Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Tenerife - jugTeide Mar 3*26.12. LJU  6xN998 €
Malta Mellieha Ba 4*15.12. TSF  7xPOL498 €
Hurghada SUNRISE ROY 5*10.12. LJU  7xAI549 €
Celinska Tunizija EL-MOURADI 4*27.12. LJU  7xAI499 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*16.12. VIE  7xAI369 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.12. MUC  7xAI804 €
Punta Cana Grand Palla 4+*12.12. MUC  7xAI1227 €
Heraklion (Kreta) Aquila Atla 5*11.01. VIE  6xPOL607 €
Mallorca Hotel Felip 4*05.01. VIE  5xPOL300 €
Gran Canaria Koala Garde 3*13.12. VIE  7xPOL404 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*16.01. VIE  9xPP868 €
Hurghada Grand Resor 5*08.12. GRZ  7xAI329 €
Mauritius Blue Lagoon 3*09.01. MUC  7xPOL1216 €
Antalija PRIMASOL SA 5*13.12. VIE  7xAI233 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Iskanje po vsebinah:  

Klasična južna Indija


Klasična južna Indija


Odhod
: 17.02.2017 | št. dni: 10 | aktualna cena: od 1626€

Klasična južna Indija

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA - CHENNAI. Zbor in vožnja do bližnjega letališča ter polet prek vmesnega letališča proti Chennaju v južni Indiji. Nočitev na letalu. (letalo)

2. dan CHENNAI - MAMALLAPURAM. Po pristanku se vkrcamo v avtobus, na kratko obiščemo Chennai, ki je danes četrto največje indijsko mesto in prestolnica province Tamil Nadu. Veliko in privlačno mesto je sicer brez zgodovinskih spomenikov, vendar se ponaša z lepimi zgradbami, ki ponazarjajo domačo in kolonialno zgodovino dežele. Potem se po obalni cesti Indije Koromandije odpeljemo proti Mamallapuramu, prijetnemu obmorskemu mestecu s sproščenim vzdušjem, dobro hrano, plažami in kopico enkratnih spomenikov. Namestitev v hotelu in osvežitev. Popoldne na sprehodu prvič zakorakamo v indijski melos. Prija nam sprehod po peščeni plaži, za ogrevanje pa obiščemo romantični Obalni tempelj. Zvečer se prepustimo eni od ribjih restavracij na obali (šli bomo skupaj, večerja zaradi užitka izbire "a la carte" ni vključena!). Vrnitev v hotel in nočitev. (letalo, H, V)

3. dan MAMALLAPURAM (Unesco). Zajtrk. Mamallapuram je svetovno znan po čudovitih, v monolitno skalo vklesanih templjih (Unesco) ter njihovih reliefih; večinoma izvirajo iz 7. - 9. stoletja in spadajo med najlepše primerke zgodnje dravidske arhitekture, kjer so še jasno vidni vplivi budistične gradnje. V mestu sedmih pagod obiščemo templje Pancha Ratas (pet templjev), od katerih je vsak grajen v drugačnem slogu. Obiščemo tudi relief Arjune ter tempelj boga Ganeša s slonjo glavo. Opoldanski počitek ali skok v toplo morje? Popoldne se s kolesi odpeljemo na podeželje, kjer mimo nas bežijo idilični kmečki prizori tradicionalnega indijskega življenja. Lahko ostanete tudi na plaži. Vrnitev v hotel in nočitev. (H, Z, kolesa)

4. dan MAMALLAPURAM - PONDICHERRY - AUROVILLE - vlak v TRICHY (Unesco). Zajtrk. Prijetna vožnja po mehki tropski Indiji do Pondicherryja, kjer se znajdete v francoskih sanjah o kolonialni Indiji. V Aurovillu obiščemo ašram Šri Aurobinda, ki ga je guru ustanovil, da je uresničil svoje sanje o novi dobi in družbeni ureditvi. Ogledamo si ašram, začutimo vzdušje v njem in spoznamo indijsko ašramsko sceno. V Pondicherryju se sprehodimo po promenadi ob morju, uživamo v vzdušju širokih bulvarjev, enkratnem melosu indijsko-francoske arhitekture. Ja, tudi to je Indija! Lačni? Morda kosilo v francoski restavraciji? Kratka vožnja do železniške postaje, kjer se vkrcamo na vlak in na 3-urni zanimivi vožnji spoznavamo bežečo pokrajino okoli nas. Pozornost nam pritegne tudi vzdušje na vlaku. Po prihodu v Trichy se namestimo v hotelu in povečerjamo. Za zaključek dneva obiščemo sloviti Skalni tempelj, ki se kot orlovo gnezdo šopiri visoko nad mestom. Tempelj je preprost, doživetje pa je večerni vzpon nanj in veličasten pogled na mesto. Vrnitev v hotel. Nočitev. (H, ZV, vlak)

