do 9. dnepotujete s skupino in slovenskim vodnikom, potem pa ob asistenci našihangleško-govorečih partnerjev.

Nočitve:na Šrilanki: 7 nočitev v hotelih 3-4* spolpenzionom; na Maldivih: 2 nočitviv hotelu 3* s polnim penzionom (Fun Island) ter prevoz z gliserjem z letališča do hotela in nazaj.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):
- jahanje slonov: okoli25 EUR,
-
ajurvedskamasaža: okoli 30 EUR.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):