5. dan TRICHY - obred kopanja v reki - MADURAJ (Unesco). Zajtrk. V Indiji je eno največjih doživetij gotovo opazovanje obreda Amma Mandapan, v katerem se hindujci zjutraj okopajo v reki Cauvery. Potem obiščemo Višnujev tempelj Srirangam, ki je eden lepših primerkov dravidske arhitekture in med največjimi v Indiji. Sledi vožnja v Maduraj, kjer se prepustimo raziskovanju barvitega in živahnega mesta na obrežju reke Vaigai. Ulice so polne romarjev, krav, odprtih kuhinj in barvitih tržnic. Z rikšami se odpeljemo na orientacijski ogled mesta, ki je zanimiva mešanica klasičnih indijskih in evropskih stilov, še zlasti pa nas navduši slavna tržnica rož! Pozno popoldne obiščemo enega lepših primerkov dravidskega templja, Šri Menaksi. Nas presune sam tempelj ali dogajanje ob njem? Zvečer se potopimo v vzdušje večernega aartija, ki čarobno zaokroži dan in našo tempeljsko ekskurzijo - kajti teh ne bo več! Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan MADURAJ - KANYAKUMARI - KOVALAM. Zajtrk. Zgodnji odhod in panoramska vožnja ob kardamonskih hribih do najjužnejše točke Indije. Tu se srečajo tople vode Bengalskega zaliva z vodami Arabskega morja in Indijskega oceana. Veliki indijski modrec svami Vivikenanda je ob koncu 19. stoletja prišel sem ter zaplaval na bližnji otok z namenom, da ostane na otoku v meditaciji, dokler ne spozna svojega poslanstva. Sledimo njegovemu zgledu in se v miru poglobimo v lastno dušo. Poiščimo odtise lokalne boginje, večne device Kanyakumari, zaščitnice ribičev. Počasi zapuščamo zvezno državo Tamil Nadu in se odpravljamo v zeleno Keralo. Vožnja po zahodni Malabarski obali do Kovalama - in že smo prispeli v počitniški raj! Namestitev v hotelu. Sprehod po plaži v zadnjih sončnih žarkih ali skok v vodo se več kot priležeta. Prost večer. Večerja zaradi užitka ob izbiri "a la carte" ni vključena! Nočitev. (H*, Z)

7. dan KOVALAM - počitnice. Zajtrk. Prost dan za počitniške užitke. Rajske bele plaže, obkrožene s kokosovimi palmami, so evropske sanje o sanjskih počitnicah. Počitnice pa lahko nadgradite s pisano paleto možnosti. Številne trgovinice omogočajo eksotične nakupe. Na voljo sta tudi ajurvedski tretma in masaža. V Kovalamu pa je doživetje tudi morska hrana, saj si svežo ribo ali rakce izberete sami, potem pa še svež ulov pripravijo pred vašimi očmi. Tu so še druge specialitete keralske kuhinje po vaši želji ... Nočitev. (H*, Z)

8. dan KOVALAM - BACKWATERS . Zajtrk. Kerala je znana kot zelena dežela neštetih palm, rodovitnih polj in številnih cerkvic. Dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenom Backwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali, ki so ponekod široki le nekaj metrov, spet drugje pa tudi preko 100 metrov. Vkrcamo na znamenite keralske bivalne čolne, ki nam nudijo popolno udobje. Plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja. Izgubljamo se v različnih odtenkih zelenja, keralske cerkvice bežijo mimo nas. Kar mrgoli malih trajektov, ribiških čolnov in vodnih taksijev. Večerja in nočitev na bivalnem čolnu. (BACKWATERS - PT, ZKV)

9. dan BACKWATERS - KOCHI - izlet s čolnom. Zajtrk. Poslovimo se od plavajočega hotela in pot nadaljujemo do mesta Kochi, ki je znano po trgovini z začimbami, s katerimi so tukaj trgovali že Grki, Rimljani, Judje, Arabci in Kitajci. Leta 1503 so tu Portugalci postavili trdnjavo, od koder so se odpravljali na nadaljnje osvajalske pohode. Kochi še danes velja za eno od najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov, hindujcev ... Namestimo se v hotelu. Z rečnimi čolni se odpeljemo do trdnjave Kochi, mimo otočka Bolgatty, kjer vidimo slovite ribiške mreže. Prosto popoldne za sprehod in nakupovanje na čudoviti začimbni tržnici ter za uživanje v vzdušju mesta. Zvečer si ogledamo ples kathakali, ki je eden od najzanimivejših južnoindijskih plesov in temelji na epih Ramajane in Mahabharate ter tempeljskih ritualov. Še zadnja večerja v lokalni restavraciji. Nočitev. (H, ZV, izlet s čolnom)

10. dan KOCHI - LJUBLJANA. Prevoz na letališče in polet preko vmesnega letališča proti bližnjemu letališču. Sledi še prevoz do Ljubljane. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Klasična južna Indija
od 1626€
od 1716€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
60€
Indijski vizum
65€
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
90€
Doplačila po želji:
Doplačilo za enoposteljno sobo
291€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
35€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča in nazaj, letalski prevoz, letališke pristojbine in varnostne takse, nočitve in prehrano glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, izlet s kolesi v Mamallapuramu, vožnjo z vlakom iz Pondicherryja v Trichy, izlet z rikšami po Maduraju, dvodnevni izlet z ladjico po rečnih kanalih Backwaters, izlet s čolnom v Kochiju, slovensko vodenje in lokalne vodnike, vstopnine, stroške priprave in organizacije potovanja.

Nastanitev in prehrana: 7 nočitev v solidnih hotelih 3 - 4* z zajtrkom in 4 večerje (v hotelu ali tradicionalni restavraciji), 1 nočitev na bivalni ladji s polnim penzionom (Backwaters).


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):